Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linet 03 (nyní Liduška)

22. 4. 2012

linet03-07.jpgMouratá Linetka byla nalezena v září 2011 u elektrárny. Někdo ji tam evidentně vyhodil, protože byla zvyklá na lidi a moc hladová. Zdravotně byla v pořádku. Linetka je milá, hravá a mazlivá kočka, k ostatním kočkám přátelská. Nový domov našla 22.4.2012 na Výstavě pro kočku, kde byla umístěna do Teplic.

Děkujeme Petrovi & kočkám Mariance a Alfrédce, kteří Linet během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Linet najdete zde.

Starší fotky z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

22.4.2012:
Tak jsme v pořádku dorazili domů, Linetka byla celou cestu hodná, asi taky už docela utahaná, měla úplně horkou hlavičku a nos. Doma rovnou zajela pod linkku, kde je víceméně dosud. Bucísek zatím kupodivu velmi v klidu, jen z dálky okukuje a je vidět, jak jí šrotuje v hlavičce, kdo to je. Tak později podám další report, zatím se mějte a moc držím palce, ať najdou šťastný nový domov všichni Vaši svěřenci!!!

23.4.2012:
Linetka-Limetka se včera k večeru začala už trochu rozkoukávat, musela jsem jí ovšem před tím několikrát požádat, aby vylezla zpod té skříně, kam převekslovala zpod kuchyňské linky a vydržela tam celé odpoledne. Ale bylo znát, že jen čeká na to, až ji bude někdo přemlouvat, aby vylezla, tak jsem teda na tu hru přistoupila. Večer už celkem bez bázně zkoumala byt, jen k Bucince se zatím moc nepřibližuje, ani to nezkouší. Bucek ji napjatě pozoruje; pokud Limetka zůstane dál než 3 metry, tak je v pohodě, dokonce jako by řekla: já na to kašlu, hodila po ní okem, pak se stočila v pelíšku a spokojeně usnula; dost mě tím překvapila. Pokud přijde Linet blíž, tak Bucík preventivně syčí, ale jinak zatím nic víc. Ráno Linet ležela v "pyramidě", vypadala celkem spokojeně a Bucíšek si odbývala svoje ranní rituály, celkem víceméně bez stresu, takže pokud by to šlo takhle hladce dál, bylo by to moc fajn. Třeba se už brzo dočkáme situace, kdy budou obě v pelíšku a my budeme mít problém rozpoznat, kde končí jedna a kde začíná druhá.
Tak jsem zvědavá, až přijdu z práce, jaký pokrok holky za dnešek udělaly.

25.4.2012:
Dobrý den Lucko,
tak opět jen krátce: Linetka už se docela hezky rozkoukala, je čím dál odvážnější, už se i zužují "souběhové trasy", když jdou kolem sebe s Bucinkou, i když ta ještě pořád syčí, ale zároveň jí zvědavost nedá a tak jak je Linet zády, už ji "šmíruje"; no celkově se dá říct, že je mnohem klidnější atmosféra, než tenkrát při seznamování s Pusinkou..., takže snad už brzy budou spolu v noci spinkat v pelíšku, což bychom docela ocenili, poněvadž Limetka zatím každou noc brouká a ozývá se, začíná s tím už tak okolo 19 hodiny, a i když jsme v obýváku, tak ona jde do kuchyně a tam vrouká, za chvíli za náma přijde, pomazlí se a pak se to několikrát opakuje, a v noci se to stupňuje, tak nevím - neměly jste spolu nějaký rituál, že Vás třeba volá...?
A další docela důležitá věc, na kterou se Vás chci zeptat: zatím jsem ji prakticky nepřistihla u jídla a pití (na záchodě už byla i kakat), přeci jenom, už je to 3 dny, tak jsem se chtěla zeptat, co u Vás jedla?, já mám granule (Hills, ProPlan, Cat Chow), dala jsem jí taky konzervu (Felix), nabídla bílý jogurt, tvaroh.....nic. Ona vždycyky s mrouknutím přiběhne k misce, v rychlosti přičichne, podívá se na mě a zase odběhne.....nevím, co chce. Jinak je ok, mazlí se, myje nás ostošest, zkoumá, zajímá se... prostě v pohodě, tak nevím, třeba se teprve rozjí, ale chtěla bych vědět, na co u Vás byla zvyklá. 

Naše odpověď:
Dobrý den, Jorgo,
mám velikou radost! Tady Linetka taky tak pobrukovala, ale já tomu nijak nevěnovala pozornost .... Nevím, možná něco chtěla, ale myslím, že si jen tak povídá. Teď jsem si vzpomněla, že miluje kuličky z alobalu, asi tak veliké jak vlašský ořech, zkuste to a něco uvidíte!
Limetka je v jídle taková šťoura, já to tak nevnímám, nepozoruju, ale když to píšete ... Je pravda, že u misky s konzervou jsem ji skoro neviděla. Když jsem jim dávala syrové maso, tak zatím co ostatní se prali, ona si s velkou rozvahou zobla kousek ... Konzervy Felix jsme už vyřadily, protože milostiví je odmítají. Žrala granule - Royal Canin Sensible 33, ty chutnají zaručeně všem. Myslím, že určitě něco jí a pije. Mají granule stále k dispozici, ne? Pokud se chová jak píšete, nemusíte si dělat starosti. Třeba jednou přijdete na to, co jí šmakuje, v tom přípdě mi to musíte hned napsat!

Mějte se moc hezky a budu v očekávání!

27.4.2012:
Hurá!!!, přistihla jsem Limetku u misky s vodou, dokonce u ní seděla a soustředěně pila, což je neobvyklé, protože ona je vlastně neustále v pohybu, pořád lítá a neodpočne si, ve chvíli, kdy si lehne, jako by si vzpomněla, že ještě chtěla jít sem a podívat se na tamto a už se zase zvedá, je to neposeda! Granule mají neustále k dispozici, včera jsem hned koupila tu sensitivku, jak jste psala, no je pravda, že si z místa zobla asi 3 granule a pak už ji zas zaujalo něco jiného... ale tak asi to tak bude, jak jste psala, že je v jídle šťoura, ona to totiž má tak podobně i Bucinka, no překvapuje mě, že mám dvě takové vybíravky naráz, Pusinka byla v jídle jinší kalibr, té šmakovalo všechno, tyhle jsou spíš takové dámičky
Jinak povídá si pořád, je to takové roztomile-legrační, naštěstí v noci už to poněkud ubylo (to byly hlavně ty vysoké tóny...), tak už spíme trochu líp a hlavně: s Bucíškem už to funguje opravdu skoro bez problémů, už na ni ani nesyčí, jen sem tam někdy, ale už si spolu i tak zlehka hrajou, honí se (to jsou bomby!!!), takže je vše na dobré cestě!!! Alobalovou kuličku udělám dneska, zatím jsme blbly s peříčkama na tyčce, to byly figury!
Jo a Linet s Deniskem - no nádhera.........
Už děláme nějaké fotky, až jich bude víc, pošlu ukázat!

12.7.2012:
Dobrý den po delší době z Teplic,
posíláme 3 fotky - momentky (Liduška je ta vpravo:):)). Máme se dobře, Liduška už se plně aklimatizovala a velice si oblíbila voliéru na okně, kde mi taky občas zahradničí v pelargoniích, ale hlavně pozoruje cvrkot venku a ptáky a rozvaluje se na sluníčku. Dneska, asi abych měla nějakou změnu, jsem ráno vstala a uvítal mě po celé chodbě rozrolovaný toaleťák:).
Abych se vrátila pár týdnu dozadu: asi tak týden poté, co jsme si Lidušku dovezli, jsem pozorovala, že sem tam zvrací a byla taky poměrně dost štíhlá; v té době jsme si s Vámi psaly a přece jsme se shodly na tom, že je Lidka šťoura a vybíravá v jídle a že jí asi jen tak něco nevoní. Po nějaké době bylo zvracení častější, zájem o jídlo stále minimální a Lidka byla čím dál hubenější, už se jí začaly propadat slabiny, ale pořád jsem to přičítala tomu nechutenství. Pak ale, asi po 3 týdnech co jsme ji dovezli, začala už zvracet pravidelně - jakmile něco pozřela, do minuty to šlo ven, pokaždé. Tak už jsem si řekla dost, jedem na veterinu. Tam jsem vylíčila co a jak a taky jsem řekla, že byla od Vás odčervená, ale doktorka hleděla marně do průkazky, já tvrdila, že to tam určitě bude, ale pak jsme tam hledaly společně a opravdu, žádný záznam o odčervení tam nebyl. Je třeba možné, že jak toho máte hodně, že jste na ni omylem zapomněly...? Každopádně Lidka dostala přímo v ordinaci tekutý prostředek (kulila chudák oči, ale polykala to statečně) a hle - stal se zázrak! Žádná šťoura nebo vybíravka v jídle - úplný Otesánek je to!!!!! Ta se nerozjedla, ale přímo rozežrala!!! Je neuvěřitelně při chuti, krásně se spravila a je strašně těžká, ale pořád štíhlá (taky poctivě kaká:) a dlouhá; je teď opravdu jak elegantní lvice nebo pumička. Jen s Buciškem to nějak nefunguje, vypadá to, jako by si obě udělaly nějakou hranici, za kterou nejdou. Snesou se, tolerují, ale nic víc. Když blbne Lidka a chce k tomu svést Bucka, tak se většinou dočká ostrého zamňouknutí nebo i ťafky a je to tak i obráceně, když chce blbnout Bucek, tak Lidka dělá netýkavku. Škoda, Pusinka se uměla Bucině vlichotit, Liduška je v tomhle úpně jiná, taková svoje. Ale v noci spolu spí v pelíšku, to jo. Nebo když je hic, tak jen tak na skříni, jak je tomu i na těch fotkách (doufám, že Vám přijdou).
Jo a taky pořád tak legračně vrká, říkáme jí cvrček nebo holub:)
Tak Vás všechny moc pozdravujeme, mějte se dobře a přejeme krásné léto!!, zase se ozvu.
Z Teplic Liduška+Bucinka+Jorga, Roman

26.5.2013
Dobrý den,
po delší době posílám pár foteček, jen se omlouvám, že nejsou příliš kvalitní, jsou z telefonu, ale zas on ten telefon je na rozdíl od foťáku vždy při ruce...:)
Liduška (Lynet) je kousek:), je přenádherná, říkáme jí Malá Puma, Tygra nebo Holoubek, ona totiž nemňouká, jen tak legračně vrká nebo cvrliká, má krásnou srst a pořádná bílá zubiska, která často vidíme, protože když ona se mazlí, tak přes nos a otevírá přitom pusu. A když odpočívá, tak vždy pěkně elegantně nožku přes nožku, jako pravá dáma:), jak je vidět na fotkách.
Jeníček je nalezenec, vloni v srpnu šel přítel do lesa a místo hub přinesl domů v tašce Jendu; byl dost hluboko v lese, tak tam jako cca 6týdenní kotě asi těžko zabloudil sám..., tak proto to jméno, akorát že místo Mařenky má k sobě holt Lidušku:); Jeníček mi každé ráno při odchodu do práce "mává" - skočí si na parapet okna vedoucího z bytu do chodby a kouká za sklem dokud nezmizím po schodech, a to neomylně každý den.
Bucek mi zas neomylně každé ráno vleze za krk, kde příjemně hřeje a rozpouští mi tak zatuhlé krční svalstvo, velmi doporučuji. Jen se nesmí ničeho leknout...:)
Taky jsme si říkali, že asi každému uvážeme nějakou jinak barevnou stužku, abychom je od sebe rozeznali:).
Myslíme moc na všechny kočičky, které jsou ještě u Vás v depozitu a přejeme každé, aby našla tu svou pravou rodinu. A Vám moc držíme palce ve všem, co děláte, děláte to skvěle!!!
Mnohé pozdravy z Teplic posílají:
Liduška & Bucina & Jenda & Jorga & Roman

27.9.2013
Dobrý den,
posíláme hezké pozdravy z Teplic a také názornou ukázku, jak to vypadá, když se řekne, že má někdo "vyhozený kopyta" (Liduš):-D
přejeme hezký podzim pokud možno bez nepříjemných událostí, ať jsou micinky zdravé a at´ si pro ně přijde hodně hodných lidí.
Zdravíme,
Jorga + Bucek+Liduš+Jenda

26.4.2014
Dobrý den,
pěkně zdravíme z Teplic a po delší době posíláme zase pár foteček, hlavně abyste viděli, že naše Liduška-knedlík-jedlík:-) umí taky něco jiného než jen dělat "lady-like" pozice, že to umí i pěkně rozbalit, když se jí chce. Tady jí k tomu stačil lísteček od kedlubny:-D A musím se neskromně přiznat, že jsem na ni pyšná, jak je krásná- no ne?:-D (To mračítko v pozadí je Bucišek, na okně s kedlubnovou spirálou je Jenda).
Přejeme Vám hezké jarní dny ať už se žádná z umístěných kočiček nemusí vracet zpátky do depozita...moc hezká je ta zprávička od klučiny, co mají Lízinku
Jorga + Bucík Liduška Jeníček, Roman

img_20190824_122832.jpg14.9.2023
Liduška posílá pozdrav! V novém domově je už 11 let ...

Fotky Linet najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář