Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šantal

3. 5. 2008

ObrazekTříbarevná Šantal žila ve Strážnici na sídlišti, kde ji lidé příležitostně krmili. Je velice mazlivá, vrnivá a hravá. Mohla by být rozmazlovaným jedináčkem. 3.5.2008 byla umístěna do Brna.

Její noví majitelé nám napsali:

3.5.2008:
Šantal cestu přestála velice dobře. Ze začátku trošku mňoukala, ale mazlila se s přepravkou i rukou. Pak mňoukat přestala, složila tlapičky pod sebe a koukala kolem.
Mňoukla si až přede dveřmi svého nového domova. Na Vaši radu jsme jí nechali volný jen menší prostor s pískem a jídlem, dveře do pokojů byly zavřené. Podle očekávání rychle obhlídla rajón a našla nejzapadlejší chráněné místo, kde si lehla. Tam nasávala místní atmosféru a když jsme se šli po ní podívat, klidně ležela, tlapky složené.
Když se po nějaké době otevřely dveře do ložnice (kde je i šatník bez dveří), vyšla ven, zkontrolovala území a přemístila se do otevřeného pokoje (už jsme nestačili zavřít dveře) a našla si nové místo v prádle. Tam nakonec spokojeně usnula. Zatím jsme ji nechtěli vytahovat ven, jen se na ni babička chodí postupně dívat. To je zatím vše. Určitě ji hlad a nastávající večer donutí k další obhlídce.
Takže řekli bychom podle předpokladů, chce to čas, kočička ve stresu není a vrozená kočičí zvědavost zařídí zbytek.:-)
Babička byla z kočičky velice překvapená, až dojatá a myslíme,že se brzy skamarádí.
Děkujeme za Vaši ochotu a určitě budeme dál referovat, jak to vypadá.

5.5.2008:
Dobrý den,
moc Vás všíchni zdravíme. Kočička si pomalu zvyká,na písek chodí v pohodě a sní vše co se jí předloží, takže snad je vše v pořádku. Dokonce už první noc spala s babičkou na vedlejší postely a když ji zavolala, tak dokonce s ní v posteli.
Když babička příjde domů, tak ji vítá, jde na písek,nají se a pomazlí,ale když chce mít klid, tak zaleze na nerušené místo a není třeba půl dne.
Pomalu si na sebe zvykají,ale myslím,že to bude dobré.

5.6.2008:
Dobrý den,
moc Vás všichni zdravíme. Uběhla už zase nějaká doba a tak Vám píšu, jak se má Šantal. Obě už se spolu dokonale sžily a i když je Šantal proti té naší kočičce pořádný divoch, babička to bere sportovně. Šantal miluje výšky, a tak leze všude, kde je to vysoko. Také škrabadlo ji naprosto nezajímá, lepší je křeslo nebo koberec. Jinak je vzorná, čistotná, milá a babička ji má moc ráda. Dělají si navzájem společnost a nejsou tak samy. K nám však tak milá není. Pokud jsme tam my, tak nevystrčí ani nos třeba celý den. Je nám to líto, ale co naděláme. Myslím, že jsou obě v pohodě a až bude zase něco nového, tak Vám určitě napíšu. Přeji pěkný den.

14.7.2008:
Dobrý den,
moc Vás všichni zdravíme.
Ráda bych Vás zase po nějaké době informovala o tom, jak se daří Šantalce. Je to moc milá kočička a s babičkou si báječně rozumí.
Dokonce už vzala na milost i naší nejstarší dceru. Daří se jí dobře, i když teď má drobný zdravotní problém, došlo u ní k zánětu mléčné žlázy.
Veterinář ji předepsal mast, po které by se měl zánět vstřebat, a pokud ne, bude muset podstoupit drobný chirurgický zákrok, ale snad to dobře dopadne.
Jinak za týden jedeme na dovolenou, tak jsme k ní přidali naší kočičku. První den to mezi nimi jiskřilo, ale dnes už je to mnohem lepší. Šantalka to vzala docela sportovně, ale ta naše není zvyklá na jiné kočky, protože jsme si ji brali jako koťátko, tak trochu prská, ale jinak dobrý. Snad se skamarádí. Posíláme také pár fotek, abyste viděla, jak je Šantal pěkná.

Fotografie z Šantalina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář