Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliška (nyní Kikyna) a Bart

22. 11. 2010

 

Obrazek Obrazek

Mourečku Elišku přinesl pán, který ji našel a nemohl si ji nechat, protože často cestuje. 22.10.2010 Eliška byla spolu se Štěpánkou umístěna ke svému nálezci, který na ni nemohl zapomentout. Štěpánka bohužel za měsíc umřela. Černobílý Bart, bráška Magie, Marge a Lisy, se narodil opuštěné kočce v Hodoníně, která je jednoho dne přivedla na zahradu rodinného domku v Hodoníně. 22.11.2010 byl umístěn k Elišce.

Zprávy z nového domova:

22.10.2010:
Zdravím!
Holky jsou v pohodě. Teda myslím. Štěpánka se dlouho schovávala, ale nakonec začala s průzkumem. Společnost druhé kočky pomáhá právě Štěpánce, která chodí jen za ní a když ji nevidí, tak mňouká a mňouká, dokud se Eliška neozve ... Eliška se zabydlela hned. Posílám 2 fota. Tolik z prvního odpoledne a večera.

23.10.2010:
Dobrý večer Lucie!
Tak už jsme se Štěpánkou kámoši. Včera večer už přiběhla, vždy kousek ode mne, ale když jsem jí chtěl pohladit, tak utekla. Ráno jsem je pustil na chvíli do ložnice, Eliška hned skočila na postel a blbla (jak má ve zvyku ), Štěpánka chodila kolem postele, pod ní a nakonec skočila k nohám a tam zůstala.
A odpoledna šup a najednou na sedačce sedí vedle mě a kouká, nechala se i pohladit. Večer už jsme se mazlili a předla jak o dušu. Teď mi tady skáče kolem klávesnice. Jen se mi zdá, že Eliška na ni žárlí, když ji hladím. Kouše ji a seká po ní tlapkama... ale to dělají obě, když se nahánějí po bytě.
Nechci být vlezlý, tím že zase píši, ale mám radost, že už je Štěpánka v poho. Běhají, skáčou, blbnou a pak se dojdou obě pomazlit a zalehnout nejlépe na mě,
někde poblíž mě ... posílám foto.
Mějte se hezky!

15.11.2010:
Dobrý večer Lucko!
Koťata baští jak hladoví somálci, ale naštěstí je to na nich i vidět a to jak na velikosti, tak i na srsti a také temperamentu. Třeba Eliška je tak 10 minut po jídle jak na tripu a občas to chytá už i Štěpánku.
 Jinak tak samo od sebe dochází k jejich přejmenování ... Eliška alias Kikyna nebo Kiky a Štěpánka alias Bat nebo Bety ... Kikyna mě napadlo už, když jsem ji měl poprvé a Bat, to protože Štěpánka má uši jako netopýr, ale především na
to celkem slyší, tak doufám, že se nezlobíte.
 A myslím, že Štěpánku budu už muset vykastrovat. Elišce čím dál častěji kouká "pod sukně" a taky se začíná i ke mě občas stavět zadkem a když ji škrábu na hřbetě kousek od ocasu, tak vrní tak, že vibruje celý byt. Tak nevím, co vy na to?

Na závěr jedno foto a přeji krásný den!

22.11.2010:
Zdravím Lucie!
Tak Bertík se zabydluje. Občas hodně mňouká a až se mu ozvu, tak přestane. Šmejdí po bytě, objevil šuplík a 2x se nechal nakrátkou dobu hladit. Jinak to má ale těžké, protože Eliška ho pronásleduje a neustále na něj prská a syčí. Nedá mu pokoj, občas zaútočí. Ale nehrají si, jen na sebe prskají. Bertík jen v obraně. Snad se to brzo dostane do normálu.

1.12.2010:
Bart je teda hooodně zvědavý kocour, jen co je pravda. Už byl snad všude, mimo nejvyšší patra skříní a kuchyňských skříněk.
Kam ten všude vyskočí a doskočí, to je masakr! A jak je umňoukaný, a jak teskně mňouká, když nevidí mě ani Elišku. A když se zavřu v ložnici, tak je to koncert, ke kterému strhne i Elišku. Naučili se už i škrábat na dveře, takže jen málokdy odolám a nepustím je.

Se Štěpánkou mě to sebralo právě kvůli ní. Až si zvykla a myslím, že už byla úplně v poho (sama došla tak 2x denně za mnou, lehla si mi do klína a i bez škrabání se lehla přes nohy a vrněla. Co teprve, když jsem ji škrabkal - to zatínala drápky...vždyť to znáte). Ale co naděláme, tak to chodí.
Teď se mi blbě píše, Bart mi sedí před monitorem a nechce odejít. Je to fešák, a jak se o sebe stará! Chce se mazlit víc než Eliška. Už se nebojí ani návštěv. Jen odběhne, ale po chvíli jde prověřit o co jde. Posledně tak můj otec odešel s oběma v tašce. Teda málem. Jak ji zvedal, tak vyskočila Eliška. To s ním málem švihlo. Vzal tašku a ještě jednou kouknul a v ní seděl skrčený Bart. Asi už vědí, že taška, která přijde těmi dveřmi, znamená, že se budou tlačit něco dobrého.
Šuplík se jim líbí moc. Perou se o něj a ještě o ten hranatý košík na šplhadle! A to jsou boje, ikdyž je Eliška o dost menší, tak se nedá! Je to bojovnice. Tak to je tak vše. Chtěl jsem jen dát vědět, že Bart je OK a že se mu tady snad líbí.

7.8.2018
bart3.jpg

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

... po 3 dnech ...

(raduzz, 25. 10. 2010 23:10)

Jsem ten pán co mu nedalo svědomí (svědomí za neznámého krutého člověka, který nechal tak malinké kotě venku), také jsem skutečně nemohl nějak zapomenout na toho malinkatého ďáblíka, a Štěpánku jsem si nakonec vzal na radu Lucie, aby Eliška nebyla sama, když jsem na cestách. A byla to výborná volba! Uběhly asi 3 dny, než se Štěpánka plně "aklimatizovala", ale co ty dvě teď vyvádějí, to je peklo :) ... Jen je na Štěpánce poznat, že začátek života asi neměla hezký. Stále se leká, když přijdu domů, tak se na minutu schová a vyleze až když na ni mluvím. Ale pak je to mazel největší :) Chci jen poděkovat Lucii, že mě "dotlačila" ke dvěma kočkám a tím zároveň potvrdit, že lepší jsou dvě kočky než jedna ... a o tom, že jedna je lepší než žádná, ani nepíši ... ;)