Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozmarýnek (nyní Sep)

21. 2. 2010

ObrazekKrásného tmavého mourka Rozmarýnka a jeho dva brášky našla slečna v lese u Bojanovic. Všichni tři kocourci jsou velice milí, mazliví a hraví. 21.2.2010 byl umístěn do Mikulova ke kočce. Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

21.2.2010:
Dobrý večer, Rozmarýnek zvládl cestu skvěle. V Břeclavi chvíli mňoukal, ale po chvilce přestal. Doma byl zpočátku velmi plachý, schoval se za pračku a nemohl ven, manžel mu musel pomoci. Dostal granule od Vás i naše, ale ještě si nevzal. Vodu už pil, do provizorního záchodu se nevejde, protože je moc velký.:-) Nevíte, kolik váží? Je hrozně mazlivý a chodí za mnou jako pejsek. Před chvílí se začal seznamovat s naší Sisi, která s náma už nekomunikuje. Sisi na něj hrozně vrčí, ale Rozmarýn je v klidu, leží a nevšímá si jí. Je hrozně ukecaný.:-) To vůbec neznáme. Kecá i v noci?:-)¨

Naše odpověď:
Dobrý večer!:-)
Jsem moc ráda, že si Rozmarýnek za pračkou neustlal a už se pohybuje, dokonce
mazlí!:-) Veliký on opravdu je a to je ještě kotě, má teprve 9 měsíců! Budete mít doma obra. Ale kolik váží to netuším, odhadovala bych 4 kila? Sisi bude asi veliká princezna, ale věřím, že ji udolá, neměl s kočkami žádné problémy, vždycky všem olizoval hlavičky. Trošku ukecaný je, ale Pišta ho vždycky přeřval.:-)) V noci ale mlčeli oba, Rozmarýnek se rád cpe pod peřinu, zavrtá se a ani se nehne.
Děkuju za milou návštěvu i za Rozmarýnka, bude se mít skvěle :-). Určitě zase napište, budu se těšit.

22.2.2010:
Dobrý den, Rozmarýnek je moc dlouhé jméno, tak mu manžel začal říkat Sep. Zdá se být nekonfliktní, aspoň zatím, nechci to zakřiknout. Žrát ještě nechtěl granulky ani kapsičku, ale pije. Změna, před chvílí se pustil do granulí. Co mě ale mate, že nebyl ještě na záchodě, ani čůrat. Pomalu se seznamuje s bytem, ale i s několika málo pravidly.:-) Nesmí být sám v kuchyni, nesmí na kuchyňskou linku. V noci nechtěl být sám, tak s ním spal manžel, ale nad ránem ho nechal asi 2 hodiny samotného, aby se malinko prospal a to Sep naříkal. Doufám, že se brzy budou se Sisi tolerovat v jedné místnosti a budou moci spávat spolu. Do provizorního záchodu se nevejde, tam začala chodit Sisinka a do původního otevřeného záchodu nechce.:-( Nevím co si mám o tom myslet, poraďte.

Naše odpověď:
Možná už je všechno v pořádku. Nic si o tom nemyslete, možná se Sisince víc líbí ten nový záchod a Sep určitě taky půjde, pokud už nebyl :).
A jinak myslím všechno probíhá normálně, Sep si zvykne, přizpůsobí se chodu Vaší domácnosti. Zjistí, co může a co ne, určitě si ho postupně, pomalu,  vychováte... a taky možná jen teď trošku teskní....  
Dejte zase vědět.

25.3.2010:
Dobrý den, Sep a Sisi si už na sebe zvykli. Sisi je zlobivá, ale Sep si s ní poradí. Už nemusím hlídat záchod, na který nechtěla Sepa zpočátku pouštět. Chtěla jsem se zeptat, jestli Sep může granule pro kastrované kočky. Nechci aby trpěl hlady. Sisi Dostane dia granule, ale Sep jí je sežere a naopak, Sep dostane pořádné granule a Sisi se so nich pustí. V předávacím protokolu se zavazuji čistit oči a uši. Oči čistím, ale uši jsem nikdy nečistila, bála bych se, že kočičce ublížím. Někdy si říkám, jestli nebylo Sepovi u Vás lépe. Sisi nemá často náladu si hrát a Sep se nudí. Hrajeme si s ním, rád loví šnůrky a tkaničky, ale on má energie na rozdávání. Už se nechce mazlit. :-( Raději vymýšlí rošťárny. Teď se přesunul z postele na odpočívadlo a pokračuje ve spánku. Nechce být sám bez lidí, nejraději by s náma i na WC :-) Večer dostane poslední atb, snad jsme ho nepředávkovali, snášel to velmi dobře, je to šikula.

Naše odpověď:
Dobrý večer,
jsem ráda, že je Sep v pořádku, nepředávkovala jste ho, to se bát nemusíte. A pokud mu chutnají granule pro kastrované kočky určitě je může. Nedělejte si starosti, má se u Vás daleko líp, než by se měl tady. U mě byl strašně nevymazlený, pořád se dožadoval pozornosti a musel se dělit - nerad. Takže pokud se už mazlit moc nechce svědčí to o tom, že je nabažený.A když si s ním hrajete, musí být náramně spokojený. Pokud by se Vám zdálo, že potřebuje ještě kamaráda/kamarádku na hraní, můžete se stavit :-).
Čistit uši nemusíte, pokud je nemá výrazně špinavé, v protokolu se to píše zejména kvůli kočkám, které chodí ven, aby byla kontrola, pokud by někde chytly svrab. V domácím prostředí ho jistě nechytne. A pokud si uši neškrábe, není potřeba mu do nich šťourat. :-)
Mějte se moc hezky a zase se ozvěte!

1.11.2010:
Dobrý večer, dlouho jsme se neozvali, ale viděla jsem, že máte od jara plné ruce práce. Sepík je veliký kocourek, který už váží 6 kilo. Minulý týden mi utekl na schodiště, od té doby se stále snaží utéct, často stojí u dveří a mňouká. Zdá se mi, že se začal trápit. Ven ho pouštět nechceme, bojíme se, že ho přejede auto nebo zakousne pes... Myslela jsem, že když je vykastrovaný, nebude se trápit. Nemáte nějakou radu, jak ho odnaučit utíkat? Do minulého týdne s ním opravdu  nebyl problém. Klidně jsem mohla stát ve dveřích a Sepík seděl vedle. Nevím, proč ta změna.

Naše odpověď:
Dobrý den,
jsem ráda, že Sepík podle všeho dobře prospívá! A je zřejmě i velmi zvědavý, proto, když se jednou dostal na chodbu, bylo to pro něj něco nového a chce dál objevovat svět. S tím kastrace nepomůže. Ta pomůže jen proti tomu, aby ho ven hnaly hormony a touha se pářit. To se kocouři ovšem ztrácejí i na celé týdny. U něj je to prostě jen a jen zvědavost. Pokud ho nemůžete, nebo nechcete pouštět ven, musíte se snažit ho nějak zabavit. Aby zapomenul, že se dá dostat ven a je tam ještě spousta zajímavých věcí na objevování. Nemyslím se, že by se nějak zvlášť trápil, jen si prostě něco vynucuje, novou zábavu. Takže musíte vydržet, případně se ho snažit zabavit jinak.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář