Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kristian a Sam

31. 12. 2016

kristian250.jpegKocouři, nar. 8/2013, kastrovaní

Kristian a Sam jsou kocouří bratři, kteří žili spolu se svojí maminkou v průmyslovém areálu u města Skalica na Slovensku. Slečna, která tam pracovala, je krmila a nás požádala o pomoc s kastrací. Vše se zdálo v pořádku, až jednoho dne slečna odešla na mateřskou dovolenou a přestože kočkám jídlo posílala, nikdo je nekrmil a navíc se proti kočičkám zvedla vlna nevole ze strany vedení podniku a tak kočičky skončily u nás. Kočička máma už nový domov našla a tito dva kluci na něj čekají. 7.8.2014 byli kocourci umístěni do Vřesovic, do domku k jednomu kocourkovi.
23.10.2016
Dnes ráno odešel náš kocourek Samíček. Srazilo jej auto. Byl to ten nejhodnější kocourek na světě.

31.12.2016
Včera odešel náš rarášek, všudybýlek - kocourek Matýsek(Kristian). Poslední měsíc se léčil  s lymfatickými uzlinami.

Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

 

Zprávy z nového domova:

7.8.2014
Dobrý večer,
tak kocourek Sam cestou ani nemńoukl a doma se hned schoval do koutka. Ale později vylezl, nechal se chovat, hladit a škrabkat. Pouze když se přiblížil manžel, tak se trochu bál. Zatím nic nejedl. Teď je zalezlý pod komodou, ale když jej tam začnu hladit, tak se natáhne, odhalí bříško a při hlazení vrní.
Kotourek Kristián celou cestu mňoukal a nakonec se pokakal. Doma hned vyskočil nahoru na okno a díval se ven. Protože docela smrďkal, tak jsem jej vlhkým hadříkem trochu umývala, to se mu asi líbilo, protože začal vrnět, nechal se hladit pod krčkem i na bříšku. Pak vlezl pod postel, ale nechal se vylákat na kuřecí masíčko, stoupl si na zadní nožky, předníma se o mě opřel a bral mi to z ruky. A když manžel jedl, tak skočil za ním na gauč a začal loudit. Teď je zas pod gaučem.
První setkání s Oliverkem : Oliver doběhl, zasyčel a zas odběhl. Malí kocourci na to ani nestačili zareagovat. Podruhé jej manžel vzal do náručí a šel za kocourkama, Oliver jen pomňoukával, Samík a Kristiánek jen koukali. Potřetí když Oliver přišel, kocourci byli v obýváku, tak dělal, že je nevidí. Najedl se a odešel. Vůbec si jich zatím nevšímal.
Tak uvidíme, co bude v noci, Oliver bude spát asi venku. Ani Sam s Kristiánem se zatím nijak nekontaktovali.
Zítra dám vědět, jak se situace vyvíjí a jak si kocourci zvykají.
Hezký večer.

8.8.2014
Dobré ráno,
hned přináším nové zprávy. Sam se večer nakonec taky najedl kuřecího masa, ale musela jsem mu to téměř dát pod čumáček, když jsem mu to dala kousek dál, tak si to tlapičkou přitahoval.
V noci mě kluci probudili (asi ve tři), jeden z nich mňoukal, když jsem se šla podívat co se děje, tak se promenádovali po pokoji a dokonce oba přišli za mnou na výzvědy. Zrovna přišel z venku i Oliver, po vpuštění se hrnul k misce, pak okukoval kocourky, zasyčel a běžel ven. Spal na terase, ráno domů nechtěl.
Kluci ráno ožili, už nebyli jen zalezlý, Kristiánek se víc osmělil a snědl dost jídla. Samík taky vylezl a nechal se hladit i chovat, ale nejedl. Oba chodí pěkně na záchodek. Vypadá to dobře.

9.8.2014
Dobrý den,
Kristiánek - nyní Matýsek (přejmenovali jsme jej) je docela zvědavý kocourek. Chodí po domě a všechno si prohlíží. Jakési zázemí si sice našel pod postelí, kde se uchýlí, když se poleká, ale jinak mi vyskočí na klín a pořád se lísá a otírá. Před manželem má větší respekt, ale včera si k němu na chvilku lehl na gauči. Když přišel večer a dnes ráno Oliver, tak mu šel vstříc, zastavil se před ním ani ne na půl metru a oba se na sebe dívali. Oliver nakonec zas zasyčel a odešel. Doufám, že nedojde k nějaké mele...Samík to pozoruje z povzdálí.
Samík je více měně pořád na židli pod stolem, ale sem mam sleze a jde se projít po domě (máme malý domek, je to tady spíše jak v bytě), tak to pěkně všechno obejde. Včera se usídlil v pracovně na stole. Opatrně jsem si sedla do křesla u stolu a on slezl a lehl si mi do klína a mazlil se. Ale to musí chtít sám.
V noci (po třetí hod.) zas jeden kocourek naříkal, tak jsme se šly s dcerou podívat, co se děje. Nic nebylo, ale Samík kupodivu slezl v technické místnisti z police, kde spal a začal se otírat kolem dcery, nechal se hladit a chtěl se mazlit.

12.8.2014
Tak musím říci, že kluci včera pěkně vyváděli, jak nějací divočáci.Už to nejsou takoví beránci... Honili se spolu, kočkovali apod. Hlavně Matýsek, ten číhal na Samíka za rožkem a vymýšlel všelijaké lumpačiny. Nejvíc jsou divocí když se sešeří a pak po třetí hodině v noci a ráno. Taky spolu sedávají u okna a pozorují, co se děje.
Matýsek je hrozný loudil. Když se jí, nebo se něco vaří, musí být u toho a všechno by chtěl ochutnat. Musíme ho držet zkrátka.
Samík není tak odvážný (zatím) jako Matýsek, ale když se nechá hladit, tak se kroutí, vrní, převaluje, no to jsem ještě nezažila. Je to hrozný mazel. A když běhá po pokoji, tak je hrozně srandovní, jak těma nožičkama kmitá. Oba jsou moc roztomilí a je dobře, že jsou spolu.
S Oliverem se pomalu sbližují, už na ně nesyčí a nechá je přijít blíž. Dnes chtěl Matýsek jíst spolu s ním z jeho misky, ale Oliverek mu to nedovolil. Ale když Oliver spal, Matýsek ho očichával a Oliver si to nechal líbit.
Posílám pár
fotek kocourků.
Měj te se hezky. Moc Vás obdivuji, jak se kočičkám věnujete a co pro ně děláte.

18.8.2014
Dnes ráno Matýsek se Samíkem zas divočili, honili se, běhali, no hračičkové. Když Oliver ráno přišel (teď nechce spávat doma) a šel k misce, tak Samík ho začal oňufávat (dříve spíš pozoroval z povzdálí Matýska), čumáčkama se navzájem dotýkali a očichávali se, ale jinak nic. Aspoń, že Oliver jim nic nedělá a už na ně ani nesyčí.
Samíček se umí ráno pěkně přihlásit o jídlo, to není ani moc plachý a nechá se hladit. Jinak spíš celý den  někde pod gaučem nebo v šuplíku pod postelí spí.  Semtam vyjde, protáhne se na škrabadle, nebo se dívá z okna. To když za ním přijdu, tak se chce pomazlit, můžu ho na chvíli i pochovat.  Sám ke mně přišel jen párkrát. Ale je vidět, že je to čím dál lepší. Nejvíc aktivní je ráno a když se sešeří.
Matýsek je úplné zlatíčko, sotva si sednu do křesla, tak už mi vyskočí na klín. Chovat se moc nechce, ale na klíně vydrží, někdy tam i usne. Je to velký zvědula.
Kocourkům chutná, už pijí i z fontánky, kterou jsme jim pořídili. Chtěla jsem udělat pár fotek, jak jsou spolu, ale to se kočkují a jsou v pohybu, tak se mi to nějak nedaří. Tak příště.

Vždycky když čtu, že si někdo od Vás vzal nějakou kočičku, tak mě to velmi potěší. A ty pěkné dopisy, co lidé píšou....

21.8.2014
Posílám pár foteček našich kocourků. Samík se už víc osměluje, už neleží jen pod gaučem, ale i na gauči, kde hrozně řádí s dekou. Dokonce sám vyvolává kočkování s Matýskem, který se samozřejmě hned do hry zapojuje. Ještě že jsou spolu a mohou si pořádně zařádit. Rádi se spolu dívají z ona  a pozorují co se děje venku. Oba kocourci se stále více doma rozkoukávají a vše náležitě prozkoumávají. S jídlem není žádný problém.
S Oliverem se více méně jen míjejí, ale nezlobí se navzájem. Kluci by se i rádi seznámili blíže, ale Oliverek dělá asi pořád uraženého. Ale o to víc se k nám dospělým lísá, nechá se chovat a pod. Dřív někdy i sekl, když jsme jej chtěli vzít, mazlil se jen když chtěl sám. Domů přijde ráno a uvelebí se v ložnici na posteli, kluci si zas vlezou pod postel do šuflíku a  všichni kocouři spí.....  

7.9.2014
Kluci jsou u nás už měsíc, tak od pátku jsme je začali pouštět ven. Matýsek, to je úplný průzkumník. Venku všechno očichával,  proběhl se po zahradě v blízkosti otevřených dveří a utíkal domů. Samík, ten jen vykukoval ze dveří a raději se pak schoval pod deku.
Další dva dny už Matýsek prohledává každý keř, vyšplhal na strom a dokonce chytil myšku, na které si pak pochutnal (Oliver ho při tom pozoroval - viz foto). Samík se zdržel venku na terase jen chviličku, raději dal přednost bezpečí domova. Za to Matýsek chce teď jít každou chvíli ven, proto necháváme dveře pootevřené, on se proběhne, obejde dům a zase se vrátí dovnitř.
Posílám pár foteček, kde se kluci kočkují a jak jsou venku.
Oliver dnes konečně přišel spát domů. Kluků si nadále moc nevšímá a sem tam na ně zasyčí. Matýsek by se s ním chtěl velice kamarádit, když Oliverek přijde, utíká za ním, ale nanejvýš se navzájem očichají a pak se Oliver odebere na nějaké klidné místečko.... Ale nevadí, kluci jsou už naši a starší brácha si na ně časem určitě zvykne.
Jsme rádi, že máme doma takové dva divočáky, ale při tom i veliké mazílky.
Je nám moc líto, jak to dopadlo s jejich kočičí maminkou. Paní, co ji měla, je moc hodná, jak se o ni do poslední chvíle starala.
Mějte se hezky a děkujeme Vám všem za to, co pro  kočičky děláte.

 

20.12.2014
Zdravíme všechny báječné lidičky z Kočky SOS Hodonín a děkuje Vám  za to, co děláte.
Přejeme krásné prožití svátků vánočních a v novém roce hodně, hodně  štěstí, zdraví a tolik potřebné lásky.
Kocourci Oliver, Matýsek a Samík
-
vánoční fotky zde.

10.8.2015
Dobrý večer do Hodonína,
ozýváme se po roce, kdy do naší rodiny přibyla dvojčátka - Samík a Matýsek. Myslíme, že kluci jsou u nás skojeni,  a že už se úplně sžili i s Oliverem, naším prvním kocourkem. Sice je to pořád pan velitel, ale kluky toleruje a nezlobí.
Z Matýska (Kristián) se vyklubal úplný "domácí" kocourek. Nejraději polehává na svém oblíbeném místečku, nebo je v naší společnosti. Všude kam se hneme, tak jde s námi. Rád nás dopoprovází po zahradě, pomáhá při vaření a úklidu i usíná s námi. Na klíně je "pečený, vařený". Ráno nás probouzí jemným kousáním do nosu či uší, to že už je čas na nějakou tu snídani.
Okolí má už plně pod kontrolou, tak se asi proto drží víc doma.
sam250.jpg
Zato ze Samíka se stal velký "průzkumník". Konečně se víc osmělil a teď všechno kolem domu prozkoumává a je víc venku než doma. Musí ve všem dohnat Matýska. Momentálně ho nejvíce zajímá pole s kukuřicí, kam podniká dobrodružné výpravy. Taky se rád mazlí a chová, ale na klíně nevydrží. Nejraději leží na zemi nebo na posteli a nechá se škrabkat a hladit do nekonečna, přitom se tak kroutí a vrní, až se jeden diví.
V posteli s námi nespává, na to má svůj pelíšek. Ale možná po čase taky přijde...
Přejeme Vám všem hodně lásky, zdraví a sil a děkujeme za Vaši práci. Kočičkám přejeme milující páníčky a rodiny.
Zdraví N.+L.+Oliver+Sam+Matýsek

 

24.12.2015
Krásný Štědrý den nám popřáli kocouři Matýsek a Sam!

matysek400.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.10.2016
sam350.jpgDobrý den,
píši Vám smutnou zprávu.
Dnes ráno odešel náš kocourek Samíček. Srazilo jej auto. Byl to ten nejhodnější kocourek na světě. Poslední rok se z něj stal velký mazel.  Bude nám moc chybět.....
Naďa, Laďa, Matýsek, Oliverek a Zrzínek

 

 

23.12.2016
Krásné Vánoce, hodně zdraví Vám všem
a nové domovy kočičkám přejí
Naďa, Laďa, Oliverek, Matýsek a nový kamarád Zrzínek
z Vřesovic

matysek300.jpg

 

 

 

 

 

 

 

31.12.2016
Zdravím Vás,
bohužel nám
včera odešel náš rarášek, všudybýlek - kocourek Matýsek. Poslední měsíc se léčil  s lymfatickými uzlinami. Včera večer se jeho stav velice zhoršil, proto jsme jeli k panu veterináři.  Ten mu již ale nemohl pomoci a Matýska uspal.

matysek301.jpgVelice nás to všechny bolí a nemůžeme tomu ani uvěřit. V našich srdíčkách zůstane napořád......
Naďa, Laďa, Oliverek a Zrzínek.

 

 

 

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

soucítím s vaší bolestí

(Daniela se svou kočkopartou, 23. 1. 2017 21:32)

vím jaké to je,když miláčkové odejdou navždy,bolí to převelice.Útěchou může být jediné-prožili s vámi krásný kočičí život a na rozdíl od mnoha a mnoha jiných kočiček poznali lásku,pohlazení a domov.Ten koho milujeme neumírá,jen usíná,aby se každé ráno probouzel v našich vzpomínkách.....

NÁDHERNÝHO MILÁČKA

(Daniela se svojí milovanou kočkopartou, 28. 12. 2016 18:25)

Samíka je mi moc líto,to je nespravedlivé,že zlatíčko musel takto díky nepozornosti a neukázněnosti řidiče skončit svůj mladý kocouří život.Bohužel,je mnoho takových kočiček co končí pod koly aut,vždy mne to dojme a bojím se o ně.
Máte krásnou kočkopartu,přeji všem stálé zdraví a taky štěstí,to je hrozně moc důležitý'

vánoční pozdrav do Vřesovic§

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 20. 12. 2014 22:41)

Krásné vánoce a mnoho zdraví,štěstí a lásky po celý rok 2015 všem třem kocouřím fešákům i jejich rodině.Kluci ,jste perfektní!

kocouří parta je nádherná!

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 22. 8. 2014 11:37)

HODNĚ ŠTESTÍ A ZDRAVÍ VŠEM!!!!!