Jdi na obsah Jdi na menu
 


Evita 02, Bianka a Daisy 02

21. 12. 2018

evita1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hodonín

11.6.2018 - Pánovi, který má v Miloticích firmu, se v dílně objevila kočka s už narozenými koťaty. Pán začal kočku krmit, ona se starala o koťata, ale dnes ráno koťata byla sama, kočka nikde. Koťata celý den plakala, kočka se až do večera nevrátila, tak jsme pro ně zajeli a krmíme stříkačkou ... Jsou to dva kocourci - zrzek Boris a černý Dan a dvě kočičky - želvovinová Evita a mourečka s rezavými flíčky Pigi. 5.11.2018 - Evita je zdravá, očkovaná a může do nového domova, kde by měla mít kočičího kamaráda! 13.11.2018 - Dnes odjela Evita do nového domova, do Ždánic, kde na ni čeká kocourek Garfield.

Další fotky zde.

Evita byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Kristýna Dohnálková. Děkujeme!

biamka.jpgKočka, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

30.10.2018 - Dnes nám volali z firmy v Hodoníně, že se u nich objevilo kotě. Je to kočička, přijali jsme ji k nám a dostala jméno Bianka. 20.11.2018 - Bianka dnes odjela do nového domova za Evitou a kocourem Garfieldem do Ždánic.

Další fotky zde.


 

daisy.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2018
Umístění:
depozitum Mikulčice

31.7.2018 - Dnes nám ale zavolala naše veterinářka MVDr. Plešová, že k ní přišly děti a přinesly šest (!) koťat, která našly na cvičáku pro psy v Hodoníně. Koťata jsou navíc nemocná a tak jsme je přijali, dvě do depozita v Hodoníně a čtyři do Mikulčic. Budeme se těšit, že z těchto dětí nevyrostou lhostejní dospělí, podobní jako ti, kteří koťata na cvičáku odložili. V Mikulčicích jasou dva mourovatí kocourci jsou Mireček a Mareček, mourovatá kočička je Niki, bílomourka Daisy. V Hodoníně II. kocourek se delší srstí je Denis a druhý je Derek. 22.8.2018 - Daisy byla umístěna do Moravské Nové Vsi za Zairou a Jonatánem. Více zde
30.8.2018
Daisy odešla před týdnem do nového domova, ale už třetí den vylezla dírou v síťce v okně do ulice a utekla. Po týdnu se ji podařilo najít ve velmi zuboženém stavu. Má těžké popáleniny na všech packách, na čumáčku, na bříšku a i na očích. Nemůže moc chodit, jíst a čurá si pod sebe. Dnes byla přijatá na veterinární kliniku do Uherského Hradiště a pokud vše dobře dopadne, domluvili jsme se s majitelkou, že Daisy vezmeme zpět k nám, protože bude vyžadovat zvýšenou péči.
Z našeho depozita:

d3.jpg3.9.2018
Dnes jsme přivezli Daisy z veterinární kliniky v Uherském Hradišti zpět do depozita v Mikulčicích. Je na tom mnohem lépe. V narkóze jí byly vyčištěny popáleniny a odstraněna nekrotická tkáň. Budeme s ni jezdit denně na převazy a mazat ji popaleniny na bříšku Hemagelem. Daisy při hlazení přede, mazlí se a má i chuť k jídlu. Daisy ještě nemá vyhráno, ale věříme, že jí bude den ode dne lépe.
7.9.2018 - Daisynka byla na převazu a tlapičky se krásně hojí. Už má obvázané jen zadní, potírají se chladivým gelem se stříbrem a v sobotu jdeme zase na převaz.
22.10.2018 - Daisynka se uzdravila a může do nového domova. Je to milá, mazlivá kočička, která potřebuje v novém domově kočičího kamaráda. Nevhodná jako jedináček.
21.12.2018 - Daisy odjela za Evitkou a Biankou do Ždánic.

Další fotky zde.

Daisy byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Mikulášek, Stelinka, Míša, Alda a kocour Mourek. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

13.11.2018
Milá paní Tomalová,
ještě jednou moc děkujeme za Evitku, je to úžasná holčička. Cestu jsme zvládli dobře. Zatím se v novém prostředí bojí a než se rozkouká, tak má v obýváku svůj kouteček s pelíšky, kukaněmi, záchůdkem a samozřejmě svoje mističky. Trošku pokukovala i po laseru, ale je to na ní ještě moc brzy. Střídavě je zalezlá v kukani a chvíli zas mezi kukaněmi na dece – posílám v příloze fotky.
Už jsme se mazlili i v náručí, a dokonce i jednou předla, ale zatím je hodně vystrašená, tak ji spíše necháváme se rozkoukat.
S Garfieldkem na sebe dle očekávání zasyčeli a zavrčeli, jsou celí vyjukaní, ale po očku se sledují. Určitě dám za pár dní vědět, jak seznamování postupuje a jak se Evitce daří.
Děkujeme moc a posíláme pusu Darwinkovi a Leoškovi!
Zdraví, Věra a Michal Š.,, Ždánice

14.11.2018
Dobrý den, paní Tomalová,
noc proběhla dobře, zůstala jsem s Evitkou až do cca 3:30 hod. vzhůru – byla hodně vyděšená, tak jsem nechtěla, aby se bála. Ještě večer jsme spolu prolomily ledy, takže už je to moje velké mazlidlo. Přede, až se třese celý dům, mazlila se celé dopoledne. Také se pěkně napala, ráno zbaštila tuňákovou kapsičku a teď si pochutnává na kuřecí. I na záchůdku už byla. Takže vše vypadá na dobré cestě.
S Garfieldkem na sebe zatím jen koukají každý z jiného rohu, ale všimli jsme si, že Garfieldek se před Evitkou trochu předvádí a vypadá to, že trochu přestal smutnit! Evitka ho se zájmem pozoruje, určitě z nich budou brzy kamarádi :-)
Díky moc a dám za pár dní zprávu, jak to vypadá.
Věra Š.

16.11.2018
Dobrý den, paní Tomalová,
Evitce se daří dobře, je to moc šikovná holčička. Už se nebojí, celé spodní patro domu už má za svůj rajón, pěkně papá, chodí na záchůdek, hraje si s hračkami – neví, s čím si má hrát dřív, jestli s laserem, koulodráhou nebo míčkem :-) Dnes s námi dokonce celou noc spinkala v posteli i s Garfieldkem! Garfield sice za polštářem schovaný za mojí hlavou a Evitka zachumlaná do mé ruky, aby se k sobě náhodou moc nepřiblížili, ale pro nás je to moc krásný pokrok, že spolu takhle pěkně vydrželi na jedné posteli. Pořád se po očku sledují, ráno na sebe ještě syčeli, ale spíš už jen tak, aby „drželi tvář“. Při nandávaní obídkových kapsiček se totiž čumáčky pěkně pozdravili a oňuchali a potom spolu asistovali na lince bok po boku jak staří známí.
Přes den Evitka nejraději odpočívá v obýváku na stromě – posílám pár fotek. Včera jsme se s Evitkou byly podívat i u našeho pana veterináře – zapsat se a založit si kartu. Pan doktor Evitku moc pochválil, jaká je krásná, šikovná a zdravá holčička. Říkal, že tak pěkně opečované a zdravé kočičky z útulku vůbec ve své ordinaci nevídá. Takže tato obrovská pochvala patří jen a jen Vám, paní Tomalová, a já ji s radostí vyřizuji!
Zdravíme, Věra Š. s Evitkou a Garfieldkem

21.11.2018
Dobrý den,
s Biankou jsme cestu zvládly perfektně, byla moc šikovná. Doma hned vylezla z přepravky a suverénně prozkoumala celý obývák i kuchyň, skoro okamžitě se skamarádila s Evitkou a s naším pejskem, ani Garfieldek moc nefrfňal :-)

S Evitkou vedle sebe pěkně papaly a potom si celý večer moc hezky hrály, i Garfieldek se na chvíli přidal. Záchůdek také používá úplně vzorně.
Jinak ji musím opravdu pochválit, zatím vůbec nekouše (jen trošku zezačátku, ale opravdu maloučko, když bychom ji hladili po bříšku) – zjistili jsme však, že když se na ní hodně mluví, aby věděla a viděla, kdo ji bere či hladí, tak je strašně hodňoučká a nekouše. Moc ráda se chová a hladí, je to opravdu extrémně obrovský mazel! S Evitkou je to skvělá mazlicí dvojice  :-)
Úplně máme pocit, jako když už tu s námi bydlí odjakživa :-) Posílám i pár fotek, je tam Bianka i Evitka.
Připojila jsem i fotky Evitky, ona u nás nyní v podstatě všemu šéfuje a na vše dohlíží, ať už dělám cokoliv :-) Je to opravdu báječná holčička :-)
Ještě jednou děkujeme moc za obě holčičky, jsou to opravdová zlatíčka!
Přeji krásný den, Věra

20181126_131222.jpg29.11.2018
Milé Kočky,
posíláme s Evitkou a Biankou krátkou zprávičku z nového domova. Holčičky jsou nerozlučná dvojka a společnými silami totálně ovládly celý náš dům :-) Jsou úžasné.
Evitka stále drží pozici hlavního šéfa a umí si vše pěkně spočítat - to Vám z fotek bude určitě hned jasné :-)))
Je téměř nemožné vyfotit všechny naše chlupáče spolu, protože holčičky jsou pořád v „akci“ a lítají po celém domě. Odpolední odpočinek na mém pracovním stole však prý také není k zahození. V noci s námi spinkají celou noc spořádaně v posteli až do rána, zvláště Bianka si to opravdu užívá :-)
Jinak obě holčičky jsou neskutečně mazlivé a miloučké. Máme pocit, jakoby tu s námi byly odjakživa! Moc za ně děkujeme a všechny Vás moc zdravíme!
Věra a všichni chlupáčci

15.12.2018
Milé Kočičí Dámy,
všechny Vás moc zdravíme a posíláme s Evitkou a Biankou předvánoční pozdravy.
Evitka je u nás již měsíc a Bianka 3 týdny. Jsou to holky ÚŽASŇAČKY, milé, mazlivé, hodňoučké a perfektně si padly do noty. Chodí spolu i na záchůdek, což je někdy velmi komické :-)
Evitka je moje malá brepta, neustále něco vypráví a všechno komentuje, a já musím upřímně přiznat, že si s ní kolikrát popovídám lépe než s některými lidmi :-))) Kamkoliv se v domě hnu, obě holčiny jdou vždy se mnou a pokud náhodou na chvíli zmizím v koupelně, trpělivě na mě čekají přede dveřmi.
Také jsou to ultra velká mazlidla, takže místo práce mám trvale zalehnutou klávesnici a vystrčená bříška :-) Bianečka navíc obrovsky zbožňuje česání, takže sebou vždycky plácne, mrkne na mě okem, jako že už můžu a pak už jen vrní blahem.
Jsou opravdu úžasné a my je tu všichni máme moc rádi!
Nezapomněli jsme však ani na naši miloučkou adoptovanou Tabitku, takže jsme jí na Ježíškovskou kartičku dnes poslali 1000,- Kč jako dáreček na přilepšenou a na dálku posíláme i pořádnou pusu a pomazlení! :-)
No a nakonec, milé Kočky, jsme se rozhodli, že bychom přeci jen rádi dali domov ještě jednomu Úžasňáčkovi od Vás (já vím, minule jsem říkala, že už to je naposledy, ale teď už opravdu :-))) Pokud je ještě volná Daisynka 02, tak bychom ji moc rádi vzali do naší party.
Příběh holčičky jsem celou dobu sledovala a vím, že start do života měla velice těžký. Velmi obdivujeme, jak jste ji znovu dokázali dát dohromady a rádi uděláme vše pro to, aby u nás měla ten nejlepší domov. Věřím, že s našimi chlupáčky si bude výborně rozumět a snad by se jí u nás i líbilo. Celý den by u nás mohla řádit s ostatními po celém domě, v každé místnosti máme několik pelíšků a spoustu hraček, v obýváku mají velký škrábací strom a v ložnici další škrábadlo a pelíšky (samozřejmě spí všichni v posteli :-))) a k dispozici by měla 4 dvojnožce vždy připravené k okamžitému mazlení :-)
A já pracuji z domova, takže mám všechny vlastně celý den pod dohledem - i když teď se spíš zdá, že oni dohlíží na mě :-) Dům máme "celý zabezpečený" - již jsem to říkala paní Nadě, když jsme si jeli pro Evitku. Okna otevíráme výhradně na ventilačku a máme na nich boční mřížky, ven je nepouštíme nikdy! Umřela bych hrůzou, jestli se vrátí! V létě a když je hezky, mají možnost chodit na zasíťovanou verandu - síť máme kvalitní, materiál sítě je propleten ještě drátkem, aby nemohlo dojít k prokousnutí. Na tomto opatření jsme opravdu nešetřili. Proběhnout nedopatřením dveřmi ven u nás také není možné, protože východ dělí dvoje vnitřní chodbové dveře, kam nemají přístup + ona zasíťovaná veranda s dalšími (třetími) síťovými dveřmi. Daisynka by tak mohla již Vánoce strávit s námi.  Moc Vám děkuji!
A ještě jednou všichni moc zdravíme a přejeme krásný a pohodový předvánoční čas!
Věra, Ždánice

06-daisy-miluje-plysaky.jpg1.1.2019
Nejmilejší Kočky,
rádi bychom Vám za celou naši rodinu popřáli vše nejlepší v Novém roce a všem Vašim kočičkám ty nejkrásnější domovy!
Když jsme před Vánoci přivezli Daisynku, Evitka se do ní okamžitě zamilovala - pro Evitku to byl ten nejkrásnější dáreček :-) Bianka pár prvních dní trochu syčela, považuje totiž celý dům za své výhradní království, zároveň však za Daisynkou všude běhala a bylo vidět, že jí moc zajímá vše, co Daisy dělá a snažila se ji napodobovat. Každopádně se všichni u nás rychle skamarádili a celé svátky si užívali lenošení, mazlení a mlsání :-)
Daisy miluje plyšáky! Všude jsem jí je tedy po domě rozeskládala a ona do nich ráda chodí spinkat – posílám fotky, na jedné z nich můžete vidět i ten její slastný úsměv :-)
Za všechny tři holčičky od Vás jsme moc rádi! Přibrat do party Daisynku bylo to nejlepší rozhodnutí, je to úžasná, něžná, jemná a mazlivá kočička s miloučkou povahou, každého má hned ráda a dokáže si užívat každou maličkost :-)
V průběhu ledna již máme s panem doktorem naplánováno nějaké to očkování, aby to měly Daisy i Bianka kompletní a následně kastraci Bianky. Tak se potom určitě ozveme, že to máme šťastně za sebou.
Přejeme klidné a pohodové novoroční dny, Věra se smečkou :-)

10.3.2019
Milé Kočky,
moc Vás všechny zdravíme a hlásíme, že se tu máme všichni moc fajn. Všechny 3 holčičky jsou moc hodné a šikovné a také už pěkně vyrostly. Nejradši se válí na okně a pozorují, co se děje na zahradě. Když je popadne řádivá, lítají po schodech jak tryskáče nahoru a dolů.

evitka-s-daisy.jpgEvitka miluje všechny možné míčky – kdyby byla člověčí holčičkou, určitě by z ní byla fotbalistka, je to fakt profík, jinak je to moc pohodová a mazlivá holčička. Každé ráno mě přijde do postele našlapkat a pořádně pomazlit, takže nepotřebuji budík, je přesná jak hodinky :-) Také se ráda fotí – jak můžete vidět na přiložených fotkách, pózuje jak o život, kdykoliv na ní namířím mobil :-)))
Bianka na všechno ráda dohlíží a nejraději se chodí mazlit k našemu tatínkovi, celé dopoledne mu vydrží ležet na klíně nebo na klávesnici. A odpoledne, když přijede starší syn ze školy, už na něj čeká u dveří na další porci mazleníčka :-) 
Daisynka je ze všech holčiček nejaktivnější a pořád běhá a hraje si, moc ráda a hodně papá, ale všechno vyběhá, je to moje krásná a ladná atletka :-) Ráda se se mnou chodí mazlit a krásně hlasitě přede, až všechno drnčí :-) Všechny jsou úžasné!
Bianka byla začátkem února na kastraci, zvládla to perfektně a už ten den odpoledne lítala s ostatními po celém domě, jako kdyby se nic nestalo :-) Přidáváme pár foteček s holčičkami a posíláme pohlazení všem kočičím šmudlíkům, co zatím čekají na svůj domov :-)
Mějte se všichni moc fajn!
Věra Š. s chlupatou partou :-)

29.6.2019
Nejmilejší Kočky,
spolu s Evitkou, Biankou a Daisyčkou Vás všechny chceme moc pozdravit a popřát krásné léto.
Holčičky jsou úžasné, moc je milujeme! Daří se jim krásně a nejraději teď tráví čas venku na zasíťované verandě, válí se na sluníčku a nic jim neunikne :-) Všechny hodně vyrostly, hlavně Daisyčka – je z ní veliká 5 kg kočička, štíhlá, ladná a krásná, je hodně akční a pořád za něčím běhá. Krásně jí zhoustla srst i v některých místech, kde byla
20190627_100133.jpgzřejmě kvůli popáleninám řidší a má ji nádherně heboučkou a lesklou. Máme z toho moc velkou radost! Je to náš velký miláček. Také se ukázalo, že je to velice chytrá kočička, postupem času si se mnou vytvořila specifický typ komunikace a cokoliv potřebuje, přijde mi to „říct“. Prostě si sedne, podívá se na mě a poví mi, co potřebuje – že má hlad, že má na něco chuť, že chce na verandu nebo mi prostě jen oznámí, že jde na záchod, jindy mě zavede do ložnice a dá najevo, že chce uspinkat (tzn. hladit až do usnutí), jako mimino :-) Na každou věc má specifické gesto a odlišný „tón hlasu i mluvu“, takže je to vždy zcela jednoznačné. A nikdy nám neopomene přijít říct, že už je vyspinkaná :-) Je to opravdu neuvěřitelná kočička. V podstatě řídí celou domácnost :-)

Evitka, to je zlatíčko! Je do Daisyčky regulérně zamilovaná, takže všechno, co dělá Daisy, dělá i Evitka :-) Jsou jako dva stíny. Nutno však podotknout, že Evitka je tak báječné stvoření, které miluje úplně všechny a všechno, jsme přesvědčeni, že to je ta nejmilejší a nejhodnější kočička na světě. Druhá taková neexistuje! Hodně si oblíbila mladšího syna, jsou jak nerozlučná dvojka, takže když není s Daisyčkou, chová se u něj v náručí :-)

A Bianečka, to je taková naše gaučová princeznička, která si libuje v pěkně pohodlném poleženíčku (hlavně na zádíčkách), moc ráda papá, běhat jí moc nebaví, všude si raději dojde svým „typicky Bianečkovským“ pomalým krokem, aby se moc neunavila (pokud se tedy zrovna nejedná jídlo, u mističek je vždy první!), ale o to víc se chodí mazlit do manžela, kterého si zcela přivlastnila a ovládla :-) Jejímu osobnímu kouzlu teď naposledy podlehl i náš pan veterinář, když jsme byly na očkování – v ordinaci se totiž vůbec nebojí a považuje to za příjemný výlet a příležitost, kdy může být obdivována. Ani velcí psi v čekárně jí neodradí, neohroženě na ně zavrčí a v klidu si dál užívá svůj „výlet“ :-)))
Moc za holčičky děkujeme, jsou to naše zlatíčka! Všechny Vás zdravíme a držíme palce kočičkám u Vás, aby brzy našly krásné nové domovy!
Věra Š. s rodinou a s celou chlupatou partou :-)


28.5.2021
Všechny moc zdravíme do Hodonína, dlouho jsme se neozvali, tak v příloze posílám alespoň pár fotek holčiček. Všechny se mají dobře, jsou zdravé a spokojené, moc je milujeme. Mají ještě další 3 kočičí kámošky, takže je to jedna velká kočičí banda, a nás dvojnožce mají pěkně pod palcem :-)
Věra

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář