Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava Koček SOS 15.9.2007

19. 9. 2007

Obrazek

Od 15.9.2007 do 2.11.2007 se v Dělňáku Líšeň konala Výstava Koček SOS, kde byly vystaveny fotografie našich koček spolu s jejich příběhy. Součástí výstavy byly i obrázky koček a dvě velké "novinové" kočky vytvořené dětmi v rámci příměstského tábora Náhradní babička na Kotlance.

Obrazek

Co výstavě předcházelo a jaké bylo zahájení si můžete přečíst právě zde.

Jak už to tak bývá, byl na začátku všeho nápad. Dostala jej Naďa a původně jsme zamýšlely jednoduše vytisknout fotky, které máme na našich webových stránkách. Při hledání vhodných prostor pro uskutečnění výstavy jsme nejprve oslovili pana Valachoviče z Galerie Vednevnoci, který však naši žádost odmítl s tím, že naše fotografie jsou málo umělecké. Zcela jiný postoj naštěstí zaujalo vedení Dělňáku Líšeň, které naší prosbě o poskytnutí prostor vyhovělo. V té době nám nabídla pomoc i paní Petra Sedláčková, která naše fotografie sestavila do velkých obrazů tak, aby vypadaly co možná nejreprezentativněji:

Obrazek

V pátek 14.9.2007 probíhaly přípravy přímo v prostorách Dělňáku. Přítomna byla i ředitelka Kulturního centra Líšeň paní Šárka Jelínková, která nám ochotně pomáhala se vším, co bylo potřeba:

ObrazekObrazek

V sobotu před zahájením už pak zbývalo přichystat občerstvení a doladit pár drobností...

ObrazekObrazek

 a výstava mohla začít. Proslovu na uvítanou se ujala paní Černá.

Obrazek

Výstavy se zúčastnilo zhruba 50 návštěvníků a nechyběl ani pan 1. místostarosta městské části Brno-Líšeň Ing. Zdeněk Vích, Csc. s manželkou.

Obrazek

  

Obrazek

Zahájení skončilo zhruba ve 20.00 hod. Jako malý dárek na cestu jsme dostaly čtyři 6týdenní koťátka nalezená na chatě jednoho z návštěvníků výstavy a kočičku Rebeku, jejíž původní majitelé se rozhodli ponechat si pouze Čika. Koťátka dostala najíst (pár kočičích konzerv vozíme pro jistotu vždy s sebou) a putovala k naší známé paní Habartové do Uherského Hradiště, kde budou do té doby, než se budou moci navakcinovat. Rebeka se vrátila do depozitu paní Malečkové a je znovu v nabídce.

ObrazekObrazek

Na závěr tohoto příspěvku bychom chtěly velmi poděkovat paní Petře Sedláčkové, která se na výstavě podílela ze všech nejvíc. Děkujeme též paní ředitelce Šárce Jelínkové za její ochotu a pomoc při uspořádání výstavy a panu 1. místostarostovi městské části Brno-Líšeň ing. Zdeňkovi Víchovi, Csc., že se výstavy zúčastnil. V neposlední řadě děkujeme těm, kteří se zahájení výstavy zúčastnili, a doufáme, že na ni najdou cestu i ti, kteří o problematice opuštěných koček tolik nevědí a díky výstavě pochopí, jak důležité je snížit počet nekontrolovatelně se množících a nechtěných koček a kolik práce každá opuštěná nevykastrovaná kočka pro nás dobrovolníky znamená.

Více fotografií z výstavy najdete v naší fotogalerii na Kočky-online.cz.

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krasne kočky mau mau

(marketa, 31. 8. 2008 8:01)

to jsou fak krasne kočičky