Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koťata z Archlebova

10. 2. 2020

Byli jsme oslovení paní Lenkou z Archlebova s žádostí o pomoc.

2.jpgVe vesnici objevila kočku s koťaty přežívající na zanedbaném pozemku u jednoho domku. Od majitele zjistila, že kočku nezná, není jeho, ale že mu v létě na zahradě porodila šest koťat. Majitel pozemku je nemocný člověk, kočky se snažil krmit mlékem a zbytky z kuchyně. Naštěstí paní Lence bylo jasné, že kočky se musí co nejdříve vykastrovat a kontaktovala nás. Po domluvě si přijela pro odchytovou klec, kočky se jí podařilo všechny chytit a přivézt ke kastraci.

Kočky byly velmi vyhladovělé, koťata váží okolo 1,2 kg, všechny jsou masívně začervené. Kromě matky jsou všechna koťata plachá a tak jsme chtěli standartně postupovat a po kastraci a nezbytném zotavení je zavézt zpět na pozemek a dodávat pánovi granule. Prvním zádrhelem bylo, že pán si nenechal říct a chtěl pokračovat v krmení mlíčkem. Ještě horší však bylo, když jsme dostali informace, že kočky tady jsou nežádoucí, že soused z jedné strany vyhrožuje, že jakmile mu vkročí na pozemek, že je postřílí a z druhé strany je mateřská škola a bude jen otázkou času, kdy si i tady začnou stěžovat, že mají na zahradě školky kočky.
7.jpg

 

 

 

 

Takže happy end se nekonal a kočka s koťaty je momentálně u nás, zatím v karanténní kleci a budeme muset najít řešení, kam s nimi.


25.2.2020
Došlo k velkému pokroku! Koťata se osmělují, moc jim pomáhá, že mamina je mazlivá a člověka se nebojí. Věříme, že to dobře dopadne a kočky bude nakonec možné umístit do nových domovů. Máme radost!

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář