Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dražba obrazu Kikiny

16. 11. 2021

DRAŽBA OBRAZU Kikiny

  • aukce bude probíhat od 19. 11. do 17. 12. 2021 /do půlnoci
  • příhozy na FB pod fotkou ZDE formou komentáře s uvedením částky
  • vyvolávací cena obrazu je 1Kč, celá vydražená částka je určená pro Kočky SOS Hodonín
  • obraz je vystavený v Kočkafé Schrödinger Brno, Koliště 55 /40x40 cm, plátno, olej/
  • kmotrem je divadelní komedie S láskou Mary, projekt společnosti STAGEARTCZ, který vznikl v koprodukci s Divadlem Bolka Polívky
  • pohádku inspirovanou příběhem Kikiny napsala Lucie Hlavinková www.lucie‐hlavinkova
  • autor obrazu a projektu je Romana Štryncl www.stryncl.cz

Zároveň vás zveme na VERNISÁŽ olejomaleb Romany Štryncl!
Pátek 19.11.2021 v 17 hodin, KOČKAFÉ SCHRÖDINGER Brno, Koliště 55 a během vernisáže bude zahájena dražba obrazu Kikiny (plátno, olej, 40x40 cm) ve prospěch našeho útulku!

kikina--kocky-sos-hodonin--foto-petr-ivancic.jpg

 

Romana Štryncl
Projekt výstav spojených s aukcí obrazu pro kočičí útulky vznikl v roce 2013. Romana jej poprvé představila na vernisáži obrazů v Divadle Bolka Polívky. Autorka postupně oslovuje útulky po celé ČR a vždy maluje kočku vybranou útulkem. Celá vydražená částka jde přímo na konto útulku. Celková vybraná částka ve prospěch útulků je už 381 712 Kč.

stryncl.jpg

 

A proč Kikina?
Protože naše Lucie se díky Kikině provdala ... :-)

 

Opravdová pohádka

"Co tam máš? Vykašli se na to a pojď, autobus nepočká!" Partička kamarádů mířících na zábavu volala na Radka,
který na cosi zíral do křoví.
"Do keřů se nakláněj až po pařbě, ne před ní," utahovali si z něho, ale pak všichni překvapeně zmlkli, když zpod větví vytáhl kotě, tak malinkaté, že se vlezlo přesně do dlaně.
"Co s takovou myší?" poškrábal se jeden za uchem a řekl nahlas to, co si mysleli ostatní. Nechtěli se nechat zdržovat od zábavy, konečně tu byl pátek a po týdnu chození do práce si přece zaslouží se pobavit. Ne starat se o jakési ubohé stvoření, které stejně vypadá, že dlouho nevydrží. Nastoupili do autobusu a přes zamlžené okno jen viděli, jak Radek sbalil mrňavé kotě pod košili a zamířil zpět domů.
"Mňau!" ozvalo se kotě, které Radek umístil do vany, protože neměl absolutně žádné tušení, co si s ním má počít a vana mu připadala jako nejbezpečnější místo.
"Mňau!" Protestovalo kotě stále naléhavěji, protože se mu ve vaně pranic nelíbilo.
Po probdělé noci ráno zavolal do útulku. Kočky nejsou nic pro něho, ani neví, čím se živí a co potřebují, navíc stejně často jezdí služebně pryč. Už si svoje splnil, ať se teď stará někdo jiný, ne?
Když kotě odevzdával Lucce, která měla zrovna službu, s překvapením zjistil, že má stažený krk a skoro nemůže promluvit, jak mu je úzko, že dává to prťavé zvíře pryč. Anebo nemohl promluvit proto, že se mu tahle zaměstnankyně útulku opravdu, ale opravdu moc líbila?
Pravidelně chodíval Kikinu kontrolovat, jestli se o ni v útulku dobře starají, a vždycky se nějakou zvláštní náhodou potřeboval zeptat zrovna Lucky. Nakonec se ale rozhodl, že si Kikinu vezme zpátky k sobě domů, protože už prostě nechtěl žít sám, a navíc toho teď o kočkách věděl docela dost, hlavně tedy to, že se rozhodně nedávají do vany. Nevěděl ovšem, že když jezdí často pryč, musí mít kočky dvě, aby té jedné nebylo samotné smutno. Nechal proto Lucku, aby mu vybrala Bárta, útulkového kocourka, který tím dostal šanci na lepší život.
Teď zase chodila Lucka kontrolovat k Radkovi domů, jestli je všechno v pořádku a jestli se Kikina a Bárt dobře snesou.
Nebyl s tím vůbec žádný problém. Ovšem hlavně se výborně snesli Lucka s Radkem a snášeli se čím dál tím lépe. O tři roky později se vzali a založili šťastný domov plný koček.

Jestli tohle není pohádkový konec? No řekněte sami …

o1.jpg

 

A jak to dopadlo?

Aukce skončila a obraz Kikiny se vydražil za krásných 20 000 Kč! Ale to není všechno, k této částce přibyl ještě finanční dar ve výši 10 000 Kč!

Velké poděkování zúčastněným a zejména Romaně Štryncl!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kočkopohadka

(Renata, 30. 11. 2021 11:06)

Krásná pohádka o princi, který pomohl bezbrannému koťátku v nouzi a díky němu získal srdce princezny…
Hodně štěstí!