Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mendy

18. 1. 2008

ObrazekBílá kočička se zrzavomourovatými flíčky na hlavě a zrzavomourovatým ocáskem Mendy doplatila na manželské rozepře, a tak z bytu putovala nejdříve do sklepa a pak k nám. Je velice mazlivá a fixovaná na člověka. Nejraději by byla rozmazlovaným jedináčkem. 18.1.2008 byla umístěna do Brna k fence Dorce do domku se zahrádkou. Její nová majitelka nám napsala:

4.2.2008:
Dobrý den,
chci vám napsat jak se má naše Mendy, ať víte, že je v pohodě a že nestrádá. Myslím, že je to úplně naopak. Celkem si nás všechny ochočila. Je to zvídavá potvůrka. Vleze opravdu úplně všude. Hlavně se pořád cpe ven. Je u nás teprve 17 dní, tak jí nechci pustit, ale už několikrát proklouzla a museli jsme ji chytat. Obojek jsem jí koupila (reflexní, aby ji něco nepřejelo), ale pořád se ji bojím pustit, abych ji ještě našla a taky proto, že jsem slyšela, že ostatní "venkovní" kočky mohou těm kastrovaným ubližovat, protože jim nevoní. Je to pravda?
Je opravdu rychlá a nehorázně zvědavá. U nás už má celý dům prosmýčený (dokonce se jí povedlo prošmejdit i střechu) a tak chce objevovat něco dalšího. Jinak je s ní zábava. Sžila se i s naší fenkou Dorkou, jen si s ní pořád nechce hrát, to se jí ještě nezdá jako dobrý nápad. Dorka by si hrála, ale Mendy utíká. Taky je kolem ní dost práce, protože vyhrabává hlínu z květináčů. Už jsem tam nasypala kamínky, ale Mendy to vzala sportovně, vyhazuje kamínky na dlažbu a honí je. Hlavně v noci, aby to pořádně rachotilo.
Baští vážně skvěle (a všechno), takže moje maminka přišla s varováním, že prý z ní s takovou bude brzo lední medvěd!
Posílám pár foteček a zdravím všechny, včetně kočiček!

31.12.2008:
Mendy je u nás už 11 měsíců a z přiložených foteček jistě uznáte, že se má dobře. To se mnou zrovna připravovala Vánoce. Doma je to přítulné běloučké jehňátko, ale venku se mění v predátora. Kromě ptáků, myší a různých polních hrabošů už se jí podařilo chytit i dvakrát zajíčka. Budiž jí ke cti, že chytá i krtky. Na podzim k ní přibyla druhá kočička, kterou naši známí našli v lese.  Posílám i její fotečku.
Napřed se holky nějakou dobu praly a prskaly na sebe, ale už je to v  pořádku. Teď v lednu ji necháme také vykastrovat. Říkáme jí Tigi. Ale odmítá chodit ven. Nevím, čím to je, ale když se nedopatřením ocitne za dveřmi, bojí se a dobývá se zpět do domu. Je jí cca 8 měsíců a 4 měsíce je u nás. Já už ani nedoufám, že by se to zlepšilo. Nemáte nějakou radu?

Naše odpověď:
Dobrý den,
moc Vám děkujeme za fotky Mendy, udělala jste nám velikou radost :-)! Vypadá opravdu krásně a naprosto spokojeně. A lovecké sklony má neuvěřitelně veliké. :)
K Tigi, jste moc hodní, že jste se jí ujali. Často se stává, že kočky, které venku něco vytrpěly, tam už znovu nechtějí. Prostě mají strach, že se nebudou moci vrátit zase zpět domů..., ale je možné, že až nabude jistoty, že ji neopustíte, venku se jí opět zalíbí. Možná až zjara, když budete venku i s ní a potom se s Váma bude moct vrátit do domu, pochopí. Ale do kastrace bych ji ven stejně nepouštěla. V 8 měsících by jí už jistě mohly začít pracovat hormony a začne shánět kocoury. To je nebezpečné jednak z toho důvodu, že kočky při těchto "akcích" nehledí doprava ani doleva a často je přejede auto, nebo se vydají tak daleko, že nenaleznou cestu zpět a jednak proto, že i když se vrátí, můžete už čekat koťata....
Ještě jednou Vám moc děkujeme za zprávu a budeme rády, když zase napíšete, i třeba jak se to vyvíjí s Tigi.
Hezký nový rok!

Fotografie z nového domova Mendy najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář