Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z "kočičí" pošty aneb jak nefunguje Městský úřad v Hluku

1. 9. 2013

Dobrý den milé dámy,

tak jsem dnes přišla z práce, šla vyvenčit našeho pejska a všimla jsem si pobíhající bezprizorní černé fenky. Od sousedek jsem zjistlia, že pes tady pobíhá od rána. Nelenila jsem a zavolala na městskou policii našeho města Hluku. Pevná linka jim bohužel nefunguje, dovolala jsem se až na pana Marečka. Slušně jsem se představila a řekla jsem mu o co jde. Nepříliš vlídným hlasem mně odpověděl, že nastupuje do práce až ve 20.00 hodin, tak jsem se ho otázala, zda mám zavolat někomu jinému. Bylo mně ještě neochotněji řečeno že ne, že s tím něco udělají. A spustil na mě, ať přestanu krmit ty kočky /máme u paneláku už osm let dvě vykastrované, zdravé čičiny/, že za to mohu já a krmení koček. Kdybych kočky nekrmila, nemusí odchytávat žádného psa! Mírně v šoku jsem se snažila mu vysvětlit, že existuje nějaký zákon na ochranu zvířat atd., ale nepustil mě ke slovu, ještě jednou mě seřval a típl
telefon.
Přesně svým chováním vyjádřil přístup Městského úřadu v Hluku ke zvířatům a především ke kočkám. Město tuto problematiku absolutně absentuje, nějaký příspěvek na kastraci nebo nedej bože ještě něco jiného, to tady vůbec neexistuje. Ale aby si strážník dovolil zakazovat krmit kočky, to už je snad hodně přehnané. Navíc nechápu co mají naše kočky a pobíhající pes společného.
Tak si momentálně připadám jak trošku někde jinde, než v jednadvacátém století a nevím, zda jsem normální já nebo pan strážník Mareček.
Mějte se moc hezky.
Hana Blahová
Hluk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nic si z toho nedělejte

(Daniela, 4. 9. 2013 14:06)

Paní Blahová,nic si z toho nedělejte,normální jste samozřejmě VY,trotl je strážník a to je ještě slabé slovo!Bohužel takových, co cítí se zvířaty a obětují jim ze sebe a svého, aspoň něco(ne všichni dávají a dělají jako nám podobní),je méně než sobců a bezcitů.Jsem z toho vždy špatná,kyž se něco takového děje,ale nikdo by mi nikdy nemohl zakázat,nebo poručit nekrmit,nebo nezajímat se o toulavé kočky,které neměly bohužel tolik štěstí,že je má někdo rád a bojí se o ně.Když už nic jiného se jim nemůže dopřát,tak je správné,že ten, kdo může,ať pomůže naplněním misečky,podáním vody,nebo kontaktováním úžasných žen z sos,které se o toulavé kočky postarají,nebo zabezpečí,aby nestrádaly.
Takže Vám patří dík a strážníkovi když nic,tak palec dolů a opovržení.Je to svým způsobem "chudák".
Pěkně Vás zdraví Daniela z Milotic se svými sedmi kočičími ňufáčky.