Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky a koťata z Kostic

23. 8. 2023

Obrátila se na nás oznamovatelka, že před časem objevila u cesty v křoví několik koťat, která byla v zoufalém stavu - velmi hubená, nemocná, hnisavý výtok z nosu, výtok z očí, v uších svrab a nafouklá bříška. Usoudila, že koťata jsou opuštěná a potřebují bezodkladně pomoc a z místa je odvezla.
Ale nedalo jí to a další den se na místo vrátila. Zjistila, že další a další koťata i větší kočky vylézají zpoza plotu nějakého soukromého pozemku. Všichni vyhublí, někteří nemocní se vrhali hladově na nabízené krmení. Koček je jí líto a začala sem vozit těmto kočkám krmivo a setkala se tady i s nějakým mužem. Snažila se mu domluvit, že kočky potřebují pomoc a že ví o kastračním programu, ale muž ji odbyl s tím, že se nemá starat a že si nepřeje, aby byly kočky vykastrované a ani aby se kočky krmily, že musí být pořádně hladné, kočky nekrmí, aby si chytaly potkany. Vylil i vodu, kterou tam oznamovatelka pro žíznivé kočky v tom horku připravila. V případě koček, které nedostávají krmivo a vodu a není jim poskytnutá veterinární péče když jsou evidentně nemocné, jde o týrání.

20230823_161732.jpgOznamovatelka se na nás obrátila, protože zná náš útulek, ví, že v rámci Kastračního programu nabízíme i kastrace koček, ale pokud o to nepožádá sám majitel koček, těžko můžeme kočkám pomoci. Proto jsme případ nahlásili obecnímu úřadu v Kosticích jako týrání zvířat. Místostarostka Obecního úřadu v Kosticích nás požádala ať případ nahlásíme Státní veterinární správě, což jsme učinili.

12.9.2023 - Dnes nás kontaktovala MVDr. Svobodná z KVS s tím, že na místě provedla kontrolu a mluvila s partnerkou majitele pozemku. Ta řekla, že kočky si sami nepořídili, že je tam postupně odkládají lidé, kteří se zbavují nechtěných koťat, že kočky nejsou jejich. Kočky, které viděla se jeví veterinářce celkem v pořádku, chápe, že naší zásluhou (no ano, protože ta zubožená koťata s hnisavým výtokem z očí a nosu už jsou u nás a zbylé už jsou téměř měsíc krmeny kvalitním krmivem).  A protože tímto lze kočky pokládat za bezprizorní, začneme odchytávat ke kastracím. Kočky budou označeny mezinárodní značkou (cvikem do ucha), po kastraci a jednodenní karanténě u nás budou vypuštěny zpět.
Podpořit nás a přispět na kastrace můžete na účet Kastračního progranu, více
zde.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář