Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aranka a Márinka

26. 12. 2006

Obrazek Obrazek

Aranku (vlevo) někdo hodil v za plot rodinného domku. Márinku jsme společně s dalšími 6 koťaty dovezly z chatové oblasti Radějov. Obě k nám přišly v listopadu 2006 a 26.12.2006 byly umístěny do Brna. Jejich nový majitel nám napsal:

27.12.2006:
Dobrý den, Aranka si zvykla hned, pořád by si hrála a skotačila. Márinka se pořád ještě bojí, ale určitě si taky brzy zvykne. V dohledné době pošlu foto.

4.1.2007:
Dobrý den, tak kočičky už se nám zabydlují. Márinka už se moc nebojí a je šíleně umazlená:-). Aranka jako vždy řádí, ale jinak jsou obě moc přítulný. Papají jak o život a přijde mi, že už jsou větší.

9.5.2007:
Dobry den, rozhodla jsem se po nejake dobe opet podat zpravy o Arance a Marince, jelikoz mam pocit, ze je opravdu o cem psat:)
Za tu dobu co holky mame uz se pekne vybarvily, kazda jsou uplne jina.
Márika by se v jednom kuse mazlila. Hlavne u panicky na kline, tam dokaze vydrzet hodiny a hodiny v nejruznejsich polohach. V jednom kuse vas sleduje na kazdem kroku a jakmile dosednete, hopsne vam do klina. Mazel je to opravdu velky, ale co se tyce loveckych schopnosti, tak v tech ma opravdu velke rezervy:) Jen dostat ji pres den ven, je nadlidsky vykon. Uz kdyz ji nesete v naruci, aby se alespon na chvili dostala na cerstvy vzduch, tak se vzpira a prvnimi otevrenymi dvermi utika zpet domu. Na noc jde sem tam sama od sebe a rada. Myši nebo ptáci ji take neoslovili. Jedine co ji opravdu fascinuje jsou kvitka ve vaze doma na stole, s temi si dokaze opravdu vyhrat. Dela na ne ruzne výpady a ve finale je jednotlive tahá ven a nosi po dome.
Aranka se po kastraci zklidnila a je take umazlena, i kdyz na Máňu nemá. Nicmene jeji hlavni povahove rysy ji zustaly. Porad je neuveritelne hrava. Jeji plysovou mysku ji muzete hazet hodiny a ona pro ni hodiny s nadsenim beha. Stejne tak zboznuje hru na schovavanou. Je nadsena, kdyz se schovate a muze vas hledat. Dalsim jejim ritualem je česání. Stačí vzit do ruky jeji kartáč a uz stoji nastavena ve vaně a vrní. Narozdil od Márinky je Aranka v jednom kuse venku. Zahrada je ji uz mala, tak uz obchazi i sousedy. Na noc ji ale nechavame doma. Co sme ovsem u Aranky podcenili, jsou jeji lovecke schopnosti. Denne nam na terase lezi mysi, jesterky, ptaci a dokonce zežrala uz i žížalu:)
Tak to je vse z jejich "noveho" domova. Doufam, ze uz nas holky nicim neprekvapi:)

 

Náhledy fotografií ze složky Aranka a Márinka v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář