Jdi na obsah Jdi na menu
 


Snížek

9. 10. 2017

snizek270.jpgKočka, nar. 2012, kastrovaná
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Snížek je kočička, kterou jsme našli na  FB ve skupině Kočkaři a kočky aneb milujeme Kočky. Pan Roman našel venku kočičku, začal ji krmit, zjistil, že není plachá a chtěl jí dát domov. Vzal ji na veterinu a tam se dozvěděl, že kočička, které začal říkat Snížek má asi 5 let, venku už asi žije nějakou dobu a není v nejlepším zdravotním stavu a co hůř - má nádor na mléčné žláze. Snížka jsme vzali k nám a už je po první operaci. Pokud všechno dobře dopadne, domov má zajištěný u rodiny pana Romana.
25.9.2017 - Snížek je po druhé operaci,
bohužel během ní asi utrpěla malou mozkovou příhodu a má chvílemi poruchy rovnováhy a je nejistá při chůzi. To by se ale mohlo časem zlepšit. Snížek má chuť k jídlu a bude moci brzy do svého nového domova.
9.10.2017 - Kočička Snížek dnes odjela do svého slíbeného domova, do Ostravy, do bytu, kde na ni čekají dvě kočiččí kamarádky. Užívej si Snížku pěkného domva a buď už jenom zdravá!
Více zde.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

9.10.2017
Tak dnes konečně dorazila z kočky SOS Hodonín operovaná Snížek do nového domova do Ostravy.
Prožila si dost trápení a vypadalo to s ní všelijak, ale nakonec vše zvládla a už je ve svém hezkém novém kočičím domově. Zabydlela se okamžitě a s velkým klidem! 
Velký dík patří paní Nadi Tomalové, bez její nabídnuté pomoci a téměř dvou měsíční intenzivní péčí, by Snížek neměla velké šance na přežití. Poděkování patří také veterině, která Snížka léčila a taktéž velké díky všem lidem, kteří finančně přispěli na záchranu Snížka.
Z Hodonína jsme přivezli i parádní pelíšek, ale čas ukáže, jestli si jej Snížek uhájí :-)
Díky všem, kdo Snížkovi pomohli! Tak už máme rošťáky tři!
Roman

27.10.2017
Zdravím Naďo,
mám tady jednu slečnu, co Vám chtěla poslat email, že se má moc dobře!

snizek350.jpgUž tu řádí jak černá ruka, skáče po skříni, po škrabadle a my máme hrůzu, ať nezhučí. S kočkama lepší a lepší a koupil jsem jí i vlastní kantýnu, aby jí někdo neužíral. Je moc chytrá, naučila se s tím za jedno odpoledne! Tak zatím ... R&E


 

9.1.2018
Dobrý večer, posíláme čtvrtletní pozdrav!
Dnes máme doma Snížka přesně 3 měsíce.
Posíláme aktuální foto povalujícího Snížka. Je to velice oblíbená póza, navíc pokud je nablízku po ruce - vlastně "po tlapce" nějaký člověk na mazlení, tím líp:

"Kočičí kámoše moc nemusím, ale respektuji je, někdy se hodí ke společným hrám, např. chytáme spolu laserové světýlko. Pak mi ale rychle vyhládne a chodím se dívat co půl hodiny "do kantýny", jestli něco nepřibylo k snědku. Snědla bych vlka, tak jsem pořád při chuti. Nepohrdnu ani pamlskami, vím přesně, kde se skrývají :-) Ale už vím, že všude nesmím. Jsem chápavá a snažím se poslouchat, ať je se mnou moje rodina spokojená!"
Z Ostravy zdraví Snížek, kočičí spolubydlící Dios a Olívie a služebnictvo Roman a Elena

4.5.2018
Zdravíme tímto do Hodonína a posíláme paní Nadě pozdravy od Snížka.
Snížek je u nás už skoro 7 měsíců, prospívá dobře, velmi ji chutná, je hravá, neskutečně hbitá
a usurpuje si své dvounožce. Je nejraději v jejich přítomnosti, v náručí a v objetí. Neskutečně přítulný mazel.
Bohužel v tak krásných dnech ji nezajímá balkon, nechce tam být. Je to zvláštní, když byla venkovní kočka. Asi se bojí, aby nespadla zpět pod keř :-) kde jsme ji vloni našli.
S kocourem Diosem se občas spolu proběhnou v rámci hry např. za laserem. Avšak kočku Olívii moc nemusí. Dokonce se po vzájemné výměně upřených pohledů Snížek vždy za Olívii rozběhne a nahání po bytě. Zatím ji nechytila v naši přítomnosti. Ale jako kdyby si Snížek na Olívii zasedla. Přitom během jídla nebo společných hrách dokáží být v blízkosti. Snažíme se je rozptylovat i šantou nebo kozlíkovými kapkami. Myslíte, paní Naďo, že by pomohl feromonový obojek od Vás?
Ještě jednu zvláštní věc nyní pozorujeme - Snížek denně snáší všechny plstnaté hračky do koupelny na chlupatou předložku, tak se ji smějeme a říkáme, jestli snáší koťátka do pelíšku.
Zkrátka máme takhle veselo, jsme moc rádi za ty naše chlupaté společníky a znovu moc děkujeme za záchranu Snížka!
Sledujeme dění u Koček SOS denně na fb, jsme rádi, že jsme hlasováním přispěli k výhře Pomáháme s Providentem a přejeme vám co nejméně příjmů bolavých a týraných kočiček a co nejvíce "výdejů" mazlíků do nových rodin!
Z Ostravy zdraví Š. a kočičí spol v čele s velitelkou Snížkem

16.10.2018
Zdravíme všechny Kočky SOS,
a posíláme pozdravy od Snížka, kterou máme doma právě rok.
Snížkovi se vede dobře, vše se přizpůsobilo jejím potřebám. Chuť k jídlu obrovská, chuť k mazlení nevyčerpatelná, chuť si hrát neočekávaná. Za ten rok se naučila i lumpárny. Na kočičku, která přišla před rokem vravoravým krokem k nám, už jen vzpomínáme s podivem, kde se v ní bere tolik energie a síly. Byla přeci na umření. Díky paní Nadě je zase jeden kočičí život šťastný :-) To máte vidět ty kočičí hoňky po bytě. A je legrační, jak hopsá jako zajíc v peřinách.
Sledujeme všechny kočičí příběhy u vás a moc přejeme koťátkům, kočičkám i kocourům, ať se taky brzy dostanou do svých nových domovů.
Posíláme pár fotek ze života Snížka!
P.S. I ten pelíšek si poručila dát vzhůru nohama - viz foto č.4 - jinak do něj nešla, zkrátka velitelka :-)
Zdraví Š. z Ostravy

16.10.2019
Dobrý den všem z Koček SOS,
v těchto dnech jsou to dva roky, co Snížek po překonání všech zdravotních útrap přišla k nám domů. Snížkovi se daří velmi dobře a zvesela si tady velí smečce. Párkrát už překročily její "výpady" jisté meze a trochu si nás tady všechny vychovala k obrazu svému, ale my ji to odpouštíme. Zkrátka nám tu velí "pevnou" packou :-) Posíláme pár fotek a jsme stále vděčni, že nám Snížka paní Naďa "vypiplala" z chorob, teď už si Snížek užívá snad krásného kočičího života.

Z Ostravy zdraví  Snížeček, kocour Dios, kočka Olívie a jejich služebnictvo Elena a Roman

mensi.jpg12.10.2020
Zdravíme všechny Kočky SOS,
v těchto dnech slavíme tříleté výročí, co máme Snížku doma. Je to pořád stejná svéhlavá kočička, přesto umí poslouchat (když chce) a slušně se chovat. Naštěstí už nenapadá své parťáky a snaží se zapojovat do her. Sem tam mimo hru plácne packou kočičí členy ať se ví, kdo je tady pánem. Taky se pěkně rozmlsala, kdepak je ta kočička, která zblajzla, na co přišla. Trochu ji občas zlobí chronická rýma, ale jinak se má čilé k světu a je velice kontaktní a mazlivá. Každý večer v pravidelném čase míří do postele a "drží" místo svému člověku, aby usínali spolu v náručí :-)
Jsme vděčni za pomoc, kterou jste Snížkovi poskytli v době její nemoci. Věříme, že má ještě spoustu šťastných let před sebou.
Zdravíme z Ostravy, kočičí smečka v čele se Snížkem a Š.

10.10.2021
Milé Kočky SOS,
posíláme pozdravy od Snížka, neboť jsme včera oslavili její čtvrté "přivezeniny".
Snížeček je pořád veselá a spokojená kočička, která si umí sjednat respekt a přesně ví, kde je její místo ve smečce. A to je stále na prvním místě. :-) I když neznáme přesný věk Snížka, někdy jí říkáme babičko, pořád se jeví jako zdatná kočka. Za ty roky se u nás zrekreovala, že se ráda účastní hrátek a různých "závodů" po bytě. Je to čertík v kočičím kožíšku.
Mějte se krásně a děkujeme, za Vaši práci a péči, kterou kočičkám věnujete!
Zdraví Snížek a jeho poddaní

mensi.jpg10.10.2022
Milé Kočky SOS,
je to tak, dnes slavíme 5 let od doby, co jsme si dovezli Snížka z Hodonína od Nadi, která kočičku "vysvobodila" ze spárů nemoci a utrpení.
Jsme vděčni, že se paní Naďa tehdy Snížka ujala a nabídla nám řešení, o kterém jsme netušili, že je reálné.
Kočička si spokojeně užívá a my se snažíme, aby svůj podzim života měla co nejlepší. Je pravdou, že vyžaduje nejvíce péče. Opakované chronické rýmy a tekoucí oko se naštěstí podařilo zmírnit, Snížka si dokonce pochutná na večerní dávce Imunoglukanu a neprotestuje ani na pomazání čumáku kapkami Fauna Rinis z Aromaterapie. Možná i díky stáří (neznáme věk Snížka, ale zřejmě jí bude už přes 10 let) se projevují stará zranění a Snížka kulhá na přední tlapku, už si netroufá vyskakovat do výšek a kočičí hrátky sleduje z povzdálí, nezapojuje se jako dřív.
Co se týče jídla, je to teda neskutečná frfňa. Vybírá si mezi kapsičkami i pamlskami, už to není ta hladová kočička z ulice, která nepohrdla ničím. Jaké štěstí, že je v kočičí spíži stále výběr :-)
Posíláme pár fotek, dokonce se dnes Snížka svátečně povalovala na balkoně, sice v dece, ale bylo to fajn.
Děkujeme za Vaši práci, kterou věnujete kočičkám s nelehkým osudem, jsou pak nesmírně vděčné a my jsme vděční Vám.
Š.

19.11.2022
Zdravíme Kočky SOS,
dnes posíláme poslední Snížkův pozdrav. Včera, v pátek 18.11 dopoledne, jsme museli nechat kočičku uspat.
Poslední dny se začala jevit zvláštně, málo jedla, hodně pila, schovávala se, stranila se.
Tak jsme v pondělí navštívili veterinu, že je Snížek slabá. Vzaly se odběry krve, a ve středu byly výsledky, které vyšly špatně. Ledviny, jaterní testy, hodně bílých krvinek, vše špatné hodnoty. Vet navrhla, ať hned ve středu večer přijdeme na euthanazií, ale byli jsme v šoku a nemohli jsme tak rychle Snížka vydat za duhový most. Pořád jsme nemohli uvěřit, že by na tom kočička byla tak zle. Ve čtvrtek nás dokonce překvapila, vylezla ze svého útočiště (krabice), jako by se s námi "loučila", přišla si za námi lehnout, přitulit se, stejně, jak to vždy dělávala. Až jsme byli v šoku, že tak "ožila". Strávila s námi poslední noc v manželově objetí. Tak jsme se rozhodovali, zda zrušit plánovanou páteční eutanázii. Nedalo nám to, v pátek ráno zajel manžel se Snížkem na sono břicha, po 2 minutách vyšetření řekla paní vet tu nejsmutnější diagnózu, že má kočička v bříšku metastáze na játrech, slinivce, zkrátka všude. Tento fakt rozhodl, bylo nezbytné ukončit trápení kočičky, manžel odsouhlasil uspání (které bylo původně domluveno až na večer) a večer jsme kočičku pohřbili za naší zahradou.
Je to naše první kočička, kterou jsme museli nechat odejít, bylo to neskutečně těžké, ještě teď máme slzy v očích a bolest v srdci. Zůstalo nespočet vzpomínek a spousta fotek, prohlížíme a vzpomínáme. Byla to neuvěřitelná bojovnice a nedala na sobě znát, jak trpí...

Vždy byla neskutečný mazel, hodně fixovaná na manžela, dokázala se nechat hladit hodiny a hodiny. U toho předla, aby "převyprávěla" svůj kočičí příběh a dávala najevo svůj vděk za záchranu láskou a oddaností. Byla jedinečná a výjimečná, obohatila náš život víc, než jsme čekali...
Včera u nás padal první sníh, ten si asi přála kočička, abychom věděli, že i jméno jsme ji vybrali správné. Bílý snížek padal z nebe, náš Snížek našel poslední místo pro odpočinek pod čerstvě zasněženou hroudou hlíny a bílou peřinkou ....
Její dva parťáci, kočička Olívie a kocourek Dios jsou taky nesví, že tu není. Mají teď od nás více pozorností. Musíme si všichni zvyknout.

Ještě jednou děkujeme paní Nadě, že se nabídla pomoct nemocné kočičce a Snížečce tehdy pomohla s léčbou po náročných operacích. My jsme díky tomu prožili se Snížkem krásných 5 let a věříme, že ona byla s námi taky tak šťastná.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

super, že jste šťastní:-)

(jolana, 11. 1. 2018 8:52)

moc si to ve zdraví a radosti užívejte dál! krásní kočičáci.