Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bohoušek 02 nyní Mikeš,Tulačka, Esmé a Vanesska

8. 11. 2015

bohousek01.jpgMourek Bohoušek se v únoru 2012 ve velkých mrazech přitoulal na dvůr domu v Kobylí. Majitelka domu nám ho nahlásila s tím, že sama už si ho nechat nemůže a ani nechce, protože už sama má 3 vykastrované kočky. Bohoušek byl velmi dlouho nachlazený, nyní už je ale v pořádku. Je hodný, mazlivý. 30.3.2012 byl umístěn do domku se zahrádkou do Brna k pejskovi a přejmenován na Mikeše. 29.1.2015 přišla špatná zpráva - Mikeš se nevrátil z procházky domů a nepodařilo se ho najít.

Fotografie z nového domova Bohouška najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Fotky Bohouška (nyní Mikyho) z doby pobytu u nás a z nového společného domova s Tulačkou (nyní Lea) najdete zde.

tulacka.jpegKočka, kastrovaná, nar. 10/2013

Bílomourovatá kočička Tulačka byla nalezena v lese u Týnce, kam ji někdo odložil. Je malého vzrůstu, drobná. Je to příjemná, hravá kočička, která se ráda mazlí. Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byla Tulačka (nyní Leontýnka) umístěna do Brna, do domku k Bohouškovi (nyní Mikešovi).

Fotky Tulačky z pobytu u nás najdete zde.

esme250.jpg

 

 

 

Kočka, kastrovaná, nar. 8/2014

Esme je jedním ze 4 koťátek z Mikulčič, které donesla kočka k lidem na zahradu. Paní chtěla po manželovi, aby je svázal do pytle a vyhodil do lesa, ale tomu jich bylo líto a kontaktoval nás. Kočku jsme vykastrovaly a Esme teď hledá nový domov.
Esme je velmi přítulná a mazlivá kočička. Byla brzy odloučená od maminky, takže si vyhledává různé plyšové věci a cucá je. Je kontaktní a hravá, nebojí se ostatních psů ani koček. Nejraději dovádí se svými sourozenci, ale zabaví ji i gumička do vlasů, nebo propiska. Po vyčerpávajícím hraní si jde najít teplý klín, kde se může uvelebit a vrní až do usnutí.
20.2.2015 našla Esmé svůj domov v Brně, v domku u Tulačky Leontýnky, poté, co se Mikeš nevrátil domů.

Další fotky Esmé z pobytu u nás zde.

Esmé byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Kolářovi z Prostějova - Eva, Marek a Matěj + kočičáci Kája, Vojta, Ruda a Toníček. Děkujeme!

Fotky ze společného domova Leontýnky a Esmé zde.

vanesa250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 11/2014

Vanessa je krásná mourovatá mladá kočka, která byla nalezena v Hodoníně, v lese u ZOO. Vanesska je velmi umazlená, hravá a je vhodná i k malým dětem. 8.11.2015 Vanesska byla umístěna do Brna, do domku k Esmé a Leontýnce.
20.12.2015 - Vanesska byla přestěhována Vanesska do nového domova, v Brně, ke kočičce - podrobnosti níže ve zprávách.


Další fotky zde.

Vanessa byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byl  Petr Kapoun, Josef Nekula a kocourek Uhlík. Děkujeme!

 

 

 

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

31.3.2012
Hezky den pani Tomalove a Vam vsem co se starate o kocicky kocourky kotatka, posilame Vam zpravicku od Bohouska (prejmenovany na Miky Mikes Miksik ....) . Cesta do Brna probehla dobre. Prvni setkani s nasi labradorkou bylo prsk a utek, ale po par hodinach si k sobe pricuchli zjistli co a jak kdo je kdo. Bez prskani bez uteku ted kolem sebe projdou jako by nic. Chvilicku jim to jeste potrva ale urcite si budou rozumet a pozdeji si spolu i hrat. Seznamil se i s andulkou Ferdem a morcetem Teryskem moc se mu libili.  Po ohledani celeho domku Mikes zjistil, ze nejlepsi misto na odpocinek je jakykoliv klin. A nejlepsi vyhled na vse co se doma deje je z paraperu v obyvaku. Dopoledne radil ze vsema kulickama, hopskulkama, obalama z kinder vajicek prohanel se po byte porad sem a tam. V poledne dal bastu a od te doby uz jen lenosi a lenosi jak jinak nez v kline ktery pravidelne strida. Je to mazel porad prede a prede.
Pac a pozdrav vsem posila Mikes a jeho nova rodinka.

8.4.2012
Hezke odpoledne pani Tomalove, Vam vsem a vsem kocicim kamaradum.
Posilame Vam pozdrav a zpravicku od Mikese (Bohouska). Po vice jak tydenim bydleni u nas si Mikes zvykl na chod domacnosti, deti, dalsi zvirata v dome a z ceho mame velikou radost zacal se kamaradit i s nasi labradorkou Lacky.  Dokonce piji vodu z jedne misky . Zkusili jsme i prvni prochazku po zahrade samozrejne pod dohledem byl uplne okouzleny same nove veci a pachy ale jeste ven sam chodit nebude. A aby mu to nebylo lito ukazali jsme mu pudu kam muze kdykoliv chodit sam a  vyradit se tam a nemusime mit strach, ze by se ztratil.  To je panecku vec takova puda spousta veci na hrani....... sama schovka....... Protoze je Mikes mlade je hrozne chytry a ryche se uci takze se za tyden naucil chodit na zapiskani a zavolani. Staci jen pisknout zavolat a je slyset jen rychle cupytani ze schodu a uz je dole otira se o nohy a prede. Je to proste mazel jsme radi, ze ho mame.

17.6.2012
Dobry den ,
moc Vas vsechny zdravime a posilame pozdravy i vsem kocickam, kocourum.  Z Mikese uz je mlady krasny vyrostly koucourek. Ma nas vsechny naprosto ochocene vcetne sousedu a jejich psu. Nasel si kamarada kocoura od sousedu Kamila jsou oba zhruba stejne stari, takze si bajecne rozumi a dovadeji spolu po zahrade.  Posilame Vam jednu krasnou fotecku jak odpocivaji s nasi fenkou Lacky. Rikame tomu proste pohodicka pohoda.

2.3.2013
Dobry den,
uz to bude skoro rok co je u nas Mikes (drv. Bohousek). Dnes jsme byli na preockovani u naseho pana doktora. Mikesovi se pan doktor moc libil jak je jeho zvykem kazdeho kdo se mu libi obdari otiranim o oblicej a slapanim po rameni . Panu doktorovi dokonce i ukazoval brisko rozvaloval se na stole mazlil se a vubec se mu nechtelo ordinaci opustit :). Pan doktor rikal, ze je pry je z nej krasny elegan tak Vam posilame foto naseho eleganka milacka :) moc zdravime vsechny kocicky kocourky a kotata :)

31.3.2014
Včera to bylo přesně dva roky co jsme si od Vás přinesli naší chlupatou lásku Mikeše (dř.Bohoušek)

Další zprávy s nyní už společného domova Mikyho a Tulačky:

20.4.2014
Dobre odpoledne do Hodonina,
posilame pozdravy od Tulacky, ktera se dotoulala az k nam domu :-) .
Kdyz jsme dojeli domu a otevreli prepravku tak to vzala supem za sedacku. Po chvilce zvedavost zvitezila a dala si rict, ze z parapetu okna na nas bude lepsi pohled. A pak uz jen spala a spala. Prubezne chodil domu Mikes ze zahrady kontrolovat jestli ta mala chlupata koule jeste porad u nas nas na navsteve. Moc se mu to teda nelibilo. Kdyz prisel na veceri domu a zjistil, ze je Tulacka porad u nas a ke vsemu, ze by se chtela kamaradit tak se nabastil a sel si odpocnout k babicce do pokoje jak je jeho zvykem kdyz chce mit klid a podlahove topeni pod sebou :-) .
Dnes uz to bylo o neco lepsi. Mikes dal snidani potkal se s Tulackou zavrcel a odesel prekontrolovat zahradu. Tulacka objevovala zatim mistnosti kde co je a kdo kde bydli. Nase labradorka Lacky (13roku a pelisek ma v obyvaku) ji prijala moc dobre vzhledem k veku si pockala az k ni Tulacka sama prijde a protoze nedela zadne rychle pohyby nevrci.... tak tam pratelstvi zacina krasne. Tulacka kolem Lacky projde ta otevre oko mrkne na ni cuchne si a Tulacka pokracuje dal.
Ted jeste ten nas Mikulinek aby se umoudril a bude to fajn.
Mejte se krasne zase se ozveme :-)

21.4.2014
Posilame Vam fotecku Tulacky ted uz prejmenovane na Leontýnku. Dneska to uz s Mikulinkem bylo lepsi . Moc Leusce nenadaval a odpoledne si k ni i cichnul a nevrcel. Bude to cim dal lepsi a bude z nej veliky hodny bráška. Mejte se krasne.

29.4.2014
10.den v novém domově:

Dobry den,
posilame Vam pozdrav od Mikulinka a Leusky. Ubehlo zase par dni a u nas se kamaradstvi mezi chlupackama taky zlepsuje. Leuska ceka na Mikulinka az prijde ze zahrady /nekolikrat za den/ necha ho pekne nabastit a pak se pokusi o sblizeni. Mikulinek si lehne na stul odpociva.... , Lea sedi na zidli u stolu a kouka na nej. Po chvilce se osmeli a skoci taky na stul a jen si tak nenapadne lehne za nej a ceka. Obcas se Mikes otoci ocuchaji si cumacky a zase se otoci. Zadne vrceni nebo prskani.
Jinak si Leuska krati den hrackama, miluje kindervajicka a ruzne kulicky, balonky....
Taky se snazi o kamaradstvi s labradorkou Lacky, obcas jen tak prijde za ni a lehne si k ni. Jinak uz ji krasne zarusta brisko srsti, jizvicka po kastraci se krasne zahojila.
Mejte se krasne. Fotky ze společného domova Mikeše a Leontýnky  najdete zde.     

 

6.6.2014
Dobry den,
zdravime vsechny kocicky a jejich opatrovniky. Leuska a Mikesek se maji moc dobre. Leuska uz zacala chodit ven jen je vic opatrna. Na dvorku ji to staci tam chodi sama. A na zahradu chce jen z clovecim doprovodem :)
Vztahy mezi nema uz jsou mnohem lepsi krasne basti vedle sebe, radi se potkaji po tom co Miky dorazi z venku ale jen cuchnout k cumacku a to staci. Obcas maji i chvilku ze Miky dovoli Leusce otrit se a pomazlit Leuska je velky lovec vsechno co se hybe lovi. Takze kdo nechce mit doma jakykoliv hmyz poridte si cicinu ta je lespi nez jakykoliv sprej :)

 

9.11.2014
Dobre nedelni odpoledne,

posilame Vam pozdrav z Brna. Miky (Bohoušek) i Lea (Tulačka) se maji moc dobre snazi se spolu vychazet a celkem jim to i jde. Miky da obcas najevo, kdo tu nasi domacnost vlastne ridi a Leunka ho respektuje. Z Leunky uz je velika slecna kapku vyrostla a i pribrala. Konecne si zacala hodne hrat a vyvolavat hry s nama, provokovat nas. Asi uz pochopila ze nemusi bat, ze by byla sama a ze uz s nama zustane. Mejte se krasne, tesime se na Vasi umistovaci vystavu co bude v Brne urcite se prijdeme podivat.

Krasny podzim preji Miky Lea a S. Fotky zde


29.1.2015 
Přišla špatná zpráva - Mikeš se nevrátil z procházky domů a nepodařilo se ho najít ani přes výzvy na FB a rozmístění letáčků.  20.2.2015 se majitelé rozhodli přibrat si k
Tulačce Leušce od nás kočičku Esmé.                                                                                         


Další zprávy po příjezdu Esmé:

20.2.2015
Dobry vecer, dnes jsme si Esminku dovezli. Cesta byla v pohode kupodivu v patek odpo a pred jarnima prazdninama skoro zadna auta. Doma si Esmi prosla spodni patro a ted uz spi zalezla si do zupanu jedne z dcer a usla. Leunka kolem ni chodi zatim opatrne a jen nakukuje. Ale ona je tak hodna ze nebude dlouho trvat a holky budou kamaradky :-). Brzy se ozveme jak se vede a posleme fotecku. Mejte se krasne :) Helena

 

22.2.2015
Dobry den,

Esminka je u nas druhym dnem a je uzasna, umazlena, upovidana slecna. Prvni vecer usla v zupanu mladsi dcery odkud nas vsechny pozorovala. Na noc, jako spravne naucena kocicka, sla spat ke starsi dceri do postele. Sobotni dopoledne teda proplakala-promnoukala, ale v poledne se vyspala a od te doby je jak vymenena. Dostala svoji davku antibi., pekne to zajedla, nasla zachudek a od te doby to tu slape krasne. Kdyz chce pohladit tak si zamnouka a dojde pro pohlazeni. Leunka z ni byla trochu v soku jak porad mnoukala, tak tu nechtela moc byt a radeji byla v pokojicku. Dnes uz holky kolem sebe chodily, ocuchavaly se a dokonce se provokovaly ke hre. Kdyz se potkaji zvednou ocasky a zavrni . Leunka je bajecna, ona je hrozne komunikativni, tak verim tomu, ze za chvilku budou holky spolu uplne jako sestricky. Mejte se krasne. Helena S.


9.4.2015

Dobry den,

posilame Vam pozdrav z Brna. Esminka se ma u nas dobre, je to mazilek. Spi se mnou v posteli, porad vrni jako kolovratek. Zacala uz chodit i ven, jen tak na krajicek zahrady, jen k jezirku mrknout na rybicky a zase zpatky. Protoze je to kocicka co miluje vodu, tak to parkrat vzala i do jezirka, cela nadsena lovi ruzne rostlinky a nosi mi je domu. Je to vodni milovnik, voda v umyvadle a co potom ve vane, uplne ji to fascinuje, jakykoliv zvuk vody a hned je tam. Chudak nase zelva, ta jeji vasen pro vodu neprezila.....

Ted se snazime prelecit prujem, ktery ted ma. Byli jsme u pana doktora, dal nam antibiotika a rikal, ze snad bude v poradku pokud ne, tak ac to nechce privolavat budeme muset udelat test na FIP. Uvidime, snad bude dobra a spravi se to. Jinak Leunka je hodna sestricka, doprovazi Esmiku ven, vsechno ji ukazuje a opravdu se o ni krasne stara. Mejte se krasne. Pohlazeni vsem kocickam, Helena.


5.5.2015
Krasne odpoledne do Hodonina,
posilame Vam pozdrav od Esminky a Leunky. Holky se maji moc dobre, dnesni krasne odpolene si na zahrade moc uzily
( viz. fotky ). Esmince se prujem vylecil, uz zase beha  jako strela. Leunka vsechno sleduje a dohlizi na ni.  Mam takove tajne tuseni, ze v Esmince uvizla duse nejakeho francouzkeho gurmana, protoze jeji velikou vasni jsou vsichni zvlastni krunyroviti tvorove. To, ze zabrala nasi zelve akvarium a posleze ji (s litosti doma) dokonce prokousla krunyr tak, ze to chudak zelvicka neprezila :( dobre... ( je to priroda)... To, ze se snazi a obcas se ji to povede dostat se do boxiku se snekama (oblovka africka) a bezi s nima v puse po schodech z prvniho patra dolu dobre.... dostane vyhubovano zatim sneci zijou.... ale, ze si je nosi uz i ze zahrady tak to je teda moc. Miluje kdyz po desti muze ven a to mi do kuchyne nosi a hoduje si na nich sneky, destovky, zmoknute brouky...... proste gurmanek :D tak je vezmu odnesu zpatky a ona mi donese za chvilku neco dalsiho :)
Leunka je bajecna sestricka, je z ni, uz velika kocka  s patricnou dustojnosti. Takze Esmi dava lekce jak se ma chovat a kdyz neposloucha tak ji da vychovnou lekci.
Moc Vas zdravime, mejte se krasne zase se nekdy ozveme Helena
PS: Vystava byla krasna, mam radost z tolika novych domovu pro kocicky. Co se tyka Mikeska, tak policie uzavrela patrani pro nezjisteni pachatele, ale my vime, ze ten "dotycny", o kterem si myslime, ze to udelal musel absolvovat nekolik navstev s policii, tak ho to treba pro priste odradi. Videl, ze to lidi preci jen tak nevzdaji a aspon mu pekne zneprijemni zivot. 

6.10.2015
Dobry podvecer do Hodonina, posilame Vam pozdrav z pozimniho Brna. Leunka a Esminka se maji moc dobre uzijvaji si krasny prosluneny podzim na zahradce. Z Esminky vyrostla pres leto mlada, krasna, hrava a upovidana slecna, je to milacek, spi se mnou v posteli a Leunka to je slecna sama o sobe, je to tak elegantni, rozvazna a klidna kocicka. Posilame nejake fotecky. Mejte se krasne pac a pusu vsem kocickam. S.

leu350.jpg
Esmé a Tulačka (Leunka) mají krásný domov.


Další zprávy po příjezdu Vanessky:

12.11.2015
Vanessku si původně vzala rodina, která má od nás výše uvedené kočičky, do brněnského bytu pro svou babičku, ale babičce Vanesska nějak nesedla a my dostali tutu zprávu:

12.11.2015
Vanesska se ma celkem dobre. Nakonec to dopalo tak jak jste rikala. Vanesska je opravdu trosku vice temperamentni na "starsiho cloveka" a chybela ji hodne kocici spolecnost. Po rodinne rade jsme se domluvili a vzali ji k nam. Tak to tu holky spolu zkousi jestli jim to bude vyhovovat. Esminka teda dava hodne hlasite najevo, ze se ji to nelibi. Leunka ta je ve svem kresilku a nezucasnuje se seznamovani ( ona to tak ma je to kocicka co nema rada zmeny). Holky jsou hodne tvrdohlave a Vanessce davaji najevo, ze jsou spolu nejvetsi kamaradky. Nechteji ji pustit z obyvaku a kuchyne do pokojicku a loznice natoz do postele. Vanesska je ale uzasna kocicka chodi se mazlit, povida si s nama, hraje si a hlavne ji hodne chutna. Zbasti uplne vsechno co dostane.
Snad se holky umoudri a vezmou ji mezi sebe, je na ni videt, jak je smutna i kdyz uz je mezi cicama, ale nema si s kym hrat a mazlit se po kocicim. Asi jsme to neodhadli a nedomysleli ale, zkusime to nevzdat. Urcite se ozvu a uvidime co dal....
S.

17.11.2015
Dobre odpoledne Luci,
Vaneska zustane u nas a bude soucasti nase rodiny. Udelali jsme rodinnou radu a je rozhodnuto - dame holkam sanci a delsi cas a ony to nejak zvladnou.
Esminka sice porad protestuje - brble a nadava, ale chce to cas. Leunka ta je ve vetsi pohode. Ted vymyslime nove jmeno, protoze "Esminko- Vanesko" je hodne podobne, tak zkousime najit trochu jine, ktere se ji bude libit a bude ji pasovat.
S.

20.12.2015
Esmé novou kočičku Vanessku nepřijala, žárlila a značkovala:

Posilame Vam pozdrav z Brna.
Podarilo se nam pro Vanesku najit novy domov. Situace u nas byla porad stejna Esme znackovala vechna mista kde Vaneska lezela :(
Bylo to tezke, aby si clovek nesedl do louzicky nebo do ni neslapl (polstare boty koberec.... uf)  :( . Zkouseli jsme tedy zeptat se kamaradu jestli nekdo nechce kocicku. A jedna kamaradka zrovna hledala chlupatou kamaradku - kamarada pro svoji asi rok a pul starou kocicku. Vaneska se jim moc libila hlavne tim jaky je to mazlik :) Jeji dcera k nam dost chodila a mazlila se s ni aby si na ni Vaneska co nejvice zvykla a nebyla vystresovana az prijde do noveho. A az se nam zdalo, ze by to slo tak jsme Vanesku s jejima oblibenyma hrackama prevezli. 
V novem domove se ma Vaneska dobre. Zvykla si na nove prostredi rychle i na novou kamaradku. Urcite ji pomohlo i to, ze uz znala jednu svoji panicku a nesla tak k uplne cizim, ( v novem je uz asi 14 dni )
Mista kde Esme znackovala jsme se snazili vycistit a prevonet. Ale jak odesla Vaneska odesel s ni i jeji pach a Esme prestala vyvadet a znackovat. Leunka uz zase bydli v obyvaku a v celem dome neni jen zalezla v pokojicku. Vsechno se dalo do starych koleji. Pro nas je to pouceni a zaroven i info o tom, ze holky jsou spokojeny spolu samy.  A ze Esme je pekny zavislacek a zaroven vedouci tlupy :-)
Jsme radi, ze Vaneska nasla novy domov, kde ma konecne kamaradku, se kterou si muze hrat. A nove hodne panecky. Posilam Vam kontakt na pani o vsem jsem ji rekla a bude Vas kontaktovat ohledne ockovaciho prukazu a predavaciho protokolu aby bylo vsechno vporadku.

Fotky ze společného domova Leunky a Esmé  zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Leontýnko,ty se mááááááááááš!

(Daniela, 30. 4. 2014 11:45)

teda Leontýnko,tobě to sluší a ty se teda máš!!!!!Moc ti to přeji,že jsi u takových hodných lidiček a krásných zvířecích kamarádů.
Hodně štěstíčka a stálé zdravíčko vám všem.
sedm kočičích kamarádů+Daniela