Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulíšek

22. 2. 2011

kulisek07.jpgKulíška nechala jeho matka v srpnu 2010 na dvoře u policie, kde krmíme plaché kočky. Sice tam kastrujeme, ale tuto jednu kočku pořád nemůžeme odchytit. Daly jsme ho k Olifce, která ho odkojila. Oproti ostatním koťatům je tišší a opatrnější, více "uzavřenější", klidný a milý. Zároveň je velký mazel a kamarádí se se všema. 22.2.2011 byl umístěn ke kočce Elišce do Hodonína. Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

22.2.2011:
Dobrý večer,
omlouvám se,že píši tak pozdě ,ale musím se podělit. Kulíšek je zatím stydlivý. Po příjezdu do nového domova jsem mu nechala prostor a klid,aby si zvykl. Určitě to nějaký čas potrvá. Asi hodinku a půl seděl v přepravce-Jeho nová kamarádka moje kočička Eliška na něj prskala,ale nechala jsem mu prostor a věnovala se Elišce po určité hodince se odvážil vylézt a zůstal schovaný pod postelí. tam ho chodí Eliška okukovat. Je trošku vytsrašený,ale určitě doufám,že si zvykne. brzy zase napíšu...posílám fotečky seznamování a jeho kamarádky Elišky.

23.2.2011:
Dobrý den,
Kulíšek je zatím bojácný. Eliška na něj prskala, ale on se schoval pod postel. Ráno si vylezl na skříň a jen pozoruje.

24.2.2011:
Dobrý den,
tak včera byl celý den Kulíšek na skříni. Večer jsem ho musela sundat. Chvilku jsem ho pochovala. Ukázala jsem mu zachůdek a misku se žrádlem. Jen se vyčural. Vůbec jsem ho neviděla se nažrat a napít. Eliška na něj pořád prská a on jí utíká, kde se dá. Od noci v intervalech mňouká. Eliška na něj pořád syčí a prská. Nevím zda to překousne, mít tady konkurenci. Taky je chudinka celá unavená. Vypadá to,že se z nich ani jeden pořádně nevyspali.
Nebyla by lepší k Elišce kočka nebo menší kotě? Nebo může se stát,že ho nepřijme?
Já vím,že to chvilku potrvá, ale nechci, aby se trápili jeden jak druhý.

26.2.2011:
Dobrý den,
jsem moc ráda,že Vám můžu konečně napsat dobrou zprávu. Kulíšek a Eliška se skamarádili. Ve čtvrtek jsem ho nechala se žrádlem, pitím a záchůdkem odděleného od Elišky ,aby měl klid. Navečír jsem je pustila k sobě.. už se více přibližovali.
 Eliška ho vždy očuchávala a občas na něj ještě prskala. Největší zlom byl v pátek po 3 dnech se to otočilo a začli si spolu hrát i když Eliška ho ještě zlobila a packou provokovala.Je fakt ,že v pátek nad ránem začal už v 5 moc mňoukat. Takže jsem vstala zavřela se s nimi v pokoji a hrála si s nimi až do rána... :-)
Přes den už jsem je nechala spolu. A v pátek večer jsme místo na tv koukali na kočky.. :-)
Dneska ráno si myslím, že můžu říct, že jsou to kamarádi..i když Eliška je taková malá provokatérka...ale Kulíšek už se tolik nebojí. Občas nějakého toho zvuku se lekne, ale když ho zavolám tak už přijde..nechá se hladit a má rád škrabkání. Na záchod už chodí i když nevím na který..jelikož jsem mu pořídila jeho tak mu tam chodí i Eli. Granule taky žere i když ne tolik.
Vidím, že jsem udělala moc dobře a i když jsem měla velkou obavu zda to zvládnu jak já tak ta naše čičina ,ale spokojení jsme všichni. Už se mají moc rádi dneska na něj neprskala a dokonce ho i olizovala :-))
Srdečně Vás zdravím a brzo se zase ozvu...
Posílám pár foteček Kulíška.

8.3.2011:
Dobrý den,
srdečně Vás zdravím. Musím Vám sdělit, že Eliška a Kulíšek jsou každým dnem větší kamarádi. Až mi připadá,že jsou to kočičí milenci.:-)
Hrají si spolu na honěnou většinou každý večer a brzy ráno. Navzájem si baští z misek. Záchůdek jsem jim nakonec nechala jeden zvykli si chodit jen na jeden. Kulíškovi jsme ostříhaly drápky a docela ani moc neprotestoval..uplatili jsme ho kolečkem šunky. Taktéž chci poděkovat a moc chválím furminátor, který jsem si od Vás koupila, je to úžasná věc. Oba moji kočičí miláčci už absolvovali česání a líbilo se jim to. Kulíšek si s tím dokonce chtěl hrát.
Oba se mají moc rádi a posílám Vám tu jejich kočičí lásku zdokumentovanou.
Mějte se moc hezky

1.8.2011:
Dobrý den,
posílám srdečné pozdravení. Kulíšek se má moc dobře, je zdravý a v pořádku. S kamarádkou Eliškou pořád řádí a kočkují se. Je to takový mazel. Zjistila jsem, že na zemi vůbec nespí,ale většinou u mě v posteli. Vystrnadil i Elišku, ale ta zasejc spinká na pohovce. Nad ránem většinou hrají na honěnou a to máme pak vzrůšo. Posílám pár foteček těch mých roubířů..jsou to vlastně takové moj chlupaťoučké dětičky... :-)
 

 

Náhledy fotografií ze složky Kulíšek v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

furminátor

(eva, 7. 3. 2011 18:29)

Tak dneska jsem si donesla domů ten zázrak zvaný furminátor...vyzkoušela jsem ho a česala Elišku a Kulíška a doslova jsem valila očka na ten zázrak...tolik chlupů jsem normálním hřebínkem nevyčesala.kočičkám se to docela líbilo..zvlášt úplatek šunkou..moc si ho chválím a vřele doporučuji!!!!

reakce na 24. února

(Michaela, 25. 2. 2011 17:11)

Dobrý den, já bych nedělala ukvapené závěry!Chvíli potrvá než si jeden na druhého zvyknou a příjmou se navzájem, dejte tomu čas. Naše Moly taky první týden prskala a útočila na našeho kocourka a jaká jsou z nich teď dvojka, jéjda mane někdy až moc se mají k sobě :-D

Re: reakce na 24. února

(Eva, 1. 3. 2011 20:14)

Dobrý den Michaelo,tak to nakonec dobře dopadlo..po 3 dnech prskání se udobřili.Kulíška už máme týden a jsou kamarádi jedna báseň...většinu času laškují a skáčou po šplhadle...každý odpočívá jinde..Eliška konečně přestala dělat ráno ve 4 hod.rambajs a spinkají oba až do 6-7hod,kulíšek si zvyká občas je trošku bojácný,ale jakmile začnu něco dělat v kuchyni..hnedka se jde kuknout jestli tam není něco i pro něj...