Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kate

27. 12. 2012

kate01.jpg Bílomouratou Kate našel 8.8.2012 asi 9letý chlapeček u kasáren, kde se každý měsíc koná chovatelská burza (a kde pravidelně nacházíme vyhozená koťata, která se na burze neudala). Nesl ji domů a my jsme zrovna jely kolem. Řekl nám, že ji našel a nese ji domů, aby jí dal najíst a napít. Daly jsme mu vizitku a řekly mu, aby ji dal mamince, že Kate vezmeme k nám a kdyby ji chtěli, ať se ozvou. Neozvali. U nás je Kate velká kamarádka s Williamem (proto ta jména - Kate a William - opravdu se milují. 27.12.2012 byla umístěna do bytu do Prahy ke kocourovi Charliemu.

Děkujeme Haně Karasové, Tomášovi Michalcovi & kočce Mie, kteří Kate během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Kate z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

27.12.2012:
Tak už se seznamují ... zatím velmi opatrně.

29.12.2012:
Zdravim, no Kate zlobí, neustále něco okusuje.
Teda zrovna teď tvrdě spí.
Už si asi začíná zvykat jak na byt tak na Charlieho. Už syčí jen občas, jinak už začínají být náznaky společné hry, asi nejčastěji v "kočičim tunelu" už se i seznámila s robotickým vysavačem, když uklízel, tak na něj pořád číhala a nebojívně na něj útočila. Pokračovala i po vypnutí, takže je jí ho povedlo znovu zapnout, když se nabíjel tak sme radši zapli dětskou pojistku.
Akorát si ještě musí zvyknout že o jídlo u nás nemusí bojovat, zatím se na něj vždycky vrhne a vyluxuje misku za pár vteřin dokonce musíme dávat pryč i granule, protože by asi praskla, jak se o žvanec bojí.

Naše odpověď:
No tak to je výborné! Já měla z nějakého důvodu zafixované, že Charlie se nějak těžce seznamuje... Takže nic dramatického se neudálo a snad budou co nevidět kamarádi.
Jen s tím jídlem..... Tady to nemáme tak, že by o jídlo kočky bojovaly. Je to tak, že se je snažíme krmit opravdu kvalitně. A protože je tu spousta koťat, co jedí prakticky kontinuálně, mají neustále k dispozici granule Royal Canin Sensible 33 a nějakou konzervu (Animonda Carny, Bozita, Schmusy, DM konzervy, Felix....). Dáváme jim tučný tvaroh a aspoň jednou týdně dopřejeme syrové maso, to se můžou zbláznit. Takže jestli Kate takto luxuje misky je spíš hladná. Respektive by asi snědla víc. Nebo možná neví co se dějě, že jídlo není stále "na talíři". Jsem se na ni už dívala, že není žádný drobek a že bude asi muset časem dostat dietu, ale zatím je furt kotě ve vývinu.  Jídla jí zatím dejte kolik bude chtít a jak často budete moct - vzhledem k Charliemu. Jak je to s ním vlastně? Granule může teda normální a může i konzervy? Kapsičky? Maso? Když dostane tu pastu?

No první pokus když byl ještě nekastrovaný byl poměrně drsný, to si tvrdě hlídal svoje teritorium ... ale nyní si evidentně chce jen hrát.
Co se týče krmiva tak purina housecat jí taky náramně chutná, takže to zatím tak necháme. a nebojte, mají toho opravdu oba dost. To "luxování" probíhá když dostávají oba maso z konzerv. Dáváme jim gourmet gold, kterých máme zásobu (cokoli většího jsme dřív nestačili spotřebovat před tím než se to zkazilo) a Kate ještě dostává navíc paštiku Hills pro koťata, ale ta jí moc nenadchla. včera vážila 3.2kg, projistotu jsem s ní byli kvuli průjmu na veterině, kde jí zvážili tak nějak celkově prohlídli a dostala ještě odčervení.
Co se týče Charlieho, tak ten má ledvinové problémy vylěčeny (snad ťuk, ťuk, ... ), ale kvuli možnosti recidivy dostává 3x týdně do krmiva trochu uropasty a to už dokážeme ohlídat aby si to navzájem nesnědli, každý má na maso samozřejmě svojí misku a dostávají najíst současně, takže je máme oba na očích.
Můžu jen poprosit o tip na syrové maso, co dostávají?

No jo, tak tou Gourmet Gold se to luxování vysvětluje! A Purina je v nejlepším pořádku. Já jen zas chtěla vysvětlit, že hladoví tady taky nejsou. A Kate je pažravá. Průjem je snad způsobený jen stresem a přesunem, ale o odčervení jsem Vám chtěla psát. Tady v tom množství a neustálém pohybu koček se odčervuje hůř. Né že by nebyli odčervení, ale můžou si to stále předávat....
Za Charlieho jsem moc ráda, taky doufám, že už bude v pořádku. Tak mě tenkrát v Praze mrzelo, že jste si Kate nemohli vzít. Byl to nejsilnější zážitek z celé výstavy. Ale opravdu!
Přesto, že krmíme granule a konzervy, mám za to, že maso je pro kočky přirozenější stravou, mají ho občas dostat, vždyť jsou to šelmy!:-) Dáváme jim hovězí a kuřecí maso, aspoň 24 hod. přemražené. Hovězí dáváme v i případě průjmů nebo vařené kuře (prsa, bez kůže - ne všechny kočky syrové žerou, najdou se i výjimky). Taky občas maso uvaříme. To mají taky rádi. Prostě aby měli stravu pestrou..., člověk je taky mlsný. Tak v tomto směru je asi rozmazlujeme... Když už jsou v útulku...


23.4.2013
Carlie a Kate jsou u nás snad spokojení společně si hrají, zlobí, spí, jedí prostě jsou spolu pořád bez nejmenšího konfliktu. Kate občas přepadne nějaký rarach a otevře si šuplík od skříně a vše z něj vyhází, nebo nám po celém bytě rozmotá roličku toaletního papíru tak občas dostane vynadáno a znovu jí rozprašovačem připomeneme že tohle opravdu dělat nemá ...

Do skkříně leze aby hledala skované hračky, dáváme tam takový ten prut, který má na sobě na gumičce chřestící hračku (oba to milují) ale bez dozoru je stím nechat nemůžeme, jsou schoní se do té gumičky úplně zamotat a při představě že by si jí omotali kolem krku ...radši skovat mimo dosah.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář