Jdi na obsah Jdi na menu
 


Enzo

enzo05.jpgEnza jsme spolu s dalšími třemi koťaty - jeho sourozenci - přijaly od sociálně slabé rodiny, na niž nás upozornila jejich sousedka. Koťata byla plná blech, kočka také, všechny jsme zbavily parazitů, kočku vrátily vykastrovanou zpět. Enzo je mazlivé kotě, živé, temperamentní. 22.2.2013 byl Enzo umístěn do Veselí nad Moravou do bytu ke kočce.

Fotky Enza najdete zde.

Děkujeme Andrei Kudláčové & kočkám Misha a Julča a kocourovi Diamondovi, kteří Enza během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. 
 

Zprávy z nového domova:


23.2.2013
Dobrý den, tak už máme Enzíka doma. V autě byl hodný, podhrabal se nám v přepravce dokonce i pod ručník, aby se schoval.
Doma ho čekala Micka. Jakmile jsme dali přepravku na zem, začala očuchávat a syčet. Enza jsme asi po 15min pustili, Micku zavřeli do jednoho pokoje a přikrčený si začal obhlížet celý byt. Zalezl nám ke skříním a potom za ledničku, odkud jsme ho hned pustili a sám vyběhl ven. Kočka ho pořád sleduje, vrčí a syčí, ale Enzo se nedal. Naposled, co ho přišla obhlédnout, tak se Enzo asi naštval a vydal za ní na útěk - velkou rychlostí vletěli až pod postel - spolu byli pod postelí, v blízkosti asi 30cm, asi půl hodiny vedle sebe leželi, Micina z principu vrčela. Enzo by se rád seznamoval, přibližoval se k ní, ale Micina je neústupná a syčí dál. Enzík snědl trochu kapsičky pod postelí, vodu má v misce vedle, ale vylézt moc nechce. Snad se to brzo spraví.

 
23.2.2013 večer
Dobrý den, pokrok. Ráno asi po 20min od mé zprávy Enzík z podpostele vylezl a šel na záchodek, vyčural toho asi kilo, asi to držel celou noc.
Před chvilkou už vedle sebe stáli, Enzo neutrálně (nesyčí,nevrčí,je moc hodný), ale Micka se dává na ústraní, očichala si ho zezadu jak ležel. Pořád se chce Enzík hladit,mazlit - opravdu je to moc hodný kocourek - trochu plachý, přikrčený, ale určitě to všechno hned pochopil.
Micka je moc zvědavá, pořád ho hledá, ale jakmile se potkají tak vrčí.
Pokud už ho očichala (naše ruky od Enza líže), tak je to na dobré cestě.
Ještě bych chtěla vědět - v pátek víte kdy naposled jedl a co mu chutná? - jaké kapsičky, jaká konzerva? Na to jsme se zapomněli zeptat.
Granulky budeme kupovat Royal Canin, Micině chutnají, v noci je křoupe :-)
Posíláme velké pozdravy kočičkám do Hodonína.


24.2.2013
Dobrý den, píšu další pokrok. Micinku jsme s Enzíkem zavřeli na noc už spolu, zezačátku vrčela,syčela, ale potom se už přidal i Enzík :-) je to strašně roztomilé, jak se nechce nechat :-) spát jsme šli dnes až kolem 3:00hod ráno. Enzík je opravdu šplhoun, prozkoumal nám všechny poličky, skříně, pod postelí.
Micina už Enza jen očichává, nesyčí, ale zase začal prskat Enzo. Pořád se sledují, Micina to pořád zkouší, packou ho ťapká a už i olizuje zezadu, nejvíc ocácek, ale Enzíkovi se to moc nelíbí a zasyčí a Micina uskakuje.
Enzík je opravdu mazlivý, strašně dobře mu dělá, když ho škrabkáme na krku, to se hned klade a převaluje a chce hladit. Je to mazlík největší. A už není ani přikrčený. Dnes v noci s náma spal v posteli asi hodinu na peřinách.
Dneska už Enzo i kakal, pěkné pevné hovínko (Micka ho opodál vždycky sleduje), papal nám syrové kuřecí, asi 2 týdny přemražené maso, papali spolu. Jaká ta kapsička a konzerva mu u Vás chutnala?
Teď leží podemnou pod postelí, oba dva spolu.

 
25.2.2013
Dobrý den, tak Enzík papká s Mickou syrové maso, chutná mu velice, pije pěkně vodu, máme z něho velikou radost. Dnes v noci pokřoupal první granulky, hned potom, co viděl křoupat Micku :-) takže už asi nestávkuje :-)
Dnešní noc byla super. Enzík ne a ne usnout, šmejdil kde se dá, skáče po stolním počítači nahoru na police, kde máme sošky, takže celou tu dobu ho musíme hlídat. Stihl ještě vysypal kůru v misce s orchidejí :-) Nakonec teda přišel, lehl si opět do peřin, zamotal se do klubíčka k mým nohám, ale po hodině ho opět došla otravovat Micka.
Micka už ale nesyčí z principu, ale chce furt na Enzíka skákat, olizovat ho zezadu a vůbec se mu to nelíbí, takže skočí na sebe, začne menší mela a strkanice, do toho trochu vrčení a zasyčení. Pořád ho sleduje, kamkoliv Enzo jde, ona hned za ním. Ale furt na něj doráží, vůbec se nám to nelíbí, snad ji to brzo přejde. Možná je to její způsob hry, ale měla by to omezit.
Když nám Enzík neuteče ze záběru, vyfotíme ho :-)


1.3.2013
Travička je zasazená, tak snad brzo vyroste, nebo nám tu palmičku celou okoušou :-)
Enzíkovi kapsičky vůbec nejedou, zato Micce velice :-) jedl to syrové maso, papká granulky, někdy i s Mici zároveň, zkoušeli jsme mu dát včera tuňáka a ládoval to. Zkusíme ještě konzervu.

Jinak je to zlato naše, přítel je z něho úplně paf, protože Micina takový mazel vůbec není. (spinká s námi v posteli, vedle hlavy, u nohou, prostě co nejblíž a Micka pod postelí :-) Ona je spíš hravá než mazlivá, dost energická, nevyčerpatelná :-) Enzík při hrách jen přihlíží, semtam pinkne do míčku :-)

13.3.2013
Dobrý den,
píšu další zprávy :-) Enzík a Micka jsou ve fit stavu, jsme moc rádi.
Okusují travičku, moc jim chutná. Dostávají i pamlsky, na bezoáry a zoubky (pokud jsou hodní), moc jim chutnají. Čertíci jsou kolem 12 hodiny večer - 3 hodiny ráno, kdy skáčou po škrabadle přímo na zem, pinkají si s balónky, melou se navzájem. Potom už je klid :-)
U Enzíka jsme vypozorovali co mu chutná, co mu dělá dobře a s čím se rád hraje. Na papu strašně rád syrové kuřecí masičko; když mu přijde mazlivá, tak se otírá o naše nohy (má rád obuté ponožky) :-) a chce všude hladit, lehá si k nám do postele - stačí, když uvidí naše ruky a už se mazlí a chce hladit :-) učíme ho na pusinky :-) a na hraní si oblíbil kulaté ježečky (nechrastící) - chrastící ho nezajímají, pinká si s nima, vezme je do pusiny, přenáší si je :-) pak si oblíbil všechny moje gumičky do vlasů, které mi schovává, přenáší a strašně má rád drátky - plastové, ohebné - jeden našel na zemi a když mu ho vezmeme, tak krásně mňaukotá, prosí a hledá ho :-)
Oblíbil si na škrabadle odpočívací misku, tu má nejradši, tak jako u Vás. Pod ním dole na plošině spává Micina, hlídá ho, pusinkuje a olizuje :-)
Až přijedeme na očkování, dovezeme Vám nějaké konzervy a kapsičky. Zkoušeli jsme několik druhů, značek, ale Enzíkovi ne a ne. Ani Felix konzerva, ani kapsičky. Hrozně vybíravý. Micina by je snědla, ale má po kapsičkách měkkčí stolici.
Přítel rád fotí, má zrcadlovku, takže nafotil Enzíka do profi fotky, až to vyjede v konečné úpravě, tak Vám ji pošleme :-) opravdu se povedla :-)

27.3.2013
Ahoj maminko,
ze začátku, než si mě odvezla moje nová maminka domů si mi strašně chyběla. Pár dní jsem nechtěl vylézt z pod postele, nechtěl jsem papat ani pít, záchodek jsem první den neviděl a kočička, kterou teď přejmenovali na CMUKY na mě pořád syčela a nechtěla si semnou hrát, tak jako ostatní mí kamarádi u Tebe doma. Potom jsem začal i mňaukat, že mi chybíš, prostě to pro mě byla velká změna, z které jsem bohužel dostal rýmu, ale nová maminka mě dala do pucu. Cmukynka tu rýmu dostala taky, ale to víš, posílala jsi nám oběma tabletky, děkuji ti moc.
Teď ti ale musím napsat, že jsem tu moc spokojený. Zvykl jsem si strašně rychle. Nová maminka s tátou o nás dva krásně pečují. Musím se pochválit, koupili mně i Cmukynce novou koulodráhu, na kterou jsme oba dva hleděli a strašně nás baví a zajímá. Potom jsme dostali nový prolézací tunel, leopardí barvy, šustivý, s otvorem i nahoře a má dokonce i balónek. Tunel se moc líbí Cmuky :-) Ob den nás maminka vyčesává novým furminátorem – sem tam se nechám vyčesat, někdy se prohýbám a moc se mi to nelíbí, ale máma je opatrná. Cmuky to taky moc nemusí, vždycky přemýšlí, kam pryč by utekla :-) má hrozně dlouhé chloupky, skoro jako peršan, ale výsledek stojí zato. Škrabadlo, které máme je prostě senzační, v šedé barvě, strašně jsme si oblíbili, konečně si mám kde brousit drápky. Máme i škrábací předložky, pověšené na dveřích, protože celé dveře jsme zničili.
Taky ti napíšu, co celý den s Cmukynkou děláme. V týdnu, když jde máma s tátou do práce jsme s Cmuky sami a čekáme, než se za námi vrátí. Rádo v 7 hodin jdou pryč a kolem 13,14 hodiny odpoledne se konečně vrací. Za tu dobu se s Cmukynkou peru, honím po pokoji, běhám po škrabadle hore dole, pod postel, na krabice :-) prostě všude, kam to jde. Po namáhavých hrách se krásně navzájem poumýváme a uleháme ke spánku. Já rád spinkám mamince na složených peřinách, někdy pod postelí, kam nám dala deku, někdy na parapetu, kde pozoruju ptáčky nebo v košíku na škrabadle. Místeček mám hodně. Cmukynka spinká buď na parapetu semnou, někdy v domečku na škrabadle, ale většinou pod tou postelí. Na toto všechno máme čas, než se za námi vrátí.
Máma s tátou na nás myslí každý den. Každý den se dožadujeme dobrůtek a to je pro mě syrové přemražené kuřecí masičko. Když od mámy slyšíme slovo NA, tak letíme oba dva jako střely. Strašně moc mi to chutná, potom se moc moc olizujeme, a když vidíme misku, z které nás mamka krmí tak vrníme do ouška a chceme se mazlit.
Ale nejen to masičko nám chutná. Když jsem s Cmukynkou hodný, tak dostaneme i pamlsek. Máma nám koupila všelijaké dobrůtky na bazoárky a něco i na zoubky, abychom byli zdraví, vždycky když krabičku s pamlskem vidíme, tak vrníme a očička máme velké jako knoflíky :-) jo a travičku nám taky nasadili, chutná nám, ale stejně pořád oba dva neodoláme palmičce, která stojí na ledničce :-) A abych nezapomněl, dostali jsme i kočičí pudink, tááák moc nám chutná, olizujeme ho z misky s Cmukynkou i dohromady, prostě se tu mám báječně.
Taky ti povím, že rád šplhám a skáču, tak jako jsem zlobil u tebe :-) vyskakuju z poliček i na vrch dveří, kde si lehnu, ale jak začnu vrávorat, tak zamňoukám a maminka mě zdělá dolů. Jsem ještě malý kluk a rád zlobím, ale doufám, že nám to maminka odpustí :-)
A ještě bych zapomněl, musím ti napsat, že z hraček jsem si tu oblíbil maminčiny gumičky do vlasů, tlustější i ty zavařovačky – u těchto gumiček stojím, mňaukám a volám pánečka, aby mi je střílel. Vezme je do rukou a střílá mi je po pokoji a já za nimi utíkám a nosím je pánečkovi zpátky, prostě tuto hru mám strašně rád. A když se chci hrát sám, mám tu plastový ohebný drátek, který sem si sám našel. Chytnu ho do pusinky, přenáším si ho všude možně, pinkám si s ním, a když Cmunkynka žárlí, že se s ní zrovna nehraju, tak mi drátek bere, někam ho zašantročí a já jen chodím, pláču a volám pánečky, aby mi drátek vytáhli. Naposled jsem ho měl pod ledničkou.
Jinak jsem moc rád, že si mě máma s tátou vybrali, nejsem tu sám a jsem zase šťastný , snažím se být hodný, rád se nechám chovat a rád se s nima mazlím v jejich pelíšku. Cmunkynka je moje nejlepší kamarádka, mám ji prostě rád, bezpochyby jí to dávám najevo, když ji táák moc pusinkuju.
Doufám, že Tě můj dopis moc potěšil.
Brzo se uvidíme, rád tě uvidím.
Enzík

15.4.2013
Dobrý den, posíláme fotečky :-)
miláček si tu teď ke mě ustlal, tak by byla škoda ho nevyfotit :) tady ho máte.A abych nezapomněla, krásně umí mluvit - kvíká, odpovídá, krásně poslouchá, když mu něco říkáme - rozumí pěkně. Ale to mňaukání je nejlepší :-) roztomilé. Mluvil i u Vás? :-)Na Cmukynku taky mluví a naučil jí to :-) naučil jí toho hodně, hlavně to šmejdění :-)A je to velikýý mazel, hlavně když nás víc hodin nevidí a přijdeme z práce, nebo když ho to chytne, tak se tulí, mazlí, otírá hlavičku, skáče nám na peřiny, co nejblíž :-) jsme šťastní.A dneska, první krásný jarní den, Enzík byli na lodžii, moc se mu tam líbilo, vyvaloval se s Cmuky na sluníčku, příště nafotím :-)
Večer ještě něco pošlu. Velké pozdravy!


13.5.2013
Dobrý den, Enzíka jsme pohladili nejednou a byl moc rád:)
V úterý jsme byli na veterině, která se teď tady u nás nově otevřela a jsme max. spokojení. Paní doktorka se nás na všechno ptala, je zvídavá a chtěla oba dva dohromady vidět, tak jsme je přivezli a moc moc se jí líbili – prej jestli nejsou sourozenci 
Oba dva jsme je odčervili Strongholdem. Cmukynce se stále v uších dělal černý nános, mysleli jsme si, že tam může být i svrab, ale podle mikroskopu nám p. doktorka řekla, že svrab ne, ale má lehký zánět. Takže jí musíme každé dva dny vykapávat ucho léčivým roztokem, který nebyl nejlevnější (vůbec , ale vůbec se jí to nelíbí, škrábe a škrábe) a za týden (teď ve čtvrtek na kontrolu). Pokud to nezabere, tak dostane na 8 dní atb roztok, který by měl určitě pomoct. Ukázala nám, jak jí přesně ucho vyčistit, takže aplikovala před náma.
Enzíka taky prohlédla, pochválila mu ouška, prej má asi dobrou imunitu, když má tak krásně čisté vzorné uši. Cmuky váží 3,6kg (cvalík) a Enzík 4,2kg (od února přibral).
Potěšilo nás, že nám vůbec neúčtovala samotnou vet. prohlídku, pouze mikroskopické vyšetření na svrab, na zánět a 2x Stronghold. Na předešlé veterině nám účtovala (na 1 kočku) prohlídka 150Kč, čištění a výtěr uší 100Kč a další. Takže jsme moc rádi.
Jo a Enzík je teď klidnější, hodnější, tolik nešmejdí, nezhazuje už květináče a je veliký mazel (každé ráno si vynucuje mazleníčko, přijde na postel a křičí, volá – pánečci, svtávejte, teď jsem tu já – když vidí nohy nebo ruky,tak vrní až chrčí,je to roztomilé), ale bitky,honičky pořád jsou,hrají si, utíkají dokola,běhají sem tam, Enzík rád hrabe v květináči v hlíně, čumáček má furt špinavý – nebyl zahradník? A taky mi rád škube a češe vlasy v gumičce, zoubkama i drápakama – nebyl kadeřník? gumičky a míčky přenáší sem tam, myšky, vábničky, tunel, koulodráhu, to všechno mají :) každý má svoje místečko, o odpočívací košík na škrabadle se někdy perou :) a na lodžii travičku, co víc si přát.
Každý den prospinkají dost :) Enzo zabírá až kolem 12hodiny dopoledne, dřív ne, do té doby běhají a hrají se. A do 5-6hodin nemají problém spinkat.
Moc moc zdravíme do Hodonína všechny smutné kočičí očička, čekající na pánečky.

 

5.10.2015
Ahojte kočičí mamky z Hodonína,
už je to dlouho, co jsem ve svém domově ve Veselí nad Moravou a taky je to dlouho, co jsem vám naposledy s páničkou psal. Teď mám sice novou paničku, ale ta je velice hodná a milující, pěkně se o nás s pánečkem starají. Jak už víte mám dvě kámošky - Cmuky a Amy.
Obě mám rád, ale někdy je proháním a zlobím a to tak moc, že i křičí, ale potom je zase umývám a mazlím se s něma. Někdy jsme zlobiví všichni 3 a řádíme po celém bytě a někdy zase celé dny prospíme. Každý máme svůj pelíšek, já teď nejradši spinkám pod postelí v pelíšku. Každé ráno křičím na pánečky, aby se vzbudili a mazlili se se mnou. Jsem hrozný mazel, vrním, chrčím a mačkám :) a když nám večer pánička dává kuřecí masíčko na jídlo, tak i pusinkuji :) .. Jinak papám konzervy Gourmet a kapsičky Sheba, nejradši mám s rybičkami a taky jsem hodně na granulky, v misce máme pořád Royal Canin, ale i ty pochoutky s různými příchutěmi jsou výborné :). Pořád jsem ten stejný kocourek umazlený, někdy plachý, hlavně když vidím cizí lidi, ukřičený (všechno si musím vyřvat) a jsem hrozný špindíra. Miluji kvítečka a lístečky a všechno vyhrabu z hlíny a pak jsem celý špinavý, ale hlavně že se mám s čím hrát. Kromě toho se rád hraji s drátkama a myšičkou, která je naplněná catnipem.
Všichni 3 jsme miláčci našich páničků a dělají pro nás první poslední, krásně se o nás starají a my jim to s láskou, vrněním a mazlením vracíme :-) . Na závěr vám přidávám pár fotek, jaký veliký kocour už jsem.
Mějte se krásně, kocourek Enzo.

3.6.2016
Enzík zdraví z Veselí nad Moravou svoje mamky do Hodonína.
Posíláme fotky našeho pomocníka. Enzík asistuje opravdu při všem, co děláme. Ať jde o vaření, o sázení kytek, o jakoukoliv práci :-). A i když už to je velký kluk, pořád se chová jako malé hravé a mazlivé koťátko a rád spinká s náma v posteli. Masíčko a granulky mu pořád šmakují, už váží skoro 5kg!
Enzík se zase brzo ozve, zatím se mějte krásně a starejte se o kočičky :-)

23.2.2018
Ahojte mamky z Hodonína,
včera to bylo 5 let, co mám svůj domov ve Veselí nad Moravou.
Už rok mám k sobě kamaráda, lumpa Valentina, takže už jsme 2 kocouři a 2 kočky. Pořád spolu všichni zlobíme, meleme se, ale umíme se i pěkně hrát a pomazlit se. Jinak se mám pořád báječně, jsem opečovávaný, pomazlený kdy si řeknu a bříško mám pořád plné, proto už vážím 5kg :D Tak já jdu zase zlobit, mějte se tam v Hodoníně :-) pozdravuje kocour Enzo

mensi.jpg22.2.2023
Ahoj mamky z Hodonína. Dlouho jsem se Vám neozval a kdy jindy se ozvat, než v den, kdy jsem právě 10 let v mém domově.
Uteklo to jako voda a já si každý den užívám spaní v posteli v teplíčku, drbání na bříšku, plné mističky jídla a taky nějaké hraní a škádlení s kamošema, co se mnou bydlí. Rád běhám, hraji si s myšičkou, ale ze všeho nejradši se roztahuji přes půlku postele. Hodně se teď dožaduji každého jídla, co pánečci mají a oni ne a ne mi ho dát, to si teda nenechám líbit a křičím a upozorňuji na sebe dávkou škrábání, nakonec stejně neodolají a aspoň kousíček mi dají. :-) Nejvíc miluju jogurty! Někdy mamku trochu zlobím, ale pak jí to vynahradím pořádno dávkou vrnění a pusinek, jsem největší mazel.
Tak se mějte pěkně mamky a děkuji, že se staráte o všechny ty moje kočičí kamoše, kteří čekají na tak milující domov, jako mám já. Já se jdu zase rozvalit, nechat se škrabkat a užívat si minimálně dalších 10 let tady!
Ahojte, kocour Enzo z Veselí nad Moravou

Fotky Enza z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alespoň hřejivá zpráva!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 7. 10. 2015 10:45)

Enzíku,potěšils jak psaníčkem tak fotkami,máš se krásně a máš lidičky kteří vás všechny tři milují nade vše,to je vidět jednak z toho čím vás krmí-kvalitním krmivem,které milují snad všechny číče,jakou máte doma kočičí rajčůrnu(škrabátka aj.),ale především z maxcispokojeného výrazu.Vše dobré všem u vás doma a jen tak dál!

Enzo - krásný kocour:),

(Jorga + Jeník a Liduška, 6. 10. 2015 22:48)

tak aspoň veselé a milé počtení, zahřeje u srdce, po té smutné zprávě s Barunkou....mějte se stále tak dobře a vtipně:)