Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lotynka a Merlinek

18. 11. 2006

 

Obrazek Obrazek

Sourozenci - černá kočička Lotynka a černobílý Merlinek - byli v září 2006 vyhozeni v krabici za jízdy z auta. Přivezla nám je paní, která jela za nimi. 18.11.2006 byli umístěni do Znojma. Jejich noví majitelé nám napsali:

18.11.2006:
Právě jsme dorazili domů. Sice jsou zvědaví, ale zatím se neodvážili vylézt z přepravky. Merlin usíná:-).... Už spí. Tak teď budeme trpělivě čekat. Dáme ještě vědět. Mějte se hezky.Merlinek si leží v posteli a Lotynka ho pozoruje z police. celý den se snažíme s nima být a hrát si. Nejvíc raubíří v noci, kdy si hrají na schovávanou. PS. Milují rolničky:-). Pořád se ale nenechají moc pohladit. Vůbec Lotynka. Ale šunka jim jede:-). Zase dáme vědět a pošleme foto. Pořád na ně koukáme, jak jsou krásní:-). Nejdůležitější je, aby se cítili dobře. Nejkrásnější bylo, když honili mouchy. Anebo když Merlinek pobízel Lotynku, ať si jde taky vzít jídlo. Jsme šťastní, že je máme. Děkujeme.

19.11.2006:
Merlinek si leží v posteli a Lotynka ho pozoruje z police. celý den se snažíme s nima být a hrát si. Nejvíc raubíří v noci, kdy si hrají na schovávanou. PS. Milují rolničky:-). Pořád se ale nenechají moc pohladit. Vůbec Lotynka. Ale šunka jim jede:-). Zase dáme vědět a pošleme foto. Pořád na ně koukáme, jak jsou krásní:-). Nejdůležitější je, aby se cítili dobře. Nejkrásnější bylo, když honili mouchy. Anebo když Merlinek pobízel Lotynku, ať si jde taky vzít jídlo. Jsme šťastní, že je máme. Děkujeme.

23.11.2006:
Zdravím, jen Vám chci napsat, že jsem moc šťastná a doufám, že broučci taky, páč se nám včera povedlo, že Merlinek usnul v klíně a Lotynka mi zase usnula PRÁVĚ TEĎ!!! taky v klídně a přede a přede...

20.12.2006:
Moc Vás zdravím paní Tomalová, my se tady máme všichni moc báječně a mám spoustu nových a krásných fotek které Vám chci ukázat. Merlinek už má za sebou kastraci a vše proběhlo naprosto v pořádku. Lotynka to je mazel, od té doby co jednou skočila do klína, tak se z něho pomalu nehne, jen je krásný, že Merlin na ni žárlí a tak se do klína chce nacpat taky, jenže já su taková drobná na takový dva velikány ale dělám co se dá aby se tam oba vlezli!! Taky jsme jim vyrobili strom na lezení s hračkama do výšky aby si to taky pořádně užili a to si pište, že si to užívají. Ti raubíři malí řádí nejvíc v noci. Máme za sebou a určitě ještě před sebou spoustu zážitků,ale o jednom se ještě musím zmínit. Protože miluju teplo a nesnáším zimu, tak mám doma asi snad tucet dek na přikrytí ale teď mám jednu novou takovou heboučkou, nejjemnější ze všech a víte co, oni dělají?! Oba dva si lehnou na bříško, nožkama nataženýma a přední packy natažený dopředu a zarývají drápky, předou předou a předou,ale ještě k tomu jsou pusinama doslova přicuclý k tý dece a cucají ji. Vypadá to jakoby si mysleli, že jsou malý mimča ještě u mámy kočky. Teda aspoň podle toho, jak je ta deka pak mokrá, když odejdou řádit jinam. To je něco neuvěřitelnýho. Krásny taky je, když si v tom našem větším bytě dávají závody, to jsou pak kolečka formule 1. My je prostě zbožňujem a i můj přítel se na nich může oči nechat:-).
Taky jsem Vám a samozřejmě všem Vašim miláčkůmchtěla popřát moc a moc krásné Vánoce a taky do nových roku popřát moc a moc málo kočiček bez domova.

27.6.2007:
Zdravím paní Tomalová, dlouho jsme se neozvali,tady Sandra a Merlin a Lotynka. Ale zato máme nové fotečky, které Vám chceme ukázat. Taky jsme kočičkám pořídili kamaráda, sice psího, ale hned od začátku si na sebe zvykli!
Nejkrásnější je, když se chce Merly lísat a začne se otírat o Fida (tedy pejsana) a pak když spolu všichni tři usnou na sedačce, tak je to jako z pohádky! Teď na léto jsme jim udělali krytý balkón se síťkou a ti tam spolu řádí, hlavně když vidí, že tam mám jediné dvě kytky, které se mi podařili vypěstovat, protože jinak všechny kytky umořím, tak na těch si strašně rádi pochutnávají a to všichni tři! Nedávno jsme koupili tzv. kočičí tunel, a Merlin si do něj vždycky vleze a schovává se! Už jednou se mu podařilo mě tak vyděsit, protože jsem je volala k jídlu a přiběhla jen Lotka a on nikde a to jsem ho všude hledala a až pak mě to napadlo a když jsem došla k tunelu, tak zatřepal ocáskem, sklopil uši a běžel k misce, to taky dělají hlavně večer, raubíři, když se honí dokolečka po bytě a navzájem se okusují.
Taky mají ještě jednoho kamaráda (teda pominu-li dva ptáčky - což je zjevně vhodná potrava, dle výrazu, dva zakrslý králíčky a pejsana), morčátko Terezku, nejdřív jsem se bála, že ju smlsnou jak malinu, a asi bych je bez dozoru nechala volně u sebe, ale když si ji vezmu do náruče, tak si ke mě vleze Lotka a jde chrnět a jakoby nic. To ona vyčkává, až bude Terezka sama!
A taky mají práci, jsou zaměstnaní! Merlin dělá v pracovně od přítele těžítko na papíry a Lotynka dělá sekretářku! Co je ještě nádherný, že Merlin se umí přikrývat, teda aspoň to tak vypadá, já mám fleecovou deku a on si do ní veleze tak, že je jako přikrytý a chrnčí, zatímco Lotynka někde "slintá" na tričku a že umí dělat bublinky ze slin, když miminkatí! A když jsme někde pryč, třeba jen se psem venku, tak nám chodí naproti ke dveřím a Merlin si chce vždycky ťuknout hlavičkou a Lotynka skáče, a to doslova do náruče.
Takhle to zní jako idylka, co? No bylo pár chvil, kdy pěkně zazlobili, třeba když Merlin jako správný popelář vysypal odpadkový koš a když tam bylo něco tekutýho, tak se v tom vykoupal a jak chodil potom po bytě, tak ťapkal. Ale copak se na ně můžete zlobit? Když jsem ho pak jednou přistihla v akci, tak z odpaďáku lezl jen zadek a ocas, takže v tu chvíli jsem se musela spíš smát!
Teď jsem se zrovna nedávno dívala na fotky, které jste měli na internetu, když jste je dovezli, jak byli malí a Lotyša vypadala jak správný čertisko! A teď je z ní dáma jak má být a Merlin je zase naše hruštička - to je jeho přezdívka, páč on když si sedne, tak je zezadu jako hruštička tvarově! Taky je super, že když hladíte Merlina, ale nejlépe tak, že mu vezmete celou hlavu do ruky a prsty mu přejíždíte ke koutkům, tak on pak otevře pusu zavře oči a vydává takový "kchkchkch" jako chrčení nebo něco takovýho, škoda že se vám ten zvuk nedá nějak poslat.
Tak jo, já už vás nebudu zdržovat, ono by to bylo ještě na dlouho kdybych měla vypsat všecko. Jen jsem chtěla abyste věděli, že jsou v pořádku a taky poslat pár fotek, ať vidíte, jací jsou fešáci! A taky, že jsem moc ráda, že jsem tenkrát úplně náhodou (no náhodou - prostě to tak asi mělo být)narazila na Vaše stránky a že je máme!
Mějte se moc a moc hezky
Zdraví celá velká rodina - Merlin a Lotka, Sandra a Martin, Fido, Terezka a Agin a Čertice, George a Ferda

 

Obrazek Obrazek

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Lotynka a Merlinek v novém domově

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hurááá...

(káča, 21. 11. 2006 10:19)

tak to je super:-). Holky hodoňačky jste skvělé. Ahojky ze Strážnice