Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leon(02) a Saša(02)

24. 3. 2012

leonek_12_11_100_5843.jpg sasenka01.jpg

Britského kocourka Leonka vyhodili původní majitelé z domu na zahradu a přestali se o něho starat. Jejich děti do kocourka pouze kopaly. Tímto zacházením kocourek ztratil důvěru v lidi. Vzala si ho k sobě paní - naše známá, která ho několik let chodila do zahrady krmit a postupně ho ochočovala. Když se však kocourek vyléčil, nechal vykastrovat a odčervit, přišla na to, že nutně potřebuje výběh. V bytě se večer hlasitě projevoval a ostatní obyvatelé domu proti němu začali sepisovat petici. Leonkovi je 8 let, je velký mazel a pohodář. Následkem špatného zacházení je hedinkepovaný. Má chromou přední pravou tlapičku, toto postižení mu však v pohybu nijak nevadí. Dlouhosrstou Sašenku zanechal spolu s dalšími dvěma koťaty jejich majitel ve vyhořelém statku. Zatímco ostatní dvě koťata hned druhý den zmizela, Sašenka tam byla ještě týden, než jsme ji vzaly k nám. Během svého krátkého pobytu u nás se z ní stačila stát celebrita - je totiž spolu s Heidi Janků vyfocená na titulní stránce našeho kalendáře na rok 2013. 24.3.2012 byli společně umístěni ke kočce a dvoum psům do domku se zahrádkou do Police u Olomouce.

Fotky Leona najdete zde, fotky Sašenky z doby pobytu u nás zde.

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

24.3.2012:
Sašenka s Leonkem dojeli v pořádku. Hrozně jsem se na oba těšila. Sašenka je taková treperenda. Všechno ji zajímá a je zvědavá. Hlasitě vrní a celou si mě označkovala lísáním. Leonek se zatím bojí. Je schovaný pod postelí, u něj to bude trvat déle. Saša na něj taky už párkrát zasyšela, ale on je v klidu, vůbec na to nereagoval.

28.3.2012:
Všechno je v pořádku. Saška je v pohodě jenom se trošku bojí našeho pejska Benika to se vždycky sková ale on se s ní chce kamarádit, jemu se líbí. Naše Žofka na ni trochu ještě syčí ale holky se vždycky očichají a jdou si každá po svých. Večer si s ní vždycky hraji a to pěkně řádí. Leonek je ještě bojácný, s Benikem se ještě neviděl, to se asi bude bát, ale ještě je seznamovat nebudeme. To je čas. Benika vezmeme na vodítko když tak ho odvedeme. Snad to postupně půjde. Ale myslím, že Leonek už udělal pokrok, že si začíná taky hrát. Na zavolání zatím nepříjde, ale sem tam se nechá pohladit a vymazlit. Se Sašenkou se zatím jenom tak sledují. Tedy Leonek Sašku, když si hraje. Myslím, že je spokojený, v jeho očích není vidět žádný strach ani zděšení, že je někde jinde. Jsou zatím zvlášť v pokoji, Sašku bereme k nám, kde jsme, ale to se právě schová a usne tam. Včera v obýváku pod gaučem. Ta bude brzy jako doma, i když doma vlastně je. S Leonkem to ještě bude chtít čas, tam jsou krůčky pomalé. Ani naše Žofka si ještě nezvykla, ale to chce čas je to jen pár dní. Ale papají hezky.

10.4.2012:Sašenka je pěkný čertisko. Divoká a hodně ráda si hraje. Jenom méně papá, ale ona toho ještě tolik nesní, je ještě malá. Já jsem zvyklá, že Žofije chce jíst od rána do večera. Také váží 5 kg. Leonek myslím udělal velký pokrok. Nechá se ode mě hladit, sám i ke mě příjde. Nechá se o de mě vzít do náruče. Zkouším ho už brát víc mezi nás do kuchyně ale to se ještě bojí, tak vždycky jenom chviličku a pak jde zpátky do pokoje. Zatím bez Beníka. Ale jde to k lepšímu, Žofka na něho syčí a vyhýbá se mu, ale přivykne, na Sašku už přivykla. Už jsem klidná, protože vím, že to Leonek zvládne. Měla jsem z toho strach.

16.4.2012:
Ahoj Petro, posílám fotky Sašky a našich miláčků. Leonek se fotit ještě nechtěl, tak příště. Přesto mě udělal radost. Asi dvakrát jsem ho vzala večer do ložnice, když jsme se dívali na televizi, s sebou, měla jsem ho v náruči a hladila ho, aby si zvykal. Chvilku vždy vydržel, ale potom už chtěl nahoru. Dneska jsem nechala otevřené dveře, aby se rozhodl sám, za chvilku skutečně sám přišel za námi, byl tu s námi do půlnoci, potom jsem je uložila spát. Přestal se bát manžela i Benika. Měla jsem velkou radost. Ona mu hodně pomáhá Sašenka. Tak jsou ledy prolomeny a už to půjde vše k lepšímu. Nemusí být v pokoji sám a bude s námi. Taky jsme zjistili, že musel mít u původních majitelů okénko, protože věděl, co to je a na co. Hned se chtěl drát ven, ale měla jsem to zavřené. Umí tím chodit. Ještě se ho bojí akorát Žofka, ale je to jen otázka času.

25.4.2012:
Pozdrav posílají z Police Leonek a Sašenka.Už spinkají a mají se moc dobře.Sašenku bereme odpoledne na zahradu ven,ale zatím se trochu bojí,za chvíli chce domů.Strašně ráda si hraje,lítá po domě jak čertisko.Beníka už se nebojí.Leonek už si taky zvykl.Chodí za námi čím dál víc.Hlavně když zjistí že sedíme za stolem a jíme,to se příjde podívat co máme dobrého.Hodně mu chutnala šunka.To si dal až se oblizoval.Vůbec nenaříká že chce jít ven,je moc hodný,myslím že je spokojený.Co mě hodně dělá starost a je mi to líto,že si ještě nezvykla naše původní kočička žofka.Pořád se jím vyhýbá a je raději venku,sotva příjde na jídlo. Dříve chtěla jíst pořad tedˇmám problém ji dostat domů. Když už přijde, tak se jim obloukem vyhýbá.Chábala bych že se chce vyhnout Leonkovi je přece jen větší ale ona nechce být ani se Saškou.A ta je ještě malá.Jinak i Leonek už zvykl na Benika,z toho jsem spíš měla obavy,žofka vždycky v noci spinkala doma ale včera tak řemlovala do okýnka že jsem ji musela pustit ven,to se potom zase bojím že se ji něco stane.Hlavně mám obavy aby si nemyslela že ji nemáme už rádi,že jsme ji vyměnili.Přitom jsme pro ni chtěli kamarády.Snad si zvykne a bude to ok a v pořádku.Jinak je to fajn.Až přijede dcera dá tam fotky které už máme.

13.5.2012:
Děkuji za Leonka, je hrozně milý a hodný. Vůbec nenaříká a má se dobře. Snad je u nás rád. Jsem ráda, že jsem si ho vzala.

1.6.2012:
Zdravím Vás a všechny kočičky. Mám Vás pozdravovat od Sašenky a Leonka. Mají se dobře. Sašenka je divoška, pořád někde lítá a honí na zahradě mouchy a motýly. Už chytila na zahradě svojí první myš. Leze po stromech a všechno ji zajímá. Udělali jsme na zahradě nový drátěný plot, aby ho Leonek nepřelezl. No ale filuta jeden, když byl poprvé venku, manžel ho měl hlídat, jenom se ohlídl a Leonek byl v půlce plotu. Tak na něho zavolal a on hned slezl. Ještě někdy chodí kolem plotu a hledá díru, kudy ven. Ale žádná tam není. Mám ho pod neustálým dohledem, aby neutekl. A někdy jen tak leží v trávě a vyhřívá se na sluníčku. Večer podřimuje na terase, potom ho zavolám domů a zalehne na svoje okno v ložnici a spí do rána, někdy se mu ani nechce stávat. Dala jsem mu k oknu stoličku, aby se mu dobře lezlo. Sašenka má pelíšek na stolku v ložnici a Žofka na posteli u mých nohou. Beníček vedle postele. Je to jak noclehárna. Kočičky už zvykly na našeho berňáka Cyrilka. Nebojí se ho. Jenom se Žofkou je pořád problém. Když jsme na zahradě, tak to jde, to se s nimi někdy i čumáčkuje. Ale jak je doma a někdo se k ní přiblíží, tak syčí, prská a vrčí jako pes. Naštěstí je ale nenapadá. Pořád nemůže přivyknout. Většinu času tráví venku, ale přičítám to tomu, že se oteplilo. Bývá venku někdy i celou noc. To se o ni zase bojím. Chodí jen na jídlo. Začala se víc mazlit. Krom tohoto problému jde vše jak po másle. Pěkně papají a jsou v pohodě. Tak zase někdy příště.

26.6.2012:
Dobrý den!Všechny v Hodoníně zdravíme.Pozdrav posílá Sašenka a Leonek.Mají se moc dobře.Ze Sašky už je velká holka.Samá noha.Už váží 3,5kg.Dneska bylo velké vážení.Byla jsem u paní veterinářky,potřebují odčervení a spot na blešky a hlavně klíšťata.Tak aby dala všem správnou dávku.Saška nemá vůbec čas se mazlit.Pořád někde běhá po venku.Ráno vyběhne a jen ji zahlédnu už zase běží.Ani skoro vůbec přes den nespí,nemá čas.Jen když jsou vedra tak ji donutím aby byla přes poledne doma.Je hrozně ráda venku.Žofka váží 5kg asi půl kila zhubla.To je dobrá zpráva.Vztahy se trochu urovnali,projde už kolem nich a víc se s nimi čumáčkuje.Hrát si zatím nechce ale Saška by moc chtěla.Jak ji vidí tak za ní hned běží.Je na ni moc hr.To Žofka tuplem uteče.Saška ji má moc ráda.Jsem ráda že se to lepší.Z Leonka se stává pecivál.Vážil 6,6kg a teď má 7,3kg.Pěkně přibral.Budeme muset změnit granule za dietní.On by pořád jedl masíčko.Dostane ráno a večer se Saškou kapsičku vždy na půl,jinak granulky.Pěkně loudí když jíme,nebo hned zpozorní když jdu do lednice.Ale problém je že nemá moc pohybu.Když jdu na zahradu,tak ho půl hodiny přemlouvám,aby slezl z gauče který máme na terase a kam se po snídani přesune a jde se projít po zahradě.Dopoledne to ještě jde,odpoledne už hůř.To je asi tak:jdu kousek před ním,volám ho a čekám až ke mě dojde.On jde,udělá tři kroky a lehne. A tak to pokračuje.Když si sednu,to lehne vedle mě a leží.Nikde nechce chodit,nejraději se sluní,to si to užívá.Tak si říkám,kde je ten tulák.Celou noc spí bez naříkání.Saška začíná rambusit v pět ráno,on ne.Nechápu jak se vůbec mohl živit na toulkách,jestli ho někdo krmil,či jak dlouho se toulal.Byl prezentovaný jako několikaletý tulák tak nevím jestli jste mě dali jiného?Néééééééé to je vtip.Nevím jestli ho změnila tak kastrace,že by se zklidnil.Pak je to zázračná čarodějka.Jinak v bytě nic neničí,žádné pohromy se nekonají.Saška akorát fackuje pokojové květiny,některé jsou trošku omlácené,jinak nic.Tak se mějte fajn a zase někdy příště.Až budete mít cestu kolem,tak se stavte. AHOJ!!!

6.8.2012:
Saša byla celý den od páté hodiny ranní venku,za celí den vůbec nepřišla.Před chvílí začíná bouřit a ona nikde.Už jsem brečela že se jí něco stalo,leží někde zraněná a bude na ní ještě pršet.Byla jsem celá zoufalá,kde ji hledat.Za domem máme kukuřici kde ráda chodí,u domu les.Nemohla bych ji nikdy najít.Přišla před chvílí tak mě spadl kámen ze srdce!Jen jsem objížděla na kole kolem silnice,jestli někde neleží.To ještě nikdy neudělala.Teď se chce lísat,ale já se na ni zlobím.Jenže ona si bude stejně dělat co chce!

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Saša a Leonek

(Mirka Kopová, 1. 7. 2013 0:33)

Dobrý den! už jsme dlouho nedali vědět jak se mají.Myslím že dobře.Leonek se zdržuje na zahradě a nikde už nechce utíkat.Rád papá a spinká.Je zdraví a hodně si hraje.Sašenka je hodně venku. Třeba celou noc.Docela málo papá.Asi loví myšky.Moc se mazlit nechce ale venku je ve svém živlu.Tak zase příště napíši zda něco nového.

Leonek a Sašenka

(Mirka Kopová, 21. 5. 2012 0:02)

Tak dneska byli poprve venku na zahradě.Zatím co Saška proháněla jen mouchy a včelky tak Leonkova první cesta byla k plotu a hned ho celí obešel a zkoumal kudy by prolezl a dostal se ven.To se mu však nepodařilo.Všude jsem za ním chodila,kdyby něco tak abych mu zabránila v útěku.A tak to taky zůstane.Pořád ho to láká na svobodu ale musí zůstat jen na zahradě.Jinak jsou moc hodní a máme z nich jen radost.Žofka si už trochu taky zvykla,ale trochu problém je že je pořád venku jak se oteplilo.Nechci ji držet násilím v domě,tak to seznamování trvá mnohem déle.Sašenka za ní chodí jako ocásek ale Žofka zatím nemá pochopení.Alespoň že se chodí pomazlit.Snad se to časem srovná.