Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moly (nyní Maxinka) a Štěpánka

17. 4. 2009

Obrazek Obrazek

Štěpánky a Meliny se ujala v zahrádkách kočka, kterou jsme tam kdysi vykastrovaly a stará se o ni pán, který tam bydlí. Štěpánka je trochu bojácnější, ale trpělivá péče a individuální přístup to jistě spraví. 28.3.2008 byla umístěna do Brna. Mouratá Moly byla nalezena u Tesca v Břeclavi, kde delší dobu pobíhala za lidma a prosila o jídlo. Je hodná, mazlivá, ale trochu plašší, a proto není vhodná k dětem. 17.4.2009 byla umístěna ke Štěpánce a přejmenována na Maxinku.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz a v deníčku. A konečně od 25.11.2013 zde

Z jejich nového domova máme tyto zprávy:

29.3.2008:
Štěpánka se hodně bojí, ale naštěstí pěkně žere a pije, na toaletu taky chodí na písek, takže doufám, že se to časem poddá.

1.4.2008:
Dobrý večer, se Štěpánkou je to den ode dne lepší, sice se zatím bojí, když ji chceme pohladit, ale jinak už je to dobrý, ráno se mazlí a když nás vidí, tak už neutíká.

15.4.2008:
Štěpánka si už na nás zvykla a od soboty je s náma nerozlučná kamarádka.

18.4.2009:
Dobrý den, Moly je moc hodná, momentálně si našla úkryt ve skříni a Štěpánka jako správná zvědavka ji chodí pořád kontrolovat, ale jsou obě hodný a nesyčí na sebe ani nevrčí. Včera když jsme přijeli, tak asi po 10 minutách spolu byly v předsíni a očuchávaly se. Zatím to vypadá dobře, tak doufám, že to tentokrát vyjde.

26.4.2009:
Moly s námi zatím nechce mít nic společného, ale se Štěpánkou jsou dobré kamarádky. V noci si spolu hrají, akorát když přijdeme domů, tak se utíká schovat. Jinak je moc hodná, když ji hladíme, tak vrní. Přejmenovali jsme ji na Maxinku.

5.5.2009:
Dobrý den, Moly je moc hodná, jediné, čeho se ještě bojí, je když někdo vejde do bytu. Jinak už se nechá občas i pohladit. Se Štěpánkou si hodně hrají a vzájemně se omývají, což je pro Maxinku velká zábava.

27.7.2009:
Během naší týdenní dovolené, kdy k nám chodila mamka krmit naše princezny, se v Maxince zlomil strach z cizích lidí a už je tak šikovná, že u nás už chodí návštěvy i vítat. K mému velkému překvapení si nejvíce oblíbila půlroční miminko, ke kterému se chová úplně skvěle.

25.11.2013
....děkuji. Já jsem se loni s holčičkama stěhovala, tedka bydlíme na vesnici v domku se zahradou, tak to jim vyhovuje více než v bytě. Jediná nevýhoda, teda pro holčičky je že se k nám před zimou nastehuje nějaká kočka, loni to byl kocourek, kterého jsme bohužel v létě museli nechat uspat měl FIP, letos zase kočička, ale už si zvykají. Hodně se změnily obě, jsou mazlivky. Maxinka je sice ze začátku k neznámým lidem nedůvěřivá, za to Štěpánka je s každým hnedka kamarádka ( hlavně když vidí, že by mohla dostat něco dobrého) Určitě je to lepší než před těma 5 rokama. Posílám nějaké fotečky na těch prvních je Maxinka a u Štěpánky jsem vybrala pár jejich nejoblíbenějších póz Na poslední je naše ,,nová´´ Mia, ale je vidět že k nám zapadne.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

maxinka

(Jana L., 16. 6. 2010 21:03)

Kočičky jsou moc krásné a je vidět,že se mají dobře.Když jsem Maxinku našla u Teska,tak to byl takový uzlíček neštěstí a dnes je to moc krásná spokojená kočička.Jsem za ni moc ráda.