Jdi na obsah Jdi na menu
 


Estel (nyní Minda)

26. 5. 2009

ObrazekBílomourečka Estel byla spolu s dalšími 3 koťaty nalezena v listopadu 2008 v zahrádkách v plechové garáži. Našla je tam paní, která je začala krmit a pak je nahlásila nám26.5.2009 byla spolu se Santosem umístěna do Hradce nad Ostravicí do domku se zahrádkou a přejmenována na Mindu. Z nového domova máme tyto zprávy:

28.5.2009:
Dobrý den,
jak se máme ? No doufám, že dobře - Santos se stal rodinným miláčkem, ještě se sice trochu bojí, a vyhledává hlavně krytá místa nejlépe za gaučem. Celkem jsem ráda, že jsme si vzali oba, Estelka, kterou jsme hned přejmenovali na Mindušku, je strašně plachá a bude trvat poněkud déle než si zvykne. Santos ji ale hledá a přijde mi, jako by jí vysvětloval, že nejsme úplně nejhorší. Bude to chtít ještě hodně trpělivosti. Protože jsme v práci přes den, nejsem schopna poznat, jestli se už Minduška najedla a napila. Santos je v pohodě, najedl se hned, jak jsme přijeli. Oba už byli i na záchodě. Ráno jsem našla Mindušku, která jak doma všechno ztichne prošmejdí celý dům a oblíbila si vrchní patro - je buď v kuchuni nebo v koupelně. Santos se z kanceláře zatím sám nehne a když ho někam neseme tak schovává hlavu - zatím ho necháváme v klidu dole.

1.6.2009:
Dobrý den, posílám další zprávy z Hradce.
Obě kočičky jsou v pořádku. Myslím, že je to den ode dne lepší. Santos je moudrý a naprosto důležitý, Minduška naopak velmi zvědavá a hravá. S mazlením to jde pomalu a na Mindu si můžeme sáhnout jenom jako omylem nebo u jídla. Jinak je ještě plachá, bojí se každého zvuku a hned zalézá nejraději pod gauč. Spí oba společně pod naší postelí v ložnici. Hraní začíná teprve odpoledne, spíše večer. Minduška dokáže neuvěřitelné kousky s pinpongovým míčkem, Santos se většinou jen dívá a když se chce přidat, je trochu neohrabaný. Jinak to jde až na broušení drápů - Santos si na to vybral mrazničku a Minduška, protože je hrozně dlouhá, tak se natahuje buď pod stolem nebo bohužel po sedačce, kterou jsme rychle opatřili dekou. Nejvíc srandy je, když uklízím - oba se dívají z dálky, ale když se posunuju, přibližujou se, jako by mě kontrolovali. Moc Vám za ně děkujem.

7.6.2009:
Dobrý den posílám fotky našich miláčků Santose a Mindušky. Už je to dobré, přiběhnou na zavolání, jen Minda se sice chce mazlit ale pořád nemá odvahu. Tak ji nenutíme.

1.7.2009:
Dobrý den, posílám fotky ze zahrady, která se stala velmi oblíbeným místem ke hraní. Minduška se už nechá i chytit, ale zatím jen když nedává pozora nestačí utéct. Santos se stal vládcem domácnosti.

1.9.2009:
Dobrý den po prázdninách, zdravíme Vás z Hradce nad Moravicí. Dneska proběhlo u nás vážení našich miláčků. Když k nám přišli vážila Minda 3,4 kg a Santos 5,20 kg. Protože, ale denně chodíme ven a tam také trávíme skoro celý den, běháme lezeme po stromech a hlavně hrajeme na honěnou nebo na schovku tak jsme naše váhy trošku upravili. Minduška už umí chytat i myši / ale nežere je jen si s nimi hraje/ Santos je šťastný když chytí motýla nebo provázek. Minda tedy dneska váží opět 3,4 kg ale Santos už jenom 4,9kg je teď hbitější a umí dokonce vyskočit až na okno které je značně vysoko - 1,7m. Jsou doufám šťastni a my s nimi.  

 

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář