Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jim 02 a Klárka 02 (nyní Albert a Josefína)

31. 12. 2012

fotografie0017.jpgKlárku a Jima jsme přijaly 28.12.2012 spolu s dvěma sourozenci od paní z Moravské Nové Vsi, která v listopadu našla na své zahradě v kůlně 5 opuštěných koťat. Pro jedno domov našli, ale další čtyři se jim umístit nedařilo. 31.12.2012 - Klárka a Jim byli společně umístěni do bytu do Velkých Bílovic.

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

9.1.2013
Dobrý den,
přílohou posílám pár foteček. Jen se omlouvám, ale mám toho přes týden tak po krk, že často o víkendu nechám válet mobil někde hluboko, daleko. Takže o víkendu je se mnou horší spojení.
Čičinky jsem si přejmenovala. Kocourek se teď jmenuje Albert (říkám mu Bertíček) a kočička je Josefína (říkám jí Finečka). Hned druhý den jak jsem si je přivezla, tak pomalu přestávali žrát, a hlavně všechno co snědli hned vyvrátili. Na nový rok Bertíček vyzvrátil i červa (jak polévková dlouhá nudle). Tak hned druhý den jsem s nimi zašla k veterináři. Teplotu neměli, výživový stav dobrý, sliznice suché, jen trávicí trakt naběhlý. Dal jim odčervovací pastu, kterou mu hned na stole vyblinkali, a tak je odčervil injekčně. Také dal pro jistotu injekčně antibiotikum. Do dvou dnů byli jak vyměnění. Teď jsou v pohodě, mají furt apetit. Bertík je větší jedlík, ten se klidně dojí i trochou granulí, Finečka je holčička vybíravá, tak čeká jenom na masíčko.
Jen mám takový problém. Bertík začal poslední dobou čůrat i mimo záchodek. Naposledy se vyčůral klidně i do pelíšku a dneska ráno jsem našla mokrou tašku na noťas. Co s tím? Až ho přistihnu, mám mu v tom vymáchat čumáček? Na velkou ale chodí bezproblémů na záchodek. Včera večer jsem zahlédla jak si přičupává normálně na lino doprostřed pokoje, tak jsem ho okřikla a honem běžel na záchod. Takže kde je mísa s pískem moc dobře ví.
Finečka je v pohodě. Jak byla ze začátku taková plachá, tak teď je mazlík. Když jdu na záchod, tak mě jde hledat. Je legrační je pozorovat, jak sedí před sprchovacím koutem a čekají na mě až se osprchuju. Finečka se mnou ráda úřaduje, viz poslední foto :-)
Děkuji za radu co s tím čuráním.

Naše odpověď:
Dobrý den, co se týče toho čurání, jsou ještě malí, tak je potřeba přidat záchod ještě na jiné místo, aby, když se mu bude chtít, to měl poblíž. Někdy se u koťat stává , že se zahrají a přičupnou, tam, kde je to nejblíž. Většinou se to časem upraví, ale v žádném případě mu nesmíte máchat čumák, je to k ničemu a navíc bude ve stresu a může se to zhoršit. Ty lidi co nám je přinesli, je asi nikdy neodčervovali, chuďata a pak to tak dopadlo ... Myslím, že teď už vám budou dělat jen radost :-). Díky za fotečky a průbežně se ozvěte.
Tomalová


odpolednispinkani.jpg12.8.2013
Koncem roku na Silvestra přesně jsem si u Vás byla vybrat dvě koťátka Klárku a Jima (teď je to Josefínka a Bertík). Posílám pár foteček. Jsou to moji čumáčci, i když někdy ztrácím přehled o tom, kdo s kým bydlí.
Každý den, když přijdu z práce na mě čekají za dveřma, už poznají moje auto. Josefínka byla hrozně plachá, možná si ještě pamatujete, že jsme ji tam u Vás naháněly. Ale to se zlepšilo. Bezvadně slyší na jméno, přiběhne. Zásadně mi spí v nohách postele. Hladit se sice nechá jen trošku a chvilku a pak zase odchází po svém, ale jak říkám přiběhne kdykoliv jí zavolám, anebo si mi jen tak vleze na klín a spí. Taková zvláštní osůbka.
Zato Bertík, to je mazlík. To je typický chlapeček, který hned naříká když se mu nevěnuju, umí si kňournout o masíčko a absolutně nerespektuje můj zákaz skákání na kuchyňskou linku :-) (asi to brzy vzdám). Když ho volám, tak někdy umí dělat, že neslyší a po očku sleduje co já na to. Ale z takového malého ňoumy se z něj stal kočičák radost pohledět. Rád se mnou pracuje na počítači (fotka, když byl malý) a zůstalo mu to. Zalehne mi klávesnici a mám hotovo. Když byl malý tak si oblíbil mojí kabelku, schovával se v ní, teď už se tam holt nevejde. Tak alespoň občas, když přijdu z nákupu okupuje Ikea tašku nebo mojí sportovní tašku z tenisu.
Oba jsou na sebe moc hodní, umývají si ouška a honí se jak praštění. Chvilku honí Bertík Josefku, pak se to najednou otočí a to je mela, když před ní prchá. Schovávají se v kytkách a skáčou na sebe ze zálohy. Jsem ráda, že je mám, čičiny moje.

Fotografie z nového domova najdete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ÚŽASNÍ

(Daniela, 14. 8. 2013 16:11)

Úžasní,nádherní a spokojení,gratuluji k nim a přeji jen to nejlepší a nejkrásnější kočičáčkům i Vám jejich "mamině"
Pěkný pozdrav zasílá Daniela a jejich sedm číčových miláčků