Jdi na obsah Jdi na menu
 


Betynka

14. 11. 2007

ObrazekPůvabná kočička želvovinového zbarvení byla nalezena v září 2004 v zahradách nemocná. Po vyléčení u nás zůstala, ale kvůli své plaché povaze čekala na své nové majitele více než 3 roky. Teprve 14.11.2007 byla umístěna do Starého Města, kde bude žít společně s dalšími 5 kočkami - jejím novým majitelům tak Betynčina plachost nebude vadit. Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

15.11.2007:
Dobrý den, zasílám vám slíbenou zprávu o Betynčině zabydlování v novém domově. Přijeli jsme včera dost pozdě domů, a tak jsme Betynce nachystali vše potřebné na noc: vlastní bedýnku a misku s vodou a granulemi stranou od ostatních. No a pak jsme to nechali jen na ní a na ostatních kočičích obyvatelích našeho domova. Asi za půl hodiny Betynka opustila přepravku a vydala se ven. Očuchala si vše, na co přišla a pak si lehla k topení a čekala, co bude dál. Protože jsme viděli, že je vše na nejlepší cestě, šli jsme spát. Do rána se Betynka stihla projít několika místnostmi a najít si svůj bezpečný koutek v jedné skříni. Odtud se pomalu přesunuje blíž ke kočičím pelíškům a jenom když mě uslyší, najde si schovku a pozoruje, co dělám. No, ale pevně doufám, že za pár dní tu bude opravdu jako doma a spokojená se svou novou rodinou. Samozřejmě vás budu průběžně informovat, jaké dělá pokroky. A jen co to bude možné, vyfotím vám ji, abyste měli představu, jak si tu vede.

19.11.2007:
Dobrý den, tak vám píšu další zprávy o zabydlování Betynky. Musím říct, že se s ní nenudíme. Teď máme novou rodinnou hru: najděte Betynku. Už na nás vykoukla: za pračkou, za sporákem, z kuchyňské linky, koše na prádlo a mnoha dalších úkrytů. Ale kromě toho schovávání je vše v pořádku. Má zdravou chuť k jídlu a chodí na bedýnku jako slušně vychovaná kočka. No a naše kočky jsou teď opravdu přítulné, asi cítí konkurenci. Prostě Betynka nám tu dělá samou radost.

26.11.2007:
Tak nevím jak vám to napsat, ale z Betynky se nám klube pěkně potměšilá potvůrka. Využívá svého maskovacího zbarvení a číhá na mě všude tam, kde ji nečekám. Ráno odtahuji závěsy a ona tam Betynka, jdu vařit a v kredenci je Betynka, chci si vzít teplé ponožky a z šuplíku na mě vykoukne Betynka. Ne vážně, už se nám prohání po bytě jako velká flekatá koule. Hlavně, když zapnu vysavač, to neví kam by vlítla, aby ho neslyšela. Taky objevila kouzlo radiátorů vyhřívá si na nich kožíšek jako správná kočka. Dnes si nachystám fotoaparát a to by bylo abych ji při tom lenošení nevyblejskla.

5.1.2008:
Dobrý den, posílám fotografie Betynky a její nové kočičí rodinky. Přesvědčíte se, že micinky u nás hlady netrpí a dokáží si najít opravdu zvláštní místa na spaní. Hlavně pozor na fotky Betynky a její předchůdkyně Bastinky. Jsou si dost podobné. Taky mám pro vás opravdu šokující sdělení: Betynka krásně vrní,když ji hladíme. Nenechá se hladit moc často, ale když už se to povede, tak si to opravdu užívá. Dnes jsme ji při hlazení i česali. Už si tu zvykla na kočky, lidi i vysavač, jenom jí z nějakého důvodu vadí tekoucí voda. Teď si hoví v koupelně v košíku na prádlo a myslí si, že ji mezi svetry nepoznáme. No asi si půjdu vzít foťák a nadělám pár fotek. Teď, když vím, jak je posílat, tak ať se v tom procvičím.

14.4.2008:
Dobrý den, tak se po dlouhé době zase ozývám a posílám fotky Betynky i jiných kočičích obyvatel naší domácnosti. Snad to tentokrát odešlu i s obrázky na první pokus.

15.4.2008:
Dobrý den, posílám vám ještě pár doplňujících informací k Betynce a jejím kamarádům. Betynka nejenže se nestraní ostatních koček, ale je z ní člen smečky se vším všudy. Spí v naší posteli, chodí mi okusovat kytky, loudí po nás, když vaříme, a každé ráno čeká, až vstanu a pohladím si ji cestou do koupelny. Nedávno se naše rodina rozrostla o miminko Barborku. Bála jsem se, jak ji kočky přijmou a jestli nebudou žárlit, ale dopadlo to skvěle. Dokonce si myslím, že jim ta doba, po kterou jsem byla v porodnici, prospěla a jsou poslušnější a mazlivější než předtím. Hlavně Betynka si za těch pár dní bez mazlení uvědomila, jak moc jí to chybí. Takže teď o pohlazení přímo loudí a nechá se i pochovat v náručí. Zatímco píšu tuhle zprávu, Betynka se rozvaluje na posteli a jedním očkem pokukuje po našich rybičkách. Je to její oblíbená zábava a vydrží tak ležet celé hodiny.

13.8.2008:
Dobrý den,
tak se zase po dlouhé době ozývám se zprávami od Betynky. Měla jsem teď spoustu práce, ale na vás sem nezapomněla. Vaše kočičky si určitě už pochutnávají na granulkách a snad se neurazily, že jsem k nim přibalila pár starých mističek co mi tu ležely v kredenci. No a jak jste se ptaly, jak naše miminko vnímá kočky, tak určitě pozitivně. Jsou jí 4 měsíce a už si umí pohladit kočičky a taky je chytit za ocásek. Kočky jsou taky skvělý, všechno si nechaj líbit a chodí se za ní sami mazlit. Jenom Betynka ji chodí okukovat a očichávat tajně. Když si myslí, že ji nevidím, tak za ní chodí i spinkat, ale mě nic neujde a tak mám i fotku, kterou samozřejmě posílám. A s ní i pár dalších pro pobavení.

Fotografie z Betynčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Betynka...

(Nora, 15. 8. 2008 23:16)

je to nádherná kočička....a hřeje u srdce, že našla svoji milující rodinu..

Přeji Betynce

(Markéta, 16. 11. 2007 20:16)

mnoho štěstí s novou rodinou. Je úžasné, že po tak dlouhé době v depozitu našla domov :-)

hodně štěstí

(Karin, 15. 11. 2007 21:17)

Betynka byla moje "adoptivní" kočička, mám z jejího umístění velkou radost a přeju vám všem, abyste spolu byli moc spokojení!

jeeeejjjj

(katka, 11. 11. 2007 20:30)

to je pekeeee

fnr

(dfjtn, 24. 11. 2006 10:33)

hezká kočka