Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kůstka, Růženka 08 a Arleta 02

20. 2. 2022

1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2020
Umístění:
depozitum Hodonín I.

10.6.2021 - Dnes jsme přijali kočku a kotě z Kostic. Kočka kotě přinesla k oznamovatelce na zahradu. Další koťata se ani po několika dnech neukázala a ani kočka je nepřivedla. Kočičí máma bude Kůstka a kotě - kočička má asi 6 týdnů, dostala jméno Jahůdka.  10.7.2021 - Kůstku jsme nejdříve chtěli po kastraci vracet na původní místo, proto byla označena nástřihem ucha, ale v místě jí není nikdo ochoten poskytnout zázemí a tak budeme hledat domov. 26.7.2021 - Kůstka je mírná, hodná a neprůbojná kočička, která hledá domov v klidné rodině, v domku se zahradou. 15.8.2021 - Kůstka dnes odjela spolu s Růženkou do Ternitze v Rakousku, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

4a.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2020
Umístětní:
depozitum Hodonín I.

22.5.2020 - Dnes nám oznamovatelka z Hroznové Lhoty nahlásila, že na zahradě domu, který opravují se jim objevila kočka i s koťaty. Kočka je mladá, loňské kotě, koťat je pět a mají cca tři týdny. Jsou umístěny do karantény. KASTRUJTE! 1.8.2021 - Růženka odchovala koťata a může do nového domova. Je to kočička mírná, spíše opatrnější, submisívní ve vztahu k jiným kočkám. Vyhovoval by jí domek se zahrádkou. 15.8.2021 - Růženka dnes odjela spolu s Kůstkou do Ternitze v Rakousku, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

Růženka byla adoptována na dálku - krmivo jí hradily Eva a Lucie Veselé s kočičími kamarády Jasmínou a Mozartem. Děkujeme!

Růženka byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku jí hradili Věra a Michal Štětinovi s kočičkami Evitkou 02, Bianku, Daisy 02 a Garfieldem. Děkujeme!

arleta.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2021
Umístění:
depozitum Hodonín I.

21.11.2021 - Dnes jsme přijali kočičku, která se v motoru dostala až na Slovensko! Řidič ji viděl, když parkoval s dodávkou na odstavném parkovišti u Strážovic a pak bohužel až doma, v Nových Sadech v SR, když otevřel motor. Kočička ujela v motoru 150 km. Má trochu popálené tlapky, jinak je v pořádku. Oznamovatelé ji vzali na veterinu a poskytli na několik dní zázemí, než měl pán zase cestu na naši stranu a kočičku přivezl k nám. Pomocí FB zkoušíme vypátrat majitele. 7.2.2022 - Arleta je kočička hodná, mírná a hledá domov u jedné kočičky nebo pokud bude moci i ven, může být i jedináček. 20.2.2022 - Arleta odjela do nového domova, za Růženkou a Kůstkou, do Ternitze v Rakousku, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

Arleta byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Jarmila Poizlová kočičáky. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

16.8.2021
Hlásím se se zprávami z nového domova.
Začnu asi Růženkou. Po cestě byla zakřiknutá a zticha, doma, po vypuštění, se pokusila proskočit oknem, pak se schovala za škrabadlo a jednou na nás zasyčela, a pak vlezla do úkrytu, který odmítla opustit. Večer jednou vylezla, pokusila se znova proskočit oknem, pak se zase schovala. Dnes ráno vylezla, trochu se přiblížila a podezíravě na mě koukala, teď je zase schovaná. Pojídá granulky, ale hodně málo. Konzerva ji sice zaujala, ale ne zas tak, aby ochutnala.
S Kůstkou to je trochu napínavější. Pokakala se a pozvracela ještě než jsme vyjeli z Hodonína. Celou cestu naříkala. Zkoušela jsem na ni mluvit, ale pak už jsem nevěděla co mám říkat, tak jsem jí zpívala. Zpívám sice příšerně, ale Když jsem šel z Hradišťa se jí tuším docela líbilo. Doma vyskočila z přepravky, zkusila proskočit oknem, špinavý zadek si utřela do deky, pak se o nás začala otírat a vysvětlovat nám, že ji máme otevřít to okno, protože musí pryč, nakonec usoudila, že nechápeme, co po nás chce, tak sežrala všechno, na co přišla, a zalezla za Růženkou.
Dneska ráno normálně vylezla a pokoušela se mě zase ukecat, ať jí otevřu okno, ale nakonec rezignovala a lehla si na zem vedle škrabadla.
Z pokoje si zatím netroufají, ale i tak je fajn, že se aspoň Kůstka zatím celkem rychle aklimatizuje. V záchodě bylo dvakrát načuráno, jednou málo a jednou víc, ale nevím, která to spáchala - myslím, že Růženka ne, protože je ještě vyděšená.
Budu se zase hlásit, jakmile budou novinky.
S pozdravem
Jana

17.8.2021
Dobrý večer,
chtěla jsem jen napsat, že všechno probíhá super, obě holky už skvěle papají a vzhledem k nakládce ve WC i vyměšují. Kůstka už je úplný suverén, sice je ještě chvílemi lekavá a opatrná, je ale ukecaná, přijde na zavolání, vyžaduje pohlazení a dnes už se nechala i vzít na klín a hodně si to užívala - je to mazlivka. Ráda leží na tvrdém a líbí se jí vyvýšená místa.
Růženka se pořád ještě bojí a nenechá na sebe sáhnout, ale my ji nenutíme, tak už se aspoň přestala schovávat. Navíc objevila koberec v obýváku, který se jí strašně líbí (asi jí to musí něco připomínat) a celou dobu se na něm rozkošnicky povaluje. Ta zase naopak ráda leží na měkkém a dnes znárodnila i moji pracovní židli.
Ale co holky milují úplně nejvíc, to je sklep. Tolik skrýší! Vymetly dnes úplně všechny kouty, kam se nedá dostat smetákem, jsou to dvě pilné uklízečky. Jinak bez sebe neudělají ani ránu, sice se nemazlí a netulí, ale když jedna chybí, tak ji ta druhá hledá a volá.
Takže už jen doufáme, že se Růženka taky brzy otrká a přijde si aspoň občas pro pohlazení.
Pěkný večer Jana

p_20210921_124346_2_1_1.jpg21.9.2021
Dobrý den,
holkám se daří super, myslím, že jsou u nás hodně spokojené.
Kůstku je třeba hlídat, protože je hrozně zvědavá a aktivní a do všeho strká nos. Je s ní veliká sranda. Růženka se pořád ještě bojí, ale už i ukazuje bříško a hlavně pořád požaduje, abychom si s ní hráli. Vždycky se připlácne břichem na zem, vztyčí ocas a upřeně na nás hledí a hypnotizuje, dokud před ní nezačneme tahat provázek, protože jiné hračky nejsou zajímavé. Ona je teda dost lenivá, takže zadek nezvedne, akorát po tom provázku seká tlapkami. A to by vydržela dělat i několik hodin v kuse. Jinak nám začala docela tloustnout, Kůstka s tou její pažravostí nechá vždycky půlku ležet a Růženka se pak obětuje a dojí to, takže jestli to tak půjde dál, budeme je muset krmit odděleně. Růženka je jinak velice pohodlná a nenáročná kočka, necpe se na stůl ani na linku, nic neničí a nekrade a ani na rozdíl od Kůstky nikdy nečurala mimo záchod. Snad se časem úplně otrká a uvolní. Jednou jsem si ji vzala na klín a úplně slintala blahem, ale teď se moc mazlit nechce, pohladit se sice nechá, ale chce pak už raději rychle ten provázek :-).
S pozdravem Jana

9.2.2022
Dobrý večer,
hlásím se po pár měsících, u nás pořád vše dobré až na to, že pořád sledujeme Vaše stránky a máme dojem, že do tak velkého baráku a zahrady jsou dvě kočky málo. Hlavně od té doby, co smějí chodit ven, dokážeme Kůstku sotva ukecat, aby se šla domů aspoň najíst. Růženka už se úplně aklimatizovala, je mazlík obrovský, ale jen když chce (většinou když přijde z venku nebo když má prázdnou misku) a když nechce, tak nám někdy i nadává :-) Kůstka by i mazlík docela byla, ale má pořád strašně moc práce venku, nemá na nějaké zbytečnosti čas ... Každopádně bychom rádi nějakého mazlíka přítulného a vzhledem k povaze cácorek by to asi měla být spíš mírnější kočička, nebo nějaká pohodářka, aby po nich nedupala. No však Vy určitě poradíte.
Posílám vzácný okamžik, kdy Kůstka spí doma na gauči (foceno právě teď, za chvíli se určitě zase začne dobývat ven) a jeden Růženčin uhrančivý pohled z minulého týdne.
S pozdravem Jana

Další zprávy po příjezdu Arlety:

21.2.2022
Dobry den,
chtěla jsem jen nahlásit novinky ohledně příjezdu Arletky.
Cesta proběhla v pohodě a ona hned byla jako doma. Moc teda ještě nejí, jen trochu pojídala granulky a pila, ale záchodek používala hned úplně bez problémů, vůbec se nebála a do úkrytu ani nešla. Je to obrovská přítula. Zkoušeli jsme seznamovat podle návodu, kočky na sebe vrčely a syčely a Kůstka kvílela (ta musí mít vždycky něco extra). Arletka nechce být vůbec sama, tak jsme si je na noc rozdělili a proběhlo to v pohodě. Kůstka se teď zase někde toulá, takže se dnes ještě neviděly, ale Růženka už u mříže jedla, ale musím teda bohužel říct, ze se Arletky bojí víc než Arletka jí (ta se snažila přelézt mřížku a bylo jí fuk, ze na ni Růženka prská) , tak to budu muset ještě par dnů nějak korigovat. Vzhledem k tomu, ze Růženka je asi třikrát vetší než Arletka, je to takové úsměvné. Ona si o sobě asi mysli, ze je furt kotě, a přitom je z ni takový kolos. Kdyby jí jednu flákla, tak Arletka poletí až do Hodonína. Ted´ teda Růženka tady vedle mě spí ve škrabadle a Arletku jsem vnutila synovi do pokoje (má dneska odpolední), protože nechtěla být vedle za mříží a vyváděla, ale zase Růženku nechci moc stresovat, myslím, ze potřebuje trochu víc času.
Tak nám prosim držte palce, ať to zvládneme. :-)
Děkuji a mějte se hezky, Jana

arleta1.jpg19.3.2022
Dobré ráno,
posílám jen čerstvé informace, Arletka už se zabydlela, cácorky se s její přítomností už smířily. Sice ještě nejsou kamarádky a ona jim spíš "dělá třetího", ale už si s ní aspoň začaly hrát (někdy je Arletka samým nadšením moc hrr a potom se jí holky trochu bojí, i když je proti nim poloviční).
Ještě kdyby nebyla tak vybíravá v jídle, vždycky se v tom nimrá, pak to tahá po zemi a loví a nakonec nechá ležet. Je to vždycky boj, najít něco, co jí bude aspoň trochu chutnat.
Ale jinak je to naše zlato, je strašlivě hodná a miloučká, závisláček a chodí s námi i do sprchy. Vůbec nechce být sama, už teď si dělám starosti, jak to zvládne, až budu zase chodit do práce.
Moc děkuji za skvělý výběr kočiček, jsme s nimi strašně šťastní a ony snad s námi taky.
S pozdravem Jana

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář