Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pastelka a Gimy

18. 6. 2018

p350.jpgKočka, nar. 10/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

17.7.2017 - Pastelka - nádherná kočička, kterou paní nalezla v obilném poli u Blanska, když byla na vycházce se psem. Mezi obilím byly nasypány granule, takže tam kočičku někdo vyvezl i s "proviantem". 29.7.2017 - Pastelka byla umístěna do Lužic, do bytu místo Žofinky 02.

Další fotky zde.

Pastelka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Anička Nádeníčková z Brna Jehnic a kocouři Moris Mýval a Márty Mourek. Děkujeme!

gimi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2017
Umístění:
depozitum Hrušky

1. 6. 2017 - V Dubňanech pán vyklízel starou nepoužívanou dílnu a objevil nadělení. Různě stará koťata - čtyři větší - Gimy, Jája, Pája a Kubík a dvě malá - Nudlička a Marcipánek. 16.10.2017 - Gimy je nádherně zbarvený kocourek, je to mazlík, zdravý, očkovaný a těší se do nového domova. Nevhodný jako jedináček. 18.6.2018 - Gimy byl umístěn do Lužic, do bytu ke kočce Pastelce (Julča) a Mito.

Další fotky zde.

Gimy byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Mgr. Ľubica Kulyková s Veronikou, kočičáci Schery, Čiky, Maxík a pejsek Pupík. Děkujeme!


 

Zprávy z nového domova:

1.8.2017
Ahoj Peti,
chtěla jsem jen poslat info o Pastelce. Je to naša radost, hlavně Luďa je nadšený. Je zvídavá, všude leze a chce si hrát. Żere dvě kapsičky denně, ale granule moc ne. Když chce na sebe upozornit škrábe gauč a mňouká, ale jinak je to miláček. Konečně si može kočky užít i Luďa - teď spí vedle sebe na gauči. Pastelka běhá za náma jako pes. Zdraví Radka a Pastelka

5.1.2018
Dobrý den,
konečně jsem se i já odhodlala poslat Vám zase pár řádků o našich kočkách.
Máme od Vás kočku Julču (původně Pastelka) a k tomu Mito - tu jsme našli v létě v psím útulku. A jak jsme ji viděli, byla naše. Bylo to takové malé černé kulaté tvrdé bříško na tenkých špilkách a tak to pořád běhalo a skákalo, že se to nedalo ani vyfotit. Moc děkujeme, že jsme se mohli za Váma v den nálezu stavit pro odblešovací a odčervovací kapku. Mituška s náma samozřejmě hned první moc spala v posteli, přesněji na polštářích, které pilně střídala a my pak ráno jen překvapeně vybrali z našeho lože asi deset mrtvých blech. Chvála Vám a Vašim kapkám!!!
Po několika dnech bříško splasklo a pískle začalo prospívat. Musím teda říct, že ne všechno bylo lehké, některé věci jsme museli dost vychytávat. Třeba že Mituška ráda napadá ze zálohy starší Julču a hryže jí do uší atd, nebo že občas čůrá do postele, nebo do věcí. Do ložnice už mají kvůli tomu kočky zákaz a jinam (doufám) Mituška už nečurá, tak snad už bude vše OK. Říkám Mitušce pracovně zabiják, protože vypadá krutě - svítící žluté oči v temném stínu a dýmu. Je trochu zvláštní povahy. Když za ní přijdeme, nenechá na sebe skoro šáhnout, ale když si někde sedneme, hned ji máme na klíně a to je pak nějakého mazlení, vrnění a tulení. Dřív teda Mito i hodně slintala, teď už skoro ne. Asi měsíc zpátky jsme mysleli, že o ni přijdem. Ráno nežrala, ani skoro nechodila, jen ležela v krabici a měla pěnu u huby. Doktorka řekla, že si asi přiotrávila. Dostala něco na obnovu sliznice žaludku a od té doby vlastně neslintá. Spravila se skoro po hodinu po návštěvě lékaře.
Julča je proti divoké Mito úplně jiná. Když jsem ji prvně viděla v útulku u Petry, byla to láska na první pohled. Přišlo mi totiž, že Julča má v obličeji takový potroublý výraz, a to mi přišlo roztomilé. Je fakt, že Julča pilně tropí všechny ty vtipné kousky, které s přítelem občas sledujem na videích na youtube. Ráda si hraje s vodou, zkouší všechny krabice, chodí mi očichávat, případně packou shášet svíčky, do papírových tašek leze zásadně uchem, aby se v nich mohla zaseknout, když si vyndám pekáč na maso, lehne si do něj, když si čtu knížku, lehne si na ni, když vytáhnu počítač, lehne na klávesnici, nenápadně užírá cukroví a dělá jako že nic, pacičkou shazuje vše ze stolu, z mísy s ovocem po jednom packou uďobává hrozny a pak je honí po celém bytě, vydává divné zvuky, válí se na zemi, která je umytá savem, loví a žere muchy, spí v umyvadle a v kuchyňském dřezu, chodí s náma do sprchy sledovat vodu a po sprše si lehne na teplé místo, kam dopadala voda... Taky moc ráda asistuje u vaření - to miluje! Zvědavě očichává a pacičkuje všechno - slupky od brambor, pečivo, nedávno mi užírala syrové zelí.
Mituška je samý sval, Julča želatina bez kostí - dokáže se různě ohýbat a přimo roztékat. Mituška je inteligentní lovec a Julča srandovní pako. Mito je noc a Julča den.

pastelka300.jpgA když přijdu večer domů a ony dostanou nažrat, naskládají se mi na klín a jsme všechny blažené. A ještě chci zmínit jednu věc. Nedávno jsem na Vašich stránkách četla o starostce a lidech, kteří Vaši pomoc neocenili, ale spíš haněli. Znovu jsem pocítila obdiv a úctu k práci všech, kteří stojí za SOS Kočky Hodonín. Myslím, že Vaše práce není lehká. I já sama jsem dřív nemívala zrovna dobré mínění o kočkách. Ale mám ráda zvířata a můj přítel Luděk, který je u nás hlavní "kočičí mama", mě ke kočkám přivedl. Teď už vidím celou situaci jinak a soudě podle sebe věřím, že lidi postupně začnou kočky brát jinak. Prý už teď jsou na západě kočky populárnější než psi. Abych Vás aspoň trochu podpořila, rozhodla jsem se jednu kočku adoptovat na dálku. Vybrala jsem Andulku 04. První platbu pošlu teď v lednu.
Posílám taky pár fotek naší zvířecí části rodiny.
Zde důkazní materiál - Julča se chce nechat upéct, dále děvčata pilně hlídají sekanou a pro ilustraci jak vypadá psaní tohoto mailu - kočky mě chodí kontrolovat. Julča leží na klávesnici a za ní se objevilo okno "Opravdu chcete zapnout funkci Ozvučení kláves?"
Zatím všichni zdravíme
Radka + Luděk + Alfa Romeo Giulia (rezatá Julča) + Alfa Romeo Mito (černá Mituška)
PS: Jména koček vymýšlel přítel :-)

Kočky SOS:
Děkujeme za krásný domov pro Pastelku a za adopci na dálku!

Další zprávy po příjezdu Gimyho:

gimi4.jpg2.7.2018
Gimy se velice rychle zabydlel a s Julčou jsou kámoši!

24.7.2018
Dobrý den,
máme teď od vás Gimyho. První kočku máme Pastelku (teď Julča) a k ní jsme původně měli Mito. Byla to moc krásná a chytrá kočička, ale taky divoká a svérázná. S Julčou si často hrály, hlavně na honěnou. Bohužel nám Mituška doma často čurala mimo WC, tak jsme ji zkusili dávat ven. Venku byla moc ráda, zázemí měla ve sklepě. Se mnou zahradničila, věšela prádlo a chodila se domů mazlit. Bohužel začala sousedám na sídlišti vyhrabávat kvítka ze záhonů, taky jim tam chodila kadit. Začaly se mi scházet stížnosti na Mito. Bylo mi to moc líto, ale věděla jsem, že takto to nemůže jít dál. Svěřila jsem se v práci kolegyni a ta se hned nabídla, že si Mito vezmou domů. Spadl mi kámen ze srdce. Mituška teď šéfuje půlce Prušánek. Doma si ochočila místního kocoura, dokonce i jezevčíka. Když jde kolegyně venčit psa, jdou vždy v průvodu - první jde Mito, potom domácí kocour a nakonec pes. Abyste věřili, pošlu i foto.
Julča - Pastelka nám teda zůstala sama. Začala vyžadovat víc pozornosti. Mě to teda nevadilo, ale bylo nám jí líto, že je tak sama, proto jsme se rozhodli pořídit jí kamaráda, a tak nám Petra doporučila Gimyho. Je to moc hodný kocourek. Julča na něj teda začala děla dámu, jako že se s ním nebude bavit a tak, ale už je to lepší, už spolu taky hrají na honěnou. Gimy je trochu plachý, takže ze začátku se zabydlel pod postelí a často tam odbíhal během dne. Ale pořád se to jenom lepší. Necháváme ho v klidu, ať se ukryje, když potřebuje. Jinak za náma chodí jako pejsek, vždycky nakluše se zvednutým ocasem a když se na něj podívám, začne i na zemi pacičkovat. Rád se mazlí a nejraději mi šlape na prsa když ležím, což při jeho váze teda není moc příjemné :-) Jeho povaha se hezky ukázala, když jsme přítelovu bratrovi na čtrnáct dnů hlídali kotě (nalezenec z Prostějovského parkoviště u Obi). Julča se ježila a prskala, protože ji pískle otravovalo, ale Gimy - ten si nechal po sobě skákat, hryzat do krku, koťátko místama taky jakože kousal a mezi tím jej stihl i olízat :-) Má velkou trpělivost a je nekonfliktní. Myslím, že Julča dostala perfektního gentlemana. A málo si ho váží :-)
Děkuji a posílám pozdravy všem kočkám.
Radka

mensi.jpg30.7.2020
Dobrý večer,
napadlo mě, že by Vás mohla potěšit zpráva z našeho domova.
Máme od Vás Julču (Pastelku) a Jimmyho. Myslím, že se u nás mají dobře. Jsou jen v bytě, ven nechodí. Přítel teď nechal vyrobit konstrukci na okno, do které se připne síť. Snad se vše podaří a kočky budou sedávat venku na parapetu. Už jsme celkem sžitá čtyřčlenná rodina. Julča u všeho asistuje a vše ochutnává. Má ráda hlavně vylizování kelímku od jogurtu. Taky pije vodu přímo z kohoutku. Když krájím syrové maso, je to jako groteska. Snaží se ulovit kořist jakýmkoliv způsobem, přímo, nebo lstí. Kdykoliv mě vítá u dveří, i když předtím zrovna spala. Když chodím po bytě, pohybuje se se mnou. A ráda si mi přijde lehnout na prsa a vrnět. Je záludná, dělá neplechu, aby upoutala pozornost. A když dostane vyhubované, lehne si. na záda a dělá roztomilou. Asi je to nejvtipnější a nejzábavnější kočka, co znám.
To Jimmy je z jiného těsta. Trvalo mu dýl, než si u nás zvykl. Asi půl roku, řekla bych. Vše se ale zlomilo a teď je z něj nejumazlenější medvídek. Někdy se chce tak moc mazlit, že přítelovi třeba třikrát po sobě skočí na rameno. A pak se otírá hlavou o jeho tvář. Přišel k nám vychovaný. Když se chystá jídlo, ví, že musí čekat dole. Děkujeme. :-) Jo a je teda strašně nenažraný. Chodí se nám na střídačku připomínat vždy hodinu před jídlem. Taky má rád syrové maso. A trošku u nás zvlčel. Nedávno jsem našla v posteli olízanou kuřecí kost. :-) Moje, chyba, Jimmy občas potichounku ukradne zbytky od jídla, když je zapomenem sklidit a rychle si je běží sežrat do ložnice. Nikdy neodmítne mazlení a moc rád se chová v náruči. To zbožňuje. A taky má rád bunkry. Z deky nebo polštářů. On si zaleze dovnitř, pak vyběhne a tryskem zmizí. Pak přiběhne a skočí na bunkr shora a je z toho zkrátka celý rozvášněný. S přítelem jsme si říkali, že ho snad budeme půjčovat do školky. :-) K dětem by byl Jimmy určitě skvělý.  Je to moc hodný kocour.
Pro ilustraci posílám nějaké fotky.
Přeji hezký večer a hodně spokojených koček.
Radka

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář