Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muf 02, Bezinka, Márty, Poly 02 a Sejdy

23. 9. 2018

mufff.jpgKocour, kastrovaný, nar. 25.4. 2013

Muf, černobílý kocourek byl nalezen se svou maminkou u obchodu na rampě za sloupem, kde je našly prodavačky, jedno kotě do rána zemřelo a zbyly tam koťata dvě, ještě černý Puf. Vzaly jsme je k nám a jsou z nich krásní a hraví mazlíci. Díky prodělané panleukopenii mají oba tzv. „plavající zadeček“ – trošku je neposlouchají zadní nohy. 15.12.2013 byl Muf umístěn ke dvěma kocourkům do domku  do Plešovce.

Fotky Mufa z jeho pobytu u nás, z nového domova a společného domova s Bezinkou najdete zde.

Děkujeme paní Andrey Kudláčové & kočičkám Mishe a Julče a kocourkovi Diamondovi, že ho podporovali formou adopce na dálku.  Děkujeme!

bez250.jpegKočka, kastrovaná

Bezinka je asi dvouletá kočička, která se pohybovala v nákupná zóně Mikulova. Tulila se k nákupním košíkům, zaparkovaným autům i lidem.
Bezinka je bláznivá, spíš hodně veselá a neobvykle kreativní při hrách se vším co ji napadne. Ona si vyhraje naprosto s čím koliv co ji nabídnete, a taky se občas snaží zapojovat i ostatní kočky do her. Zvládne nejspíš jakékoliv podmínky bydlení., nic méně kvůli jejímu neobyčejnému zápalu při hrách, bych ji nedoporučila pouštět na procházky blízko silnic a podobných hrozeb. Pokud máte kočku která se od misky přesune tak akorát do křesla, Bezinka ji určitě zvedne náladu i ze židle.
Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byla Bezinka umístěna do Plešovce, do domku k Mufovi a dalším dvěma kocourům. 11.9.2018 - Bezinka se nevrátila domů.

marty270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2015

Márty je kocourek, kterého jsme si našli sami. Nebo si on našel nás? Lucka: "U malých kasáren mňoukal tak zoufale, že jsem ho slyšela až domů. Snažil se dostat sklepním okýnkem dovnitř a byl vyděšený. Byl čistý, dobře krmený, myslela jsem, že někomu vypadl z okna, ale na vyvěšený leták se nikdo nepřihlásil." Z Mártyho vyroste obrovský kocour. Je milý, hravý, mazlivý.
9.4.2016
Márty už vyrostl a má 7 kg! A to má teprve rok! Je neuvěřitelně milý, poměrně klidný a "tahací" kocour, jen se tahá čím dál hůř, když je tak těžký :-) Preferovali bychom pro něj výběh, aby se mohl proběhnout, nenudil se a nepřibíral. Kočky i lidi snáší s velikou radostí. Strašně rád se vším pomáhá. 
16.4.2016 na naší VI.umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byl Márty umístěn do Plešovce, do domku, k Mufovi a Bezince.

Další fotky zde.

Márty byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Lenka, Lukáš a kočičí kamarádi z Prahy. Děkujeme!

poly2.jpgKočka, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

27.6.2018 - Někdo nechal před ZOO v Hodoníně šest koťat, jsou různého stáří, asi dva vrhy. Paní ze ZOO nám 16.6. zavolala, že dvě kočičky nepapají, tak jsme je vzali k nám (Snow a Ela), ale dnes jsme jeli i pro zbylá 4 koťata, protože v ZOO je pouze útulek pro psy, pro koťata tam nejsou podmínky, všechna koťata dostala průjem. Jsou to 3 černé kočičky - Sejdy, Holy a Poly a mourovatý kocourek Kuki. 6.8.2018 - Poly je zdravá, očkovaná a může do nového domova, kde potřebuje parťáka. 23.9.2018 - Sejdy a Poly odjely do nového domova do Plešovce za Mártym a Mufem.

Další fotky zde.

sejdy.jpgKočka, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hodonín II.

27.6.2018 - Někdo nechal před ZOO v Hodoníně šest koťat, jsou různého stáří, asi dva vrhy. Paní ze ZOO nám 16.6. zavolala, že dvě kočičky nepapají, tak jsme je vzali k nám (Snow a Ela), ale dnes jsme jeli i pro zbylá 4 koťata, protože v ZOO je pouze útulek pro psy, pro koťata tam nejsou podmínky, všechna koťata dostala průjem. Jsou to 3 černé kočičky - Sejdy, Holy a Poly a mourovatý kocourek Kuki. 6.8.2018 - Sejdy je zdravá, očkovaná a může do nového domova, kde potřebuje parťáka. 23.9.2018 - Poly a Sejdy odjely do nového domova do Plešovce za Mártym a Mufem.

Další fotky zde.

 

Zprávy z nového domova:

15.12.2013
Cesta domů proběhla v klidu, Muf trošku poplakával, ale jinak byl moc hodný. Po příchodu domů vylezl z tašky a rozhlížel se, prozkoumával terén. Naši kocouři Max a Čip na něho strašně syčeli a utíkali před ním.Před naší Bublinou-labradorka, utíkal zase on. Takže pořádný zmatek. Dnes ráno není situace o mnoho lepší, kocouři stále syčí, Max už se ale s Mufem očichávají,alle Max stále syčí. Muf je úžasný mazel,už se nechal očichat i od Bubliny. Tak snad se to postupně všechno srovná. Další informace zítra.

18.12.2013
Muf se pořád  snaží s kocoury sblížit,ale opatrně.Oni před ním utíkají,ale už tolik nesyčí.S Bublinou se Muf už kamarádí,pořád se kolem ní otírá.Má strašně rád kapsičky .Strašně se polekal,když jsem pustila vysavač a  běžel se schovat.Moc jsme se nasmáli,když honil kurzor na obrazovce,manžel vůbec nemohl pracovat.Je to naše zlatíčko,jsme moc rádi,že jsme si ho vzali.Vás velice obdivuji za to,co pro kočky děláte 

27.12.2013
Dobrý den , v příloze posílám par fotek s Mufem. Všichni se už spřátelili. Dokonce se Muf s Maxem (hnědý kocour)  mazlí.
Také pes Bublina je s Mufem kamarád a leží spolu občas na dece.
Také přeji Vám i Vašim kočičkám hodně zdraví do nového roku.

28.1.2014
Konečně zase píšu a posílám pár fotek. Kocouři jsou naprosto v pohodě. Jsme moc rádi, že jsme si Mufa vzali a příště bychom volili jen kočku od Vás. Je to náš miláček. Děkujeme.

30.1.2014
Muf má hrozně rád kapsičky, vždycky hlasitým mňoukáním upozorní, že by si nějakou dal. Pak je velká legrace pozorovat ho při jídle,každý mají svou misku a Muf přechází od jedné k druhé, aby zjistil, jestli ostatní nemají něco lepšího než on. Taky se rád pere, až chlupy lítají, nejraději ovšem u mě na stole, když pracuji.

Mary je moc hezká (naše pozn.: adoptována Mufem a jeho rodinou na dálku), já nechápu, jak se někteří lidé chovají ke zvířatům, jak se jich někdo může zbavit jako nepotřebné věci. Mělo by se to trestat. Ráda Vám jakkoliv pomůžu.

10.3.2014
O víkendu jsme zkoušeli Mufa pustit na dvůr, ale nějak se na to necítil. Třepal se a hledal, kde jsou dveře. Pak seděl mezi dveřmi a rozhlížel se, ale jak se něco šustlo, už byl doma. Tak to budeme pozvolna zkoušet a uvidíme. Vysavače se bojí pořád, je to takový náš strašpytel, ale pere se jako hrdina. Mějte se moc krásně.

26.3.2014
Tak v sobotu nastala změna, grilovali jsme a nechali jsme pootevřené dveře a  Mufovi se na dvoře tak zalíbilo, že nechtěl domů. Teď číhá u dveří a snaží se proniknout ven. Je s ním sranda.

Další zprávy po příjezdu Bezinky:

19.4.2014
První zprávy-otevřeli jsme přepravku a Bezinka nechtěla ven, vrčela a syčela. Naši chlapci zděšeně pobíhali kolem a nakonec si začali hrát se šantou. Bezinku jsme vytáhli, ale zalezla do kočičího válce a když se někdo přiblíží, ať kočka nebo člověk, vrčí. Jíst nechce, Muf na ni čučí, ona syčí. Naprostá šílenost. Tak uvidíme zítra.

Naše odpověď: To je normální začátek, nechte ji v klidu, nevšímejte si jí.
Dobré by bylo, jestli tam máte nějakou menší místnost - koupelnu, komoru nebo WC - tak dát jí tam pelíšek, záchod, jídlo a nechat jí pootevřené dveře. Aby ona měla svoje útočiště z kterého bude vycházet na obhlídku až bude chtít sama, protože pokud bude takto volně ve větším prostoru, bojí se, nemá se kam schovat, proto to vrčení a syčení.

20.4.2014
Tak dnes ráno vylezla, najedla se a šla na záchod. Pak chvíli zalezla pod stůl a nakonec se vrátila zase do pelíšku do prádelny. Všichni na sebe syčí, Bezinka se nechce ani moc hladit. Já jsem z toho na nervy. Myslela jsem, že Muf dobrák syčet nebude, ale to je omyl.

21.4.2014
Dnes se situace zlepšila, Bezinka prošla celý rajon, koukala z okna na vrabce a zlobila se, že na ně nemůže. Papá pěkně, už se nechá hladit a někdy i pochovat. Dokonce si hrála i s hračkami. Byla zvědavá i na dvůr, když šli kluci ven, ale  na to je ještě brzy. Ale vztahy s kocoury nic moc, ona už tak nevrčí, ale kluci syčí o stošest. Čip ji dnes trochu propleskl, pak ještě i Mufa, ten nechápal, co se děje. Omylem se nám tam řimotala i Bublinka a dostala packou do oka a pak i do čumáku. Muf to je kašpar, syčí a vrčí, pořád mu vysvětluju, že ve stejné situaci byl taky, ale nechápe to. Doufám, že jsem toho napsala dost. Děkuji moc a zítra se zase ozvu.

23.4.2014
Včera si Bezinka hrála s Mufem, lítali jak splašení. Je to velice milá kočička, když si sednu ke stolu, přijde a otírá se hlavičkou, dnes si asi hodinu hrála s malým míčkem. Všechno prozkoumává, se  pochovat, je to zlatíčko. S kocoury se občas očichá, ale raději k nim zbytečně nechodí. Dnes je tady i Bublinka, ale Bezinka už klidně chodí po podlaze a neježí se. Bublina jak ji vidí, uklidí se do rohu. Takže se situace značně zklidnila. A vidíte sedí k Bublince jménem /Bublinka-Bezinka/.

8.5.2014
Bezinka nám začíná trochu zlobit, přes střechu odchází na pochůzky, dnes jsem si vylezla na střechu a našla jsem ji sedět u sousedů, ale nevěděla, jak se dostat nazpět. Tak jsem pro ni musela dojít. Jinak je to velká milovnice kapsiček, její rychlost konzumace jídla je nepřekonatelná. Všichni mají misku plnou, jen ona ne a tak pokračuje od jedné misky k druhé a z každé něco ukořistí. Jinak je to zlatíčko mazlivé, s Mufem se neustále perou-hrají si. Mějte se hezky.

23.5.2014
Bezinka některé dny celý den leží na dvoře, jindy zase celý den běhá někde po zahradách. Večer ji ale zavolám a ona přijde. Problém ale je, že když otvíráme garážová vrata, snaží se utéct na ulici, která je hodně frekventovaná a dvakrát se jí to podařilo. Naštěstí ji nic nepřejelo. Takže, když otvíráme a vyjíždíme autem, někdo hlídkuje a odhání Bezinku, no prostě blázinec. S Bublinou už se snáší líp. Je to velká mlsounka, dnes jsme měli lososa a tak si pěkně pochutnala. Mufíček je naše kuřátko.

5.8.2014
Tak se po dlouhé době ozývám, co dělají ti naši andílci. Dnes jsme šli s Bublinou na vycházku na polní cestu za barák a po 400 m na nás z kukuřice vyskočila naše Bezinka a pak s nám šla poslušně domů. Pak jsem volala Mufa na večeři a když nešel, šla jsem pro něho, on stál na skalce a v hubičce měl užovku. Myslela jsem, že je tuhá, ale po chvíli byla pryč. Takže stále nějaká zábava s těmi našimi miláčky. Předminulý týden jsme byli v Mutěnicích na kolech, máte to tam opravdu pěkné, jen ten přístup ke kočkám, kdyby lidi změnili.

13.12.2015
muf300.jpgKonečně jsem se dostala k poslání fotek. Posíláme mnoho pozdravů od Mufa a Bezinky, jsou to velcí mlsouni, všechnu šunku z ledničky spapají oni dva. Bezinka se na zimu krásně zakulatila a buď leží v posteli nebo číhá na zahradě na sýkorky. Muf stále většinu času tráví na dvoře, má tam pod stromy své skrýše. Jsou ale oba velice poslušní a když zavoláme jejich jméno, priběhnou. Přejeme Vám všem i vašim kočičkám hodně zdraví a kočičkám nové domovy.
Věra


 

Další zprávy po příjezdu Mártyho k Mufovi a Bezince:

17.4.2016
Cesta domů proběhla úplně v pohodě,
Márty ležel v otevřené tašce a já jsem ho škrabkala, trochu podřimoval. Doma vylezl z tašky, ocas měl jako medvídek mýval. Muf si ho očichal a vůbec nesyčel, ostatní ano a BEZINKA Z PROTESTU ANI NEJEDLA KAPSIČKU A ŠLA TO ROZCHODIT NA ZAHRADU. Márty si vlezl do záchodu a tam se nechá vesele hladit.

Později:
Márty prošmejdil celý byt, nechal se hladit a vrněl, pak se pustil do okusování kvítka. Bezinka je totálně hysterická, vrčí na všechny, nechce ani kapsičku a už šla zase raději ven. Mártíček spal asi na záchodě, ráno snědl trochu kapsičky a šunky a už zase všude šmejdí. Muf chodí neustále za ním a kontroluje ho, je to tzv. pedagogický dozor. Už viděl i naši Bublinku, to se mu ocásek zvětšil do nevídaných rozměrů.
Věra

18.4.2016
marty350.jpgPosílám fotky našeho krasavce, dnes papal kapsičku, granule i šunku. Očichával se s Bublinkou-labradorka, vůbec se jí nebojí, s kocoury se také občas očichávají, Muf ho dnes honil, asi si chtěl hrát, ale Márty to zřejmě nepochopil a syčel.
Ale na to, že je u nás druhý den je úplně skvělý. Skáče na okno, asi není zvyklý na záclony, takže on skáče do záclon. Udělali jsme mu takovou krabici s otvorem a tak už neleží v záchodě a když chce mít klid, tak tam vleze. Jinak šmejdí všude, mazlí se, ale nosit v náručí se zatím nechce. Bezinka byla celý den venku, takže na něho nikdo nevrčel, už dokonce kousek od něho i povečeřela.
Věra

23.4.2016
Ahoj Lucko,
tak dnes je to týden, co jsme si dovezli našeho Marťulku, ale mně připadá jako kdyby u nás byl odjakživa. Je to zlatíčko umazlené, dnes celé dopoledne strávil v posteli, nejdřív se mnou a manželem a pak s Terezkou. No a včera byl chvilku na dvoře, pod mým a Terezčiným přísným dohledem. Byl moc spokojený, skákal po kleci s andulkama, ožíral trávu, no a teď stojí pořád u dveří a chce jít ven. Pošlu ti večer nějaké fotky, abys viděla, jak je miloučký Jsem moc zklamaná z těch lidí, co vracejí kočky, mají snad pocit, že je to nějaké zboží, které je možné vrátit?
Ahojte
Věra

25.4.2016
Náš Mufíček má dnes narozeniny, posílá Nadě moc pozdravů a pusinku.


27.1.2017
Márty je zlatíčko, pořád chodí za naším dědou a jak si děda sedne, už na něm vesele podřimuje. Včera jsem mu dala kuř. žaludky, ostatní je nechtějí, ale on si pochutnává a když se někdo přiblíží, vrčí jak pes.
Rád se prochází po střeše, ale jen u nás, k sousedům se nepouští. Dokáže spát celou noc v posteli jak oukropeček, ani o něm člověk neví. No vybrala jsi nám ho moc dobře. Děkuju.

19.3.2017
Muf, Bezinka a Marty si užívají teplejšího počasí. Jsou úplně šťastní venku, ale večer jsou zvyklí zalézt pěkně do teplého pelíšku. Všichni jsou jen na dvoře, Bezinka - to je turistka, ta chodí všude po okolí, ale když slyší auto hned se schová. Jinak jsou moc hodní, mazliví a jsou to milovníci šunky. Marty v kuchyni leží zásadně u ledničky, kdyby náhodou někomu šunka vypadla z ruky, ať je u ní první. Všechny vás moc zdravíme. Věra
Fotky
zde.

16.4.2017
Tak dnes je u nás Martulka rok a Bezinka za tři dny tři roky a chci vám za ne moc podekovat. Jsou úžasni a všem bych doporučila kočičku od vás. Prejeme vám všichni /Bezinka, Max, Muf, Marty, Čip - kočičky, Bublina - pejsek, Věra, Radek, Jirka, Terezka - lidi/ krásné Velikonoce a mnoho sil.

Další zprávy po příjezdu Sejdy a Poly:

23.9.2018
Protože se nám 11.9. nevrátila z noční  procházky naše milovaná kočička Bezinka, dovezli jsme si dne dvě černé sestřčky Poly a Sejdy.
Cesta z Hodonína proběhla úplně v klidu, holčičky byly moc hodné. Po příjezdu domů se Sejdy schovala do poličky ve stole, zatím nic nejedla ani nepila, ale když jsem jí před chvilkou kapala do očička, seděla mi na klíně skoro půl hodiny, mazlila  se mazlila se a vrněla jak hrom, má asi opravdu nějaké trávicí potíže, protože neskutečně prdí. Sejdy je velice zvědavá, už prozkoumávala okolí, snědla kousek kapsičky i granule a taky je moc mazlivá. Naši kocouři zatím nevěřícně chodí, co že jsme to na ně zase vymysleli, očichávají je, samozřejmě syčí /i Marty/ a žerou jim jejich kotěcí granule. Velká panika
ale nastala, když do místnosti vstoupila naše labradorka Bublina, tak to obě holčičky prchaly a schovávaly se. Takže toto seznamování necháme raději na pozdější dobu, až si trošku zvyknou.
Jsou nádherné a doufám, že se jim u nás bude líbit, děkujeme Lucko.
Věra

img_7008.jpg26.9.2018
Ahoj,
posílám pár fotek našich hladovců, jsou úžasné, naši kocouři se pomalu zklidńují, už žerou všichni v jedné místnosti, až na Martyho, ten ještě trucuje. Sejdy si vykočí na klín a mazlinká se, Poly se moc chovat nechce, ale když ji člověk hladí, tak je v sedmém nebi.
Věra

4.10.2018
V příloze posílám nějaké fotky, kočičky jsou moc hodné, pěkně papají, hrají si spolu a zapojují i Mufa. Myslím, že dvě koťata, to je fakt dobrá volba.
Věra

16.12.2018
Ahojte,
včera to bylo 5 let, co jsme si od Nadi dovezli Mufa. Od té doby koček od vás přibývá a jsme na čísle 7. Je to tedy fakt povedená skupina, ale jsme šťastní, že je máme. Posílám pár fotek a moc vás všechny pozdravujeme, přejeme hodně zdraví a štěstí a aby lidi konečně dostali rozum a kastrovali.
Věra

825dfe4e-4dc9-4e03-85dc-bdea63da9e53.jpeg25.11.2019
Dobry večer,
posílám fotky. Jak vidíte, Sejdynka zdobí a kocouři spí. Je to holka pracovitá. :-)

Další fotky najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nádherný domov!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 26. 4. 2016 19:53)

Jste úžasní!Děkuji za lidičky jako jste vy a vám podobní,zvířátkům je u vás božsky.Vše nejkrásnější vám všem!Mufi,vše nejlepší k narozkám a hóóódně zdravých a šťastných let!

Díky za tak skvělé lidičky, co mají rádi kočičky!

(Mirka L., 20. 4. 2016 17:07)

Krásné fotečky,to je pohoda se na ně dívat.
Mufíčku, Bezinko,Mártíčku, máte skvělý domov a úžasné lidičky, díky za ně!
Mějte se všichni moc krásně!
Mirkia s kočičími miláčky.

Máríčku

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 17. 4. 2016 20:24)

věděla jsem ,že takový nádherný a famózní Pan Kocour jako jsi Ty,že padne někomu hodnému do oka a přímo do srdce,moc Ti to přeji a moc nás to všechny těší.Mějte se všichni v Plešovci moc krásně!Mňauky

O Bezince

(Jana Šilhanová, 24. 4. 2014 22:06)

S napětím jsem sledovala jak se Bezinka seznamuje s novým domovem a zvířecím osazenstvem. Konečně dobré zprávy..mám velkou radost za Vás i za Bezinku. Jen na ni pozor, i když běžně si dveře neotvírala, tak v případě nutnosti je toho schopná.. ať už Vám dělá jen radost.

čas to vyřeší

(Denisa, 21. 4. 2014 22:14)

Dobrý večer, nezoufejte, kočky to zvládnou, někdy rychle , někdy to trvá déle, ale jde to lépe než u lidí. Taky ty kostrbaté začátky těžko neseme, ale naštěstí to vždy dobře dopadlo. Možná je náš problém větší než těch čičáků.

Prosím vydržte,bude líp!

(Daniela, 20. 4. 2014 22:06)

Před měsícem jsem si k šesti kočičkám vzala sedmou,která hledala naléhavě nový,klidný domov.
Začátky byly strašný,vrčení,syčení 4dny nejedla,nepila,zalezlá.Pak se to začalo zlepšovat.Chodí si ven se mnou na zahrádku,je vcelku velmi spokojená.S kočkama nekamarádí,jen kocourka snese ve své blízkosti bez vrčení.Někdy je to boj,ale chce to trpělivost,uvidíte,že čas vše vyřeší a zklidní a bude vaše kočkoparta v pohodě a tudíž i Vy!
Zdraví Daniela+sedm jejích kočičích čumáčků

Mufíku

(Jana od Koblížka, 29. 1. 2014 21:51)

Mufíčku, to je krásná fotka jak ležíte s Maxíkem. Přejeme ti hodně štěstí a radosti v novém domově:-) Určitě máš skvělé pánečky i kamarády. Koblížek a Anitra s paničkou

jedním slovem

(Danieůa, 29. 12. 2013 12:37)

NÁDHERA!!!!!!!!
Více slovy:všichno zvířecí osazenstvo vaší rodiny je jedna velká spokojenost.
Mufík měl opravdu štěstí(moc mu ho přeji),že je u vás a je očividně nadmíru spokojený.Jen tak dále!
Přeji nejen do nadcházejícího roku 2014,ale do mnoha dalších všem především zdraví a pohodu!!!!!
Obklopena svými drahými a milovanými kočkami všechny zdraví Daniela

Mufíček

(Daniela, 18. 12. 2013 20:02)

je miloučký kocourek,pamatuji si ho ještě,když jsem navštívila miciny v sos v Hodoníně jak byl malučký i s bráškou Pufem,oba nádherní kluci,a jak by taky ne,jejich maminka kočička Lesanka je krasavice a hrozně milá kočička.Taky byla umístěna,tak se třeba brzy dočteme jak se daří i jí v jejím domově.Dámy v sos jsou opravdu obdivuhdné a zaslouží obrovský dík a úctu za vše, co pro kočky dělají a jak se snaží a obětují čas,pohodlí a mnohdy i zdraví,aby sehnaly peníze na pomoc opuštěným kočičkám,na jejich vetrinární péči a vše co k tomu patří.
Je málo takových jako jsou ony.
Krásné vánoce Mufíčku Tobě i Tvojí rodině a dlouhý,zdravý život Ti přeje šest kočičích kamarádů z Milotic.
Mňau