Jdi na obsah Jdi na menu
 



Opuštěná koťata nenosí mimozemšťané,
mohou za ně nezodpovědní lidé!


PROSÍME KASTRUJTE!

Narození nechtěných koťat můžete zabránit!

Nechte vykastrovat i ty kočky, o nichž víte, že

nikomu nepatří, ale zdržují se ve vašem okolí!

Vykastrujte i kočku, která se uchýlila, do vaší zahrady, na dvorek nebo k vám chodí jen na misku krmení.
Vykastrujte ji dříve,
než vám přivede na zahradu koťata!
Protože ona je přivede k vám ...

kastrujte-.jpg

 

VYKASTRUJTE KOČKU, NEŽ SE JÍ NARODÍ PRVNÍ KOŤATA!

  • Kočka zabřezne již po 5. měsíci věku, za 2 měsíce pak porodí 4-5 koťat, přestože vám připadalo, že tahle malá kočička přece ještě nemůže být dospělá … Převážná většina lidí přijde ke kolonii koček právě kvůli tomuto uvažování.
  • Kočka není moje, odněkud sem přišla, jenom jsme ji krmili ... Převážná většina lidí přijde ke kolonii koček právě kvůli tomuto uvažování. Potom je ovšem situace špatně řešitelná, jak prakticky, tak z finančních důvodů.
  • Když nechce vydat peníze za kastraci kočky, daleko více peněz vás bude stát, krmit všechna narozená koťata. A pozor - velmi rychle uplyne 1/2 roku, koťata dospějí a kočky opět zabřeznou, takže počet roste opravdu geometrickou řadou.
  • Proto vykastrujte prosím i kočičku, která se uchýlila do vaší zahrady, na dvorek, nebo chodí k vám i jen na misku krmení.

JE TŘEBA ZAMEZOVAT MNOŽENÍ DALŠÍCH KOČEK,
KTERÉ POTOM STRÁDAJÍ HLADY A NEMOCEMI.
Pokud potřebujete pomoci a jste z našeho regionu, máme KASTRAČNÍ PROGRAM!
Více zde.
Zavolejte nám na 724 142 463.
 
kastrujte.jpg


Poradíme vám, zavolejte na 724 142 463.
 

Související články:
Varující dopis od zoufalého člověka, který nenechal vykastrovat jednu plachou kočku!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kastrace

(Ivet, 22. 1. 2020 14:14)

Dobrý den ,kolik stojí kastrace kočky?oyxfc

Re: Kastrace

(Kočky SOS, 22. 1. 2020 18:01)

Kastrace stojí u každého veterináře jinak.

Pokud jste z našeho blízkého okolí a potřebujete s kastrací pomoci, třeba i finančně, neváhejte a zavolejte nám na 724 142 463.
Určitě se domluvíme a pomůžeme vám!

nechtěná koťata

(Helena, 10. 12. 2019 14:09)

Dobrý den,
na dvoře se nám před cca týdnem zabydlela kočka s koťaty.
Kočka je nejspíš tulačka,chodila k nám i dříve,je to asi tak rok,co se objevila,
a dostávala od nás jídlo,ale byla plachá a nepřiblížila se,až jsem odešla od misky.
Nikdy se nestalo,že by u nás nechala koťata až teď.
Chodí k nim jen večer a pak je
tam zdřejmě pak s něma do rána a přes den je nechává u nás na dvoře.Je jich asi 5 a jsou různě poschovávaná mezi dřevem,
za lavicí v thůjích,nejsou téměř vidět.Tak je nechceme zbytečně stresovat,dostávají jídlo,ale nají se až v přítomnosti kočky.
Mají nasypané granule a jak příjde kočka,dávám jim syrové maso a bílý jogurt.Všechny už sami jedí,ale jsou
i tak dost malá cca 8týdnů
Každopádně ale u nás zůstat nemůžou a je mi jasné,že když jim dávám jídlo určitě neodejdou.Můžete mi prosím poradit,jak se mám zachovat?Kočku bych si ráda nechala,ale koťata nemůžu,už mám doma dva kocoury nalezence stáří 2roky.Děkuji Fabiánková Unkovice-Brno-venkov

Re: nechtěná koťata

(Kočky SOS, 10. 12. 2019 14:55)

Paní Fabiánková,
ani nevím co na toto říct ...
Píšete právě pod příspěvek, ve kterém je zároveň i odpověď na váš dotaz.
Proč jste se neptala dřív, dokud kočka neporodila? Když k vám byla zvyklá chodit na krmení, byla otázka času, kdy k vám přivede i svá koťata! Tomu se dalo zabránit včasným odchytem a kastrací kočky. Stačilo si z nejbližšího útulku půjčit odchytovou klec ...

Píšete, že kočku byste si nechala (tak ale musíte ji hned na začátku jara odchytit a nechat kastrovat, jinak se situace bude opakovat a budete mít další koťata, teď, když mrzne se venkovní kočky nekastrují).
Dále píšete, že koťata si nechat nemůžete. No ale co chcete dělat? Podle popisu se jedná o koťata plachá, taková koťata žádný útulek nepřijímá a to z jednoduchého důvodu - takovým nelze najít domov. Pokud by taková koťata útulek přijímal, za krátkou dobu se zaplní jeho kapacita a co dál? Kotě či kočku, která se nemazlí, nenechá pohladit, bojí se - té nikdo domov nedá.
Pro plaché kočky existuje jediné řešení - kastrace a nechat je žít na původním místě. My takových míst v Hodoníně a okolí máme mnoho, najdete je v rubrice "Kočky plašanky". My lidem, v takových situacích přispíváme na krmivo, půjčujeme odchytové klece, ale vy jste úplně mimo náš region, těžko si budete jezdit do Hodonína půjčit klec, budete se musit obrátit na útulek ve vašem regionu.
Seznam, mapu útulků najdete na naší titulní stránce. S žádostí o finanční pomoc se můžete obrátit na kastrační programy, třeba KASPRO, pokud potřebujete poradit, kde je najdete, napište na email, sem se nedají vložit odkazy.

Re: Re: nechtěná koťata

(Helena, 11. 12. 2019 8:24)

Víte,vy jste s kočkama pořád,máte o nich přehled a víte,co která potřebuje,mi jezdíme do práce ráno a vracíme se večer.Když zbědovaná kočka sedí u brány,donesu jí jídlo a odejdu,jinak by se nenajedla.Tato kočka přišla 2-3 týdně,pak třeba zase dva dny nic...Těžko by se mi dělal jakýkoliv odchyt.Není moje,mám kocoury kastrované!Navíc jsme neměli chvilku auto,co tedy s odchycenou kočkou,která naříká v kleci?!Nemám jinou možnost a zvažovala jsem jich hodně...ale musím koťata nechat uspat,postupně je snad nějak odchytneme a kočka má zatím antikoncepci,ač znám její škodlivé účinky,bylo pro ni a pro mě jediné řešení v této chvíli.Nemá asi díky tomu pro koťata mléko,proto je asi dovedla.Pokud si trochu víc zvykne nechám ji určitě vykastrovat,ale koťata bohužel nechat nemůžu,už jen z toho důvodu že by se dál nekontrolovatelně množila a navíc by je nicdobrého nečekalo kromě života plného hladu,nemocí a boje o přežití.Děkuji za Vaši práci.Pěkný den Fabiánková

Re: Re: Re: nechtěná koťata

(Kočky SOS, 11. 12. 2019 9:59)

Paní Fabiánková,
jak ta plachá koťata odchytnete bez klece? Stejně budete muset udělat to, co vám radím, abyste udělala i s kočkou - obrátit se na brněnské útulky, např. Lucky Cats, odkaz na další útulky najdete hned pod první fotkou na naší titulní straně.
Antikoncepci jí prosím nedávejte, je to zvěrstvo a navíc to teď není potřeba, během prosince, ledna, února kočky nemrouskají a nezabřeznou, začátkem března ji pak dejte kastrovat a nečekejte, že si "víc zvykne", pokud je ta kočka plachá, nikdy si nezvykne tak, abyste ji mohla chytit a naložit bez problémů do přepravky! Kdybyste napsala na email, jak jsem vás žádala, poslala bych vám odkaz na instruktáž, jak se kočka chytá, jak s s klecí pak nakládá. Je dobré být předem domluvena na veterině.

Já přece vím, že kočky, koťata nejsou vaše, ale jste kočkomil a nejsou vám lhostejní, krmíte je tak se jim prosím snažte pomoci. Podáváním antikoncepce kočce ubližujete a co s ní pak bude, až bud mít v sobě 3 x větší dělohu plnou hnisu?

kastrace

(Andy, 27. 8. 2016 17:35)

Dobrý den, prosím o radu. Máme kočku, které se narodila mrtvá koťata. Chceme ji nechat kastrovat, otázka tedy zní: Za jak dlouho po porodu ji můžeme nechat vykastrovat, když je bez koťat ?

Re: kastrace

(Kočky SOS, Lucka, 28. 8. 2016 21:09)

Dobrý den,
děkujeme za dotaz i za úmysl kastrovat kočku, jistě jí to do budoucna velmi prospěje. Nechat vykastrovat ji můžete hned, jen ať veterinář vezme i dělohu, kdyby tam byl nějaký zádrhel. Také předejdete budoucím možným zánětům dělohy.

kastrace

(Eva, 8. 7. 2016 16:05)

Je možné, aby obec ve svém útulku zakázala kastraci nalezených koček? Nebo to správně mají za povinnost?

Re: kastrace

(Kočky SOS, 8. 7. 2016 16:59)

Ve svém útulku asi může obec postupovat jak uzná za vhodné, ale smyslem každého útulku je pomoci opuštěným, nemocným nebo týraným kočkám a poté najít kočkám a nové domovy. A všechny útulku co známe, kočky do nových domovů dávají kastrované! A to z toho důvodu, aby u nových majitelů kočka nemohla znovu zabřeznout a aby se nenarodily další a další nechtěná koťata, která právě potom skončí v útulku! Takže prioritou každého útulku je zabránit rození dalších koťat a jedinným humánním způsobem je kastrace.
Pokud kočky v útulku nekastrují, tak si nedovedu představit jak to tam vypadá ... Kočka dvakrát ročně mrouská, kocouři se chtějí pářit a bijí se mezi sebou ... to je mají zavřené v kotcích, aby k sobě nemohli? To by pro ně bylo dost hrozné.
Za povinnost obce kastraci určitě nemají, obec je "pouze" povinna ze zákona se o opuštěné zvíře postarat a to v podstatě může být spněno tím umístěním do útulku.

terka

(petra b., 8. 9. 2010 19:56)

jako nezlobte se na mě,ale tohle je názor opravdu nejhloupějšího člověka!!!toto nikdo normální říct nemůže.chudáci ,,vaše´ˇ kočky.to je vám opravdu jedno co se s něma děje,že někde umřou hlady,na nemoc nebo je zajede auto jenom proto,že jste nezodpovědná.tak doufám,že vám utečou i ty vaše a dostanou se k někomu normálnímu kdo je bude mít rád a hlavně je nechá vykastrovat aby se netrápili s koťatama a nebo koťata sama.máme dvě kočky a je sice pravda,že u první kočky jsme nestihly zavčas kastraci a narodili se ji koťata-ale následně šly vykastrovat všichni i koťata a teprve potom jsme je porozdávali.a už nikdy bych to nenechala dojít tak daleko.

Terko

(Kočky SOS, Petra, 9. 8. 2010 19:21)

a odkud jste? Dost možná máme v útulku koťata kočky, která se přitoulala k lidem na dvůr a porodila jim tam koťata. A dost možná se jedná právě o některou z Vašich koček. Určitě by nebylo těžké to zjistit a pokud by se potvrdilo, že kočka byla opravdu Vaše, měla byste nám uhradit náklady, které s těmito koťaty máme.

Kastrovat ani mě nenapadne!!!

(Terka, 9. 8. 2010 19:06)

Mám doma jednu kočku a sice měla 5 koťat,ale s tím si starosti nedělám ani s tim jak je živit.Celkem mám teď 7 koček a většinou mi kočky utečou jako vždy,takže proč kastrovat když se nakonec rozutečou já pak mám tu jednu číču a ta bude mít zase nějaký malý takže o radost je postaráno:-)
P.Skočky kastrovat nebudu!!!NIKDY!!!

kastrujte!!!

(petra tichá, 20. 2. 2010 11:33)

dobrý den,před sedmi lety se k nám na zahradu ,,nastěhovalaˇˇ březí kočička. krmili jsme ji a mysleli jsme si jak se má dobře.neměla jsme vůbec žádné zkušenosti s kočkama.za tři týdny porodila pět koťat a já myslela,že mě omejou.ihned po odkojení jsem popadla kočku a hurá vykastrovat ji.koťátka jsme rozdali a jedno jsme si nechali kočku a tu jsme vykastrovali ihned v pěti měsících. kočky se mají jako prasátka v žitě. udělali jsme jim v boudě příbytky.a naše milé potomky už nový majitelé na naši radu taky nechali vykastrovat.nesnáším lidi co mají kočky hlavně na těch vesnicích a vůbec se nastarají kolikrát do roka se množía co bude s malýma.někteří je dokonce utopí nebo s něma mlasknou o zem. je mi do breku.zvířata rozum nemají a nepočítají s následky. ale lidi by měli být zodpovědní.

Kastrujte!

(Vlasta, 15. 8. 2007 11:10)

Je to přesně tak, jak popisujete vy i Radka. Rodiče mi nedovolili kastrovat kočky, že nebudou chytat myši. Tak se stalo, že jsme jednu dobu měli 5 koček. Pak jedna zemřela stářím a kocourek se ztratil. Zůstaly Muryna, Minďa a Kikina. Ty jsem nakonec nechala vykastrovat. Myši loví o stošest a jsou naprosto spokojené! V listopadu jsem nalezla nádhernou, opuštěnou, bílomourovatou Myšku. Podle veterináře, který sice přijde až k nám vykastrovat kočku, se má kastrovat až v roce. Tak jsem čekala, Myšku zavřenou raději v bytě, aby neměla další koťata (vždyť jsou plné útulky a ulice koček, na co opatřovat koťátka, když budu kočku chtít, vím, kde si opatřit :-)) Prožívala jsem s ní dramaticky její mrouskání, nakonec mi přišel Myšku vykastrovat jiný a stačila mu váha 2kg, rok ji myslím nebyl. To už mám dalšího nalezence Matýska. Tady jsem se na Vašich stránkách dozvěděla, že se může kastrovat v 7 měsících. Taky by se měl až v roce, podle mého veterináře. Jenže do té doby by se Matýsek mohl stratit, jak se mi to už stalo. Asi bych to stále hůř nesla, že jsem neudělala něco pro to, aby se mi nezatoulal, pak ho něco přejelo, nebo podobně. Takže mám pět koček a jednoho pejska z útulku v Přerově. Taktéž dělám osvětu ohledně kastrace u nás po vesnici. Kočky se množí geometrickou řadou, a potom je strašné, jak zoufale musí žít, protože jsou vždycky nechtěné. Hodně štěstí a radosti přeji Všem, co se starají o zvířátka!!

Kastrace

(Radka, 2. 9. 2006 17:26)

Dobrý den,
ráda bych přispěla článkem na téma Kastrujte!

Začalo to jednou kočičkou (Macínka) a kocourkem (Mourek), které si pořídila jedna rodina, která ale kočky nechtěla domů. Tak je dali k ostatním zvířatům "do boudy" (bezpečně vzádlené od jejich domova, ovšem hned za naší zahradou). Kočky, když viděli, že u nás je větší pohyb než u nich, tak se k nám přestěhovali.

Bohužel Mourek jednoho dne skončil pod koly auta. Macínce se narodila koťátka. Dvě jsme si nechali - Mikeška a Mourínka. Ovšem po zjištění, že jsou obě "holčičky" jsme se rozhodli pro kastraci. Takže jsme rázem měli doma 3 kastrované kočičky, které byly přítulnější, hravější, myší nosily domů víc než dost... Po třech letech jsme o Mikešku přišli - také pod koly auta.

Ale aby jsme to nebyli my - během chvilky u nás bylo koťátko - zase kočička - Niki. Byla mladá a tak jsme si říkali, že kastrace počká. Až jednoho dne Niki porodila koťátka. Zanednouho nebyla v pořádku (nakonec veterinář zjistil, že je opět těhotná, ale tentokrát to je potrat). Takže chtě nechtě Niki musela na nucenou kastraci. Po čtyřech spokojených letech u nás se bohužel Niki otrávila a ani pan doktor ji nemohl zachránit. Nechtěli jsme ji nechat trápit (když jsme zjistili, že není už žádná šance na uzdravení), tak jsme ji nechali uspát.

Ani jednou jsme kastrace našich miláčků nelitovali a kdykoliv by k nám přišla další kočička nebo kocourek neváhali by jsme s kastrací, protože je to jedna z mála investic, která stojí za to!

Teď máme doma jen Macínku, Mourínku (10 a 9 let) a jednoho pejska (Faraonského chrta Bahira - mimochodem taky kastrát, ale bohužel ze zdravotních důvodů). Ale nemusíme se starat, kdy zas nějaká kočička přijde domů s koťátkama.

Ahoj Radka