Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šimon

29. 8. 2009

ObrazekKrásný dlouhosrtý bílomourek Šimon se spolu se sourozenci narodil kočce, která se přitoulala k jedné staré paní na dvůr. Kočku jsme vykastrovaly a vrátily k paní, která se o ni bude dál starat, pro koťata hledáme nový domov. Šimon je velmi milý, hravý a mazlivý kocourek, čistotný, naučený na kočičí WC. 29.8.2009 byl umístěn do Kroměříže do domku se zahrádkou ke 2 kocourkům a kočce.

Z jeho nového domova máme tyto zprávy:

31.8.2009:
Nejdříve bych chtěla pozdravit všechny paní a slečny,které se s láskou starají o kočičky.
Slíbila jsem, že Vám napíšu, ale myslela jsem si, že to bude později, až si Šimonek trochu zvykne. Ten se však aklimatizoval rychlostí blesku! V sobotu večer šel trochu s obavami na průzkum, v neděli už mu patřil celý dům. Večer jsem přijela z práce a vítal mne, jako bychom se znali roky. Po synovi se blaženě plazil, manželovi okusoval prsty a mezitím stále běhal. Zaujal strategické místo na okně v obýváku, kde chvíli bojuje s kytkami, pak se záclonou a v momentě zase někam běží. S kocoury se seznamuje pomalu, nejlépe u jídla, ale dnes už blbnul s Bobiškem. Největší respekt má z Jersey. Je to kříženec dobrmana a ovčáka, tudíž je velká, ale od štěněte je s kočkami. Tu zatím obchází obloukem. Je totiž také doma, ven jde pouze vykonávat potřebu.
Šimonek je přesně kocourek, jakého jsem chtěla, živý ďábel, který musí u všeho být a navíc mazel na entou. Když zapne ten vrnící motorek, neví kdy přestat a to je nejkrásnější hudba na světě... Bude se mít jako v bavlnce, všechny si okamžitě získal svou nebojácností. A také tím rošťáckým kukuč, které, když něco provede, jako by říkalo: Já o ničem nevím, to asi provedl pes.
Také jsem moc ráda, že byl v bytě. Nemá tendenci se hnát někam na zahradu, navíc v posteli mu to moc sluší. Příště Vám pošlu i fotky.
Ještě jednou moc děkuji za Šimonka, mějte se moc hezky a přeji, aby mnoho Vašich kočiček našlo milující lidi.

10.9.2009:
Dobrý večer,či noc. Chtěla bych Vás informovat, jak se má Šimonek.
Přijela jsem z odpolední a doteď jsme se mazlili. Teď si šel hrát s Bobiškem. Šimon, když jsme v práci, zřejmě celý ten čas prospí, ale když se vrátíme domů, stává se z něj neřízená střela. To nám během dvou hodin předvádí perfektní kočičí šestiboj: bezmyšlenkový běh za ničím, skok do výšky, skok do dálky, šplh, fotbálek, lov much a běh po schodech nahoru a dolů. Dnes se asi vyblbl již odpoledne, takže večer měl mazlivou náladu. S kocourama jsou kámoši, Šedou, starší Brit, s ním sdílí lože, Bobišek je dobrý kumpán na společné rošťárny. Už mi téměř zlikvidovali jednu kytku. Říkám téměř, protože doufám, že se ještě vzpamatuje. Jinak je Šimonek velmi dobrý pomocník, a to jak u vaření, tak i při úklidu. Opravdu je pořád všude! Asistuje i při praní.
Nevím, zda se někdy koupal, ale do vany už spadl třikrát. Namočil si sice jen nohy, ale vypadá to, že mu to nevadí. Takže nohy si umývá a na kočičí WC chodí také bez problémů. Jersynku už také bere jako člena rodiny, už na ni nesyčí a háže ji svoje balonky. Koho stále nemůže pochopit, jsou korely. Dokáže u nich dlouhé minuty sedět, packou je atakovat přes klec, ale ze všeho nejraději by je asi viděl jako večeři.
Už jsem pořídila pár foteček, ale zatím jen Šimonka ležícího nebo spícího. Zachytit ho při jeho zběsilých hrách je téměř nemožné. Než cvaknu spoušť, Šimon už je mimo záběr a mi se pak jako fotky objevují šílené šmouhy. Buď je tak rychlý nebo jsem fotograf-amatér.
Takže shrnuto jednou větou, Šimonek se má skvěle, my také, když spí.
Moc Vás všechny zdravím, kočičkám přeji šťastný domov plný lásky.

29.12.2009:
Šimonek a ostatní naše kočičky přejí všem kočičím kamarádům, aby co nejdříve našli hodné páníčky, kterým budou dělat skvělé společníky.

14.4.2010:
Zdravím všechny milovníky koček, ale hlavně kočkomilky z Hodonína. Dlouho jsem nepsala o Šimonkovi, takže se dnes trochu rozepíši.
Tento měsíc slaví Šimon své první narozeniny a mohu říct, že těch 8 měsíců s ním bylo nádherných. Vyrostl z něho krásný macek, i když pořád nemá proporce jako Šedou, ale podle velikosti tlapek si myslím, že to žádný drobek nebude.. Srst má přepychovou, přední tlapky a záda má krátkosrsté, břicho, zadní nohy a ocas má jako pravý Mainský mývalí. Pořád říkám, že Šimon a Šedou jsou nejkrásnější kastráti ve střední Evropě. A oba jsou si toho asi vědomi, jelikož se nosí jako nějací Von. Šimon dokonce bravurně zvládá koupel, ale česání je pro něj utrpení, nikdy se nedá bez boje!
Jak jsem již psala, začátkem zimy začal Šimon s náma chodit na dvůr. Netrvalo dlouho a od Šedoua a Bobiška odkoukal všechny techniky, jak se dostat ven, a jak domů. V noci si kocouři lehce škrábnou na zatáhlé žaluzie a někdo je pustí ven. Jenže Šimon svou techniku vylepšil! Nebrnká na žaluzie, ale na tu strunu, která je napíná. Tak mu říkáme brnkalista kytarista.
Když napadl první sníh, byl z toho malinko zmaten. Ale opravdu jen trochu, jelikož brzy zjistil, že se s tím bílým něco dá pěkně hrát. Takže i když ostatní kočky ležely u krbových kamen, Šimon se dožadoval jít ven a stále ve sněhu něco hrabal. Opravdu jako jediný si zimu užil! Bobiška jsem musela alespoň jednou za dva dny vyhodit na 5 minut nadýchat se čerstvého vzduchu. A nežli zimu, radši chodil do bedýnky.
Ještě krásnější pak bylo pozorovat Šimona na jaře. Celý den lítal po zahradě, chytal mouchy a pozoroval ptáky. Také už jsem ho viděla s malou myškou, ale myslím, že mu ji věnoval Šedou na hraní. Nevím, možná mu křivdím, za mouchami skáče metr vysoko.
Vždy jsem chtěla mít gaučového kocoura, ale kočka je šelma, dravec a lovec, a ani to, že je krásný, ho neudrží doma. Asi se mu u nás líbí, protože se zdržuje jen na zahradě nebo na dvoře. Vždy ale musí přelézt přes střechu a z obou stran má žebřík.
Někdy i s manželem lamentujeme, že kočkám děláme jen posluhovače, pustit kočku, vypustit kočku... Několikrát denně, v noci.. Jenže Bůh stvořil kočku, abychom si nemysleli, že jsme pány všeho tvorstva... Je to krásná pravda, ale vždy jim budu ráda sloužit, jelikož tu lásku několikrát vrátí...
Mějte se moc krásně, přeji Vám, aby mnoho kočiček našlo své domovy.

23.12.2010:
Moc děkujeme za vánoční přání, Vám také přejeme krásné Vánoce a kočičkám nové a láskyplné páníčky.
Přála bych všem, kdo se o kočky stará, aby se měli tak dobře a byli spokojeni, jako Šimonek z Vašeho útulku. Loni byl naprosto unesen z prvního sněhu, letos dává přednost peřinám. Brzy pošlu aktuální foto.
Mnoho úspěchů v roce 2011!

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář