Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tato 4 koťata vyčenichal 10.10.2007 ve vinohradu myslivecký pes. Byla velmi plachá, a tak jsme je 19.10.2007 převezly do Kočičího ráje, kde se, než je dáme do nabídky, naučí, jak se stát pravými domácími mazlíky.:)

A jak vymazlování probíhá?

20.10.2007:
Ti malí plašáci jsou správní. Už jsem zjistila, že jedna (s černou bradou) je kočička a zbytek jsou kluci. Nejvíc se mnou kamarádí ten černobílý, co má nejbílejší hlavičku a pak ten, co vypadá jako Míša. Ten třetí trochu syčí. To víš, že se po chvíli snaží prchnout, ale ne hnedka. A já je nenechávám. Držím je v náručí a mluvím na ně jak na mimina. A oni na mě koukají, jako kdyby mi rozuměli. Vysvětluju jim, že se jim tady nic nestane a povídám jim, jaký je denní řád, že ráno jim vždycky přinesu konzervu, vyčistím jim záchody a naliju čistou vodu, odpoledne, že jim tam trochu zametu a uklidím a pak je budu dlachnit a večer znovu krmení a voda atd. Kdyby mě někdo slyšel, tak si pomyslí Co je to za blázna? Ale na kočky to funguje, asi moc nechápou co jim říkám, ale vědí, že to myslím dobře. V tom spočívá tajemství našeho ochočování....chovat bez ohledu na protesty a mluvit a mluvit. Vždycky je ukecám.:)

8.9.2008: Ze 4 koťat nakonec zůstaly jen 3, neboť čtvrté kotě pár dní po převozu zemřelo. Nejrychleji se ochočil Ňuňo a v dubnu 2008 se začal mazlit i Dráček. Bradička zůstává plachá, sotva se nechá pohladit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář