Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lola

21. 11. 2009

ObrazekTříbarevná Lola se v lednu 2008 potulovala opuštěná mezi lidmi na hlavní třídě. Byla hladová a moc vyčerpaná. Byla již jednou umístěna, nyní však byla kvůli alergii vrácena. 21.11.2009 byla umístěna do Uherského Hradiště.

Děkujeme paní Marice Komoňové, která Lolu během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 

Z Lolina nového domova nám píše zprávy 10letá Lenka:

21.11.2009:
Lola celou cestu v přepravce mňaučela, a po příjezdu domů, když jsme jí otevřeli, tak rychle vyběhla ven. Ze všeho nejdříve si to u nás prozkoumávala, chodila z pokoje do pokoje. Když ji chceme pohladit, tak se moc tulí. Lola poznala i křečky, které ji moc nezajímají. Když vám píšeme tento e-mail, tak je Lola mezi námi, a klidně leží na koberci. Celkem si u nás už zvykla.
P. S.: ozveme se za pár dní a pošleme i pár fotek.

23.11.2009:
Dobrý den, Lola je pořád u nás spokojená, ale vrátil se nám kocourek, ale Lolu nechceme vrátit to ne jenom se chci zeptat, kdy na sebe přestanou syčet. Ale jinak je to všechno v uplném pořádku.

Naše odpověď:
Dobrý den, Lenko,
vrátil se Vám kocourek? Neříkali jste že byl pryč dva roky? Pokud nebyl kastrovaný, musíte ho rozhodně nechat co nejdřív vykastrovat, jinak se Vám opět ztratí a taky by se s Lolou bez jeho kastrace těžko sbližovali.
Pokud na sebe jen syčí a neperou se, myslím by do třech týdnů, měsíce mohli být kamarádi. Možná i dřív... Musíte teď oba přiměřeně stejně rozmazlovat, aby jeden z nich zbytečně nežárlil...
Je skvělé, že se kocourek našel!
Určitě nám napište, jak to u Vás pokračuje.

26.11.2009:
Dobrý večer,Lola smourkem se už trochu kamarádí a někdy po sebe opakují spíš ...
Lola opakuje po Mourkovi nebo chodijou za sebou. Hrajeme se s něma a když si hrají tak ani neví že tam je ta druhá. Lola vás pozdravuje aj já vás pozdravuju.

29.11.2009:
Dobrý den, Lola s Mourkem si už spolu trochu hrají, honíjou se, číhají na sebe. Ale mezi tím kamarádstvím je to stejné. Lola posílá velkou pusinku. Přejeme vám hezký den.

1.12.2009:
Dobrý večer,u nás není nic nového Lola s Mourkem se pořád honijou a pořád nejsou kamarádi. Ale myslím si že už je to trochu lepší. Dobrý večer vám všem přeju aj všeckým kočičkám co tam máte. Lenka

16.12.2009:
Dobrý den,dnes u nás sněžilo u vás taky? Už na sebe tak nesyčí tak moc. Lola s Mourkem už jsou věčí kamarádi. Přejeme vám aj Lola s Mourkem VESELÉ VÁNOCE a šťastný nový ROK.

19.12.2009:
Někdy se mnou spí oba dva a někdy ne. Lolinka a Mourek se dívají na křečka to je jejich televize. Já jsem se jednou zbudila a slyším něco šramotit tak se dívám a to byl křeček a u něho Lola.

25.12.2009:
Dobrý den, Mourek s Lolou byli s námi u stromečku a rozbalovali jsme spolu. Mourek se zahrabával do vánočního papíru.

21.3.2010:
Dobrý den, hrozně se omlouvám, že jsem tak dlouho nenapsala, ale nebyl čas. Lola a Mourek jsou už vážně opravdoví kamarádi. Včera už bylo astronomické jaro a babička měla narozeniny a dnes přišli hosti, ale my sme jí dali dárky včera. Už máte nazdobené velikonoce? My už máme nazdobené velikonoce. A jaké je u vás počasí? U nás je zamračeno a trochu poprchává. My máme jít příští sobotu na oslavu a k nám mají dojít Hamákovi, tak uvidíme jak se k nim budou chovat kočky. No Lola by se k nim měla chovat dobře, ale co Mourek ten není zvyklý na cizí osoby. Tak Lola si nejvíc oblíbila tatínka a Mourek ten má nejvíc rád mně.

25.5.2010:
Pozor změna - při očkování zjistili, že je Mourek kočka. Nevím proč to nezjistili dřív.

2.1.2011:
Dobrý den
Naše kočky taky dostaly JEŽÍŠKA. Ale jenom takové drobnosti jako třeba provázky, plyšovou myšku, konzervu a takový hrkací oříšek, no prostě drobnosti. Tento rok byl u nás bohatý ježíšek. Na Silvestra se trošku bály, protože jak tady všichni bouchali, tak prskaly a tak. No my sme se taky přidali, ale všechno to dobře dopadlo.
Na Nový rok 2011jsme si připili dětským šampusem a kočky byly s námi - no spíše tam jenom tak pospávaly. Nic se tu ale nezměnilo. Kočky se pořád honí.
Kočičky vás pozdravují

11.11.2011:
Dobrý den,
asi bych začala tím,že naše Rozárka měla 4koťátka. Měla 3 kocourky a 1 kočičku. Kočička je celá černá, kocourek je černo-bílý a 2 jsou mourovatí. Dali jme jim jména Amálka, Mikešek, Mourek a Matýsek. Teď máme jenom Mikeška a Matýska. Amálka a Mourek jsou už u jedné hodné paní,ale budu je chodit navštěvovat. Dali jim tam jména Micka a Mikešek. Řekli mi,že na první dojem to tam nebylo nic moc, ale pak jak je pohladili byli už jejich. Já jsem tam nemohla jít protože mám angínu. Lolinka ta se stala jejich tetou, ale moc se nemají rádi. Včera si tam k ním přilehli a ona byla klidná, ale pak si kocourek začal hrát s jejím ocáskem a už šla pryč. Lolinka ráda chodí na zahrádku, loví tam myši.
Jenom nevím,co nám budou dělat kočičky se stromečkem na Vánoce, ale doufám že to dobře dopadne. Určitě necháme Rozárku vykastrovat.
Tak se loučím i s pozdravem od kočiček.

Naše odpověď:
Ahoj Leničko,
děkujeme za zprávu. Rozárku jste měli nechat vykastrovat předtím, než porodila koťata, místo jejích 4 koťat mohla mít nový domov koťata z útulku! Tak ať se vám všem dobře daří a zase se někdy ozvěte.
Zdraví
Petra Podařilová

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

koťátka

(Zareen Marta , 15. 11. 2011 9:45)

Blahopřeji Vám ke koťátkům, určitě z nich máte radost.Mělo to tak být......

přání do nového domova

(Marika K, 27. 11. 2009 21:27)

Milá Lolo,
přeji Ti šťastný život v nové rodině.
Tvá adoptivní maminka Marika