Jdi na obsah Jdi na menu
 


Erin 02, Fanfán, Jonatán 03, Teddy a Zázvorka

1. 5. 2017

 

erin02-01.jpg fanfan05.jpg

Mourka Fanfána a kočičku Trišu přivedla kočka k jedné paní, která si s nimi nevěděla rady, protože byli nemocní. Fanfán je mazlivý a hodný, u nás pobyl přesně rok - přijat byl 27.1.2011 a 26.1.2012 byl umístěn do Zlína do domku se zahrádkou ke kočce. r.2017 - Fanfán se nevrátil domů.
Erin byla nalezena na Sadové ulici v parku, plná blech a lidi nám zavolali, že si ji nechtějí nechat. Je milá, mazlivá, kontaktní, moc ráda se kamarádí s ostatními koťaty. 16.9.2012 byla umístěna k Fanfánovi.

Fotky Erin z doby jejího pobytu u nás najdete zde, fotky Fanfána zde.

Fotky všech z nového domova najdete na zde.

Děkujeme Karolíně Hrubé & kočkám Bertíkovi a Uwrú, kteří Fanfána během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

jonatan300.jpegKocour, nar. 5/2014

Jonatan je kocourek, kterého někdo hodil do zahrady Domova důchodců v Holíči a tak se dostal k nám. Je jako všechna koťata - roztomilý, hravý a ke svým hrám potřebuje kamaráda. 30.8.2014 byl Jonatan umístěn do Zlína k Fanfánovi a Erin.

 

teddy350.jpgKocour, nar. 6/2016
Umístění:
dočasná péče Moravská Nová Ves

Koťátka - Teddy, Tummy, Andělka a Minnie spolu s jejich kočičí mámou Mínou nalezla paní z Brna, když přijela na chalupu do Čejkovic. Nevhodný jako jedináček. 29.9.2016 byl Teddy umístěn do Zlína k Erin, Fanfánovi a Jonatánovi.

Další fotky zde.

Teddy byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Pavla a kočičky Miki a Kuky z Prahy. Děkujeme!
zazvorka320.jpgKočka, kastrovaná, nar. 9/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

Zavolala nám městská policie, zda přijmeme tři koťata. Přivezla je k nim paní, která je našla opuštěná a vyhladovělá u železniční trati ve směru na Mutěnice.
Je to jeden kocourek (Tymián - ten už domov má) a dvě kočičky (Zázvorka a Bazalka), byli velice hladoví, jsou zablešení a zasvrabení, ale jinak zdraví.
Nevhodná jako jedináček. 1.5.2017 Zázvorka byla umístěna k Erin, Jonatánovi a Teddymu do Zlína, Fanfán se před časem bohužel nevrátil domů.

Další fotky zde.

 

Z nového domova máme tyto zprávy:

2.2.2012
Dobré odpoledne,
minulý čtvrtek jsme si vzali kocourka Fanfánka, prvních pár dní trucoval v ložnici, pomalu chodil na průzkum do zbytku domu (hlavně tedy večer, až děcka usnuly a byl klid) a dnes už prohání i naši kočku "netykavku" Adélku. Sám se chodí mazlit, ráno s námi snídá u stolu, večer spí s klukama v pokojíčku. Takže si myslím, že je u nás spokojený a bude mu dobře. Kluci si ho přejmenovali podle oblíbené pohádkové postavy a na nové jméno si bezproblémů zvyknul a slyší na něj, takže teď je to Semi . Moc moc moc děkujeme za našeho nového miláčka.

23.9.2012
Dobrý večer,
konečně jsem se dostala napsat Vám jak se má kočička od p. Tomalové u nás doma, jen jsem jí dali nové jméno, protože mladší syn neumí říkat "r" a pořád říkal Eli tak je nakonec Neli. Vzali jsme si ji ke dvěma kočkám. Adélce a Semikovi (dříve Fanfán, taktéž od Vás). První den, byla hodně vyplašená, přece jen dvě cizí kočky a dvě malé děti. Pomalu se ale rozkoukala po domě a s klukama si "padla do noty", řádí spolu do vyčerpání. Semik je ale hodně naštvaný, možná až uražený, chodí kolem a sem tam zasyčí, ale jinak v pohodě, prostě se obchází a tolerují. No a Adélka ji ignoruje, i když ona má takovou povahu, než se skamáradila se Semikem tak to trvalo taky dlouho, ta před kotětem utíká a vždy si někam zaleze. Dnes je to týden co ji máme a je zlatá, řádí s klukama, už to zkouší i na kočky a hlavně stráááášně škemrá u jídla. Tak snad se jí u nás bude líbit i nadále a bude moc spokojená kočička.
Mockrát za ni děkujeme a přejeme ostatním kočičkám spokojené domovy.

8.12.2012
Dobrý den,
po dlouhé době jsem si našla chvilku napsat Vám, jak se daří našim miláčkům, Semíkovi (dříve Fanfánek) a Nelince (dříve Erinka). Ale hlavně bych Vám strašně moc chtěla poděkovat za oba dva, protože jsou naprosto dokonalí. Nic si nedělějte z toho, že Vás někteří osočují, že nechcete někomu dát malé koťátko, protože více než stoprocentně víte co děláte. Kdybych si tenkrát, když jsme si brali Fanfánka, trvala na tom že chci koťátko, tak by ho děcka asi utahala a teď by z něj byla vystresovaná kočka, vzít si roční kočku bylo naprosto ideální. Jakmile si děti zvykly a povyrostly, tak jsme si vzali Erinku a už věděly, že prostě nesmí a chovají se přímo vzorově. Jinak se kočičky myslím mají dobře, alespoň se podle toho chovají, mazlí se neustále, nejoblíbenější místečko na spinkání je samozřejmě v posteli, každá u jednoho kluka. Nelinka už pěkně povyrostla a na leden jsme domluvení s panem doktorem na kastraci. Nejkrásnější je, když nemáme večer ani chuť si pouštět televizi a pozorujeme jak si ti dva spolu hrají, dokonce se někdy přidá i naše dámička Adélka (modrá britka). Sice je Nelinka trošku "zákeřná" potvůrka a hrozně ráda na nás číhá a pak skočí třeba po noze, i přesto, že jsme od ní všichni neustále poškrábaní , protože nejlepší hračka je samozřejmě naše ruka, přesto všechno jsem neskutečně šťastní že je všechny máme. Manžel dokonce prohlásil, že by se alespoň jeden den chtěl mít jako naše kočky.:)
Takže Vám patří náš velký DÍK za oba dva.
Přejeme novým páníčkům tolik radosti, co kočičky dávají nám a kočičkám jen ty nejhodnější páníčky.
P.S. Fotečky jsem vložila na facebook.

Videa, kde je Fanfán: 


Video z depozita Nadi Tomalové - 22.4.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 21.4.2011


Video z depozita Nadi Tomalové - 24.3.2011


Fotky všech z nového domova najdete na zde.

Nové zprávy po příjezdu Jonatána:

5.9.2014
Dobrý večer,
konečně jsem se dostala k počítači napsat Vám, jak se daří Jonatánkovi :-)
Nejčastěji mu říkáme Jony, Jonýsku, Jonášku a krásně na to slyší.
Hned po příjezdu domů jsme ho vypustili v ložnici ať se trošku rozkouká, ale hrozně naříkal, tak jsme "velké kočičky" pustili ven a Jonýska do celého domu, byl přešťastný, hned se mazlil, skákal po nás, hrál a samozřejmě všechno začal prozkoumávat. Je to taková malá neřízená střela, lítá jak torpédo, musím ho vždy vzít a zyvřít ať si chvilku zdřímne :-)
Kluci jsou z něj úplně unešení, pořád si hrají, Davídek lítá po domě se šňůrkou a prcek za ním, ale nejraději si hraje s hračkama pro nejmenšího Honzíka, líbí se mu hodně kolotoč nad postýlkou :-) spinká v lehátku pro malého, nebo v autosedačce - tu mají ostatně rády všechny naše kočky :-)
No a s dospělýma kočkama to bylo ze začátku krušné, syčeli na něj, ale vždy utekli, kočička Nelinka už teď v pohodě, dokonce si spolu i hrajou, Semínek je ještě uražený a pozoruje ho z lednice a obchází velikým obloukem.
A nejlepší na něm je to jeho "muckání" oušek, hlavně u kluků, na jedné fotce ukořistil Honzíkovo ouško, ten se šíleně chechtal .
Posílám pár foteček, ale je hrozně rychlý tak je to docela zázrak ho vyfotit :-)
Mockrát děkujeme za " turbo " kočičku, je to zlatenko naše .
Pěkný večer, S.

2.12.2014
Dobrý večer,
po dlouhé době jsem se opět dostala Vám napsat. Všechny naše - vaše kočičky jsou úžasné. Krásně si spolu všichni rozumí, hrají si, občas se i zlobí. Malošek nejmenší každý večer v osm čeká v posteli na Davídka, ale největší kamarád je s malým Honzou, jsou to dva raubíři, zlobí se navzájem, Honzík ho občas zatáhne za chloupky, tak Jony ho za "odměnu" zase kousne do nosu :-) nebo na něj číhá za rohem a jak leze kolem tak mu skočí na záda a jede na něm. Bohužel jsou oba děsně rychlý, tak to nejde moc zachytit foťákem.
Posílám pár nových fotek.
Fotky zde.
Přeji krásný večer.

Nové zprávy po příjezdu Teddyho:

1.10.2016
teddy-300.jpgDobrý večer,
přinásím zprávičku o Teddym a taky o našich dalších kočičích dětičkách :-)
Teddynek se večer po příjezdu hodně bál a byl zalezlý, když jsem za ním přišla, vylezl a pomazlil se. Druhý den byl malinko zvědavější a jak kluci vyrazili do školy tak začal prozkoumávat ložnici, chodili jsme za ním na mazlení a pak zjistil, že máme doma ještě další čičinky a najednou mu byla ložnice malá a chtěl ven, tak jsme je nechali očuchat a pustili prcka do celeho domu. Od té doby za námi chodí jak ocásek a pořád chce hladit, v noci krásně spinká, ani nemňoukne. A velcí kočíčí kamarádi jej krásně a úplně bez problémů přijali, dokonce se i velcí chodí víc a častěji mazlit :-)
Taky něco málo o těch velikých - Jony je stejně pořád naše miminko, chodí si pořád na pravidelnou dávku "muckání" oušek a vyrostl z něj opravdu fešák :-)  Nelinka(Erin) je princeznička, nejumazlenější ze všech a Seminek(Fanfán) je poslední dobou nejraději venku, neustále nosí "dárečky" na dvorek (ze kterých teda moc radost nemáme) :-)
Přidávám pár foteček :-)
Děkujeme a přejeme i ostatním kočičkám spokojené domovy.
Anna


13.1.2017
Dobré ráno paní Tomalová,
hlásím se s pár novinkama z naší kočičí domácnosti :-)
Poslední "miminko" Teddy už je pěkný chlapák, má 4 kila a vlastně už moc chlapák není, protože má za sebou kastraci :-) Zvládl to naprosto s přehledem, odpoledne si pospinkal a
teddy350.jpgdruhý den už řádil jakože vlastně nic :-) tak teď počkáme jak se venku oteplí a na jaře ho začneme zkoušet pouštět ven, protože pořád sedí na okně a zbytku smečky venku závidí.
Všichni se nám krásně skamarádili, nejvíce se však kamarádí Teddy a Jony, jsou jak bráškové. S klukama si moc rádi hrají, spinkají spolu a dost vymýšlí lumpárny, ono když běhají po bytě tři kluci a do toho ještě všechny kočky, tak to se raději uklidím někam do rožku a počkám až je to přestane bavit :-)
Posílám pár foteček, většinou spinkacích, protože jsou děsně rychlí a nejde je ani vyfotit :-) Přeji Vám spoustu energie do nového roku a co nejvíce umístěných kočiček.
Pěkný den, S.


Nové zprávy po příjezdu Zázvorky:

3.5.2017
Dobrý večer,
tak nakonec jsme si v pondělí odvezli místo Bazalky její segru Zázvorku :-) Bazalka se hodně bála, tak jsme ji nechtěli zbytečně stresovat. No a Zazinka je uplně úžasná, sem tam se schová, když kluci začnou řádit, ale jinak chodí od jednoho ke druhému a mazlinkuje se :-)
S "domácíma" kočkama je úplně v pohodě, jsou všichni pohromadě od druhého dne a kromě počátečního se obcházení a ignorování, jsou už kámoši :-) Posílám pár foteček :-)
Mějte se moc hezky, S.

Fotky všech z nového domova najdete na zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

je vidět.

(Daniela se svými sedmi kočkoláskami, 7. 9. 2014 7:55)

že se Jonýsek dostal do super rodiny,kde se bude mít moc krásně a pozná hodně lásky a radostí-blahopřeji!