Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bingo a Vada

28. 8. 2007

ObrazekObrazek

Roztomilý bílomourek Bingo byl koncem června 2007 nalezen za dveřmi obchodu. Ze zpočátku vystrašeného a velmi vyčerpaného kocourka se vyklubal velký mazlík. Mourečku Vadu našly začátkem srpna děti na louce u lesa. Byla tam sama a velice naříkala. Byla hladová, žíznivá a v uších svrab, přes který snad ani nemohla slyšet. 27.8.2007 byli společně umístěni do Vacenovic. Jejich nová majitelka nám napsala:

27.8.2007:
Docestovali jsme dobře, Domča v autobuse vykládal, že se asi taťka na nás bude zlobit, ale že má na něj fintu, prý ho vezme na pivo a pak ho to přejde. Tím rozesmál celý autobus, takže jsme měli aspoň po cestě veselo.
Bingo a Vada se ve svém království zabydleli bez problémů. Vada už stačila prozkoumat umyvadlo a Bingo nám ukázal, jak umí balancovat na okraji vany. Když jsme přišli domů a Dominik řekl staršímu bráchovi Kubovi, že nenesem jednu, ale dvě kočičky, nejdřív mu nechtěl věřit, ale byl nadšený. On Kuba přestože je už tak trošku puberťák, je kočičí táta. Pomohl mi smontovat škrabadlo a teď si oba hrajou s prckama. Nevím, kdy se dnes u nás půjde spát, ale vidím to tak na půlnoc. Posílám nějaké fotky a přeju dobrou noc.

30.8.2007:
Dobrý večer.
Děkujeme za tu přílohu s radami, co kočičkám dělá dobře. Pilně studujeme, koupili jsme si taky příručku "Moje kočka a já" a tu si teď čteme večer místo pohádky.
Kočulata jsou fakt bezva kamarádi. Je s nima psina. Bingošek je úžasný mazlík a Vadulka je malá krásná šelmička, úžasně se doplňujou. Byl se tu na ně dívat můj bráška a samozřejmě se mu moc líbili. Dostali jsme od něj takový škrabadlo s domečkem nahoře, jeho kocourek se tam prý už nevejde a Vada si ho okamžitě zabrala pro sebe. Tam teď spává.
Včera jsme je zkusili opatrně seznámit s králíkama. Mysleli jsme, že se spíš budou bát ušáci, ale nakonec se nejvíc bála Vada. Bingo jenom chviličku, pak už králíky bral v pohodě, nechal se od nich dokonce i očuchat. Ne, že by si zrovna chtěli spolu hrát, ale chodili všichni po pokoji (nakonec i Vadulka) bez jakýchkoliv stresů, nikdo nikomu nešel po krku, tak jsme rádi.
Posílám zase nějaké fotečky a přeju krásný zbytek večera a dobrou noc.

Otec rodiny se nakonec zlomit nedal - v listopadu 2007 jsme se dozvěděly, že žijí ve sklepě, odkud mají volný přístup ven, a to ačkoliv měla být původně jen uvnitř, protože v sousedství žijí lidé, kteří kočky zabíjejí. Bingo se jednoho dne nevrátil, Vadu jsme vzaly k nám a je opět v nabídce.

 

Náhledy fotografií ze složky Bingo a Vada v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přeji

(Markéta Kyslingerová, 7. 9. 2007 14:12)

hodně radosti s kočenkami, od začátku jsou u Vás jako doma:-) Na fotkách mě zaujali králíčci v bytě. Zajímalo by mě, jak jsou micani schopni dodržovat čistotu. Já má doma jednoho a mám s tím celkem problém. Dělal nám bobky po celém bytě a močil často i na podlahu přímo pod televizí, přestože měl k dispozici svůj záchůdek.Připravil mně v tomhle směru mnohem víc starostí než všechny naše tři kočky dohromady.Museli jsme to řešit přepažením předsíně kde je dlažba, takže podlaha se dobře udržuje a králíčka máme tam. Bereme jej do bytu na návštěvu a o víkendech, kdy je víc času na jeho hlídání, má volnost na zahradě. To se mu líbí nejvíc.