Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis p. Daniely

3. 9. 2015

Moc vás všechny zdravíme z Milotic u Kyjova.

Před časem  se nám nejprve před dům, kde dáváme já, i můj manžel misečku s jídlem pro toulavé kočeny přitoulal vyhublý, apatický a nemocný kocourek-Moureček. Nechtěl nebo asi nemohl vůbec baštit jak byl celý ubolený, sýpal, chrčel, srst strašná, sotva stál na nohou, vysoká horečka.... Dostal teplé kondenzované mlíčko a odešel jen  stěží, neveděli jsme kam. Druhý den ležel vyčerpaně pod keřem opět před domem, ale to už jsem měla pro něj z veteriny koupený lék Tenazym-širokospektré antibiotikum a začala ho léčit. Dostal stříkačkou do čumáčku medicínku, poté paštičku a opět si odešel. Denodenně tak začal ráno a večer docházet na medicínku i mleté masíčko a další, jen pro něho zvlášť upravené pokrmy, aby se mu to přece dobře polykalo.....  mourek250.jpg
Jednoho rána už plně papkající a očividně se uzdravující Moureček seděl, k mojí velké radosti, u nás na zídce a hupsnul si k nám do zahrady. Také si našel pelíšek na půdě, a tak už ne před domem, ale denně ráno čekal na střeše naší kočičí voliérky na jídlo. Po čase už nebylo léků potřeba a kocourek u nás zůstal. Jelikož jich máme doma osm (přes den jsou ve voliéře nebo se povalují v zahradě u jezírka nebo na dvorku), do domu nechodí. Jsem moc ráda, že má "byteček" na půdě v seně přes noc a v nepříznivém počasí. A jinak, jak uvidíte z fotek, se plně začleňuje do naší kočkoparty (na snímcích je jí jen část, zbytek si v době focení chrněl doma).
Chtěla bych tímto článkem a příběhem poprosit všechny kočkomily (nekočkomilové na tyto stránky stejně nechodí!), abysme nebyli lhostejní uvidíme-li smutnou, nemocnou, zraněnou nebo zuboženou kočku!!!!!
Jakákoliv pomoc se určitě vyplatí a ten dobrý a úžasný pocit nad záchranou byť jediného kočičího života, který by bez naší pomoci určitě vyhasnul, stojí za tu námahu. Vždyť kočky jsou ta nejúžasnější stvoření co na této planetě žijí a plně si lásku a starostlivost nás všech zaslouží.
Svědčí o tom i kočička Bilinka, která by dnes již nežila. Byla ve velice špatném zdrav. stavu zachráněna ze zahrádkářské osady v Hodníně na Kapřiskách poté, co jí noví majitelé zahrádky, kde se narodila a žila vyhodili pelíšek, misky a ošklivě ublížili. Chtěli ji otrávit a všemožně jí usilovali o život. Za pomoci skvělých žen z SOS Koček Hodonín jsme ji nechali amputovat utržený pahýl ocásku, který v mraze začal omrzat, černat a kočička nemajíc se kde uschovat neskutečně trpěla. Vzala jsem si ji k sobě na dobu, než se uzdraví a než se jí rána zhojí. No a vidíte, Bilinka zde zůstala, je šťastná, vděčná, že má krásný, láskyplný domov a milující srdce, které by ji nedalo ani za všechny poklady světa. Náležitě si svého trvalého domova užívá!
Každý zmařený kočičí život je tragédií, každý zachráněný neskutečnou výhrou a dobrem!

Všem kočkomilům přeji krásný život vedle svých miláčků a posílám obrovské poděkování ženám do Koček SOS v Hodoníně za vše, co pro kočky dělají - jsou jedinečné a zaslouží si úctu, pomoc a zase úctu!

S pozdravem Daniela Jestřábová Milotice

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

odkaz na fbacebook!

(Bára a její smečka, 5. 9. 2015 14:21)

Krásnej dopis,plnej lásky a dobrého srdce,takovej by mělo číst velice moc lidiček,aby je potešilo u srdička,že jsou mezi námi i takoví fantastičtí lidé jako je pani Daniela Jestřábová z Milotic .Posílám odkaz na něj svejm známým,kdybyste to daly na facebook jak už tady doporučuje Hela bylo by to fajne a snažší,aby se potěšilo více lidí a přidalo i své názory na odkaz,že je dobré nebýt lhostejní i k těm toulavejm kočenám,kterých potkáváme habaděj i na silnicích.Je potřeba když už zahlédneme sraženou,nebo přejetou kočenu,přesvědčit se zda se ještě nedá pomoci,ne?
Pěknej den všem a pani Daniele a všem kočkám na světě zvlášť.Díky!Také díky za vše do sos kočky Hodonín,je svělé že jste!
Barbora chebsko

Srdečný dík za všechny milované kočičky

(Marcela a Tea-Ťapka s Eiminkou, 5. 9. 2015 11:31)

Milá paní Danielo,moc děkuji za všechny kočičky,které si žijí u Vás ten nejspokojenější kočičí život.Nechápu,jak může někdo takovým milým tvorečkům ublížit.Taky mi chodí na zahradu kočičky a odchází se spokojenými bříšky a ty co se nechají pohladit s odstraněnými klíšťaty,domů ani na dvůr to dřív díky babičce nešlo,ale situace se změnila a co mám Ťapinku-nejmilejší kočičku od báječných děvčat z SOS Hodonín,tak si náramně společně užíváme,má svá dvířka,mlsat,mazlit se a spát si chodí domů do pelíšku a přes den je ve společnosti kamarádek místních kočiček.Pozorovat jejich hrátky je lepší než pořad v televizi.I pejsinka Eiminka je přijata do party-je nám spolu opravdu moc fajn.Moc přejeme Vám i všem kočičkám spokojený a radostný společný život.Kéž už by všichni konečně dostali rozum a přestali ubližovat zvířátkům i ostatním lidem!!!!S pozdravem Marcela a moje prima holky

pěkné a výstižné

(kocour Miky a Hela, 4. 9. 2015 13:19)

počteníčko.poděkování opravdu všem co ochraňiüjí a pečují o kočky.Pani Daniela zaslouží velké uznání a úctu,dejte její krásný dopis na facebook,ať ho vidí a čte co největší počet lidí,potěší určitě mnohé.všechno nejlepší.

Poděkování

(Věra, 4. 9. 2015 11:30)

Milá paní Danielo, děkuji za hezké psaní, které mi mluví z duše. A je to tak jak píšete, neměli bychom být lhostejní. Jste opravdu úžasná,tolika kočičkách dáváte domov, pečujete o ně. A máte naprostou pravdu, že ony tu lásku vrací.Vím o čem píši, doma máme (zatím) šest kočiček - sedmé kotě nalezené před naším domem před 2 týdny budeme totiž právě dnes začleňovat do smečky a na zahradě se nám během roku a půl postupně usídlili tři starší kočičí bezdomovci,zřejmě si asi řekli, že to u nás nebude tak špatné a po nezbytných veterinárních úkonech už u nás zůstali a v nevlídných dnech mají možnost se do domu schovat. A jsou to ti nejvděčnější a nejvěrnější stvoření. Paní Danielo, chci tím hlavně říct, že vím, co péče o tolik kočiček obnáší a že si Vás za to velice vážím a přeji Vám i všem vašim kočičkám hodně zdraví.

Re: Poděkování

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 4. 9. 2015 12:38)

Paní Mirkečko,Zdeničko i Věruško,moc vám děkuji za krásná slova i přání všeho dobrého.Udělaly jste mi velkou radost.Nenapsala jsem v dopise všechno ani zdaleka.Já mám sice doma osm kočkolásek původních 5 peršanek a postupně k nim jsem zachránila malé slepé koťátko s ohořelýma ouškama,které jsem vytáhla z ohně v zahrádkářské osadě.Všimla jsem si,že se na okraji ohně něco pohnulo a s hrůzou se lekla,že snad ježeček.Zděšeně jsem zjistila,že je to droboučké,mourovaté,ještě slepé koťátko!Maličkou jsem vzala s sebou domů k těm svým pěti Peršankám a začala ji stříkačkou dávat po dvou hodinách(i v noci) sušené kotěcí mlíčko.Stála celá ta piplačka zato!!!!Dnes je z ní nádherná a úžasná kočička Floriánka(jméno podle patrona ohně sv.Floriána,který nad ní snad bděl?!),která je na fotkách pod dopisem spolu s další kočičkou,které jsem se ujala Sárinkou.No a o dalších x kočičkách,které se příjdou najíst,pomazlit a které ví(asi si to taky řeknou?!),že je u nás dobře a kocourcích ať už zde, u nás v Miloticích,nebo i jinde je zbytečné psát.Prostě žádná kočka,která příjde není odehnána.Naopak, dostane se jí pohlazení-pokud se nechá,plné misečky a potřebuje-li také ošetření.I v autě vozím(a myslím si,že nejsem sama)v kufru vždy nějakou tu konzervu,nebo sáček granulek,pro případ,že někde potkám,zahlédnu toulavé,hladové a povšumnutí potřebné kočičí stvoření.Nelituji žádné vynaložené námahy a snahy.Vždy říkám"když mne celý svět naštve a zklame,kočky mi vše vynahradí"Jsou jedinečné a vděčné za každý kousek soucitu ,lásky a pohlazení.A ten jejich vděk v podobě slastného vrnění a typické kočičí spokojenosti je tím nejkrásnějším co člověk,který miluje kočky jako já může pociťovat.Děkuji ještě jednou a ze srdce přeji všem krásný,šťastný život vedle svých čtyřnohých lásek a pěkný den.
Daniela Jestřábová

Super!

(Zdena, 4. 9. 2015 9:05)

Obrovské poděkování za lidi jako je pani Daniela a jí podobní.Je to dozajista člověk s předobrým srdcem,tak jak napsala pani Mirka,souhlasím s ní ve všem.Přeji pani Daniele i všem lidem jako je ona, jen to nejlepší v životě,protože si to zaslouží.Kdyby bylo na světě takových lidí více,byl by svět daleko lepším a zvířata šťastnější a hlavně žijící.DĚKUJEME VÁM,VÁŽENÁ PANÍ DANIELO,JSTE JEDINEČNÁ!!!Zdena z Kralup nad Vltavou

poděkování paní Daniele

(Kočkomilka Mirka, 3. 9. 2015 20:44)

Děkuji paní Daniele za krásný dopis o péči, kterou věnuje potřebným kočičkám!Moc jí děkuji za její široké srdce a nádherný přístup k životu.Více takových lidí!
Připojuji se s přáním - nebuďme lhostejní! Bez kočičích bytostí by byl svět prázdnější a smutnější.Pomáhejte potřebným kočičkám,ony Vám to vrátí vděčností a láskou.Pocit,že jste zachránili kočičí život stojí za to!