Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barunka 03

1. 3. 2014

barunka03-01.jpgMourečku Barunku odchytla 18.7.2012 v Dubňanech slečna do sklopce při odchytu plachých venkovních koček. Barunka byla ochočená, tak jsme ji nechaly u nás s tím, že pro ni najdeme nový domov. Byla již jednou umístěna, po 3 týdnech ji však její noví majitelé z rodinných důvodů vrátili. 28.2.2014 byla Barunka umístěna do domku ke kocourkovi do Rimic na Kroměřížsku.

Fotky Barunky najdete zde.

Děkujeme Jitce Nešporové & Míně, Elišce, Julči a Johnovi, že Barunku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!



Zprávy z nového domova:
28.2.2014

sms zpráva
Už jsme dorazili, Barunka probíhá co může a nechává se hladit, skoro se nebojí, ale je ostražitá.

1.3.2014
sms zpráva
Barunka je dost agresivní a útočí na našeho kocoura. Od nás se nechá hladit, ale jakmile je tam kocour, tak je na něj dost ošklivá. Nemáte nějakou radu?

5.3.2014
Už je to pár dní, co jsme si vzali Barču. Barča byla ze začátku hodně nesvá a bála se. Ani s kocourem nevycházela dobře a to je to kliďas. Na nás byla hodná, chtěla si hrát, mazlit se, ale jak vešel kocour, tak zase nahodila masku a syčela, vrčela a byla agresivní. Po pár dnech se to ale z Barčiny strany zmírnilo a postupně uklidnilo. Potom, ale přišel na řadu náš Tomík. Je totiž stále naštvaný na nás i na Barču. Na Barču proto, že na něj byla ošlivá a nedala mu šanci a na nás proto, že jsme donesli takovou "škaredou" a usyčenou kočku. Ale i on už polevuje. Když je máme oba u sebe, tak se to celkem dá, pokud Barča neudělá něco nečekaného co kocoura rozhodí. A zatím se to Barči pokaždé podařilo  ale i když na sebe občas zasyčí, tak si myslíme, že budou v klidu. Dále se Barča seznámila i s naším psem. Zprvu se na sebe dívaly jenom přes sklo a to se nebála (1. fotka) , ale dneska jsem je dala k sobě a bojí se. Naše Gira je mírumilovná a když pochopí, že Barča patří k nám, bude na ni milá. Ale musí samozřejmě, že překonat to prvotní škádlení ze strany Giry. Dneska byla i poprvé venku na pár minut (3. fotka). Barča byla totiž celou dobu buď v chodbě, nebo s náma doma. A pořád vysedávala na okně a čekala, kdy by mohla proklouznout ven. Barča je také velký zahradník. Zajímají ji nejen živé rostlinky, ale i takové umělé a dost si oblíbila i moje kaktusy. Barča dneska ráno lovila kosa přes okno. Moc jí to ale nešlo. Ale to si časem zase osvojí.

13.3.2014
Dobrý večer,
Barunka je s máma už necelých 14 dní. S kocourem se už pusinkují a se psem vychází líp, než jsem čekala. Od pondělí ji už pouštíme ven, protože doma není k udržení. Pustíme ji ale vždy až je někdo doma, aby ji co půl hodina zkontroloval. Zatím obývá dvůr se psem, ale dneska odpoledne si to už zamířila i na zahradu a také ke slepicích do kurníku  Pes si jí pomalu nevšímá. Když Barunku poprvé uviděla, tak si jenom lehla k miskám- a to ona dělá i když někdo přijde, prostě si lehne a začne si hrát s granulema, protože jinak bychom jí je všichni snědli  . Také si musela zvyknout na to, že Barča jí často trávu. Častokrát si totiž myslí, že jí Barča ukradla nějaké jídlo. Přijde mi, že se Barunka naprosto změnila. Teď bych ani nepoznala, že jste ji měli v bytě, protože je nepředstavitelně zvídavá a furt musí být v pohybu. 
Jméno jsme se rozhodli nechat, ale stejně jí říkáme, místo Barunko Brambůrko a když zlobí, tak je to buď Brambora, nebo Zemák.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

JEDINÁ RADA CO SE VYPLATÍ-TRPĚLIVOST!!!!!

(Daniela, 1. 3. 2014 20:27)

PROSÍM,mějte s ní trpělivost,vyplatí se to a budou i s kocourkem dříve či později kamarádi a vám ku radosti.
Přeji hodně zdraví a štěstí všem u vás doma a děkuji za Barunku,že jste jí dali domov.
Daniela s jejími šesti kočičími miláčky