Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linet 02

12. 9. 2010

ObrazekLinet jsme spolu s Dominikem a Melicharem odchytávaly v křoví v parku za ekonomickou školou. Všichni tři byli velmi vystrašení, a tak nám dalo hodně práce je chytnout. Zpočátku se báli, ale domácí prostředí udělalo své, a tak jsou z nich nyní hravá, veselá a mazlivá koťata. Linet byla 12.9.2010 umístěna do Prahy ke 2leté kočce Týně.

Další fotky zde.


 

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

12.9.2010
Týna na Linet zatím vrčí, syčí a stále si jí kontroluje. Artuše masakrovala hned od začátku, tak to snad vypadá nadějně. Linet zpočátku byla hodně vyplašená, ale už si prošmejdila celý byt, občas pomňoukává, ale našla si už svůj úkryt. Tak uvidíme, jak přežijeme první noc...

14.9.2010
Hezký večer,
tak zatím vypadá soužití Týny a Linet nadějně. Týna občas po Linet vystartuje, ale vypadá to,že si jen určují své hranice a pozice. Jinak u nás už zalezná téměř není. Chvilkami chodí do svého úkrytu,ale jinak se tu špacíruje, jak kdyby tu byla odjakživa. Mazlit se zatím nechce, asi si ještě není zcela jistá...
Jen se mi zdá,že Linet nechce jíst a moc nepije. Na jaké jídlo byla Linet zvyklá? Zkoušeli jsme Whiskas kapsičku, konzervu i suché a nevypadá, že by se jí to zamlouvalo. Přičuchne a jde pryč, ale domnívám se, že hlad mít musí...Díky za info.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
tak to je dobrá zpráva! Snad opravdu zabralo to, že Linet není hned mazlivá a Týna v ní nevidí konkurenci. Snad se opravdu spřátelí....
Linet nejí vůbec, nebo jí málo? Jinak popisujete, že vypadá v pořádku... My koťata krmíme převážně konzervami
paštikovými konzervami Dein Bestes z DM drogerie a granulemi Royal Canin, Proplan, nebo Brit Care. Můžete jí zkusit nabídnout i syrové, nebo vařené kuřecí maso, tučný tvaroh a nebála bych se dát jí třeba i kousek šunky, pokud by aspoň něco snědla. Možná ještě trochu trucuje.... Tak určitě napište.
Hezký večer
Lucie Malečková

Dobrý večer,
doufám, že to půjde a spřátelí se. Je to zatím trochu boj a naše kočka dost trucuje, ale zatím to nevypadá, že by Linet měla chuť masakrovat jako Artuše. Tam to bylo opravdu kruté.
Děkuji za informace, zkusím koupit to, na co je zvyklá a jdu trhat na kousíčky šunčičku. Uvidíme...

Po chvíli...
Tak libová pražská šunčička nám jede.

23.9.2010
Dobrý večer,
Linet se daří více než dobře. S naší Týnou jsou téměř od začátku v pohodě. Občas si sice trochu "vjedou do kožichů", ale vypadá to, že je to jen takové přátelské vymezování pozic.

5.10.2010
Dobrý večer,
posílám zase pár fotek Linet. Myslím, že se má dobře a je spokojená  A je to pěkné "éro"

4.12.2012
Linet se má u nás moc dobře. S původní kočkou Týnou (taky nalezenkyně) se celkem snášejí, i když Linet je docela šílenec. a Týnu to občas docela rozhazuje. V příloze posílám aktuální fotku.

13.2.2013
Hezký den, v příloze posílám fotku naší všetečky Linet. Už jí od vás máme třetím rokem a je to naše zlatíčko, s naší druhou čičinou Týnou se celkem pohodnou. Občas sice lítají chlupy, syčí se a vrčí, ale jinak jsou to sluníčka.

2.5.2016
Dobrý den,
po dlooouhé době se ozýváme, abychom dali vědět, jak se nám daří.
Kočičku Linet jsme si od vás brali jako "facebookovou výhru" :-) k o dva roky starší kočce Týně. I když na začátku to vypadalo slibně, časem spolu začali trochu bojovat. Starší Týna je poměrně teritoriální, ale nakonec si každá našla svůj prostor a vše u nás fungovalo. Jak doma, tak na zahrádce, kam obě čičiny rády chodí. Časem jsme ale zjistili, že Linetce další kamarádka prospěje, protože s Týnou asi fakt zábava moc nebyla. Nakonec jsme z nedobrých podmínek vzali koťátko, které se Linetě stalo velkou kamarádkou. Bohužel nám kočička po dvou letech zemřela /údajně nějaká vrozená vada ledvin/. Linet to snáší statečně, potřebuje naši větší pozornost, ale zvládá to (ale asi pořídíme opět koťátko, protože jí kámoška asi fakt hodně chybí, s tou starší to moc nefunguje).
Nicméně posíláme fotečky, abyste viděli, že i po 5 letech se naší (vaší) Linetce daří dobře a pořád vypadá jak koťátko. I je tak hravá :-) a hlavně hrooozně upovídaná (nejvíc ve 4 ráno :-) :-)...)
Mějte se hezky a přeju všem kočkám u vás, aby našly svůj domov a lásku.
S pozdravem
S., Praha Zbraslav

linet.jpg24.5.2017
Pozdrav od Linet, kterou jsme u vás téměř před 7 lety vyhráli ve FB soutěži.

24.4.2020
Za chvíli tomu bude 10 let, co je u nás Linet. Je pořád stejně upovídaná. Miluje drbaní a zahrádku stejně jako peřiny. :-)

26.12.2020
Posíláme vánoční pozdrav od Linet. Už nám táhne na 11. rok ...
Jsem pořád kotě, přežila jsem ťukec s autem a jsem pořád stejně upovídaná. I když nemám stálého parťáka (kočky přicházejí a odcházejí tam na druhou stranu), jsem šťastná a moje rodinka taky. Krásný nový rok všem!
Linet


Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a od května 2016 zde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bracha Dominik zdravi Linetku

(Zdenka, 1. 1. 2021 10:00)

... i jeji rodinu :) Krasny novy rok!