Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moly (nyní Můrinka)

2. 4. 2006

Moly, maminka Bertíka a Bertičky, byla nalezena v listopadu 2005 ve sklenářství se svými 2 koťaty. Na zimu sklenářství zavírají, a tak se obrátili na nás, zda se kočičí rodinky ujmeme. Moly našla nový domov na jarní umísťovací Výstavě pro kočku. Její noví majitelé nám napsali:

1.8.2006:
Milá paní Tomalová a ostatní kočičkáři,
posíláme pozdrav s Můrinkou (tak jsme Moly přejmenovali), která si už u nás pěkně zvyká. Na začátku se bála každého zvuku, ale teď už s ní ani nehne, když se zapne mrazák, pračka, mikrovlnka... První noc spala se mnou pod peřinou, ale teď chodí spát k synovi nahoru do patra - je vidět, že je to ženská - je na chlapy... Už si začíná hrát s myškou, provázkem, papírovou kuličkou, s krabicí - skáče do ní a okusuje ji, také už jsme měli několik „kočičích dostihů“. Nejvíc jí chutná šunka, za tu by udělala cokoliv... Dokonce se mě naučila vodit k ledničce. Posíláme pár fotek, omlouvám se za kvalitu, jsou foceny jen mobilem. Je to šikovná a milá kočička, pěkná zvědavka a občas už taky zlobítko (myšleno v dobrém).

4.10.2006:
Milé kočičkářky,
celá rodina včetně naší "holčičky" posílá moc pozdravů a pár fotek z dovolené na Chrudimsku. Kočička velmi sportovala - lezla po stromech, vyvalovala se na střeše i jinde, chytila i myšku, povídala si se sousedovic kocoury (kastrovanými!).
Jinak je jak pejsek - na zavolání přiběhne ať je kdekoli na zahradě. Nejvíc miluje polštářek na židli - přenáší si ho po bytě, spí na něm, občas polštář lítá vzduchem, leze pod něj - dělá "šnečka".
Manžel jí postavil na stromě boudičku i se silnicí.
Je taky hrozně ukecaná - občas jí říkáme "VRZAVEJ VÁLEC".

14.9.2007:
Posílám pár fotek - z dovolené a pak jak se muchlují se synem -bezmezně ho miluje, pořád ho provokuje a neustále ho ohlašuje - jak se objeví, už ho "práská" a pořád mu povídá.

24.4.2008:
Milé kočičkářky,
posílám pozdrav z Prahy. Páníčkové podědili foťák, tak posílám několik svých momentek, abyste viděly, že se mám móóóc dobře. Panička se mnou hraje "bojovku" - to se rozláme kočičí tyčinka na malé kousky, panička je hází do různých krabic, do pelíšku, do papírové tašky nebo jen tak a já je lovím, popřípadě stopuju a hledám. Když je nemůžu najít, panička mi napovídá - např. - v pelíšku, kryse pod ocáskem, hledej ap. Umím také příjít na zavolání a před paničkou si hezky sednout - jsem tak trochu "pejsek".
Když chci něco dobrého, hrozně "vržu", občas krákorám jako "slepička", když se meju, sedám si na zadní jako medvěd - páníčkové tomu říkají, že se "medvědím". Jsem prostě kříženec mnoha zvířátek.
Už se musím rozloučit, jdu bojovat s plédem - má bezvadné třásně a když ho přeperu (stáhnu z židle), hezky si na něm ustelu.
Mějte se moc hezky a pozdravujte kočičí kamarádky a kamarády.
Moc pozdravuje i za páníčky
Můrinka Švejdovic

Fotografie z nového Můrinčina domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vrzavej válec

(Hanka, 19. 7. 2007 20:09)

Vrzavej válec je úžasná přezdívka :-D:-D