Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ája, Babulka, Dušánek, Floriánek, Lukášek, Micky a Míša pocházejí z Břeclavska. Jejich majitel namísto toho, aby svou kočku nechal vykastrovat, koťata pravděpodobně vždy usmrtil. Kočka tak svá koťata začala rodit v nejrůznějších skrýších, aby o ně nepřišla, i tak však přežila jen některá - dá se předpokládat, že majitel změnil způsob, jak se koťat zbavit, protože z jeho zahrady se občas ozývá střelba... Paní bydlící v sousedství se na to nemohla dívat a poprosila nás, abychom se koťat, která ještě žijí, ujaly. Putovala tedy do Kočičího ráje, kde dostala pracovní název "kulíšci"... 

2.9.2007
Dobrý večer Naďo a Lucko,
posílám pár fotek těch "našich depozitních" koťat. Za pár dní udělám lepší fotky, teď jsem je nechtěla moc stresovat. Ale není to tak hrozné, měla jsem strach, jak budou bázliví, a oni jsou přitom takoví mazlíci. Je sice vidět, že nejsou zvyklí, že na ně někdo sahá a chová je, ale nechají se pohladit a pochovat. Někteří u toho trochu protestují, ale mají smůlu, řekla jsem, že je ochočíme, tak je ochočujeme, ať chtějí nebo nechtějí.:-)) Dokonce i ta kočička z dneška, co mě hned ráno pěkně pokousala, už se odpoledne nechala hladit a večer už se dala vzít i do náruče. Zatím se sice neotírá jako kluci, ale vrní a nekouše, což považuju za veliký úspěch.
Všichni už mají jméno, snad se nebudeme moc opakovat. Bíločerný kocourek je Micky jako Mick Jagger, protože když ho přivezli a vypustili jsme ho do voliéry, zpíval aůůůů. Ti dva kocourci ze včerejška jsou Floriánek (to jméno mě hned napadlo, jen jsem se na něj podívala) a ten bíločernomouratý je Míša. No a holčičky jsou Babulka, to je ta sobotní, protože ona tak opravdu vypadá, je to taková malá babulenka s vykulenýma očíčkama. A ta druhá kousavá potvůrka dostala jméno Ája, protože to ze mě vypadlo, když mě pokousala: "Á jáááu, ty zmetku malej". No a tak jí to zůstalo. Je moc hezká a bude to asi pěkný kvítko.
Teď už mají všichni napapaný bříška a spinkají. Půjdu je pak ještě kolem desáté zkontrolovat a trochu poňuchňat na dobrou noc, aby nezapomněli, že mají být chovací, kulíšci malí. Až na ty uši jsou v pořádku, nemají průjem, neteče jím z nosu, oči mají taky čisté a všichni chodí vzorně na záchodek do kočkolitu, takže si myslím, že to budou kočky vhodné i do bytu. Hlavně ten Floriánek a Míša jsou hrozně umazlení. Ti dva už slízají dolů a chodí se mi otírat o nohy, když k nim přijdu. Míša se moc chovat nechce, ale hlazení mu vyhovuje moc moc. Vyleze si mi na rameno, lehne si tam tak nějak všelijak a přede jako o život. A Floriánek zase chovat vyloženě chce. Ty dvě holčičky se na chování zatím moc netváří, ale když je lapím, tak ani moc silně neprotestujou. Já na ně pořád mluvím a ta malá Babulka kouká těma velikýma kukadlama, jako kdyby úplně všemu rozuměla. Uvidíme, co se z nich vyklube.
Takže zatím se loučím a brzy se zase ozvu
Lenka, kulíšci a spol.

5.9.2007
Tak jsme včera dostali Strongholdy a kapky do uší, celé odpoledne jsme čistili uši a odsvrabovali. Kočičky to zvládly na výbornou, jsou to opravdu moc šikovní kulíšci a začínají z nich být obrovští mazlíci.

9.9.2007
Od soboty máme v Kočičím ráji nový přírůstek - mourovatého kocourka Dušánka. Je to opravdový plašánek, člověk se na něj nemůže pomalu ani podívat, hned vrčí a syčí jako had. O nějakém hlazení nebo chování zatím nemůže být ani řeč, takže Stronghold a čistění uší musí chvilinku počkat. Příští týden uděláme nové fotky. Ostatní koťata jsou zlatíčka. Kromě malé Babulky, která se zatím drží spíš v ústraní, jsou všichni velcí mazlíci. Dokonce už i malá Ája se chodí chovat a sama se mi snaží vlézt do náruče. Floriánek a Míša jsou největší mazlíci a oba jsou hooodně chovací. Černobílý kocourek Micky je taky obrovský mazlík, ale v náručí se necítí úplně dobře. Zato se dokáže dlouho otírat o nohy a přede a přede. Dokonce si lehá na záda a nechává se hladit na bříšku a pod bradičkou, tam to má obzvlášť rád. Všichni už si spolu krásně hrají a moc se jim líbí chrastící myšky. Taky už jich pár zničili, budeme muset nakoupit nové do zásoby. To je prozatím všechno, brzy se zase ozvu s novými zprávami z Kočičího ráje.

10.9.2007
Plašánek Dušánek se dneska nechal pohladit! Sice pořád syčí, ale už aspoň zběsile neutíká. Myslím, že ještě tak den dva a budu ho moct chytit a dát mu Stronghold a vyčistit uši.

15.9.2007 byl odchycen poslední plašánek Lukášek a sedmička Kulíšků je tak nyní v plném počtu. 22.9.2007 pak byli Kulíšci navakcinováni.

23.9.2007
Dušánek a Lukášek se ochočují velmi pomalu. Sice už chodí na jídlo dolů a tolik nesyčí, ale sáhnout na sebe nenechají, jen výjimečně u jídla, a to spíš jen Lukášek.

30.10.2007
Babulka už se začíná mazlit, přijde a otírá se o nohy a nechá se i chovat. Ájince začalo v neděli hnisat očko. Byli jsme u paní doktorky, není to nic vážného. Dáváme do očiček Aureomycin, už je má krásně čisté. Všichni ostatní jsou bez problémů, žádná rýma, žádné zvracení ani průjmy.

14.10.2007
Z Lukáška se stává mazlík! Je to však mazlík velmi rafinovaný, jen se tak nenápadně otře o nohu, jakoby náhodou, anebo mi čichá k ruce. Dneska mě dokonce opatrně kousal do prstu a nechal se i pohladit!!!

20.10.2007 byli Kulíšci převezeni do Hodonína a jsou připraveni odejít do nového domova.

Ája, Floriánek, Micky, Míša, Lukášek a Babulka již byli umístěni, Dušánek na svůj nový domov stále ještě čeká.


Aktualizace: 16.1.2009

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář