Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kočky žijící trvale u nás

Příspěvky

Sába

1. 6. 2020

saba350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015
Umístění:
dočasná péče Dubňany

1.9.2015 - Sába je jedním z koťat (Bobo, Sába, Murin, Čiko, Tuli a Suri), která našla paní v Dubňanech ve své garáži. Před tím našla před domem kočku, kterou srazilo auto, kočka nebyla její a tak nevědělĺa, že má v garáži šest koťat! Ta dala o sobě vědět, až byla hladová, bylo jim asi měsíc. Sába je hravé a zvídavé kotě. 1.6.2020 - Sába u nás žije 5 let, domov nenašla, k cizím lidem je opatrná a v Dubňanech je zvyklá. Necháme ji tady trvale.

Další fotky zde.

Sába je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Jarmila Teturová & kočičky Káťa a Klingr. Děkujeme!

Sábě můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Bubáček 02

26. 5. 2020

bubacek.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

23.10.2018 - Černý kocourek se přitoulal na zahradu jedné paní, její domácí kocour ho vynáněl a tak jsme kocourka přijali. 2.11.2018 - Bubáček je milý kocourek, ale bázlivější povahy, je vhodnější jako kamarád k další kočce nebo kočkám. 26.5.2020 - Bubáček je u nás rok a půl. Jak dospíval, stával se k člověku čím dál tím ostražitější, dnes o kontakt vůbec nestojí, nechce se nechat ani pohladit. Rozhodli jsme se ho vyřadit z nabídky, umožnil se mu přístup na zahradu a zůstane u nás.

Další fotky zde.

Bubáček je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Nataša Pospíšilová, pes Honey a kočky Reila a Sisi. Děkujeme! 

Bubáčkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Mufka

1. 5. 2020

mufka1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

22.11.2018 - V zahrádkářské kolonii v Hodoníně, za hřbitovem dnes nalezeny dvě kočičky. Černá je MUFKA a mourovatá PUFKA. Jsou umístěny do karantény. 8.2.2019 - Mufka je zatím hodně bázlivá. 9.5.2019 - Mufka je pěkná černá kočička, submisívní, bázlivější povahy. Když jí dáte domov a budete trpěliví, dokážete zázraky a Mufka se vám odmění. Pokud tady Mufka zůstane, stane se postupem času úplně plachá ... 1.5.2020 - Do dnešního dne Mufce domov nikdo nenabídl a tak se stalo, co jsme předpokládali. Mufka je plachá a nenechá člověka na sebe sáhnout.

Další fotky zde.

Mufka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Smejkalovi a kočky Izabel a Lily.  Děkujeme! 

Mufce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Sága

23. 3. 2020

sga5.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

15.11.2016 - Sága se dotoulala na zahrádky za elektrárnou, je to moc mazlivá, hodná a nekonfliktní kočka. 13.2.2017 - Sága má nádorky v tlamičce, byly jí operativně odstraněny. Daří se jí dobře. 8.3.2018 - Dnes byly kočičce odstraněny zbylé zoubky, protože měla opakovaně záněty. 12.9.2018 - Odstranění zubů kočičce výrazně pomohlo, je to hodná, vůči ostatním nekonfliktní, mazlivá a vděčná kočička, která by ráda do nového domova. 19.8.2019 - Dnes v noci Sága zanaříkala a ochrnula na zadní končetiny. Diagnóza - infarkt míchy. Cit z nohu neztratila úplně, ale nechodí na ně. Záchod používá, chuť k jídlu neztratila, ani na mazlení. Její stav by se měl zlepšit. 23.3.2020 - Sága se zlepšila, chůze je sice horší, ale nijak ji to neomezuje. Je mazlivá, spává v posteli a vypadá, že je s pobytem v depozitu spokojena a vzhledem ke zdravotním potížím jí domov nehledáme.

Další fotky zde.

Sága je adoptována na dálku - na krmivo jí přispívá Naďa Slavíková  & kočičí sestry Roxy a Angie. Děkujeme!

Sága je adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí přispívá Táňa Jankovičová a čičindy Kája a Terka.  Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 2

Křupinka

12. 3. 2020

krupinka8.jpgKočka , kastrovaná, nar. 5/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

5.3.2019 - Kočička Miňonka a Křupinka byly vloni nalezeny jako koťata, paní si je vzala do dočasné péče, ale domov se jim najít nepodařilo a tak skončily v našem útulku. Jsou umístěny do karantény. Obě kočičky jsou na sobě dost závislé a velice se bojí. 3.9.2019 - I po půl roce jsou obě kočičky velmi bázlivé. Křupinka po dlouhé době vylezla ze svého úkrytu ve skříni a volně se pohybuje po domě, ale k člověku je velmi ostražitá a bojí se jakéhokoliv pohybu. Tento týden byl velmi výjimečný, protože se poprvé nechala pohladit.
12.3.2020 - Křupinka se nechá od Jitky v dočasce pohladit a zvykla si na ni i na kočky. Vzhledem k tomu, že celý tento proces trval v podstatě rok, nedokážeme si představit, že by toto Křupinka (nebo Miňonka) musela absolvovat znovu a proto jsme se rozhodli domov jim nehledat.

Další fotky zde.

Křupinka je adoptovaná na dálku - krmivo jí hradí Monika Sopuchová a kočičáci Jiřinka, Roneček, Rozárka, Mikeš a pejsek Barunka. Děkujeme!

Křupince můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Miňonka 04

12. 3. 2020

imgp2646.jpgKočka , kastrovaná, nar. 5/2018
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

5.3.2019 - Kočička Miňonka a Křupinka byly vloni nalezeny jako koťata, paní si je vzala do dočasné péče, ale domov se jim najít nepodařilo a tak skončily v našem útulku. Jsou umístěny do karantény. Obě kočičky jsou na sobě dost závislé a velice se bojí. 3.9.2019 - I po půl roce jsou obě kočičky velmi bázlivé. Miňonka je jemná kočička, která si už začala chodit do postele pro pohlazení, ale umí ji vyděsit každý prudší pohyb nebo nezvyklá situace.
12.3.2020 - Miňonka se nechá od Jitky v dočasce pohladit a zvykla si na ni i na kočky. Vzhledem k tomu, že celý tento proces trval v podstatě rok, nedokážeme si představit, že by toto Miňonka (nebo Křupinka) musela absolvovat znovu a proto jsme se rozhodli domov jim nehledat.

Další fotky zde.

Miňonka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Petra, kocourci Bob (Bellamy), Čertík, Matýsek a pes Bárt. Děkujeme!

Miňonka je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradí Simona Nováková.  Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Felix 06

3. 5. 2019

fel4.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

27.7.2018 - V polovině června nám paní z Dolních Bojanovic nahlásila, že slyšela mňaukání z kontejneru na bio odpad. Více zde. Jsou to dva kocourci - bíločerný Felix, mourek s bílými ponožkami je Bonifác a dvě kočičky - černá Anička a černá s bílými ponožkami je Kačka. Koťata jsou bázlivá. 3.5.2019 - Dnes s jistotou můžeme říct, že Felix je plachý. Nenechá na sebe sáhnout, nedá se chytit.

Další fotky zde.

Felix je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Verča & Radek a kočičáci Gigi, Číča & Rocky. Děkujeme!

Felixovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Lotka 03

4. 4. 2019

lotka7.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4.5.2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

14.5.2018 - Dnes jsme přijali kočku, nahlásili nám ji zahrádkáři z lokality Na Výhoně v Hodoníně, kočka byla bázlivá, odchytli jsme ji pouze ke kastraci s tím, že bude vypuštěna zpět, ale další den byla nalezena i její 4 koťata. Kočku jsme i s koťaty umístili do karantény. Kočka Meda je plachá, je u nás dost nespokojená, ale o koťata se stará vzorně, jsou to kočičky Luisa a Lotka a kocourci Kvído a Fido. 20.9.2018 - Lotka i Luisa jsou zdravé a mohly by do nového domova. Obě jsou bázlivé a budou potřebovat čas a vaši trpělivost. 4.4.2019 - Lotka vyrostla, má už rok a odmítá kontakt s člověkem, je plachá.

Další fotky zde.

Lotka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Zuzka a kocour Monty. Děkujeme!

Lotce můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Elinka

7. 2. 2019

elinka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2014
Umístění:
depozitum Mikulčice

Elinka, kočka s pěti koťaty žila v opuštěném areálu závodu Dendra mezi Mikulčicemi a Moravskou Novou Vsí. O areál se stará hlídač, který tam kočku krmil zbytkama. Útulek kontaktovala jedna paní, která tam byla na procházce a mluvila s hlídačem, který jí řekl, že tam bude brzy končit a vůbec nikdo tam nebude. Koťata žila venku pod stříškou. Nyní je kočka i s koťaty v depozitu v Mikulčičích. Ze začátku byla vystrašená, ale nyní už se mazlí a hodně odpočívá, zotavuje se a pořád se krmí, protože byla strašně vyhládlá. 9.5.2016 - Elince byly pro rakovinu odstraněny ušní boltce. 7.2.2019 - Elinka žije v depozitu už bezmála 4 roky. Nikdo jí domov nenabídl a ona se v depozitu cítí doma. Nebudeme ji stresovat a rozhodli jsme se, vyřadit ji z nabídky koček, které hledají domov. Z depozita: "Naši milovanou Elinku už prosím odstraňte z nabídky, ona je u nás šťastná a to by mi nikdy neodpustila, kdybych ji dala pryč." Více o Elince zde.

Další fotky zde a z pobytu u nás zde.

Elinka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí je Jana Srbová.  Děkujeme!

Elince můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 3

Kaisa

6. 2. 2019

kaisa-1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2014
Umístění:
depozitim Mikulčíce

Kaisu jsme přijaly s její sestřičkou Darjou jako plaché divoké koťata. Ovšem během pár dnů u nás, když jsme je měly zavřené v kleci, naprosto pookřály a začaly se mazlit. Stále byly vystrašené, lekavé, ale v jádru velmi hodné a mazlivé. Zabydlely se u nás velmi lehce, poprvé za celý život byly v teple, bezpečí a měly dostatek jídla. A co teprve když objevily hračky! Kaisinka se momentálně léči s očičkem, musí se pravidelně kapat, aby se zrak nezhoršil. 15.7.2015 - Očičko má Kaisa doléčené a nemusí se kapat. 21.1.2018 - Kaisa se ráda mazlí i chová a nikdy se toho nemůže nabažit. S kočkami vychází velmi dobře.  Na svůj domov u nás čeká už 3 roky! 6.2.2019 - Kaisa je u nás už 4 roky a vloni se u ní objevil eozinofilní plak, autoimunitní onemocnění. Toto onemocnění by se mohlo stresem zhoršit, proto Kaisu necháme u nás.

Další fotky zde.

Kaisa je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Petra Bachtíková. Děkujeme!

Kaisa je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v depozitu jí hradí adoptivní rodina, která nechtěla být jmenována. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Šon

20. 10. 2018

son300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hodonín I.

28.7.2017 - Dnes někdo odložil ve Strážnici kotě v krabici k popelnicím. Je to kocourek, dostal jméno Šon. 12.9.2017 - Šon je milý, hravý kocourek, je zdravý, očkovaný. 20.10.2018 - Šon vyrostl a začal se vyhýbat lidem, nenechá se chytit ani pohladit ...

Další fotky zde.

Šon je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Jana Horáková. Děkujeme!

Šonovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Meda

19. 9. 2018

img_2431.jpgKočka, kastrovaná, nar.
Umístění:
depozitum Hodonín I.

14.5.2018 - Dnes jsme přijali kočku, nahlásili nám ji zahrádkáři z lokality Na Výhoně v Hodoníně, kočka byla bázlivá, odchytli jsme ji pouze ke kastraci s tím, že bude vypuštěna zpět, ale další den byla nalezena i její 4 koťata. Kočku jsme i s koťaty umístili do karantény. 23.5.2018 - Meda je plachá, je u nás dost nespokojená, ale o koťata se stará vzorně, jsou to kočičky Luisa a Lotka a kocourci Kvído a Fido. 19.9.2018 - Meda je plachá, na pobyt mezi kočkami si zvykla, ale odmítá kontakt s člověkem.

Další fotky zde.

Meda je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Pavla Mihalová, kočičky Jája a Pája a valášek Frank. Děkujeme!

Medě můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Apolenka 04

19. 9. 2018

apolenka1.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

17.3.2017 - Apolenka je mourovatá kočička, která v mrazivém lednovém počasí vešla dovnitř na polikliniku ve Strážnici. Paní nám zavolala a my jsme pro Apolenku zajeli. 15.2.2018 - Apolenka je bázlivější povahy. 19.9.2018 - Apolenka je u nás rok a půl, je plachá a kontakt s člověkem odmítá.

Další fotky zde.

Apolenka je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Michal Grossman a Jana Mikušová s kočkami Nany a Mušu. Děkujeme!

Apolence můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Filípek 06

26. 2. 2018

filip350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 2/2013
Umístění:
depozitum Mikulčice

Filípek se přitoulal k našemu depozitu v Mikulčicích na zahradu. Zpočátku jen v noci a ráno vyjedl granule a pak, když zjistil, že mu nikdo neublíží, tak už se u nás usadil nastálo. Čekali jsme asi 2 měsíce, jestli se nevrátí domů, ale kocourek se celou dobu zdržoval jen u nás. 26.2.2018 - Filípek je takový nabručený, svérázný, rád dává najevo, když se mu něco nelíbí vrčením, má rád klid a je nejraději venku. Je v depozitu v Mikulčicích už 3 roky a necháme ho tady.

Další fotky zde.

Filípek byl  do 2/2016 adoptován na dálku - podporovala ho Lucie Pokorová a Sunny, Ella, Lotta a Toffy. Děkujeme!
Filípek je od 3/2016 opět  adoptován na dálku - krmivo mu hradí Anna a Jitka Říhovy s habešánkem Mominkem. Moc děkujeme!

Filípkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 1

Ronja

6. 1. 2018

ronja300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Ronja je černá kočička, která byla nalezena s kocourkem Kvídem u opuštěné rekreační chalupy u Uherského Hradiště. Někdo odjel domů z prázdnin a nechal je tam! Kvído už domov má, Ronja je milá kočička, která u nás čeká na svůj nový domov, ale zatím je hodně bázlivá. 6.1.2018 - Ronja je u nás dva roky a kontakt s člověkem odmítá, je plachá.

Další fotky zde.

Ronja byla do 30.6.2018  adoptována na dálku - podporovali ji Petr Kapoun, Josef Nekula a kocourek Uhlík. Děkujeme!
Ronja je znovu adoptována na dálku, od 11/2018 - krmivo jí hradí Jolana, Jarda a kočičí tlapičky z Chudčic. Děkujeme!

Ronje můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Kokkie

20. 8. 2017

kokie.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2016
Žije v depozitu Hodonín II.

Kokkie jedno ze tří koťat (Kokkie, Sheba a Dusty) ze skládky odpadků mezi obcemi Mutěnice a Čejkovice, kde je našli turisté z Čech. Kokkie je z nich nejvíc opatrná k cizím lidem. 20.8.2017 - Kokkie zůstala bohužel plachá. Jeji sourozenci Sheba a Dusty byli mazliví a nový domov už našli, ale Kokkie se nenechá ani pohladit.

Další fotky zde.

Kokkie je adoptována na dálku - krmivo jí hradí Věra Veselá s rodinou a  kočičky Myšička (Medlin), Bělinka, Žofinka, Matýsek, Fanoušek, Máca, Beruška, Cicibelka, Fiškus, Vendelínek a Šedounek. Děkujeme!  

Kokkie je adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku jí hradí Věra Veselá s rodinou a  kočičky Myšička (Medlin), Bělinka, Žofinka, Matýsek, Fanoušek, Máca, Beruška, Cicibelka, Fiškus, Vendelínek a Šedounek. Děkujeme!  

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Lupínek

24. 6. 2016

img_1971.jpgKocour, kastrovaný, nar. 6/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Lupínek je kocourek, kterého se někdo zbavil tak, že ho vyhodil v Mutěnicích k bývalému statku, protože tam je místo, kde se krmí plaché kočky. Lupínek se zatím projevuje velmi bázlivě a kontaktu se vyhýbá, tak mu dáme čas ... 24.6.2017 Lupínek je u nás už dva roky a kontakt s člověkem odmítá, bohužel je plachý.

Další fotky zde.

Lupínek je adoptován na dálku - podporuje ho Magdaléna Jančářová. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 1

Zrzek z Bažantnice

18. 2. 2016

zrzek.jpgZrzek z Bažantnice - kocour, kastrovaný

Zrzek žil venku, v Hodoníně v Bažantnici. Začal chodit na krmící místo pro plaché kočky. Paní, která ho krmila si jednoho dne všimla, že kocour je nějaký nemocný, zapáchal a navíc ho ostatní kočky začaly napadat. V tu dobu už byl Zrzek na paní docela zvyklý a nechal se chytit. Kocoura jsme vzali na veterinu, měl tlamičku a zuby v zoufalém stavu. Zuby se musely vytrhat, dostal antibiotika, byl vykastrován. Po dobu léčení zůstal Zrzek u paní doma v kleci. Postupem času se začal s paní mazlit, nechá se kartáčovat, chovat a vůbec nechce ven! Nás se ale bál a zalezl pod gauč (viz foto). Paní se nabídla, že by Zrzek u ní mohl zůstat, ale nemá na kocourka už dost financí - Zrzek už je třetí v pořadí. Paní měla svého jednoho kocoura a k němu přibyla trojbarevná kočička, kterou zrovna jako Zrzka krmila venku a kočička si na ni zvykla tak, že si ji později vzala domů. Zrzkovi budeme platit krmivo, proto je adoptován na dálku.

Další fotky zde.

Zrzek byl po dobu svého života venku jako plachý kocour do 2/2016 adoptován na dálku - podporovala ho Lucie Pokorová a Sunny, Ella, Lotta a Toffy. Děkujeme!

Zrzek byl adoptován na dálku - podpořila ho Iva Hrabcová a kocour Václav. Děkujeme!

Zrzek je adoptován na dálku - na krmivo přispívají Petra Filipová, Miroslav Filip a kocourek Čoky. Děkujeme!

Zrzkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0

Jáchym 05

20. 1. 2014

jachym1.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2013

Jáchym byl nalezen  se svými sourozenci v Dolních Bojanovicích, kde se narodil plaché kočce. Jáchym je velice opatrný, bojácný k lidem, ale kočky má rád. 15.2.2017 - Jáchyma u nás žije už 4 roky. Už je  z něho dospělý kocour a nepodařilo se zbavit ho plachosti a strachu z lidí, zůstane u nás.

Fotky Jáchyma najdete zde.

Jáchym je adoptován na dálku - podporuje ho Jiřina Vyskočilová &  Išinka a Žanetka. Moc děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Kočky žijící trvale u nás | Komentářů: 0