Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mau a Xena

24. 10. 2008

<mau04.jpg xena02.jpg

Mau byla nalezena koncem května 2006 mňoukající a hladová na sídlišti v Uherském Hradišti. Je přítulná, mazlivá, určitě žila v bytě, protože když k nám přišla, chovala se jako doma. Byla šťastná, že je v lidské společnosti a že se konečně může v klidu vyspat a pořádně najíst. 3.8.2006 byla umístěna do Následovic. Černá kočička Xena je jedním z Prskošů, které v září 2007 odchytla Městská policie v Brně. Byla již jednou umístěna, po dvou měsících nám ji však její noví majitelé přivezli zpět. 24.10.2008 odjela za Mau do Následovic. Jejich nová majitelka nám napsala: 

4.8.2006: Mau se má výborně
Paní Tomalová, Mau se u nás moc zalíbilo, zvykla si na nás, pořád nás kontroluje, jestli jsme všichni. Nejraději si lehne metr od někoho a pozoruje. Wc používá úspěšně a krmíme ji ráno a večer. Postupně ji seznamujeme se všemi místnostmi, zkoumá a očichává vše, co potká, mazlit a hladit se nechá skoro pořád.V noci spala v pelíšku co jsme jí nachystali, jen vyfotit ji byla pořádná fuška. Buď se čistí a nebo spí. Doma máme vše do hněda, tak ty fotky vypadaly, jako že černá hrouda leží na hnědém. Nakonec se nám to povedlo, ale časem pošlem lepší fotografie. Chovat se zatím nechce, ale hladit a škrabkat, to může pořád. Nejradši má, když si k ní lehnu na zem a ona se rozplácne a nechá si hladit bříško. Jak bouchnou dveře, tak kontroluje, kdo přišel, nebo kdo odchází. Je velmi přátelská, ale nikoli vlezlá, stačí jí nás mít pohromadě a jen z povzdálí kontrolovat. Na noc jsme ji nechali na verandě u pelíšku, spala tam a ráno čekala na mňamku. Jak jeden odejde z místnosti, tak čeká u dveří, dokud ten druhý nepříjde. Když je otevřeno, tak chodí, kam se jen hneme. Tlapkama přešlapuje na místě, kde si chce lehnout, z místa na místo, vytahuje a zatahuje drápky. Pak si lehne a spí.
Přejeme vašim kočičkám a kocourkům, aby si je vzali hodní lidé, a aby nepřibývalo těch smutných a vyhladovělých, co se u vás octnou. Přejeme vám mnoho radosti z vaší záslužné práce, a určitě se budeme snažit se o Mau starat co nejlépe to půjde.

22.8.2006:
Milá paní Tomalová,
Naše Mau se má k světu, je u nás jako doma, daří se jí moc dobře, je zdravá a má stále velkou chuť k jídlu. Stala se miláčkem celé rodiny, všichni přátelé se ptají, odkud máme tak krásnou a zdravou kočičku. Propagujeme vás, kde je to jen možné. Stále se díváme na internetové stránky a prohlížíme nové přírůstky, říkáme si, třeba je taky potká to štěstí a budou mít novou paničku nebo páníčka. Stále žasneme, jak je šikovná, chytrá a dokáže naprosto přesně říct co chce, aniž by promluvila. Internet je báječná věc, zejména když pomáhá lidem, ale i zvířatům, která si sama pomoct neumějí. Přejeme vašim kočičkám a kocourkům mnoho hodných páníčků, a Vám mnoho úspěchů ve vaší práci.

25.10.2008:
Paní Tomalová,
dojeli jsme v pořádku, Xena byla celou cestu hodná, doma jsme jí nachystali WC, misky i pelíšek, zatím bydlí v kuchyni.
Nechali jsme otevřená dvířka a čekali, až sama vyleze. Vylezla za chvilku, koukala okolo sebe a pak šup pod postel. Chvíli jsme ji lákali... nakonec jsme odešli a nechali ji tam. Po hodině si dokonce vzala i maso a napila se. Zůstává zatím v bezpečí pod postelí. Mau čichala, byla trochu nesvá a je vlastně  trochu nesvá pořád. Ráno jsme zjistili, že použila WC. Celý den jsme Mau lákali do kuchyně, ale cítila tam Xenu, tak nechtěla. Dnes navečer konečně šla Mau na průzkum, ale nic se nedělo. Za chvíli odešla. Xena je pořád pod postelí. Tak zatím čekáme co se bude dít dál. Hlavně že jí a pije. To ostatní snad přijde časem samo.
Budeme Vás průběžně informovat.

27.10.2008:
Dobrý den paní Tomalová,
včera Xena sama vylezla z podpostele a vyklubala se z ní milá a mazlivá kočička.Bydlí zatím v kuchyni,ale podniká i výlety po bytě.Mau patřičně protěžujeme a uplácíme,nic méně syčí na Xenu stále, jak se potkají na chodbě nebo kdekoliv mimo kuchyň. Xena si z toho nic ale nedělá.Mau si hájí obývák a tak vyčkáváme ,co bude dál.Nejlepší je,že člověk když je potká,chvíli mu trvá než pozná která to vlastně je.No vidíme to dobře,pokud se nenapadají a nebijí  a jen syčí..bude to dobré.
Přejeme krásný večer a zdravíme to Vaše kočičí osazenstvo.

3.2.2011:
Dobrý den paní Tomalová,
jsme velkými fandy kočiček (máme od Vás Mau a Xenu) a po našem odstěhování z Násedlovic se k nám přidali ještě Hubert a Fren, které jsme hladové a zubožené našli na naší zahradě... v novém domově máme tedy 3 kočičky a kocoura.... Přesto bychom rádi pomohli a osvojili bychom si na dálku Vanilku, nebo kocoura Dickense. Necháme to na Vašem uvážení, asi víte, která má větší šanci na umístění.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Náhledy fotografií ze složky Prskoši

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Seznam

(Olga, 25. 2. 2011 1:19)

Asi DICKENS uz zitra bude mit novy domov.Vsechno uz ptipraveno a moc tesime.Dame pro kocourka vsecko,co mame.A doufajme ze nebudeme litovat.