Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olivka 02, Datlička 02, Rupi, Ava 02, Dino a Fey

9. 11. 2017

olivka250.jpgdatlicka320.jpg




Kočky, nar. 8/2016
Umístění: depozitum Hodonín I.

Kočičky Olivku a Datličku, nalezla paní u stájí v Lužicích, někdo je tam v mrazivé listopadové noci hodil. Byly čisté, pěkné - někdo je musel mít doma a takto se jich zbavil. Byly vyděšené a velice se bály, paní je nemohla chytit, ale nakonec se podařilo. 15.1.2017 odjely Olivka společně s Datličkou do nového domova, do Prahy, do bytu ke dvěma kočkám.

Další fotky zde.
rupi270.jpgKocour, nar. 5/2017
Umístění: depozitum Hodonín I.

24.6.2017 - Dnes jsme přijali čtyři další koťata! Ve stajích ve Střelicích u Brna jich bylo šest, dvě roztrhal pes a zbytek zachránila paní a koťata přivezla k nám. Jsou to dvě kočičky - černobílá Fey a želvovinová Ava a dva kocourci - černobílý Rupi a černý Dino. 22.8.2017 - Rupi je zdravý, očkovaný a může do nového domova! Nevhodný jako jedináček. 17.9.2017 - Rupi a Ava byli společně umístěni k Olivce a Datličce, do Prahy, do bytu.

Další fotky zde.

Rupi byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla paní Jana Hegerová. Děkujeme!

ava300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2017
Umístění: depozitum Hodonín I.

24.6.2017 - Dnes jsme přijali čtyři další koťata! Ve stajích ve Střelicích u Brna jich bylo šest, dvě roztrhal pes a zbytek zachránila paní a koťata přivezla k nám. Jsou to dvě kočičky - černobílá Fey a želvovinová Ava a dva kocourci - černobílý Rupi a černý Dino. 22.8.2017 - Ava je zdravá, očkovaná a může do nového domova! Nevhodná jako jedináček. 17.9.2017 - Rupi a Ava byli společně umístěni k Olivce a Datličce, do Prahy, do bytu.

Další fotky zde.

fey300.jpgKočka, nar. 5/2017
Umístění: depozitum Hodonín I.

24.6.2017 - Dnes jsme přijali čtyři další koťata! Ve stajích ve Střelicích u Brna jich bylo šest, dvě roztrhal pes a zbytek zachránila paní a koťata přivezla k nám. Jsou to dvě kočičky - černobílá Fey a želvovinová Ava a dva kocourci - černobílý Rupi a černý Dino. 22.8.2017 - Fey je zdravá, očkovaná a může do nového domova! 9.11..2017 - Fey a Dino byli společně umístěni k Olivce, Datličce, Rupimu a Avě do Prahy, do bytu. 18.3.2018 - Fey podlehla FIP.

Další fotky zde.

Fey byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli manželé Pospíšilovi a kočičky Sárinka, Olivka, Datlička  a kocouři Bertík, Charlík, Denísek a Matýsek. Děkujeme!

dino180.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2017
Umístění: depozitum Hodonín I.

24.6.2017 - Dnes jsme přijali čtyři další koťata! Ve stajích ve Střelicích u Brna jich bylo šest, dvě roztrhal pes a zbytek zachránila paní a koťata přivezla k nám. Jsou to dvě kočičky - černobílá Fey a želvovinová Ava a dva kocourci - černobílý Rupi a černý Dino. 22.8.2017 - Dino je zdravý, očkovaný a může do nového domova! Nevhodný jako jedináček. 9.11.2017 - Fey a Dino byli společně umístěni k Olivce, Datličce, Rupimu a Avě do Prahy, do bytu. 5.12.2017 - Dino byl pro FIP uspán. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Dino byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Nataša Pospíšilová, pes Honey a kočka Reila. Děkujeme!

 


Zprávy z nového domova:

16.1.2017
Dobrý den,
cesta do Prahy proběhla pohodově, kočičky spaly nebo jen tak ležely a koukaly. Vůbec nemňoukaly. Doma vylezly hned z přepravky malinko prolezly pokoj a schovali se do krabice, která je upravená pro kočičky na prolézání. Asi po dvou hodinách vylezla Olivka a začala prozkoumávat byt,nevynechala místečko. Kocourci v závěsu za ní ji pozorovali, co jsme jim to domů přivezli. Datlička vylezla až kolem půlnoci, ale je taková plachá a před lidmi se zatím schovává. Večer byly obě na záchodě a Olivka i pila a něco snědla. Holky na sebe pomňoukávají. Dnes ráno už Olivka řádí jako černá ruka, nechá se pochovat, pohladit, pije, jí. Je tady jako doma. Když se přiblíží jeden z kocourků, tak po něm mávne pacičkou, ale jinak absolutní pohoda, ta holka se neztratí. Běží Denísek, Olivka a za nimi Matýsek, ještě čekáme až se přidá Datlička a bude to nádhera. Datlička od rána na nás nakukuje co to tady chodí za lidi a Denísek občas zasyčí, ale nic vážného. Datlička potřebuje více času. Fotky pošleme během týdne.
Zdenka

17.1.2017
Dobrý den,
musím napsat další zprávy jak se holky mají.
Včera byla Datlička zvědavější a začala více prozkoumávat byt a lumpačit s Olivkou. Snědla konzervičku cosma a papá pěkně i granulky. Už si obsadily jeden pelíšek. Olivka se ráda prohání s kocourkama, tulí se k nim a doráží na ně. Dnes ráno tady sprintovali po bytě všichni čtyři. Datlička je stále plachá, nenechá se zatím pohladit a když projdeme okolo, tak se běží schovat, tak jí necháváme prostor a budeme to zkoušet pomalu si ji získat. V tuto chvíli jsme moc rádi, že si sedli s kocourkama Matýskem a Denískem. Posílám
odkaz na pár fotek.

4.2.2017
Dobrý den,
opět se ozýváme s aktuálním hlášením.
Olivka a Datlička  nám dělá obrovskou radost, jsou mazlivá, hravá a velmi  zvědavá koťátka. Datlička se nechá pochovat a nosit po bytě. Kradou houbičky  na nádobí, pořád někam lezou, knihovnu už snad mají přečtenou, když se spojí s Denískem a Matýskem a běhají mezi ložnicí a obývákem tak to jen chlupy lítají  :-). Spokojeně jí vše, co dostane do misky a hlavně by jedli pořád. Jsou zvyklé si jídlo krást z misek, ale učíme je, že každý má svou misku a nikdo jim nic nesní.
Soužití s našimi dvěma kocourky je bezproblémové. I na chalupě není problém s většími kočkami Bertík a Sárinka 1,5 roku a Charlík 4 roky. Sárinka trochu syčí, ale sedá si to. Holky se rády tulí ke kocourkům, každá z jedné strany. Mají oblíbený jeden košík na spaní, kde se střídá Datlička s Olivkou nebo Matýsek a Datlička. Olivka je taková malá provokatérka a vždy si všechno získá. Nebojí se ani velkýho kocoura a dovolí si i na něj.

Jinak jsou holky zlatíčka. Když je necháme spát v ložnici tak nám na posteli spí čtyři vánočky Denísek, Matýsek, Datlička a Olivka. Datlička nám trochu prská, tak snad z toho nebude nic vážnýho. Denísek a Matýsek před týdnem zvraceli a měli průjem, už jsou v pořádku a něco podobného má Bertík, kterého máme z chalupy v bytě než se vykurýruje. Mějte se a ještě odkaz na pár fotek.
Zdravíme, Zdenka

16.2.2017
Holky máme doma měsíc a dnes už jsou tady jako doma. Datlička již ztratila svoji ostražitost. Olivka i Datlička se rády mazlí, spí na klíně a rády dovádí s Denískem a Matýskem a nyní i s kocourem Bertíkem, který je doma, protože  měl laryngitidu a vůbec nejedl a dostal antibiotika, ale už je v pořádku a bude opět chodit ven. Holky jsou zlatíčka a kocourci s nimi byli brzy kamarádi. Rádi spí s náma v posteli a hlavně jí pořád a všechno. Opět přikládám pár
fotek našich kočičích zlatíček.Sice občas obrací byt vzhůru nohama při svých hrátkách, ale jsou to miláčkové.
Mějte se a děkujeme mooc za holky. Přidávám fotky dnes z rána.
Zdenka

15.3.2017
Dobrý den,
posíláme krátkou zprávu od Olivky a Datličky. Včera byly holky na kastraci a zvládly to dobře. Dnes už ráno lumpačily. Chuť k jídlu jim nechybí, Olivka váží 2300g a je hodně upovídaná a pěkná pokušitelka, včera mě celé dopoledne před kastrací peskovala, že nebyla žádná dobrota po ránu a Datlička má 2400g, ta je klidnější, mazlivější. Holky milují vanu, umývadlo a dřez. Jsou velký kamarádky s kocourkama a rády s nimi lumpačí.
Přikládám fotky.
Zdenka

14.4.2017
Přejeme Vám příjemné velikonoce a posíláme pozdrav od Olivky a Datličky, holky se mají dobře a dělají nám velkou radost, děkujeme za ně!

23.5.2017
Dobrý den,
posílám krátkou zprávičku od Olivky a Datličky po 4 měsících v novém domově.
Holky jsou moc šikovný, Olivka více kamarádí s Denisem, tvoří spolu klidnější dvojku a Datlička s Matýskem, to jsou pěkní divoši. Datlička miluje vodu, tak jí občas pouštím po ránu vodu v umyvadle a to si to užívá. Datlička je mazlivá a chovací, její původní ostražitost je pryč.
S Olivkou je to trochu na delší čas, ale i ta se už nechá hladit a sama přijde k nám do postele, moc chovat se zatím nemusí, ale jsme rádi za každý krůček. Asi před 14 dny jsme holky pustili na chalupě ven za našeho bdělého dohledu a zvládli to úplně na jedničku. Mají ve dveřích dvířka a vrací se domů a samy umí i ven. Hlavně jsou venku s námi a zdržují se v okolí chalupy. Další podmínkou pobytu pro ně venku  jsou kocourci Mates a Denis. Pokud ti jdou domů tak holky taky. Déle venku vydrží Datlička s Matýskem. Olivka a Denis jsou raději doma. Máme velký pozemek cca 8000m2 a od silnice daleko. Datlička se ani nebojí našich dospělých koček, chce se s nimi kamarádit a nechápe proč občas na ni syčí. S kocourama Denisem a Matesem tvoří skvělou partu a umí společně obrátit byt vzhůru nohama. Jsme moc rádi, že si spolu sedli bez nějakého syčení. Posílám pár fotek dělaných telefonem. Další fotky průběžně vkládáme na Rajče.
Mějte se a děkujeme Vám všem za to co děláte pro kočičky, Zdenka

7.7.2017
Dobrý den,
posílám při pátku pozdrav od Olivky  a Datličky, které jsou u nás půl roku.
Na fotkách je Datlička s kocourem Matýskem. Stejně se stará o druhého našeho kocourka Deniska i Olivka. Pro toto má vaše práce smysl. Pro takové vztahy, které umí tyto kočeny navázat. Kocourci Mates a Denis vytvořili s Olivkou a Datličkou tak skvělou kočičí partu. Nikdy na sebe nejsou zlí a mají mezi sebou moc krásný vztah. Holky je taky neustále opečovávají a tulí se k nim i když Datlička to dělá občas záměrně, aby jí přenechali svůj  pelíšek. Olivka zavelí a zbytek party ji okamžitě následuje. Jeden z party jde domů, když jsou venku na chalupě a zbytek jej následuje.
Moc Vám za ně děkujeme, holky nám dělají jen samou radost.
Zdenka

20.8.2017
Dobrý den,
po dnešním náročném dnu posíláme pozdrav od Olivky a Datličky .Holky se mají skvěle.Aktuální foto po víkendovém pobytu na chalupě. Zdenka

Další zprávy po příjezdu Avy a Rupiho:

17.9.2017
Cesta do Prahy proběhla v pořádku, tulili se k sobě.
Avuška je zatím schovaná a občas zamňouká. Rupi je jako doma, celou místnost si obhlídnul, skoro každý kout prošmejdil, je to pěkný raubíř a mazel, už baštil, pil a byl na záchodě. Uvidíme co Avuška do rána,vylézá když tady nejsme.Co bychom chtěli po třech hodinách :-)

19.9.2017
Dobrý den,
dnes už Ava ráno běhala po místnosti, baští, chodí na wc, nechá se poškrabkat za ušima a mazlíme se hlavičkama. Z úkrytu ji vyhnal asi hlad, moc ráda jí. Oba už běhají, rošťačí na škrábacím stromu. Ava ještě občas hučí jak piliňáky, ale jinak dobrý. Večer se snad Ava i více pomazlí. Rupík je už mazel teď.
Olivka a Datlička jsou s Denískem a Matýskem na chalupě se synem do neděle, tak pak budeme referovat další průběh. Necháváme Avě a Rupíkovi čas na rozkoukání .
Zdenka

21.9.2017
Dobrý den,
tak hlásíme v rychlosti, vše v naprosté pohodě.

Rupík i Avuška baští, pijí, chodí na záchudek, mazlí se, rozšiřují své průzkumy na celý byt a milují náš velký kočičí strom. Vše perfektní, moc za ně děkujeme. V neděli je čeká seznámení s Olivkou, Datličkou, Denískem a Matýskem. Budeme dále informovat.
S pozdravem Zdenka

2.10.2017
Dobrý den,
Avuška je velký mazel a jedlík. Občas řádí s Rupíkem, ale je spíše klidnější.
Včera jsme při mazlení nahmatali Avušce dvě pohyblivé bouličky pod bradičkou. Dnes jsme byli u veterináře a má hodně zvětšené uzliny i za ušima a na nohách. Moc se mu to nelíbí, ale dostala injekci antibiotik na 14 dní, potom kontrola a pak se domluvíme co dál. Buď se pere s nějakou infekcí nebo může jít i o horší onemocnění. Mějte se a za 14 dní dáme další zprávy.
Zdenka

5.10.2017
Dobrý den,
včera jsme přivezli domů Olivku, Datličku, Matýska a Deníska z chalupy.
Nechali jsme je chvíli v přepravkách, přiběhli Rupík a Avuška vše si očichali, načepýřily ocásky a Avuška měla číro přes celý záda a začali vrčet. Naše partička byla po vypuštění z přepravek mooc hodná. Byli hlavně zvědaví, co se to sem přistěhovalo za vetřelce, než se vrátili z prázdnin. Noc proběhla v poklidu jen Rupík a hlavně Avuška na Olivku, Datličku, Denise a Matese vrčí. Během dne se navzájem okukovali a ještě se občas ozve zasyčení jinak vše pohodové. Olivka je nejodvážnější a už si s Rupíkem hrála s papírovým pytlíkem od chleba. Jsme sami překvapení jak vše proběhlo v klidu. Rupík je hodně akční a občas prohání Avušku více než si ona sama přeje. V dalších dvou emailech posíláme pár prvních fotek co se nám podařilo po nákupu ulovit. Je tam Olivka s Denisem, Avuška a Rupík a Olivka, Avuška a Rupík.
Mějte se Zdenka

9.10.2017
Dobrý den,
Avuška se už více zapojuje a začíná lumpačit. Rupík se prohání v dobrém po bytě s Denisem a Olivkou. Navzájem na sebe číhají a pak vyskočí. Občas za nimi v závěsu běží i Avuška. Už nevrčí a po večerech jim otevřeme dveře mezi obývákem, halou a ložnicí a to jsou panečku závody. Takto v krátkosti jak si žije Avuška  s Rupim a spol.Datlička si hraje taky, ale raději s Matýskem.
Avuška dostala ATB injekčně na 14 dní, aby se uvolňovaly postupně. Na kontrolu jdeme příští týden v úterý. Avuška už se taky rozjela v lumpačení, což je dobře. Hodně si teď hrají s Rupíkem a dělají představení pro ty starší. Olivka a Datlička se o Avu taky starají, olizují ji kožíšek a Rupík má z Denise taťku, viz foto.
Přidávám dvě fotky pořízené v rychlosti při krmení, všichni se tam nevešli.
Zdraví Zdenka

27.10.2017
Dobrý den paní Tomalová,
Avuška i Rupík se mají dobře. Hodně si teď hrají spolu, navzájem se olizují a spí pospolu. Avuška je občas akčnější než Rupík. Ráda si hraje s tekoucí vodou u dřezu. Posílám dvě fota narychlo ze včera. Na jedný je Avuška jak hledala, kde jsou ti ptáci v televizi a na druhý jsou s Rupíkem. Oba jsou odčervení a spokojení, hodní bobánci.
Mějte se, Zdenka

Další zprávy po příjezdu Fey a Dina:

9.11.2017
Dobrý den,
předání proběhlo naprosto v pořádku a pan Nešpor nás autem přiblížil kam jsme potřebovali. Jsme doma asi půl hodiny, oba už vylezli z přepravky a baštili konzervičku. Dino tedy ve velký krabici, kde jsou udělané průchody, tam jsem mu dala misku, kterou vymlasknul.To, že baští beru jako dobré znamení. Trochu vrčení a malinko syčení, jinak se všichni navzájem okukují a zatím to vypadá dobře. Mějte se.
Zdenka

10.11.2017
Dobrý den,
když je tak všechny pozoruji, tak jsme rádi, že jsme vzali i Fey. Dino by tady byl sám takový ztracený. Avuška kamarádí hlavně s Rupíkem, Datlička s Olivkou, Mates s Denisem a Fey teď s Dinem. Mají jeden druhého. Noc strávili s námi v ložnici, Dino na křesle u okna a kousek od něj spala Fey na okně na dece, takže se drží spolu a mají teď jeden druhého. Chuť k jídlu jim nechybí, chodí na WC a ráno si hráli v pokoji s koulodráhou. Hlavně je stále obhlíží Rupík, co to tady máme nového.
Zdenka

13.11.2017
Dobrý den,
Fey už se začíná zapojovat k Rupíkovi a Avě. Ava I Rupík si nás hlídají, jak chceme pohladit Fey nebo Dina, už máte pod rukou Rupiho nebo Avu. Dino je více ostražitý, ale ráno šunce neodolal a nechal se pohladit a vypadá zdravě. Hlavně baští všichni pospolu ze svých misek. Fey dost hltá, jako kdyby to bylo její poslední jídlo a pak občas vyzvrací nestrávené granulky, ale to si sedne. Nejhodnější je teď Datlička, je to taková jejich mamina hlavně Rupíka a Fey. Datlička ráno vstane a Rupi a Fey k ní hned běží a ona si je olizuje. Datlička teď začala syčet na Olivku, protože ta začala kousat Rupíka. Zítra jde Rupi na kastraci tak už bude vše kompletní a od veterinářů snad na chvíli klid. Mějte se a děkujeme za ně, jsou nádherní.
Zdenka

20.11.2017
Dobrý den,
holky zdraví do Hodonína.

olivka200.jpgDatlička už začala běhat, řádí z celé party (Denis, Mates, Datlička a Olivka) nejvíce. Na nohu už došlapuje, tak snad to bude v pořádku. Olivie se začala sama chodit mazlit po 10 měsících pobytu u nás, hurá.. Přijde v noci si zašlapat a sama si říká o mazlení nebo přijde a sedne si sama ke mně do křesla a mazlí se, udělala nám velikánskou radost.
Posíláme pár fotek. Datlička na krabici, Datlička na tašce, Olivka v křesle, Olivka na dece a ještě fotku Ava, Rupi, Fey a u nohy stolu Dinoš, stále ještě opatrný.
Včera večer jsem našla Avu s Rupíkem a Fey v koupelně. Rupík objímal Avu kolem ramen a ona ho olizovala a Fey je okukovala. Ava a Fey jsou první u jídla, na Avě je to taky vidět, že je to pořádná baba.
Mějte se.
Zdenka

4.12.2017
Dobrý den paní Tomalová,
Dinoš si po 14 dnech krásně zvyknul, spí s náma v posteli, přijde si za náma sám, už se neschovává.
Minulý týden mu začalo téct z očí a z nosu, byl bez teploty, ale jedl méně. V pátek ráno jíst nechtěl a odpoledne také ne a pak mu začala téct krev z nosu. Dinoška jsme hned vzali na veterinu, kde mu pan doktor změřil teplotu, měl jen zvýšenou, poslechl ho a ukazoval mi v pusy vřídky, proto asi nejedl. Diagnoza kaliciviroza. Dostal antibiotika v tabletách po 12 hod (máme doma aplikátor tak nás to pan doktor naučil) a injekci na bolest. Jinak máme kontrolu zítra.
V pátek a v sobotu Dinoš krásně jedl a pil a nos se mu už začal pomalu uvolňovat. V neděli moc jídla nedal, ale večer si dal granulky a pití a začal se sám mýt. Chodí za Avuškou a tulí se k ní a ona ho olizuje jak mamina, večer se v posteli zase tulí k Rupimu, prostě potřebuje kočičí kontakt. Všichni jsou na něj hodní. Je na něm vidět zlepšení i ráno už se myl a něco málo zbaštil a už chodí mezi smečku a vůbec se nebojí. Asi toho na něj bylo hodně, jeho virozy a pak stres se změny. Všechno špatný je pro něco dobrý. Dinoš se na nás navázel, nechá se hladit a je to hodný pacient. Věříme, že vše dobře dopadne, je to náš milouš.
Fey řádí s ostatníma kočkama, také se nechá hladit a skvěle zapadla. Oběma to moc prospělo, jen Dina asi trochu zkolil stres. Věříme, že vše bude v pořádku. Ostatní jsou v pořádku. Zítra dám vědět jak pokračuje Dinoš v uzdravování.
Mějte se a držte mu palečky.
Zdenka

dino180.jpg5.12.2017
Dobrý večer,
nepíše se mi to snadno, ale bohužel Vám musím napsat smutnou zprávu. Když  Dinošek  začal trochu jíst, měli jsme velkou radost, že vše bude v pořádku. Dnes odpoledne se mu objevil vřídek na oku a začal opět kýchat a byl zahleněný. Byli jsme na kontrole na veterině, ale panu doktorovi se vůbec nelíbil. Přesto, že bral antibiotika, zhoršilo se mu na poslech dýchání, měl nažloutlé bělmo, jazyk plný vřídků a na sonu břicha byla vidět tekutina v břichu. Pan doktor jeho stav ještě konzultoval s další paní doktorkou a diagnoza zněla FIP a Dinošek byl po domluvě s námi uspán.
Je nám to moc líto, bolí to.
Zdenka

Kočky SOS:
FIP je hnusná zákeřná nemoc. Dinošek marodil často, tak se to stalo, u koťat do dvou let to tak bohužel je. Pak jsou v ohrožení staré kočky, ale už míň často. Věřte, že si u vás požil sice krátce, ale byl milovaný a byl u vás rád. Držte se, myslím na vás.
Tomalová

11.12.2017
Dobrý den paní Tomalová,
od pátku je Avuška taková zaražená, začalo jí téct levé očičko a včera večer už moc nejedla a pořád zalézala pod křeslo. Dnes ráno také nejedla, jen leží, je apatická. Vzala jsem ji dnes ráno na veterinu, měla horečku 40,6 st. C. Dostala ATB na 24 hod, že by měly nejlépe zabrat. Zítra ráno jdeme na kontrolu, zda teplota poklesne a pak budeme řešit dále. Od úterý, kdy jsme pro FIP uspali Dinoška jsem si přečetla spousta informací  o FIP a nemám z Avušky dobrý pocit. No nicméně zítra uvidíme.
Zdenka

13.12.2017
Dobrý den,
Avuška už se vrací do normálu, začíná být po svém žravá, skáče na stůl a pak na linku, ráno si hrála s opět s myší jak lovec a máme z ní velkou radost.Teplota klesla na 38,6 st. C a vypadá to dobře. FIP pan doktor vyloučil, asi nějaká bakteriální infekce. Dostala ATB injekčně na 48 hod a ve čtvrtek ráno dostane ještě jednou na 48 hod a mělo by to být v pořádku. Injekci na teplotu pan doktor nedával, aby to nezkreslilo účinek ATB. Potřeboval vědět, že zabrala antibiotika na teplotu. Jsme tak šťastní, že je to vše v pořádku. Ostatní kočeny se jeví v pohodě. Mějte se.
Zdenka

6.2.2018
Posíláme pozdrav z Prahy.
Holky Olivka a Datlička jsou u nás rok a kvetou nám  pod rukama, obě jsou mazlivky. Olivka si už přijde sama říct o mazlení na klín, kam jsem si naučila díky tkaničkám u tepláků a Datlička se ráda nosí v náručí. Datlička je v jídle vybíravá, zato Olivie to je pořádná masožravka. Obě jsou nádherný holky.
Dále Feyka je dnes neskutečný mazel, ráda se přitulí a nechá se mazlit, je z ní krásná holčička, která se už neschovává a je stejně jako Olivie velká masožravka.
Ava je teď taková štíhlejší a podstatně víc pohyblivější. Změnili jsme granule z ND na Brit care a to Avušce hodně prospělo. Po ND granulích hodně tloustla a byla taková nafouklá. Teď je hodně živá a dokáže taky hezky řádit. Je to stejně jako Feyka velká mazlivka.
Pak Rupík to je pěkný divoch, my mu pořídili (tedy nejen jemu) na vánoce kamoše černého nyní půlročního kocoura Mikeše. Jsou velcí kamarádi a všechny lumpárny dělají spolu. Rupík vyskočí, Mikeš taky a opačně jeden se učí od druhého. Mikeš tady hodně také rozpohyboval i Feyku s Avou. Večer často obrací byt vzhůru nohama, ale zase je to důkaz, že jsou živí a zdraví. Všichni jsou naši miláčci. Vypustili jsme téměř konzervičky a začali dávat více masa - kuřecí, vepřové, hovězí, kuřecí krky, srdíčka atd. Vyjde to levněji a mají kvalitní stravu. Toť v rychlosti vše. Mějte se.

Zdraví Zdenka

18.3.2018
Včera nám navždy odešla do kočičího nebe naše milovaná umazlená Feyuška...
FIP zasáhla nečekaně a hodně agresivně... před 10 dny nechutenství, horečka, nasazena atb.. stav zlepšen, ale v pátek večer nechutenství, v sobotu náhle ztížené dýchání a během hodiny nám cestou na veterinu zemřela v náručí..., tekutina jí zalila plíce.
Feyuško promiň, budeš nám moc chybět.

Kočky SOS:
Dobrý den,
ani nevíte jak je mně to líto. Dino, Fey, tato koťata nemají štěstí, moc mně to mrzí. FIP je hnusná nemoc a nic se s tím nedá dělat, ale měla se u vás skvěle a to je důležité, krátký, ale moc pěkný domov. Držte se.
Tomalová


datlicka-rada-spi-v-umyvadle.jpg11.4.2018
Dobrý den,
posíláme krásný slunečný pozdrav z Prahy a pár foteček.
Kočičáci jsou zdraví a v pohodě. Rupi překonal stesk po Feyce, se kterou si byli hodně blízcí. Pomohla mu Olivka, která k němu jednoho dne  přišla a vzala ho kolem ramen a začala ho olizovat a od té doby jsou velcí kamarádi. Rupi je velký pomocník při každé činnosti a takový vítací kocourek. Ava ráda jí a pozoruje okolí v okně a holky Olivka a Datlička jsou holky šikovný divoký a milují masíčko.
Mějte se, Zdenka

10.5.2018
Zdravíme do Hodonína,
"Ava a Rupi mají narozeniny a my máme přání jediný hodně zdraví, hodně štěstí, hlavně to zdraví".
Ava a Rupík mají v květnu první narozeniny a my za ně oba moc děkujeme. Včera manžel pro kočky dodělal síť do okna a tak si toho užívají plnými doušky pod naším dohledem. Avuška ráda jí a je to na ní vidět, ale dokáže i utíkat a honit se s ostatníma (její běh v nás vyvolává smích, ale ona je roztomilá hodná kočenka), začala nám packou vylévat vodu z misek na pití a pak se v tom čachtají všichni, ale i přesto ji milujeme, je to mazlík. Rupi je vítací kocourek, kdokoliv přijde tak se hned o něj otírá a je s každým kamarád. Má velkou kamošku Olivku a taťku Šímu, který ho pořád olizuje a mazlí se spolu (Šíma je slepý 4 letý kocour, kterého jsme si vzali z Nových Zámků, aby nemusel zpět na ulici  a dnes je to také náš velký mazel). Olivka s Datličkou jsou velký masožravky, maso jedí na kila i když to na holkách není téměř vidět. Olivka je taková malá velitelka a má ráda Rupiho a taky se přijdou obě rády pomazlit. Každý den nás celá smečka vítá u dveří a musíme se se všemi řádně pomazlit a pak utíkají do kuchyně a pohání nás v přípravě jídla. Posílám pár fotek, když se je podaří zachytit.
Mějte se, Zdenka

o1.jpg10.3.2019
Posíláme všem pozdrav z Prahy od Avy, Rupiho, Datličky a Olivky. Mají se dobře a jsou zdraví, posíláme foto Avy želvinky, Datlicky mourinky, Olivky a Rupiho.

26.11.2019
Dobrý večer paní Tomalová,
píšu po delší době ohledně Avušky. Začalo jí být cítit z tlamičky, tak jsme byli na veterině a diagnoza je lymfoblastická gingivitida nebo nějaký takový ošklivý slovo. Avinka byla objednaná na 6.11.2019 na zákrok a přišla o všechny zoubky kromě dvou špičáků. Dostala antibiotika, která brala před zákrokem i potom a ještě sirup na zánět a bolest. Pořád má dásně po zoubcích trochu červená, tak jsme dostali na 14 dnů kortikoidy Prednicortone a dále uvidíme. Paní doktorka nechtěla věřit, že Ava je dvouletá kočička. Váží 8 kg a měla by mít dietu, no uvidíme jak se s tím popereme. Rupi má asi něco podobného a to plánujeme v lednu. Posílám Avu po zákroku a Rupiho s ročním nalezencem Samíkem. Jinak Olivka a Datlička jsou pohodářky a čím jsou starší jsou mazlivější. Mějte se a držte nám palce ať se to Avince zlepší. Krev má v pořádku, jen trochu zvýšené jaterní testy.
Zdenka

24.1.2020
Dobrý den paní Tomalová,
včera jsme přijeli z nákupu a Ava se nám takto
povalovala na matraci. Hned jsem si ji musela vyfotit a vzápětí jsem se lekla jestli se jí něco nestalo, a ona jen chrupčila :-). Po vyndání zubů je teď aktivnější, prohání kočky, dříve to bylo naopak. Aspoň víme, že je v pořádku. V pusině to už vypadá moc hezky a 5.2.2020 jde na trhání Rupík. Některý zuby mu už vypadaly samy, ale má ty dásně červený a opět zápach z tlamičky. Má to stejné co Avuška. Na doporučení chodíme k paní doktorce, která je hlavně na kočičky, je mladá, ale moc šikovná. Z Rupíka byla úplně u vytržení a musela si ho chvíli pochovat. Tak po zákroku se opět ozveme. Holky Datlička a Olivka jsou v pořádku. Mějte se a posíláme pohlazení kočičkám.

S pozdravem Zdenka

7.2.2020
Dobrý den paní Tomalová,
ve středu 5.2.2020 byl Rupík na zákroku stejně jako Ava. Zápach z tlamičky, pár zubů vypadalo, dásně zarudlé a občas se u něj objevila agresivita. Paní doktorka mu tedy vytrhala všechny zoubky a včera na kontrole už měl pusinu uvnitř téměř dorůžova. Krev v pořádku. Včera mu přepíchli injekci na bolest, zánět. Od večera má antibiotika Stomorgyl 10 na 10 dnů a na 5 dnů dostal ve stříkačkách dávky sirupu na bolest a zánět, dáváme do tlamičky. Baští pěkně, má trochu problémy než si zvykne. Už jedl i granulky a je opět velký mazel. Pokud bude vše v pořádku už na veterinu nemusíme. Ava má horní patro krásně růžové, ale dole ještě trochu červené, tak mažeme gelem s kyselinou hyaluronovou a na podporu imunity dostává Artenax. Ava je teď pěkná divoška, ale už je opět 8 kilová baba. Posíláme pozdrav a nějaké fota.
Mějte se. Zdraví kočičáci a manželé P.

ava.jpg8.4.2020
Posíláme krásný pozdrav z Prahy od Rupika, Olivky, Datličky a Avy, posíláme foto Avy s jejím miláčkem, slepým Šimonem, oba jsou bezzubí a pořád jsou spolu ...

3.4.2023
Dobrý den,
ve čtvrtek byla 7 letá Datlička na veterině kvůli zánětu v tlamičce, nechtěla jíst maso, granule, pan doktor vytrhl všechny zuby a zůstaly jen špičáky nahoře i dole, dostala antibiotika injekční na 14 dnů, v sobotu baštila maso, v neděli už i granulky, je vidět jak jí to pomohlo, za 14 dnů ještě kontrola. Všechny zdravíme s její ségrou Olivkou, Rupíkem a Avou

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

cítím s Vámi

(jolana, 6. 12. 2017 10:02)

mám doma teď taky kočičku s diagnozou FIP, je vidět, že je unavená, ale zatím žere, chodí vítat i se projde po zahradě a vrátí se zpátky. ale vím, že to přijde a bude to smutné rozhodnutí. držte se a mazlete ostatní, oni Vám pomůžou, ví, že je páníčkům smutno.

úžasná kočkoparta

(jolana, 6. 2. 2017 14:23)

díky za všechny kočičáčky o které se staráte, jsou krásní a je vidět, že se mají nádherně! Ten strom je úžasný a kočičky musí být nadšené, že mají kde řídit a skákat. spoustu krásných společných zážitků přejí tlapičky z Chudčic

Poděkování

(Petra Zetochová, 20. 1. 2017 9:55)

Děkuji za to, že si kočičky odvezl milující človíček. Moc za to děkuji. Sama zachraňuji zvířata (koně) a je mi líto, když se někdo zbavuje tímto způsobem živých tvorů. Děkuji paní z SOS Kočky, že se o kočičky postarala a že jim našla nový domov.