Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava pro kočku 19.4.2009

19. 4. 2009

Jaro je už v plném proudu, kotěcí kalamita se blíží, a tak je nejvyšší čas snažit se co nejvíce koček umístit do nových domovů a vyprázdnit tak depozita pro příjem nových opuštěnců. Naštěstí i tento rok se konala v prostorách Chvalské tvrze v Horních Počernicích jarní umísťovací Výstava pro kočku, které se tentokrát zúčastnilo celkem 1174 návštěvníků, 118 koček a 2 psi - štěstí se usmálo na 78 koček, které na výstavě našly nový domov. Více informací o průběhu výstavy se dočtete na webových stránkách organizátora - občanského sdružení Kočky-online.cz. Součástí propagace výstavy byl i článek v MF Dnes ze dne 15.4.2009 a rozhovor s organizátorkami ve Snídani s Novou dne 17.4.2009: Vstup 1, Vstup 2.

Na výstavě jsme pochopitelně nemohly chybět ani my - dostavily jsme se v počtu 4 kočky + 7 kocourů +  5 žen a rozhodně jsme nelitovaly: zpět do Hodonína jsme totiž jely s prázdnými přepravkami a plným autem sponzorských darů, za něž sponzorům výstavy upřímně děkujeme:

 

Obrazek


Ještě před začátkem výstavy si noví majitelé přijely pro černou kočičku Koru:

Obrazek


Ostatní kočky byly mezitím podrobeny důkladné veterinární prohlídce a v 10 hod. byly již připraveny ve výstavních klecích, vyhlížejíce své nové majitele:

Obrazek

Obrazek


Dlouhá fronta před stodolou, kde výstava začínala, nás udržovala v naději, že výstava bude úspěšná a nového domova se dočká většina našich svěřenců. Fronta nezmizela ani kolem poledne, kdy většinou již nastává útlum a  návštěvníků začíná ubývat:

Obrazek


Výsledek však nakonec předčil naše nejodvážnější obavy - umístily jsme totiž všech 11 koček, které jsme na výstavu přivezly. Svůj podíl na velké návštěvnosti mělo určitě i slunečné počasí, avšak největší zásluhu má zcela jistě již tradičně skvělá organizace Zuzany Fenclové a jejího týmu. Velmi děkujeme všem, kteří se na přípravě výstavy podíleli, a doufáme, že kočičáci se v nových domovech budou mít co nejlépe a oni i jejich noví majitelé budou spokojeni.

Výstavy se nakonec nezúčastnily dvě kočky, které jsme plánovaly do Prahy přivézt - u obou se v sobotu objevila rýma, a tak musely zůstat doma - tříbarevná Kasandra a žíhaná mourečka Medy. Snad ale i ony brzy nového domova dočkají.

ObrazekObrazek


Protože tato výstava byla toto jaro jedinou umísťovací výstavou v Praze, budeme se na shledanou se všemi našimi příznivci, kteří nás na výstavu přišli podpořit, těšit opět až na podzim. Děkujeme všem, kteří nám drží palce.:)

Fotografie z výstavy najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratuluji vám i kočičkám

(Zdenka, 22. 4. 2009 21:57)

Tak to je skvělé, že se vám podařilo umístit všechnky kočičky. Za vaši práci zasloužíte metál. Držím palečky, posílám příspěvky na vaši činnost a přeji vám, ať se práce daří, i když to někdy musí být velmi těžké...

tak to je skvele

(Libor, 21. 4. 2009 8:13)

vsechny kocicky umistene... ted jeste jenom drzet palce at se vsem dari moc hezky a nikdo je nechce po case vratit.

vystavené kočky

(Hana M., 20. 4. 2009 12:21)

Mám obrovskou radost, že se podařilo umístit všechny vystavené kočky! :-) Skvělá práce, kéž by se tak dařilo i nadále.

Držím palce

(Michala, 18. 4. 2009 17:53)

Také moc držím palce, ať se jich umístí co nejvíce.Všechny jsou překrásné a zasloužily by si konečně svoje páníčky :o))

Držíme packy =)

(verushka, 17. 4. 2009 10:47)

...držíme pacičky všem čičinkám, aby se jich podařilo co nejvíce umistit do dobrých domovů...ale před tím si je snad prohlédnu =D ... pac a papa čičule =)

Přeji mnoho štěstí na výstavě

(Jorga, 17. 4. 2009 10:11)

...číčám i lidem kolem nich, ať co nejvíc adeptů najde nový, šťastný domov! Zaslouží si to všichni... Držím palce!!!

jsou krásné....

(Gertruda V., 16. 4. 2009 13:40)

Všechny jsou krásné - tolik jim přeji láskyplný a trvalý domov !