Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gretka (nyní Julinka)

10. 7. 2007

ObrazekMourečku Gretku jsme v listopadu 2006 spolu s 19 dalšími koťaty dovezly ve zbědovaném stavu z Radějova. Gretka u nás ze všech těchto koťat čekala na nový domov nejdéle. Nakonec se však i ona dočkala: 10.7.2007 odjela do Brna, kde bude bydlet s 2letou kočičkou Glediskou v bytě, z kterého se odstěhovala spolubydlící s dvěma kočkami a Gledisce bylo smutno. Gretčina nová majitelka nám napsala:

10.7.2007
Dobrý den,
tak cestou číča byla moc hodná. Doma se z přepravky přesunula rovnou pod koupelnovou skříňku odkud se zatím nehnula. Glediska je na ni zvědavá a občas si vyžádá její kontrolu. Gretka se sice nehne, ale ani neprotestuje. Uvidíme až se osmělí.

11.7.2007
V noci se Gretka odvážila ven a přestěhovala se pro změnu pod skříň v obýváku. Na Gledisku vrčí, ale ta se zatím nedala odradit a chodí na ni nakukovat, tak myslím, že ji dřív nebo později udolá a dají se dohromady.:-)
Jak bude nějaká změna (doufám, že jenom k lepšímu) zase se ozvu.

12.7.2007
Tak před chvilkou Gretka (přejmenovaná na Julinku) poprvé vystrčila čumák a dokonce nakoukla na balkon i přesto, že jsem byla kousek od ní. Je to proti Gledisce drobeček.:-) Docela koukám jak se během chvilky změnila, nejdřív tolik strachu a teď se tu klidně pochází (pokud teda nedělám moc prudký pohyby) a dokonce si hraje s nějakým kouskem papíru, co objevila. Nejdřív skoro nejedla, ale dnes už zbaštila půl misky granulí. Na záchod šla dokonce i na silikon. Obě holky na sebe zatím koukají asi z metru a půl, když se moc přiblíží Gledis k Julince, tak Julinka zasyčí a když se přibližuje Julinka ke Gledis je to naopak, ale snad si to mezi sebou srovnají.

15.7.2007
Dobrý den,
tak zdá se, že se spolu holky pomalinku začínají bavit. Dnes v půl paté ráno začalo velké běhání a vypadalo to, že se chvílema i honily. Jenom já jsem došla k názoru, že jsem si nepořídila dvě malý kočičky, ale stádo koní. Jinak Gretka se bojí hodně, ale přijde mi, že se začíná pomalinku (ale opravdu hodně pomalinku) osmělovat. Ještě to asi pěkně potrvá.

17.7.2007
Dobrý den,
tak Julince se daří. Ode mě si udržuje uctivou vzdálenost a je ostražitá, ale s Glediskou se kamarádí čím dál víc. Střídavě na sebe číhají a honí se. Odpoledne chodí odpočívat na svoje místo pod skříň nebo když není tak horko jako teď, tak i na škrabadlo na balkon. I Glediska je teď mnohem hodnější, když si má konečně s kým pohrát.

23.7.2007
Dobrý den,
z Julinky začíná být docela zvědavec. Když dělám něco v kuchyni jde se kouknout, jestli jí z toho náhodou něco nekápne, a dokonce se odhodlala do postele i přesto že jsem v ní ležela. Minulý týden se zase s Glediskou rozhodly, že ten binec ve skříni se už nedá vydržet a tak sesvorně daly do uklídu Glediska si vzala na starosti ručníky a Julča zas přeskládala trička. Dnes si zase vzala kousek krabí tyčinky přímo z ruky a asi to byla dobrota, protože si přišla pro přídavek.
Začíná se pěkně rozkoukávat, třeba si časem přijde nejenom pro mlsání, ale i pro pohlazení.

27.7.2007
Dobrý den,
tak zase píšu pár novinek.
Síť v oknu se osvědčila, aspoň můžu nechat otevřené okno i přes den, když jsem pryč.
Ve středu večer jsem seděla u počítače a najednou Julinka hopla na židli a začala se lísat, potom vylezla na stůl a nechala se hladit jako divá a včera znovu. Pěkně si zvyká, ani jsem to tak brzo nečekala. Možná z ní bude nakonec větší mazel než z Gledisky, protože ta se teď baví jenom s Julčou a její potřeba mazlit se se mnou razantně klesla. (Ale aspoň že je spokojená.)
Julinka s Glediskou v noci řádí tak, že si budu muset pořídit koberec aspoň do ložnice, protože se v tom jejich dupotu vůbec nedá spát. Doufám, že to koberec trochu ztlumí, protože jejich budíček mezi třetí a čtvrtou v noci je pro mě trošku moc brzo :-) Dobrý na tom ale zase je, že mi Glediska už skoro neskáče po zdech, jak to dělala když byla sama (asi z nudy nebo aby na sebe upozornila).

7.8.2007
Dobrý den,
tak se musím pochlubit Julinkou. Stal se z ní velkej mazel. Když si lehnu do postele, za chvíli přijde za mnou přitiskne se a když ji začnu hladit, tak se může zbláznit, jak moc se chce mazlit.
Je taky hrozně chytrá a rychle pochopila, co nesmí. Jako třeba že po závěsech se v žádným případě neskáče nebo že jídlo na stole nemůže (tohle pochopitelně jako pro většinu koček platí jen když jsem v dohledu:-)) ... a když zapomene, stačí jenom zvýšit hlas a hned poslechne. Je to prostě hodná kočička.

11.7.2008:
Dobrý den,
už jsem se dlouho neozvala, jak se Julče daří. Celkem není nic nového, holky jsou někdy nejhodnější na světě a jindy zas děsně uzlobený. Teď v létě mám skoro pořád otevřený okno v kuchyni, tak tam každou chvíli vysedávají. Julinka má krásně sametovej kožich a kdykoliv si lehnu, tak to považuje za pokyn, aby přišla a nechala se hladit.

Fotografie z Julčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zdravím Gretku do Brna

(Katka Divílková, 10. 7. 2007 20:47)

Gretka je nádherná, jak jsme byli pro Friga v depozitu tak se mi strašně líbila:-)Doma mi ji ale nepovolili:-(