Jdi na obsah Jdi na menu
 


Melichar (nyní Čičin)

27. 1. 2009

ObrazekČernobílého kocourka Melichara jsme si přivezly od hodonínské elektrárny ČEZ, kde cca 14 dnů v těch největších mrazech spal pod keřem. A jak už to tak bývá, někteří lidé ho tam krmili a jiným tam moc vadil. 27.1.2009 byl umístěn do Doloplaz u Olomouce do domku se zahrádkou a přejmenován na Čičina.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

27.1.2009:
Dobrý večer, Melichar v pořádku dojel. Zatím se rozkoukává.

O něco později....:
Zatím jde z náruče do náruče a moc se mu to líbí. Tak nám držte palce.

2.2.2009:
Dobrý den,
již mi byl konečně nainstalován nový počítač a můžu vám posílat zprávy touto cestou. Čičinek se má skvěle. Už na jméno začíná slyšet. stává se z něj pomalu ale jistě pán domu. Má svoje místo na rohové lavici. Členy rodiny vítá třením se o
nohy. Před novými lidmi, kteří k nám zavítají, se chová jakoby je znal odjakživa.
Pokud ho přestane bavit lítání za myškou na mikročip, nebo sápání se na novém škrabadle, stočí se do klubíčka a upadá do hlubokého spánku. Měla jste pravdu, že v jeho povaze je nadmíra flegmatismu, což vyhovuje oběma stranám.
Sice se mazlí, ale už si sám určil mantinely, kdy je třeba skončit. Mazlí se s náma, dělá blbiny, ale pak si sám odejde do svého pelíšku a oddá se spokojenému spánku.
To pak všichni nakukujeme až otevře oči a bude zkoumat co by spapal a kdo mu bude masírovat zádíčka. Koupila jsem mu speciálku royalku pro kastráty a ta mu jede, takže i problém s jídlem je vyřešen.

cicin.jpg2.2.2009
Zpráva od kamarádky Čičinovy majitelky, která umístění kocourka zprostředkovala:

Dobrý den,
dnes jsem byla na návštěvě u Hanky a Čičina. Čičin se má opravdu moc dobře, je tam moc spokojený. Když jsem tam přišla, tak na mě chvíli koukal vyjeveně, ale pak už na mě začal pomňoukávat a za chvíli se přišel pomazlit. Je to fajn kocour a Hanka říkala, že přesně takového chtěli, že je to jak převtělený kocour co měli předtím, taky úplně stejně lehává na lavici.... Hanka mě poprosila, abych Vám poslala fotku. Přeji Vám krásný večer a hodně takto dobře umístěných kočiček....

11.2.2009:
Váš bývalý svěřenec se má moc dobře. Svědčí o tom jeho neustálé vyvalování se na těch místech kde ho člověk nejméně čeká. Když leží na rohové lavici je vše ok, ale pokud se natahuje jako živý polštář po celé kuchyni, musí všichni členové rodiny dávat bacha, aby jej nezašlápli.
Stává se z něj vyrovnaný kocour, jen sem tam ještě vylítne jako čert z krabičky pokud zazní neobvyklý zvuk.to potom pádí směrem
ke své přepravce, kde hledá útočiště.
Stále více nabýváme všichni dojmu, že duše našeho prvního čičinka vstoupila do těla toho stávajícího.
Zdravím vás a přeji, aby se vám podařilo umístit co nejvíce z těch koček co teď u vás mají azyl.

14.2.2009:
Dobrý den, kluk jedna ušatá dělá další pokroky. Kamarádí se s králíkem. Nejprve byla jakoby pánem domu fifinka, ale pak se karta obrátila. Čičin honí statečně fifinku a dává jí okatě najevo, že pánem bude on.
S dalšími zvířaty se zatím neseznámil. Venku je zima, tak jsme ho na dvorek zatím nepouštěli. Sleduje vše bedlivým zrakem z okna. Zaujala ho především zvířátka co mají peří. Chováme holuby a ti bývají středem jeho zájmu přes okno na němž sedí a dívá se do dvora. Už zjistil taky ptáčky v krmítku před domem. To pak neví kam dřív skočit, zda sledovat cvrkot v krmítku nebo holuby jak létají z holubníku.
Podle toho soudím, že si na nový domov zcela zvykl a nás bere jako součást svojí smečky.

13.3.2009:
Dobrý den, váš bývalý svěřenec se má čile k světu. Pomalu ale jistě nabývá dojmu, že je v naší rodině středem vesmíru a vše se točí pouze kolem něj.
Dokáže si svým mňoukáním říct, že se mu něco nelíbí a dalším zvířecím členům dává najevo, že on je vedoucí.
Včera nám málem zdemoloval televizi, když při pořadu pro děti se úplně zapomněl. Sledoval líhnutí malých andulek a při jejich vyletění z hnízda na obrazovce on vyletěl taky. Bohužel narazil do monitoru a při volném pádu sebou vzal i telefon.
Bylo z toho trochu zmatku a chvilku čičin nevystrčil nos z pelíšku.
Dneska je opět ve své kůži a řádí dál.

17.10.2009:
Dobrý den, listovala jsem právě vašimi internetovými stránkami a zjistila, že jsem již dlouho nenaspala nic o našem svěřenci.
Uhodila zima a vše se cpe do domu nejen naše zvířátka. Náš mazel čičin se najdenou ocitl v kuchyni, protože dobře ví, kde je nejtepleji. Včera večer si lehl ke krbu a slatně se vyvalil, ťapiny natažené před sebe a z těla vytvořil živou předložku. Po chvíli konstatoval, že je tam moc horko a sunul se na synovo místo na rohové lavici. Když bylo už i tam moc teploučko, zalehl na nejzašším místě kuchyně a usnul spánkem spravedlivých. Těžce nesl, že byl odnesen na své místo do pelíšku, aby tam strávil noc. Ráno čile vyběhl, aby nám svým mňoukáním dala najevo, že se dobře vyspal a opět má prázdné bříško.
Neopomene také přizvat svého venkovního kamaráda briťáka. Ten k nám už chodí zhruba tři měsíce a spolu s čičinem se vypravují na dlouhé výlety neznámo kam po okolí našeho domu. Navečer se vracejí pospolu oba vyčerpaní a hladoví. Jen co se nakrmí uléhají spolu na společný pelíšek ke spánku. Bohužel briťák nehodlá respektovat uzavřený prostor tudíž na noc jej vypouštíme ven. Snad než uhodí první mrazy pochopí, že v uzavřené místnosti můžou oba kluci spolu trávit noc.
To by bylo o tom, jak pokračuje váš bývalý svěřenec v naší domácnosti...

12.3.2010:
Kluk se má čile k světu. Za rok, kdy jej máme doma, z něj vyrostla pěkná kulička. Oba kluci jak čičin tak i briťuška, kterého máme doma, jsou krmeni tím nejlepším od proplanu a royal feline. Briťák je nekastrovaný a proto není při těle, ale čičinek je macík se vším všudy. Jen tu povahu mají oba stejně flegmatickou. Briťák je ovšem pán kocour a s námi si vůbec nehraje. Zato čičin běhá za vším co se hýbe. Koupila jsem mu už spoustu hraček, ale největší úspěch má vždy opeřený ptáček co jej dávají květinářky do kytiček. Po nějaké době sice je ptáček jen torzo z tvrdého papíru, ale přesto za ním kočičák běhá jako divý. Shora se na něj dívá briťák a sem tam hodí svým očkem i na mně. Jako bych v těch očích četla něco o blbosti paničky a ještě větší naivitě čičina, který se honí za nesmyslem jako je hračka. Vypadá to ovšem, že čičinkovi nebude nikdy hravost cizí a ten druhý kocour mu bude dělat rádoby tatínka se svým nadhledem a ochranitelskou ťapkou.
Jsem moc ráda, že si ti dva tolik rozumí, přestože jsou každý z jiného těsta.
To bylo kousek povídání o našich chlapcích.
Protože se blíží Velikonoce, přeji vám i vašim kočičkám, aby proběhly v klidu a míru.

25.12.2010:
Dobrý den, děkuji mnohokrát za přání. Také vám přeji krásné vánoce a hlavně hodně úspěchů ve vaší bohulibé činnosti při opatrování opuštěných čičin.
Náš kocour (váš bývalý svěřenec) si spolu s námi užívá svátků. U nás v rodině má sice svátky pořád, protože jej celá rodina hýčká a rozmazluje. Ale o svátcích cítí ty podezřelé vůně, které předtím necítil. A pochopil, že je nejen něco živého ve vaně, ale také něco ve vzduchu, myslím tu vánoční atmosferu. Zatím se chová přímo vzorově. Odolal pokušení zaplavat si s kapry a světýlka na stromečku taky zatím jen pozoruje.
Doufejme jen, že si jedno světýlko nebude chtít ulovit a stromeček se neskácí.
Ještě jednou mnoho zdaru v novém roce!

12.2.2019
Mohu zodpovědně napsat, ze se má u nás kocour jako "prase v žitě". Rozmazluje ho celá naše rodina. Je většinu času v domě, ale v lété se válí venku. Vyrostl z něj kus chlapa, sice má pohyb, ale sousedi se nás často ptají zda budou koťátka... :-)
Ráda pošlu fotky, ale já to neumím, jak dojede syn domú tak ho zaukoluji. Určitě poznàte podle flíčků na těle jinak fakt vyrostl. Mějte se krásně a díky za vše co pro opuštěné kočeny déláte.

Fotografie z Čičinova nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář