Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pegy (nyní Bětka)

2. 9. 2008

ObrazekMourečku se zrzavým žíháním Pegy našly děti, jak se potulovala po ulici v Hodoníně. Pegy je roztomilé rozvážné a klidné koťátko, přesto hodně hravé a moc mazlivé. 2.9.2008 byla umístěna do Prahy ke kočce Barče a přejmenována nejprve na Majdu a posléze na Bětku. Její noví majitelé nám napsali:

3.9.2008:
Dobrý den,
Posílám 1. zprávu o kočičce Pegy (říkáme jí Majdička), zatím bez fotek. Cesta proběhla výborně, asi 2 hodiny byla úplně klidná a poslední půlhodinu trochu kňourala. Doma jsem obě (i s naší Barčou) nechali se seznámit, trochu na sebe prskaly, ale nestranily se ani jedna. Pegy si vše se zájmem prohlížela a byla úplně klidná, vůbec nevypadala vystrašeně. Spaly společně v naší hlavní místnosti (je to společný obývák s kuchyňským a jídelním koutem a vchodem do prosklené verandy). Nevíme pochopitelně kde která spala. Ráno jsme se jim ještě trochu věnovali, Barča jednu chvíli vrčela, ale pak se nám zdálo, že by si s ní chtěla hrát, tak uvidíme večer. To bychom udělali i nějaké fotky k další zprávě.
Jinak se nám u Vás moc líbilo, báječně to proběhlo, musím říci, že Vás moc obdivujeme za takovou péči.

7.9.2008:
Dobrý den paní Malečková,
jsem moc ráda, že Vám mohu o Pegy podat jen samé dobré zprávy. Velice rychle si zvykla na nás i na domov, chodí za námi jako pejsek, je moc mazlivá a připadá nám spokojená. Pár dnů jsme museli čekat, až si obě kočičky na sebe zvyknou. Nejprve okolo sebe chodily bez valného zájmu, ale teď po 4 dnech jsme je viděli jak se honí po domě a dorážejí na sebe, takže i v tomto je vše v pořádku. Co je však úplně úžasné, jak Pegy krásně papá, neustále se zajímá o mističky a dojídá i po Barče, která začala být vybíravá poté, co jsme je začali rozmazlovat vařeným kuřátkem. Doufáme, že brzy přibere, protože o měsíc starší Barča je už dvojnásobná. Tento týden začínáme dovolenou, tak se jí budeme moci více věnovat.
Máme z kočičky velkou radost, je úplně bezproblémová, na záchůdek chodí přímo vzorově a vůbec je to takové potěšení, dokonce se nám zdá, že je té naší, o kterou jsme přišli, povahově docela podobná.
Jen ty fotky se moc nedaří, jsou obě pořád v pohybu.
Ráda se ozvu s dalšími zprávami a přeji hodně radosti s Vašimi svěřenci.

22.9.2008:
Dobrý den,
na chvíli jsme se odmlčeli, ale o to lepší jsou naše současné zprávy. Takže kočička je to bezvadná, učenlivá,  docela poslušná a stále velký mazel. Na jedné z fotek je vidět její obvyklá poloha na zádech v náručí, kdy okamžitě spokojeně usíná. Z toho je patrné, že se cítí v bezpečí a spokojená.
Obě si na sebe s Barčou krásně zvykly a vše je mezi nimi v naprostém pořádku. Honí se, hrajou si a když vedle sebe leží, tak se i vzájemně lížou. Pegy se má čile k jídlu, už se pěkně zakulacuje. Za dobu, co ji máme doma, tak přibrala téměž 400 g, takže teď už má 1,7 kg. Už je i přeočkovaná a s naší paní doktorkou jsme usmlouvali kastraci už v 6-ti měsících, ale považuje ji za mladší kotě než jsme si u Vás říkali (prý podle zubů má 3 měsíce až nyní).
Cesta pro ni k Vám do Hodonína se nám skutečně vyplatila, byla to náklonnost na první pohled a tak to i zůstalo. Dělá nám velkou radost a soužití s oběma kočičkama je moc príma.
Mějte se moc hezky a my se zase po čase ozveme.

20.10.2009:
Pegy nám dělá stále velikou radost, je miloučká, veselá a moc přítulná. Kastraci absolvovala v 6 měsících, dle Vašeho doporučení. Kočičky máme doma dvě a péči zajišťujeme ještě pro naší starou kočičku (16 let), kterou mají u sebe rodiče. Víme proto, jaké náklady správná péče o kočičky představuje. V příloze přikládáme foto našich dvou kočiček (Pegy vpředu).

Fotografie z Pegyina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář