Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky žijící trvale u nás

Příspěvky

Kočky k adopci na dálku

31. 12. 2030

V této rubrice najdete kočky, které jsou v našich depozitech, ale pro svou plachost nebo špatný zdravotní stav nejsou vhodné k běžnému osvojení.
Tyto kočky jsou zvyklé žít v bytě ve skupině koček,
jsou čistotné a ostatní kočky mají rády.

Většina z nich by mohla být umístěna ke skupině vašich koček a najít tak svůj domov,
pokud budete počítat s tím, že nevyhledávají člověka, nemazlí se.

Ale u některých ani toto není možné - pro zdravotní stav se špatnou prognózou nebo by jim přemístění způsobilo velký stres.
Více na tel.: 724 142 463

 

Medvídek

22. 5. 2024

20211107_132521.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Mikulčice

18.9.2019 - Dnes nám oznamovatelka nahlásila, že našla ve vinohradu v Mutěnicích ve skruži zapuštěné do země pět koťat! Jsou to Medvídek, Lasička, Veverka a Myšička, (Zajíček nepřežil). 16.1.2021 - Medvídek dnes odjel do nového domova, do Střelic, do domku se zahradou, kde ho čeká kocourek. 12.2.2021 - Medvídek si nezvykl, stále se schovával a začal vykonávat potřebu mimo WC a tak jsme ho dnes vzali zpátky. Jak moc byl rád, je vidět ve videu zde. Nevíme, co se mu tak moc nelíbilo, snad se to na podruhé podaří ... Do Střelic místo Medvídka dnes odjel Mazel a tomu se tam líbí, více zde. 22.5.2024 - Medvídek je u nás 5 let, v roce 2021 si v novém domově nezvykl, také se musel už jednou stěhovat z depozita v Hruškách, a tak myslíme, že lepší bude, když zůstane u nás.

Další fotky zde.

Medvídek byl adoptován na dálku - krmivo mu do 16.1.2021 hradili Elena, Roman, kocour Dios a kočky Olivie a Snížek. Děkujeme!

Medvídek je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Katka, Barbora a kočičáci Max a Ladina. Děkujeme!

Medvídkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Liduška 03

22. 5. 2024

liduska3-mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

9.6.2018 - Po zemřelé paní zůstala kočka a u sousedky porodila tři koťátka. Paní sousedka se o kočku s koťaty do dnešního dne starala, ale bydlí v podkroví a koťata začala vylézat oknem ven a jelikož je v pronájmu a nebylo jí dovoleno zabezpečit okna sítěmi, obrátila se na nás. Kočku i s koťaty jsme přijali do depozita v Mikulčicích. Koťata jsou dva kocourci - Oskárek a Karlík a kočička Milunka. 2.10.2018 - Liduščina koťata už jsou samostatná a Liduška může do nového domova. 22.5.2024 - Liduška je mírná, nenáročná, zvyklá i na pejsky a s kočkami také vychází, ale žije u nás už 6 let (!), pokládá to tady za svůj domov a nebudeme ji přemístěním stresovat.

Další fotky zde.

Liduška je  adoptována na dálku - na krmivo jí přispívají Linda, Dominik, Mourrison a Čika. Děkujeme!

Liduška je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí přispívá Táňa Jankovičová a čičindy Kája, Terka a Róza.  Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Zafík

24. 4. 2024

20220227_103041-mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2021
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

12.9.2021 - Dnes byl v Mikučicích nalezený kocourek, špinavý, hladový a vyděšený. 24.4.2024 - Zafík je u nás už 2,5 roku. Ze začátku se hodně bál, ale časem pochopil, že mu tady nikdo neublíží a teď už se rád pomazlí, ale k cizím je hodně obezřetný. Zafík měl zdravotní problémy a letos mu byly mu odstraněny některé zoubky. Zůstane u nás.

Další fotky zde.

Zafík je adoptován na dálku - krmivo hradí Aneta Turečková a Lily, Jožin, Lojzík a Bělouš. Děkujeme!

Zafík je adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradí Roman Gazárek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Antonio

2. 4. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

4.8.2023 - Dnes jsme přijali kocoura, který se objevil na místě, kde se krmí plaché kočky v objektu Armaturky v Hodoníně. Mladý, mazlivý, ale nekastrovaný. Zveřejněno na FB v místní skupině, zda ho někdo nehledá, ale zatím se nikdo nepřihlásil. Když něco děláte, Antonio asistuje a pomáhá, je velice zvědavý. S kočkami to moc neumí, při jídle si brání misku vrčením. Ale na kočičí kamarády si postupně zvyká a lepší se to. 2.4.2024 - Bohužel Antonio onemocněl, má rakovinu mízních uzlin a není vhodný k umístění do nového domova.

Další fotky zde.

Antonio je adoptován na dálku -  na krmivo mu přispívají Marcela Dvořáková s manželem Martinem a kočičkami Torinkou a Proužkem. Děkujeme!

Antoniovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 2

Mystique

16. 3. 2024

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

1.7.2022 - U sousedů naproti naší dočasky v Mikulčicích se v zimě začala objevovat kočka. Obrátili se tedy na nás s žádostí o pomoc. Bohužel, kočka čtvrtý den po kastraci náhle uhynula. Jedno kotě se pomocí malého sklopce na potkany podařilo v podbití střechy odchytit, druhá dvě bohužel nepřežila. Kočička je asi 6 týdnů stará, to že přežila je zázrak a tak dostala jméno Mystique. 16.3.2024 - Z Mystique vyrostla krásná kočička, když byla malá tak se občas i ráda se pomazlila (video najdete v albu), ale je hodně opatrná, k cizím nedůvěřivá. Hodně pobývá na zahradě a myslíme si, že přemísťování by pro ni byl velký stres.

Další fotky zde.

Mystique je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Pavla Theuerová a kocour Zedikus. Děkujeme!

Mystique můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bujónek

11. 3. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.5.2022 - Přijali jsme kočku a její dvě koťata z Hodonína. Kočka porodila bůhví kde a nakonec si svá koťata schovala v kanále na sídlišti u pošty. Pán s paní ji krmili už od loňského roku! Věděli o ní a nenahlásili nám ji, mohla být dávno po kastraci, nemusela rodit, možná mohla už mít i nový domov.  Kočka dostala jméno Johanka a její koťata - mourovatá kočička Magi a bílomourovatý kocourek Bujónek. 11.3.2024 - Bujónek je u nás dva roky, je to kocour k člověku méně kontaktní, v dočasce pobývá zejména na zahradě i s Magi, je u nás zvyklý a zůstane tady.

Další fotky zde.

Bujónkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Bujónek byl adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívala do 7/2023 Vanda Bočková a kocourek Pipi a kočička Mášenka. Děkujeme!
Bujónkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Magi

11. 3. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

25.5.2022 - Přijali jsme kočku a její dvě koťata z Hodonína. Kočka porodila bůhví kde a nakonec si svá koťata schovala v kanále na sídlišti u pošty. Pán s paní ji krmili už od loňského roku! Věděli o ní a nenahlásili nám ji, mohla být dávno po kastraci, nemusela rodit, možná mohla už mít i nový domov.  Kočka dostala jméno Johanka a její koťata - mourovatá kočička Magi a bílomourovatý kocourek Bujónek. 11.3.2024 - Magi je u nás dva roky, je to kočička k člověku méně kontaktní, v dočasce pobývá zejména na zahradě i s bráškou Bujónkem, je u nás zvyklá a zůstane tady.

Další fotky zde.

Magi je adoptována na dálku - krmivo hradí Alice Oppová. Děkujeme!

Magi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Očko 02

8. 3. 2024

20230813_180630a.jpgKocour, kastrovaný, nar. cca 2017
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

13.12.2022 - Kocurek žil douhodobě na ulici v Mikulčicích, asi ho někdo krmil nebo znal krmná místa pro plašany, není vyhublý. Má však problém s oběma očima. Zvýšeným nitroočním tlakem vznikl glaukom, došlo k luxaci (změny polohy) čočky a zánětu. Kocourek se léčí na specializované oční klinice v Brně, kapeme do očí, ale prognóza je nejistá a hrozí ztráta zraku. 24.1.2023 - Na doporučení ošetřující veterinářky jsme dnes byli s Očkem až v Pardubicích u MVDr. Beránka na laserovém ošetření, které by mělo celý proces zpomalit. 2.6.2023 - Kocour Očko naléhavě potřebuje nový domov! Více ZDE. 8.3.2024 - Očkovi se domov najít nepodařilo a tak byl vloni na podzim na zkoušku přemístěn k paní Lucii, do domku v Mikulčicích, kde sice jsou tři kočky, ale tři je podstatně méně než desítky dalších koček ... ze začátku to nevypadalo ideálně, Očko si nerozuměl s jedním z kocourů, ale během několika měsíců se situace uklidnila natolik, že jsme se dohodli, že tady Očko zůstane. Z finančních důvodů však stále zůstává v naší péči. Děkujeme paní Věře Kubů za jeho podporu.
16.5.2024 - Očko byl dnes na operaci, provedena enukleace -  očičko se muselo vyjmout.

Další fotky zde.

Očko je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

Očko je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Věra Kubů. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Alex 05

14. 2. 2024

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2022
Umístění:
depozitum Hodonín II.

14.6.2022 - Přišel soused, který bydlí vedle domu, kde je naše depozitum v Hodoníně, že se mu zdá, že ve svém autě slyší mňaukání, jestli nám nechybí kočka. Nechyběla. Ale bylo slyšet hlasité naříkání a bylo jasné, že soused má v autě kotě ... Více zde. Kotě bylo velmi vyděšené (možná je plaché), nedalo se pohladit, naříkalo a naříkalo, chvílemi šplhalo po mříži, chvílemi se snažilo ukrýt a nacpat do škvíry za WC a zkrátka nebylo k utišení. Je to kocourek, dostal jméno Alex. 14.2.2024 - Alex je u nás rok a půl a k lidem je hodně opatrný, až plachý.

Další fotky zde.

Alex je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Míša a Borek, kočky Otýlie a Filoména a pes Hugo. Děkujeme!

Alex je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívají Anička a Linda. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Ťuk

12. 2. 2024

tuk-30.3.024a.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2023
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

23.8.2023 - Obrátila se na nás oznamovatelka, že objevila u cesty v křoví několik koťat, která byla v zoufalém stavu - velmi hubená, nemocná, hnisavý výtok z nosu, výtok z očí, v uších svrab a nafouklá bříška. Usoudila, že koťata jsou opuštěná a potřebují bezodkladně pomoc a z místa je odvezla. Více informací najdete ZDE. Koťata jsou čtyři - kocourci Ťuk a Bzuk mají 3 měsíce a kočičky Bleška a Briketka 2 měsíce. Všichni jsou v karanténě a probíhá léčba. 24.11.2023 - Ťuk je bázlivější kocourek, bude potřebovat více času ... 12.2.2024 - Čím je Ťuk u nás déle, tím více se ukazuje jeho bázlivost. S kočkami si rozumí, ale před člověkem utíká, pohladit se nenechá.

Další fotky zde.

Ťuk je adoptován na dálku - na krmivo mu přispívá Petar Ralevski, Míša, Toďa, Miki, Kiki a Malina. Děkujeme!

Ťukovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Fialka 02

10. 2. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2023
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

8.9.2023 - Obrátila se na nás oznamovatelka, že objevila u cesty v křoví několik koťat, která byla v zoufalém stavu - velmi hubená, nemocná, hnisavý výtok z nosu, výtok z očí, v uších svrab a nafouklá bříška. Usoudila, že koťata jsou opuštěná a potřebují bezodkladně pomoc a z místa je odvezla. Více informací najdete ZDE. Koťata jsou čtyři - kocourci Ťuk a Bzuk mají 3 měsíce a kočičky Bleška a Briketka 2 měsíce. Všichni jsou v karanténě a probíhá léčba. A dnes na místě nalezeno v zoufalém stavu další kotě. Je to kočička a dostala jméno Fialka. 10.2.2024 - Fialka je bázlivá. S kočičími kamarády vychází dobře, ale společnost člověka nevyhledává.

Další fotky zde.

Fialka je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Jorga Lišková, Liduška a Jeník. Děkujeme!

Fialce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Babetka 04

20. 1. 2024

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 20.1.2024 - Babetka má jako její sourozenci neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je u nás zvyklá a domov pro ni nehledáme.

Babetce můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Babetka je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívají Tom, Marťa a Moja Kamerovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Pupík

8. 11. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2022
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

8.5.2022 - V obci Bořetice u rybníka nalezeno kotě staré asi týden. U nás ho přijla kočka Melanie, která přišla o koťata a krásně se o něj a Pucíka stará. 8.11.2023 - Pupík je nádherný kocourek s oranžovýma očima. Je k člověku opatrný, nedůvěřivý. Téměř veškerý čas tráví na zahradě, tam je ve svém živlu. Má tam své kočičí kamarády, se kterými vymýšlejí kočičiny. Ale s nově příchozími kočkami se moc nemusí, proto přestal chodit do domu. Vzhledem k tomu jsme se rozhodli Pupíka nestresovat a nechat ho tady.

Další fotky zde.

Pupík je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Olina a Milan s kočkami Milčou, Florou a kocourem Hugem 03. Děkujeme!

Pupíkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 3

Sabina 02

19. 9. 2023

sabina4.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

27.9.2018 - Dnes byla v Hodoníně na parkovišti u hlavní silnice nalezena malinká cca 2 měsíční kočička. Kde se na takovém místě vezme vyděšené kotě, které má být ještě u mámy, to netušíme. Kočička je nemocná, po oznamovatelce dostala jméno Sabina. 27.4.2019 - Sabinka je opakovaně nemocná, často bere léky, je u nás už 6. měsíc a zatím si ji netroufáme nabídnout do nového domova ... 19.9.2023 - Sabinka je krásná, černá kočička, je u nás už pátý rok, pořád bázlivá, hodně opatrná.

Další fotky zde.

Sabina je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Katka, Barbora a kočičáci Max a Ladina. Děkujeme!

Sabina je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku hradí Mau. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Želvinka

12. 7. 2023

mensi3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2020
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. 1.11.2021 - Želvinčina koťata už jsou samostatná a tak i Želvinka hledá nový domov. Je to kočička  s delší srstí, krásná, mazlivá, ukecaná, s kočkami si ráda hraje a mohla by odejít s některým kamarádem z dočasky. 7.5.2022 - Želvinka odjela do nového domova, do Ostravy, kde ji čekají kočičí kamarádi. 19.6.2022 - Želvinka si nezvykla a dnes jsme ji vzali zpět. Byla zvyklá na větší prostor v domě na volný přístup do venkovní voliéry, v bytě si nezvykla. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov.

Další fotky zde.

Želvinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

Želvince můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Pusinka 04

12. 7. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2021
Umístění:
dočasná péče Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. Koťata jsou černý kocourek Miláček a želvovinová kočička Pusinka. 1.11.2021 - Miláček a Pusinka mohou odejít do nových domovů! 15.2.2022 - Pusinka je společenská želvovinová kočička s hebkou srstí, mazlivá a ráda se k vám přitulí v posteli, ale je také zvědavá a u všeho musí být. V novém domově potřebuje kamaráda, ideálně by do nového domova mohla odejít spolu s Miláčkem. Je zvyklá na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Pusinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Marie Báčová. Děkujeme!

Pusinka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Ludvíkovi, kocouři Max, Chip, Muf, Márty a kočička Sejdynka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Miláček

12. 7. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2021
Umístění:
dočasná péče Břeclav

8.7.2021 - Dnes příjem z vetpointu z Moravské Nové Vsi. Želvovinová kočička s dvěma koťaty. Majitele známe, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku s koťaty postaráme. Koťata jsou černý kocourek Miláček a želvovinová kočička Pusinka. 1.11.2021 - Miláček a Pusinka mohou odejít do nových domovů! 15.2.2022 - Miláček je společenský kocourek, krásný černý panter, s lesklou srstí, hravý, velký mazel, rád bude s vámi spinkat v posteli. V novém domově potřebuje kamaráda, ideálně by do nového domova mohl odejít spolu s Pusinkou. Je zvyklý na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Miláček je adoptován na dálku - krmimo hradí Bubu, Tutu, Mumu, Deminka a Fanynka. Děkujeme!

Miláčkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Andělka 06

12. 7. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

25.10.2021 - Opuštěné kotě nalezeno na nádražním depu v Břeclavi. Je to kočička, dostala jméno Andělka. 15.2.2022 - Andělka je přítulná, mazlivá, je zvyklá na pejska. S kočkami se toleruje, ale není na jejich společnosti nijak závislá a mohla by být i kočičí jedináček. Je zvyklá na volný přístup do venkovní voliéry, pouze do domku se zahradou. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Andělka je adoptována na dálku - krmivo má hrazeno. Děkujeme!

Andělka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku má hrazeny. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Robin 08

12. 7. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Kočka je Bětuška, koťata jsou dva kocourci - zrzavobílý Kilián a černobílý Robin. 8.2.2023 - Robinek je moc krásný, má lesklou srst, ale je opatrnější, přijde si pohrát, i pohladit, ale zvykání na nový domov mu může trvat déle. Druhý kocourek Kiliánek je odvážnější a proto bychom chtěli, aby šli do nového domova spolu nebo by měl Robinek odejít s některým kamarádem z dočasky. Je zvyklý na pohyb po domě a volný přístup do venkovní voliéry, takže raději do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla a Robin je velmi bázlivý a až po dlouhé době se osmělil ... 

Další fotky zde.

Robin je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Lucie Bočková a kočička Eminka. Děkujeme!

Robin je adoptován na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  mu hradí Lucie Bočková a kočička Eminka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Kilián 05

12. 7. 2023

kilian-mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Kočka je Bětuška a koťata jsou dva kocourci - zrzavobílý Kilián a černobílý Robin. 9.12.2021 - Z Kiliána vyrostl krásný rezavobílý kocourek, mazlivý, hravý a protože potřebuje kočičího kamaráda, chceme, aby do nového domova vzal sebou brášku Robina, který bude potřebovat při zvykání na nové místo podporu. Je zvyklý na pohyb po domě a volný přístup do venkovní voliéry, takže raději do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov, Želvinka se dokonce vrátila, protože si nezvykla ... 

Další fotky zde.

Kilián je adoptována na dálku - krmivo mu hradí Barbora Svinková, Petr Novák a kocourek Simon. Děkujeme!

Kiliánovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bětuška 03

12. 7. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

3.7.2021 - Oznamovatelka nám ohlásila, že v Moravské Nové Vsi, na konci obce u areálu firmy našla kočku s dvěma koťaty. Majitelka se přihlásila, ale protože jim tornádo poničilo dům, dohodli jsme se, že se o kočku postaráme, najdeme domov. 5.8.2021 - Koťata se mají čile k světu, jsou to kocourci Kilián a Robin. 9.9.2021 - Bětuščina koťata jsou už velká a Bětuška může do nového domova! 16.2.2022 -  Bětuška je želvovinová kočička krásná, velmi mazlivá a má ráda společnost člověka a na vašem klíně by byla nejraději celý den, není vhodná do domácnosti, kde by byla často sama. S kočkami vychází a potřebuje přátelského kamaráda nebo může odejít s někým z dočasky. Je zvyklá na volný přístup do venkovní voliéry, takže do domku nebo byt musí mít zabezpečený balkón nebo terasu. 12.7.2023 - Za celé dva roky se ani jedné z této skupiny koček nepodařilo najít domov.

Další fotky zde.

Bětušce můžete přispívat formou adopce na dálku na krmivo.

Bětuška je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Leona Bočková a kocourci Fido a Hug. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 4

Rufus 05

24. 5. 2023

r7.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

15.5.2021 - Oznamovatelé z Prušánek přivezli kočku se 4 koťaty, které jim porodila na zahradě v kůlně. Jsou to kocourci Rufus a Frodo a kočičky Adinka a Žofka. 20.9.2021 - Rufus je kotě, dovádivé, hravé a potřebuje podobně starého kamaráda, informace zde a nebo může odejít s kotětem od nás. 24.5.2023 - Rufus je u nás dva roky, zůstal k člověku bázlivý, až plachý, hladit se nenechá.

Další fotky zde.

Rufus je adoptován na dálku - krmivo hradí Darja Čablová. Děkujeme!

Rufusovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Adélka 06

21. 4. 2023

a3.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2020
Umístění:
dočasná péče Kostice, okres Břeclav

19.4.2021 - V Lanžhotě byla nalezena cca 7měsíční černá kočička, zablešená, nemocná. Dostala jméno Adélka a je v dočasné péči umístěna do karantény. 14.8.2021 - Adélka je miloučká a mazlivá kočička, které by vyhovoval domov u kočičího kamaráda. 21.4.2023 - Adélka k nám přišla hodně  nemocná a zůstala jí silná chronická rýma. Je u nás už dva roky, zvyklá chodit na zahradu, domov jí nehledáme.

Další fotky zde.

Adélka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

Adélka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu hradí Ludmila Tvrdoňová a kocouři Matýsek, Pitrýsek, Bertíček a Jasmínek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Diana 04

11. 4. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. cca 2020
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

11.12.2022 - V září jsme upozorněni na případ v Dubňanech, kdy kočka porodila koťata v polorozpadlém domě a údajně se o koťata nestará, nechodí k nim a tak oznamovatelka koťata přivezla k nám. Jenže koťata nevypadala, že by se o ně kočka nestarala, tak jsme pátrali a na místo zajeli a nakonec bylo všechno trochu jinak ... Kočku jsme přivezli koncem září spolu s koťaty s tím, že až koťata odstaví, vrátíme ji na místo. Ale ona si u nás za tu dobu zvykla a tak ji vracet k životu venku nebudeme. Dostala jméno Diana, koťátka jsou kočičky Dejna, Dory, Daenerys a kocourci Davos a Daario. 11.4.2023 - Všechna koťata našla nové domovy, ale Dianka je hodně bázlivá, o pohlazení nestojí. V dočasce může i na zahradu, je spokojená a tak ji nebude trápit přemísťováním.

Další fotky zde.

Diana je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Nikola Sobotová a kočky Kája a Máša, kocouři Koko, Jingle a Bells, fenka Honey, králík Poppy, korela Nina a 3 afričtí šneci. Děkujeme!

Dianě můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Balerínka

21. 3. 2023

mensi2.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 21.3.2023 - Kromě toho, že má Balerínka neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je i plachá a kontakt s člověkem odmítá.

Další fotky zde.

Balerínka je adoptována na dálku - na krmivo přispívá Pavel Hrubý. Děkujeme!

Balerínka je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívá Michaela Hrubá. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Brigitka

21. 3. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2022
Umístěna:
dočasná péče Mikulčice

11.9.2022 - Asi před dvěma týdny nám byla nahlášena kočička pohybující se v areálu nemocnice Kyjov, zaměstnanci ji tam krmili a na FB jsme zkoušeli dohledat majitele. To se nepodařilo, ale ukázalo se, že kočička (ač sama odrostlé kotě) má tři koťata. Blíží se zima, prší a tak jsme je tady nemohli nechat. Koťata jsou tři kočičky, dvě mourečky Brigitka a Babetka a bílomourka Balerínka. 17.10.2022 - Bohužel se ukázalo, že kočičí máma musela během březosti prodělat panleukopenii a všechna tři koťata mají neurologické postižení zadních končetin. 21.3.2023 - Kromě toho, že má Brigitka neurologické postižení zadních končetin a špatně se pohybuje, je i plachá a kontakt s člověkem odmítá.

Další fotky zde.

Brigitka je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívají Drahoš, Edita, Editka, Natálka, Nikolka, kocour Chulio, Hermelínek a Murošek, kočička Mája a pes Dášenka. Děkujeme!

Brigitce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bibi 05

3. 3. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, narozená cca 2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

2.4.2020 - Ve firmě Keramika v Břeclavi, kde jsme už dříve odchytávali ke kastracím plaché kočky, se objevili nováčci - šedý bílomourek a černá kočička. Jsou oba mazliví, oba kastrovaní (!), takže to vypadá to, že se jich někdo zbavil. Umístili jsme je do karantény, kocour dostal jméno Archibald, kočička je Bibi. 17.5.2021 - Bibi se ze začátku u nás bála, trvalo jí déle, než si zvykla, teď už běhá s ostatními. Vypadá jako černá puma, ale je to velice něžná, ale opatrnější kočička. 3.3.2023 - Bibi se za celé tř roky nepodařilo najít domov. Poslední dobou většinu času pobývá na zahradě, s kočkami vychází a necháme ji u nás, domov nehledáme.

Další fotky zde.

Bibi je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Markéta, František a micáci - LumírekGustík, Kačenka, Čubinka a Mimi. Děkujeme!

Bibi je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v našem depozitu jí hradí Sedlákovi. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bobeš 07

8. 2. 2023

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2021
Umístění:
dočasná péče
Břeclav

27.8.2021 - Na kolejích, na nádraží v Břeclavě nalezeno kotě. Zanedbané, podvyživené, špinavé ... Kde se tady vzalo takto maličké kotě, to opravdu nechápeme. Je to kocourek, dostal jméno Bobeš a byl umístěn do dočasné péče. 15.2.2022 - Bobeš je kocourek hodně bázlivý, od člověka si drží odstup, o to víc potřebuje kočičí kamarády a měl by z dočasné péče odejít s někým, koho zná (Pusinka, Miláček, Andělka). 8.2.2023 - Bobešek je kocourek úplně plachý, s kočkami vychází výborně, ale přítomnost člověka nevyhledává.

Další fotky zde.

Bobeš je adoptován na dálku - na krmivo přispívá Petra, Maruška a Danielka a kočičáci Nikiček, Nelička, Ibišek a Mini. Děkujeme!

Bobeš je adoptován na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu přispívá Katka s kočičákem. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Kačenka 02

28. 12. 2022

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Hodonín II.

3.10.2019 - Kačenka se z ničeho nic objevila v Rybářství Písečné v Hodoníně. Pracovníci si ji tam chtěli nechat a postarat se o ni, ale zjistili, že kočička se špatně pohybuje. Kačenka má neurologické postižení, má nekoordinované pohyby, ale nic ji nebolí a řádí u nás s koťaty, dobře papá, vzorně používá záchod a má radost ze života ... Více zde. 16.12.2020 - Kačenka odjela do nového domova, do Doubravic nad Svitavou, do domku, kde na ni čeká kocourek a pejsek. 16.1.2021 - Kačenka je zpátky u nás! Domácí kocour ji napadal a Kačenka se strachy začala počurávat. 28.12.2022 - Kačenka je u nás přes 3 roky, nic se nezměnilo, její zvláštní pohyb může ostatní kočky lekat, v poslední době se i často vyprazdňuje mimo WC. Přemístění do nového domova by bylo obtížné.

Další fotky zde.

Kačenka byla adoptována na dálku - do 16.12.2020 jí krmivo hradila Katka s kočičákem. Děkujeme!
Kačenka je znovu adoptována na dálku - krmivo jí hradí Iva Průžková a kočičky Ája, Rubby a Vilík. Děkujeme!

Kačenka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v depozitu jí hradí Ivana Strejčková, Bohdanka a Lojzík, Ája, Elinka, Kačenka, Kubíček, Tedík a Mikeš. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0