Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meril, Hela, Diamond a Uhlík 02

22. 9. 2019

 

Obrazek Obrazek

Mourek Meril se spolu s dalšími 3 kocoury narodil opuštěné kočce, která se přitoulala do Pánova u Hodonína. Kočka je nyní již vykastrovaná, kocourů se ujala paní, která nás nyní požádala, abychom je vzaly k nám, protože péči o tolik zvířat nezvládá. Tříbarevná Hela je jedním z 5 koťat, která porodila přitoulaná kočka v Lužicích v dílně v šuplíku. 26.1.2009 - Meril a Hela byli společně umístěni do bytu do Hodonína. Meril v srpnu 2016 podlehl onemocnění HCM.
diam350.jpgKocour, kastrovaný
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Diamond je velký krásný šedobílý kocour, který utrpěl poranění zadní nožky, pravděpodobně po srážce autem. Dostal se k nám, ale našli se jeho majitelé. Ti si kocoura vyzvedli, jeli s ním na veterinu, nechali kocoura ošetřit a paní doktorka jim řekla, že je potřeba počkat do druhého dne, jestli kocour bude žrát, aby se vyloučilo vnitřní zranění. Druhý den přijela nějaká paní, že ji posílá majitelka, že kocour do rána nežral a že to nebude řešit, že ho chce nechat uspat! Paní doktorka zavolala k nám a my jsme se kocoura ujali. Vnitřní zranění neměl, je po operaci nožky a zotavuje se. Je to krásný, statný kocour a mazel, byla by ho velká škoda. 12.8.2016 - Diamond byl umístěn ke kočce Hele do Rohatce, protože kocourek Meril nedávno podlehl onemocnění HCM.

Další fotky zde.

Diamond byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Stáňa z Liberce a šest koček a kocourů v domě. Děkujeme!

uhlik.jpgKocour, nar. 5/2018
Umístění:
depozitum Hrušky

3.9.2018 - V Šardicích se u domu staré nemocné paní objevila vyhladovělá kočka s třemi koťaty. Kočku po kastraci si paní nechala, jedno kotě přejelo auto a dvě jsme přijali k nám. Černý kocourek je Uhlík a bílomourovatá kočička Locika. 2.10.2018 - Uhlík je klidnější kocourek, kamarádský a přítulný, je nevhodný jako jedináček.  22.9.2019 - Uhlík našel nový domov v Rohatci u Diamonda a Hely.

Další fotky zde.

Uhlík byl adoptován na dálku - podporovali ho Simona, Marek, Chelsík a Dorinka. Děkujeme!

 


Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

27.1.2009
Dobrý den, 
tak píšu několik řádků o zabydlování Merlina (Merila) a Nely (Hely). Naše děti je takhle přejmenovali. Doufám, že to nevadí. Kočičáci se nejprve zabydleli pod dřezem v kuchyni. Večer jsme nemohli najít Nelu a až po částečném rozebrání kuch. linky jsme zjistili, že se schovala do šuplíku pod troubu. Tak jsme je přestěhovali do výklenku za gauč v kuchyni. Mají tam deku, jídlo pití a záchůdky mají taky blízko. Přesto se ničeho nedotkli. Nela v noci mňoukala, ale zase se hned schovala. Zatím nemají odvahu ani vykouknout ven. Tak snad to bude lepší.

28.1.2009
Dobrý den, tak dnes kočičáci udělali malý pokrok. Pěkně čůrají do záchůdků. Jen to jídlo, pořád nic nesnědli. Vodu asi pijou, když chodí čurat. Večer jsem je oba vytáhla z jejich úkrytu a Nela začala příst. Ale když ji chci pohladit, tak se krčí. Merlin nepřede, ale když ho dýl hladím, tak si lehne na záda a je vidět že se mu to líbí. Jinak v noci asi Nela převrátila kaktus. Pomalu se s nimi sžíváme a doufáme, že to bude lepší.

29.1.2009
Tak dnes je to zase o trošku lepší. Jen to jídlo. Skoro nic nejí. Granule vůbec a konzervu jen trošku. Záchůdky používají hezky. Nela se nechce nechat pohladit. Jen když ji chytím. Pak přede. Marlin se taky bojí, ale když vyleze, tak se lísá.

11.5.2009
Dobrý den, všechny vás zdravím. Po delší odmlce jsem se dostala konečně k tomu, že vám napíšu něco o kočičácích. Už si krásně zvykli. Spí se mnou a s manželem v posteli celou noc. Mají to pěkně rozdělěné, Merlin s manželem a Nelča se mnou. K dětem je na noc nepouštíme i když se jednou stalo, že jsme je omylem zavřeli v dětském pokoji a zvládli to. Neli je velká asistentka a zvědavka u všeho co se děje nesmí chybět. Merlinek je opatrnější, ale mazel je velký. Dokonce když jdu na záchod, tak se předbíhají kdo mi bude sedět na klíně. Fotky zatím bohužel nepošlu, pořád stávkuje foťák. Tak se mějte fajn a zase se ozvu.


6.8.2009
Dobrý večer,
posíláme vám několik fotek našich kočičáků. Kočičky se mají moc dobře. Jsme rádi, že máme dvě. Vyhrají si spolu a v noci nás nebudí. Dnes jsme se dozvěděli, že Merlinův bratr Ross už není mezi námi. Je to škoda. Zatím se mějte hezky a přejeme moc spokojeně umístěných kočičáků.


Nové zprávy po příjezdu Diamonda:

16.9.2016
diamond300.jpgDobrý den,
po měsíci píšu několik vět o Diamondovi. U nás mu říkáme Didi, nebo Dajmín. S námi lidmi, byl kamarád hned. Až na malé nehody, jako vykakání pod postel jsme to zvládli na jedničku.
Horší je to s naší Nelinkou. Nela je hodně nervózní a pokaždé, když se vidí, tak vrčí, syčí. Kocour si jí nevšímá. Ale poslední dobou už ho asi Nela štve. Už po ní dvakrát vystartoval. Snažíme se je spíše separovat, než dávat dohromady. Jinak Didinek je velký mazel. Spí s námi v posteli. Když zavoláme, hned se ozve. Přes svůj osud, který si prožil, tak na lidi nezanevřel. Ještě přikládám pár fotek.
Lucie

Odpověď:
Mrzí nás, že Nelinka Diamonda zatím nepřijala, doporučili jsme pro ni antistresový obojek.


24.2.2017
Hlásíme se z Rohatce. Diamond je velký mazel a kámoš. Je úplně jako pes. Ráno po zazvonění budíku nás hned tahá z postele, běhá ke dveřím na terasu a zpět, prostě
diamond200.jpgmusí ven, obejít zahradu a všechno zkontrolovat. S Nelinkou mají nevyslovený mír :-) ale jen do další války. Pomalu si na sebe zvykají. Tak je u nás pořád veselo.
Lucie

Video Diamond v akci :-)


23.8.2017
Tak ani se to nezdá, ale už je to rok. Rok co máme toho našeho kočičího fešáka. Máme ho moooc rádi!!!


 

5.10.2018
Diamond zdraví z nového domova, kde je už dva roky!
diamond.jpg
 

 

 

Fotografie Hely-Nelinky z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.
Od 9/2016 další fotky zde.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vwhrZFhlCgfF

(afeofz@tijuub.com, 11. 9. 2009 1:52)

6Er8Sr <a href="http://vtgestwefufq.com/">vtgestwefufq</a>, [url=http://phzpcnmmxbgo.com/]phzpcnmmxbgo[/url], [link=http://mhkthbhdbpoi.com/]mhkthbhdbpoi[/link], http://nprgnweotagq.com/