Jdi na obsah Jdi na menu
 


Buráček 02 a Mauglí

22. 1. 2012

 

img_1810.jpg maugli06.jpg

Bílomourek Buráček se jednoho dne objevil u elektrárny na zahrádkách. Našel ho tam pán, který tam má zahrádku a krmí venkovní plaché kočky. Je velký mazel, hodný, hravý kocourek. Mourek Mauglí byl nalezen na hodonínské Národní třídě v pasáži u Jednoty, kam přišel celý vyhladovělý. Na krku měl jakousi známku, ale kontakt na majitele na ní nebyl. Vypadala spíš jako šňůrka, kterou mu tam daly děti. Je evidentně zvyklý na lidi, protože je to velký mazel, velmi hodný, opravdový miláček. 22.1.2012 byli společně umístěni do bytu do Brna.

Fotky Buráčka z doby pobytu u nás najdete zde, fotky Mauglího zde.

Děkujeme Anně a Romanovi Kišovým & kočkám Chiccovi a Elvírce, kteří Mauglí během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

22.1.2012:
Tak už jsme necelou hoďku doma a kočičáci se rozkoukávají. Teda spíš Mauglí. Burák vytítl z přepravky a hned byl se všema kamoš a působí úplně v pohodě. Dokonce už si vzal i masíčko. Mauglí spíš pomalinku zkoumá. Pohladit se ale taky už nechal. Dokonce i předl.

23.1.2012:
Dobrý večer,
tak se ozývám s novinkami z druhého dne. Kluci celý den pospávali, protože dopoledne, hlavně teda Buráček, dost řádili. Mauglí se zatím  projevuje hlavně jako mazlínek. Pořád se drží u někoho z nás. Když někam jdeme (do kuchyně či tak) hned se probudí a doprovází. Skoro jako pejsek. Polehává pořád u někoho z nás. Buď na gauči, posteli a dokonce i na zemi u noh. Když chce pohladit tak si mňoukne nebo si sám řekne pacinkou. Prostě je to božan, jak říká moje kamarádka.
S potkanama zatím vychází dobře. Samozřejmě je fascinujou, co chvíli sedí u klece a pozorují je. Mauglí se teda kontroluje víc než Burák a zvládá jen vzorně sedět a koukat, Buráka musíme napomínat.
Teď tu oba řádí, honí se po bytě a hrají si. To bude tím celodenním odpočinkem.
Jinak baští v pohodě, se záchůdkem nebyl sebemenší problém už včera, prostě jsou to kluci šikovní.
V příloze Vám pošlu pár fotek co jsem včera a dneska vyfotila. Omluvte prosím špatnou kvalitu, jsou focené mobilem... Akorát je budu muset poslat ve více emailech, nechce mi to odeslat naráz...
Ještě jednou děkujem za parádní kočičí kamoše.

24.1.2012:
Dobrý den,
z Mauglího jsme taky nadšení. Respektive z toho, jak si tu rychle zvyknul. Po tom, co jste mi říkala, jsem měla trochu strach, proto mě to těší dvojnásob. Musím Vám ale napsat, když jste včera psala o tom stýskání, že na Vás určitě nezapoměl. Občas, když kouká z okna má takovej skoro až smutnej výraz. Jako by něco nebo někoho hledal. Je to úplně jiný výraz, než když na ulici někoho pozoruje.  Takže se mu po Vás stýská určitě. O tom nepochybujte.
A co na ně mamka? Zatím v pohodě. Ale jak začně Burák lozit po skříních a po stolech, je to horší. Ale sama říkala, že uvidíme, jak to bude, až tu budou mít ten škrábací strom. Zatím to ale vypadá pro Buráka dobře.
No a jak vypadal dnešek? Sotva jsem po probuzení vylezla z pokoje (zatím mají na spaní k dispozici kuchyni a předsíň než si zažijí to, aby nechali potkany na pokoji a my je nemuseli kontrolovat), tak vyběhli z obýváku a šli mi naproti a hned se mazlili. Moje zahřáté ego však brzo dostalo studenou spršku sotva jsem zjistila, že veškerá ranní náklonost spočívá v tom, že chtějí dostat kapsičku.
Po snídani si Burák našel novou hračku v podobě mamčiných tkaniček na botách. Škoda, že jsem to nenatočila.... Ale nejspíš si to dovedete představit.
Jinak byli celý den celkem v klidu, pospávali většinou u mě v pokoji. Až teď na večer jsem objevila skvělou hračku - kulička z alobalu. Úžasný, jak málo stačí ke kočičí spokojenosti.
No nic, myslím, že z dneška je to asi vše. V příloze Vám ještě pošlu fotky z jejich dnešní siesty, ale ono se to od té včerejší až tak neliší plus jednu, co jsem pro Vás vyfotila teď, při psaní emailu.
S pozdravem Jitka
PS: Kluci pozdravují.

14.2.2012:
Dobrý den Lucko,
tak se po delší době zase ozývám. Jestli jsem to vypočítala správně, tak by jste už měla mít po dovolené.
Rodinná rada proběhla a Burák u nás zůstane:-) Ale že je to dacan malej;-) Asi v největší oblibě má trhat cokoliv papírového. Dovedete si představit, jak po jeho řádění ( a samozřejmě naší neopatrnosti, když neschováme co mělo být schováno ) vypadá po ránu kuchyň či pokoj.....:-) Ale co jsou tyhle ,,problémy" proti radisti co nám oba dají.:-)
Každopádně se tedy můžeme domluvit na vrácení Vaší přepravky a poslání jeho očkovacího průkazu. Kdyby byla možnost, že by se pro ni stavil Váš přítel, jak jsme se bavili už v Hodoníně, bylo by to bezva. Pokud by to nešlo, tak si uděláme s přítelem výlet a dovezeme Vám ji. To už se se nějak domluvíme.:-)
A co napsat o kočičácích.... No, když přijde na věc, jsou to strašní divoši:-) Ale dá se to, vytyčili si ty svoje běžecký trasy jak jste psala a neštěstí na nich nemají v cestě nic, co by mohli rozbít:-) Je s něma sranda. Mauglí je pořád mazlínek, ale taky strááášnej hladovec. Kdyby nám nevelel rozum co se množství podávaného jídla týče, tak by byl za chvíli jako koule,:-) No a když děláme něco s masem, tak to jsou pak skoro nepříčetní oba,:-) Už si tu našli i svoje ,,zašívárny" kde je prostě nenajdete i kdyby jste se sebevíc snažili.:-) Kolikrát fakt žasnem, odkud jsou schopní vylézt... Už tu bylo i pár návštěv a mile nás překvapilo, že Mauglí byl úplně v pohodě. Žádný strach či tak něco. Bez problémů se šel pomazlit. U Buráka jsme ani nic jiného nečekali:-D Ještě k těm ,,zašívírnám" - Burák je na ně expert, doslova. Však uvidíte na fotkách v příloze a dalších emailech. Jedna z těch novějších je nepoužívaná klec na potkany. Slyšela jsem podivný zvuky tak se otočím a nestačím se divit - těma pididvířakama se souká Burák do prázdné klece... Ale co mě překvapilo ještě víc, než aby si užíval rozhled (je poměrně vysoko), tak si tam regulérně ustlal.:-D A takových případů je víc. Však to znáte sama nejlíp...:-)
No nic, myslím, že už jsem asi napsala všechno, na co jsem si vzpoměla. Když zase provedou něco vtipnýho, tak se o to s Vámi podělím:-) Jak už jsem zmínila, v příloze a několika dalším emailech pošlu nějaké ty novější fotky a jak to půjde, spojíme se abychom se mohly domluvit na té přepravce. 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář