Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátrání po kočičí mámě v Mutěnicích

29. 8. 2023

Dnes jsme moc rádi, že jsme měli další příjem! Ne, zatím jsme se nezbláznili, ale tuto kočičku jsme opravdu přijali moc rádi!

kotata-raveny2.jpgV neděli jsme informovali, že u vinných sklepů v Mutěnicích někdo odložil do boudy s krmením pro plašanky krabici s pěti nemocnými maličkými koťaty.
Máme v těchto případech vždycky vztek na pachatele, že se takto zbavuje své odpovědnosti a hlavně chceme to vyřešit a kastrovat mu kočku, aby se to neopakovalo. A tak jsme pátrali a zjistili jsme že soused opodál má kameru a ejhle - ze záznamu jsme získali fotky, jak starý pán na kole krabici s koťaty přiváží a odkládá do boudičky na krmení. Tak tentokrát už pachatel určitě trestu neunikne, podáme trestní oznámení, máme důkazy! Dál jsme vyšetřovali a pídili se po tom, kdo tento pán je a zjistili jsme to. Říkejme mu děda vinař. Jen nám bylo divné, že všichni kdo ho znají říkají, že on kočky moc nemusí a určitě žádnou nemá. Tak jsme dědu vinaře navštívili a zjistili - děda vinař opravdu žádnou kočku nemá. A protože ani žádnou nechce, když ta koťata u sebe objevil, měl takový nápad - převezl je tam, kde ví, že se o kočky starají. Věděl, že koťata mají matku a chtěl přestěhovat i ji, ale ta bohužel na něj nejdříve útočila (jak by ne) a potom mu utekla. Děda vinař netušil, že existujeme, nevěděl kam se obrátit o pomoc, prostě jen na svém pozemku nechtěl cizí kočku s koťaty. Neměl zlý úmysl, říkal že nevěděl co dělat, kočku matku nám popsal a my u něj nalíčili sklopec s tím, že on bude hlídat a ozve se nám jak se tu kočka objeví. Dokonce nám dal pro kočky finanční příspěvek! No ale kočka se u něj včera večer ani v noci neobjevila ...
Dnes ráno ale volala jiná paní z místa o kus dál, že tam má kočku hladovou a že kočka má asi plné cecíky. V hlavách se nám rozblikaly kontrolky ... Jo, je to mamina těch koťat. Hned je poznala a výsledek vidíte v albu na videu.

Skvělé je, že kočka není plachá, je moc hodná. Nevěděla co dřív, jestli se nabaštit nebo se s každým mrnětem přivítat a zkontrolovat jestli jsou všichni v pořádku a jak se jí o ně Naďa starala ... Nakonec usoudila, že dobře. Koťátka mají antibiotika a očička mají všechna mnohem lepší. S dědou vinařem jsme domluveni. Má náš telefon a kdyby někdy něco, nic sám nebude podnikat, ale zavolá. Kočička dostala jméno Ravena. Koťata - Modena, Verona, Bibione a Bari.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář