Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čím krmit

Na tom, čím krmíte, závisí zdraví vaší kočky!
Kočka je masožravec!


Granule, které doporučujeme jsou granule s vysokým podílem masa, bez obilnin. Granule nakupujeme na www.zoohit.cz, jsou zde dobré ceny a veliká nabídka, bezproblémové a rychlé doručení! granule250.jpg
Našim kočkám chutná Royal Canin Sensible 33, Josera nebo Brit Premium či Bosch Sanabelle Sensitive kuřecím masem. Dále je možno vybírat z velké nabídky prémiových a superprémiových granulí. Jedinými granulemi za supermarketů, které můžete občas kočce nabídnout, jsou granule značky Perfect Fit.
NEDOPORUČUJEME!!! Granule Whiskas, KiteKat, Friskies, Luisa, Coshida apod. Tyto granule obsahují pouze 4% masa, jsou solené a barvené. Kočkám nedají žádnou potřebnou výživu, jen zatíží jejich organismus a způsobují různá onemocnění (ledviny, potravinové alergie, močové cesty, ….)

Konzervy a kapsičky – zase doporučujeme s vyšším nebo vysokým obsahem masa. Existují celomasové konzervy např. Cosma, Shiny Cat.

konzerva220.jpgMy kupujeme konzervy Smilla, Bozita, Animonda. Vysoký obsah masa má také značka Nuevo nebo Almo Nature.
Na www.zoohit.cz najdete nepřeberné množství kvalitních konzerv a kapsiček. Zkrátka u nákupu je důležité přečíst si na obalu složení! Nedoporučujeme značku Kitekat, u níž jsme se již několikrát přesvědčily, že vyvolává střevní potíže a kočky po ní mají průjem. To se týká nejen konzerv, ale i granulí.


Syrové maso – kuřecí (i s kostí, např. „špalíček“), hovězí, vepřové – pokud je kočka pravidelně odčervována nemusí být přemražené, maso prochází přísnou kontrolou. Kočku lze krmit jen syrovým masem, což je pro ni daleko nejzdravější a nejpřirozenější. Existují pro to ale určitá pravidla, které je nutno vyhledat na internetu (dodržet správný podíl masa, kostí, vnitřností, vitamínů a minerálů). Více o přirozené stravě masožravců zde.


 

Kočkám můžete přilepšit tvarohem, jogurtem, zakysanou smetanou – vše TUČNÉ! V žádném případě jí nedávejte mléko - kočkám nesvědčí a mají z něj průjem. Některé kočky milují lidské jídlo. Nevíme, čím to je. My je k tomu nevedeme. Nicméně pokud tomu tak je, nechte kočku trošku smlsnout. Můžete jí trošičku do mističky dát, jen na chuť. Člověk je taky mlsný a jí co by neměl. :-)

nuevo270.jpgKoťata - začněte přikrmovat tučným 40% tvarohem (mají na Kauflandu nebo Lidlu), vařeným kuřecím masem, které uvařte bez kůže a bez soli, dávejte drobně nasekané i s vývarem. Pak přidáváme konzervu Nuevo, je to mleté a obsahuje 90% masa.

 

Nezapomeňte!


Kočka by měla mít pocelý den k dispozici

čerstvou vodu a granule.

Pro kočku je přirozené konzumovat menší množství potravy několikrát za den!

Vlhké krmivo se musí rozdělit do nejméně
tří a více porcí denně!

Čtěte i ZDE.


cim-krmit.jpg

Další tipy a rady si můžete přečíst např. v Návodu na kočku.

Další související články:
Sedm omylů, kterými spolehlivě ublížíte své kočce

 

 

Nestačí vám výše uvedené informace?
Zavolejte nám na telefon 724 142 463, rádi vám poradíme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blafy

(Petra, 23. 10. 2018 22:50)

Zvláštní naše kočky po Fitmin Ontario katastrofa hubený průjmy a obyčejný granule a konzervy??? Kočky jsou v pohodě máme i seniory věk 8 a 9 kocourek. Celý život krmeni obyčejným , protože tyhle úžasný značky nebudu tu dělat reklamu ,ale vyzkoušeli jsme cca 8 značek prémiových značek! A?? Dali jsme to slepicím. Všechno je to jen byznys !! Napíšou tam něco a ve skutečnosti jasný lidí kupují očima že?? Proč teda se pořád louisa atd vyrábí ty obyčejný značky?? Protože zase tak špatný nejsou!!!! Navíc z Lidlu Coshida pozor je docela dost kvalitní!

Re: Blafy

(Anonym , 25. 10. 2018 21:24)

Nechci nic namítat krmila jsem taky kočku obyčejnéma granulama ale upřímně je v tom rozdíl mezi premiovema a klasickéma z Lidlu. Zkuste si někdy přečíst složení a uvidíte velký rozdíl. Hlavně mezi % masa a % obilovin a rozhodne ontario je lepší než klasika z Lidlu a když už tak se dávejte aj na stránku WWW. Vse-o-krmivech.cz a pak poznáte co vše špatně dáváte. Nemyslím to nijak ve zlem.

Blafy.

(Petra, 23. 10. 2018 22:58)

Zamyslete se dneska kašlou na lidi a na jejich zdraví. Proč by měli se zabývat nějakýma s prominutím .. pitomýma zvířatama. Jen prachy. Nic víc koneckonců všechny značky.granule konzervy paštiky atd pro zvířata prochází velmi přísnou kontrolou , takže co je na trhu je v pořádku. Kvalitní splňuje normy a požadavky. Já jako zaměstnanec a zástupce jedne kontrolor firmy . Vím oc tu běží. Největší záhul dá ledvinám stres , stres z lidí třeba. Kupujte to co zvířátkům chutná a z čeho prospívají. Přece. Vidím jak je drahé maso kančí, zvěřina , jakékoli už vidím jak to dávají zvířatům do granulí ,když ani člověk nemá na to pomalu ani
peníze a ani možnost si to koupit.

Re: Blafy.

(Ludmila, 25. 10. 2018 18:57)

Co to tu píšete za hlouposti? Jsem si jista, že nejste žádný zástupce ani kontrolor. ...co zvířátkům chutná a z čeho prospívají .. tak to jsou dvě rozdílné věci. Kočkám chutná krmivo např. Whiskas ale rozhodně z něho neprospívají! Čtěte pořádně složení na obalech a podle toho vybírejte. Konzery a kapsičky kde je 4% masa rozhodně nejsou pro masožravce a stojí za houby!

Brit

(Magdaléna, 2. 1. 2018 10:08)

Dobrý den! Je vhodné krmit kočku granulemi nebo kapsičkami zn. Brit?

Re: Brit

(Kočky SOS, 2. 1. 2018 10:42)

Určitě ano, Brit je kvalitní krmivo. Granule by měla mít kočka k dispozici celý den a kapsičku můžete podávat ráno a večer.

granule

(Monika, 17. 7. 2017 11:31)

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na váš názor na granule optima nova? Kupujeme typ pro kastrované kočky (všechny 3 máme vykastrované).

Děkuji

Re: granule

(Lucka, Kočky SOS, 18. 7. 2017 21:37)

Optima nova jsou výborné granule, patří k těm nejlepším. Krmíte dobře. :)

Re: Re: granule

(Monika, 21. 7. 2017 8:06)

Děkuji, to jsem velice ráda. Ze začátku jsme kupovali i kapsičky a paštiky Louisa, ale po tom, co měl kocourek problémy s ledvinami jsme přestali a bereme už jen Nuovo.

Re: granule

(Karolína Rachvalová, 2. 11. 2017 21:29)

Optima Nová jsou top. Doporučil mi je pán v jednom malém kyjovském zverimexu (Barny shop - Ravell) a vypadá to, že se pán echt vyzná v krmivu. Můj Kujónek (kocourek původem z SOSKočky) je zbožňuje, dvoukilový pytel vyjde na více jak měsíc, stojí 390,- a složení je úžas. Plus to má denně 1 kapsičku k večeři a Kujónek vypadá spokojeně a zdravě, na jaře bude mít 8 let :)

granule

(Eva, 21. 11. 2016 18:56)

Zdravím mužu přinést granule calibra?

Re: granule

(Kočky SOS, 21. 11. 2016 19:02)

Dobrý den, ano můžete, budeme rádi. Nejdřív ale proaím zavolejte p. Tomalové na 724 142 463. Děkujem!

Royal Canin Sensible

(Klára , 25. 11. 2015 22:11)

Náš čtyřletý kocour miluje granule Royal Canin Sensible. Jako koťátko začínal na Purina Pro Plan, ale jakmile dostal tyto, jiné už nechtěl. Abychom spotřebovali zásoby, míchali jsme oba typy dohromady, a to pak seděl u mističky a poctivě přebíral jak popelka a jedl jen Royal Canin. Má po nich krásnou srst a i celkově je zdravotně v pořádku. Z kapsiček doporučujeme Brit Care kuře s kachnou :-)

obiloviny v krmivech

(Renata Žaludová, 22. 11. 2015 20:54)

No ale rýže a kukuřice, dokonce ve více podobách, aby ji nemuseli uvést ve sloření na předním místě, nejsou v Royal Canin obiloviny??
Dokonce i tolik propagované Hills, a to i veterinární dieta při struvitech (jejich vznik obiloviny podporují), mají ve složení uvedenu na prvním místě kukuřici, tudíž je jí tam nejvíc! Jejich dobré jméno je dílo reklamy, oni kdekoho sponzorují, pozor na to!
Z granulí v samošce jsou přijatelné snad jen Perfect Fit, jako jediné mají ve složení maso na prvním místě!
A pozor i na granule které opravdu nemají obiloviny, jedny z nich obsahují vojtěšku, o níž se uvádí že je jedovatá pro psy a kočky, jiné zase hroznová zrnka - hrozny a hrozinky jsou též jedovaté pro kočky. Prostě do krmiv pro zvířata se namíchá kdejaký odpad co je pokud možno zdarma!
Kočka mojí známé se dožila 20 let, a byla krmená masem, prý jí kupovali hovězí srdce ...
Přivítala bych zde názor nějakého nezávislého veterináře, a návrh přirozeného jídelníčku, s Hillskami chci skoncovat! Oba kocouři z nich mají struvity!